Bulgaria - Sofia: Guard services

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-390820:2019-390820
Date
2019-08-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Guard services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (цена - 60 %)
- Quality: Техническо предложение (40 %)
- Quality: Подпоказател Т1 „Организацията на екипите и технология на осъществяване на охранителните дейности“ (70 точки)
- Quality: Подпоказател Т2 „Организация, технология и механизъм на осъществяване на охранителните дейности при преодоляването на кризисни и извънредни ситуации“ (30 точки)
Award period
2019-09-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът трябва да притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на Софийска област — община Божурище, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД).Чуждестранните участници трябва да притежават еквивалентен документ, удостоверяващ право на участника да извършват такава дейност, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Участникът декларира съответствие с поставеното изискване в раздел А: „Годност“, в част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП, като декларира/посочва публичен регистър, в който е публикувана информацията и е видно, че кандидатът притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност по чл. 5. ал. 1, т. 2 от Закона за частната охранителна дейност с изискуемия териториален обхват.2. Участникът трябва да притежава валидно разрешение (лиценз) за собствена радиочестота, покриваща територията на Софийска област — община Божурище, издадено от Комисията за регулиране на съобщенията. Участникът декларира съответствие с поставеното изискване в раздел А: „Годност“, в част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, се посочва: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.Чуждестранните участници трябва да притежават еквивалентен документ, удостоверяващ право на участника да извършват такава дейност, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.За чуждестранни лица — аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент.При сключване на договор за изпълнение на поръчката, изпълнителят представя:Копие от документа от валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на Софийска област — община Божурище и валидно разрешение (лиценз) за собствена радиочестота, покриваща територията на Софийска област — община Божурище, издадено от Комисията за регулиране на съобщенията (или еквивалент) за собствена радиочестота.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката изчислен на база годишни обороти. Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ се разбира сума, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирани от дейности, попадащи в обхвата на обществената поръчка (§ 2, т. 67 от ДР. на ЗОП). Участникът декларира съответствие с поставеното изискване в Част IV: „Критерии за подбор“, б. Б: „Икономическо и финансово състояние“ от ЕЕДОП.Под „обхват“ се разбира: услуги по осигуряване на дейности по охрана на обекти с изпълнение на охранителни дейности по физическа невъоръжена охрана, охрана на имущество чрез охранителни автопатрули, охрана със сигнално-охранителни системи и видеонаблюдение, реагиране на получени алармени сигнали от техническите системи за сигурност с последваща физическа проверка.Доказателствата за съответствие с изискването се представят в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, а именно: възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки; или2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква; както и3. справка за общия оборот и/или за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата попадаща в обхвата на поръчката в размер на 1 800 000 лв. за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът или кандидатът е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил дейност с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Участникът декларира съответствие с поставеното изискване в Част IV: „Критерии за подбор“, б. В: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП.Под „сходен“ предмет, следва да се разбира: охрана на обекти с изпълнение охранителни на дейности по физическа невъоръжена охрана, охрана на имущество чрез охранителни патрули с МПС, охрана със сигнално-охранителни системи и видеонаблюдение, реагиране на получен алармен сигнал от техническите системи за сигурност с последваща физическа проверка.2. Участникът трябва да има внедрена система за управление на качеството, сертифицирана по международен стандарт за качество БДС EN ISO 9001:2008 или еквивалентно, с обхват на сертификация приложим към предмета на обществената поръчка. Участникът декларира съответствието с критерия за подбор в част IV „Критерии за подбор“, буква Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление горното обстоятелство“ от ЕЕДОП.3. Участникът трябва да има внедрена система по стандарт БДС EN ISO 18788:2015 „Системи за управление на частни дейности за сигурност. Изисквания с указания за прилагане“ или еквивалентно, с обхват на сертификация, приложим към предмета на обществената поръчка. Участникът декларира съответствието с критерия за подбор в част IV „Критерии за подбор“, Буква Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление горното обстоятелство“ от ЕЕДОП. Доказателствата за съответствие с изискването се представят в случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, а именно: възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. При участие на обединения, които не са юридически лица, да се спазват изискванията на чл. 59, ал. 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил минимум 1 дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката общо за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата. Съответствието с изискването се доказва със списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.2. Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2008, или еквивалент с обхват, на сертификация, приложим към предмета на обществената поръчка.3. Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 18788:2015, или еквивалент с обхват на сертификация, приложим към предмета на обществената поръчка.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-08-19 - 2019-09-19
Value
1 884 000.00 BGN
Minimum value
1 884 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-390820:obj:1
Classification
CPV / 79713000
Description
Предмет на поръчката: предмет на настоящата обществена поръчка е избор на изпълнител за „Извършване на охранителни дейности на територията на Икономическа зона София — Божурище“. Целта на настоящата обществена поръчка е избор на изпълнител за осигуряване на: невъоръжена охрана от физически лица (охранители) на обекти, подобекти, на прилежащите към тях съоръжения, територии и имущество на възложителя, находящо се на територията на Икономическа зона София — Божурище) от противоправни посегателства, осъществяване на видеонаблюдение чрез изградените в обекта системи за видеонаблюдение, охрана на обекта чрез охранителни патрули с патрулни моторни превозни средства и реагиране на получени сигнали от техническите системи за сигурност чрез мобилен охранителен патрул. Охраната се осъществява денонощно и включва комплекс от физически, организационни мерки, обходен режим за охрана, реагиране с жива сила на сигнали от сигнално-охранителна техника и видеонаблюдение (включително локални СОТ), осигуряващи регистрация за нерегламентиран достъп, с последваща физическа проверка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Natsionalna kompaniya industrialni zoni“ EAD
Street address
ul. „Angel Kanchev“ No. 1, etazh 4
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Kosta Iliev
E-mail
office@nciz.bg
Phone
+359 28902988
Fax
+359 29871684
Website
Link

Organization data Organization in JSON