Bulgaria - Dobrich: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-371438:2019-371438
Date
2019-08-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2019-09-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя: „Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения“: строежи от „трета категория“, съгласно изискванията на ЗКС и ЗУТ, ако участникът в процедурата е чуждестранно ФЛ или ЮЛ, следва да има регистрация в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „А“, точка 1 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: копие на удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара — „Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения“: строежи от „трета категория“. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ за чуждестранните участници, с покритие в размер, съгласно минималната застрахователна сума за обекта, предмет на поръчката, определена с чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „Б“, точка 7 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: копие на валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ за чуждестранните участници, с покритие в размер, съгласно минималната застрахователна сума за обекта, предмет на поръчката, определена с чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.Съгласно чл. 5 ал. 2 т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, застраховката „Професионална отговорност“, покриваща минималната застрахователна сума за строител, е в размер на 200 000 BGN.За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум 1 строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „В“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2. Участникът следва да разполага с екип, който да организира и изпълнява дейностите, предмет на обществената поръчка. Екипът следва да е съставен минимум от:2.1. Технически ръководител, отговарящ на изискванията на чл. 163а от ЗУТ или еквивалент. Посоченият експерт следва да притежава и опит като технически ръководител в изпълнението на минимум едно завършено строителство: ново строителство и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт, и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради;2.2. Специалист по здравословни и безопасни условия на труд — притежаващ съответната правоспособност за това, или еквивалентен документ за чуждестранни лица. Посоченият експерт следва да притежава и опит като експерт по безопасност и здраве в изпълнението на минимум едно завършено строителство: ново строителство и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт, и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради.Участникът следва да попълва (декларира) в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум 1 строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.Забележка: идентично или сходно с обема и предмета на поръчката строителство се счита ново строителство и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт, и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради с РЗП: минимум 7 500 кв.м.Забележка: за изпълнено се счита строителство за строеж/обект, въведен в експлоатация.2. Участникът следва да разполага с екип, който да организира и изпълнява дейностите, предмет на обществената поръчка. Екипът следва да е съставен минимум от:2.1. Технически ръководител, отговарящ на изискванията на чл. 163а от ЗУТ или еквивалент. Посоченият експерт следва да притежава и опит като технически ръководител в изпълнението на минимум едно завършено строителство: ново строителство и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт, и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради;2.2. Специалист по здравословни и безопасни условия на труд — притежаващ съответната правоспособност за това, или еквивалентен документ за чуждестранни лица. Посоченият експерт следва да притежава и опит като експерт по безопасност и здраве в изпълнението на минимум 1 завършено строителство: ново строителство и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт, и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-08-07 - 2019-09-11
Value
3 236 810.00 BGN
Minimum value
3 236 810.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-371438:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предметът на настоящата поръчка включва довършителни строително-монтажни работи на 2 жилищни секции на 9 етажа, блок „А“ и блок „Б“, първите 2 от които са заети от обслужваща част — магазини, частично излизащи от контура на жилищните етажи. Отделянето на високите от ниските тела става с дилатационни фуги, които обуславят вертикалното и хоризонтално разделяне на така наречените блокове, означени на чертежите. Секция „А“ съдържа 21 апартамента, от които 7 бр. тристайни и 14 бр. двустайни, секция „Б“ — 21 апартамента 7 бр. едностайни и 14 бр. тристайни. На приземния етаж в двете секции под жилищната част е развит паркинг с един подход за общо 18 автомобила. В двете секции са осигурени по 1 складово помещение за всяко жилище и общи помещения за водомерен възел и машинно за двата асансьора. Проектирани са 24 броя магазини с различна квадратура, разположени на приземния и втория етажи в блокове „А“, „Б“, „В“, „Г“, „Д“ „Е“ и „Ж“, като част от магазините на втория етаж са и под жилищните секции. Под мокрите помещения има проходим инсталационен канал.Пълно описание на предвидените дейности, количества и изисквания към изпълнението са подробно описани в приложената техническа спецификация и количествени сметки, който са неразделна част от документацията за участие в обществената поръчка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina grad Dobrich
Street address
ul. „Balgariya“ No. 12
Locality
Dobrich
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
inzh. Stanka Vasilevaa, Nikolay Velikov
E-mail
dobrich@dobrich.bg
Phone
+359 58600001
Fax
+359 58600166
Website
Link

Organization data Organization in JSON