Bulgaria - Sofia: Road construction works

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:2019-217544
Date
2019-05-13
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Road construction works
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: П2 — ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)

Award criteria for item 2:
- Price (60)
- Quality: П2 - Ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)

Award criteria for item 3:
- Price (60)
- Quality: П2 - Ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)

Award criteria for item 4:
- Price (60)
- Quality: П2 - Ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)

Award criteria for item 5:
- Price (60)
- Quality: П2 - Ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)

Award criteria for item 6:
- Price (60)
- Quality: П2 - Ниво на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации (40)
Award period
2019-06-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) за изпълнение на строежи от втора група, II категория, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.*Важно: При попълване на ЕЕДОП за всяка обособена позиция участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За доказване на минималното изискване участникът следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ.При подаване на оферта информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването за всяка обособена позиция се доказва с представянето на заверено копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ съгласно чл. 3, ал. 2 от ЗКС за изпълнение на строежи от втора група, II категория.За чуждестранни лица се представя аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, с който следва да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република БЪЛГАРИЯ, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.В случай че документът е представен по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП при сключване на договор за изпълнение на поръчката, същият не се представя.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция за последните 3 приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот, в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.*Важно: При попълване на ЕЕДОП за всяка обособена позиция участникът в процедурата трябва да има предвид, че:В случай че участник в процедурата участва за повече от 1 обособена позиция, изискването за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по-високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването за всяка обособена позиция се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки; или2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен; или3. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните 3 приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция за последните 3 приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малък от:за обособена позиция 1: 46 000 000,00 (четиридесет и шест милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 2: 38 000 000,00 (тридесет и осем милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 3: 37 000 000,00 (тридесет и седем милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 4: 32 000 000,00 (тридесет и два милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 5: 10 000 000,00 (десет милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 6: 25 000 000,00 (двадесет и пет милиона) BGN без ДДС, включително минимален оборот в размер на: за обособена позиция 1: 23 000 000,00 (двадесет и три милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 2: 19 000 000,00 (деветнадесет милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 3: 18 000 000,00 (осемнадесет милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 4: 16 000 000,00 (шестнадесет милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 5: 5 000 000,00 (пет милиона) BGN без ДДС, за обособена позиция 6: 12 000 000,00 (дванадесет милиона) BGN без ДДС, в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно строителство на пътища — ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали (АМ) и/или на пътища от републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната, изчислен на база годишните обороти на участника.

Technical/professional eligibility:

Изисква се уч-кът в процедурата,за всяка обособена позиция:1.Да е изпълнил дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката,за посл. 5г. от датата на подаване на офертата,а именно да е изпълнил дейности по стр-во,идентично или сходно с предмета и обема на поръчката със съотв. носимоспособност на пътната конструкция (НПК),обща дължина и габарит.*ВАЖНО:При попълване на ЕЕДОП за всяка об. поз.,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:1.1.Стр-вото се счита за изпълнено,когато за декларирания обект има съставен и подписан Конст. акт обр. 15/ Прот. обр. 16 или др. док-т за предаване и приемане на строежа от Възл-ля,за което обстоятелство уч-кът следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съотв. док-т!1.2.Мин. изискване може да бъде доказано с изпълнението на едно или няколко възлагания,както и по отношение на един или няколко обекта!1.3.В случай,че уч-к в процедурата участва за повече от една об. поз.,мин. изискване по т.1 за всяка об. поз. ще се счита за изпълнено,ако уч-кът покрива по-високите от изискуемите параметри за НПК,обща дължина и габарит!2.Да разполага с инструменти,съоръжения и техн. оборудване,необходими за изпълнение на поръчката (за всяка об. поз. поотделно).*ВАЖНО:При попълване на ЕЕДОП за всяка об. поз.,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:Предложените за изпълнение на общ. поръчка инструменти,съоръжения и техн. оборудване за 1 об. поз. не могат да бъдат включени за др. об. поз.,за което обстоятелство уч-кът следва да посочи в ЕЕДОП наименование,инв. №, рег. №/ ДКН № или др. подходящ начин на идентифициране на предложените инструменти,съоръжения и техн. оборудване за съотв. об. поз.,за която се подават документите!3.Да прилага система за управление на качеството,серт. съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или екв. сертификат,издаден от органи,установени в др. държави членки).4.Да прилага система за опазване на околната среда,серт. съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 (или екв. сертификат,издаден от органи,установени в др. държави членки).*ВАЖНО:При попълване на ЕЕДОП за всяка об. поз.,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:При доказване на мин. изискванията по т.3 и т.4 е в сила разпоредбата на чл.64,ал.3,ал.5,ал.7 и ал.8 от ЗОП!5.Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена проф. компетентност за изпълн-ето на поръчката (за всяка об. поз. поотделно).Ако уч-кът е обединение,което не е юрид. лице,съответствието с критериите за подбор по т.1,2 и 5 се доказват от обединението уч-к,а не от всяко от лицата,включени в него,а за тези по т.3 и 4-от всяко от лицата,включени в него,което ще изпълнява съотв. дейност,съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите,предвидено в док-та/договора за създаване на обединението.*ВАЖНО:При попълване на ЕЕДОП за всяка об. поз.,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:5.1.Едно физ. лице може да изпълнява функциите само на 1 експерт в офертата на 1 уч-к!5.2.Предложените за изпълнение на общ. поръчка експерти от персонала и/или от ръководния състав за 1 об. поз. не могат да бъдат включени за др. об. поз.!5.3.За предложеният от уч-ка в процедурата КБЗ,уч-кът следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съотв./ите документ/и,удостоверяващи завършен курс за КБЗ!5.4.За изпълнен обект се счита обектът,за който има съставен и подписан Конст. акт обр. 15/Прот. обр. 16 или др. док-т за предаване и приемане на строежа от Възл-ля,за което обстоятелство уч-кът следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съотв. док-т!При подаване на оферта,информацията относно изискванията се посочва от уч-ка в ЕЕДОП,в съответствие с указанията за попълването му,приложени към док-ята.Съгласно чл.67,ал.5 от ЗОП,Възл-лят може да изисква от уч-те по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от док-те,чрез които се доказва информацията,посочена в ЕЕДОП,когато това е необходимо за законосъобр-то провеждане на процедурата ... продължава в поле VI.3.

Technical/professional minimum level:

Изисква се уч-кът в процедурата,за всяка обособена позиция:1.Да е изпълнил дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката,за посл. 5г. от датата на подаване на офертата,а именно да е изпълнил дейности по стр-во,идентично или сходно с предмета и обема на поръчката,като за такова се приема ново стр-во и/или реконструкция,и/или рехабилитация,и/или основен ремонт на АМ и/или на пътища от РПМ,и/или на улици,и/или на пътища от ОПМ,и/или на пътни съоръжения към тях в страната,и/или на пътища,и/или на пътни съоръжения към тях с екв. характеристики извън страната,както следва:*за ОП 1:с НПК 11.5 т/ос,с обща дължина мин. 26 км и с габарит не по-малък от Г9м;*за ОП 2:с НПК 11.5 т/ос,с обща дължина мин. 21 км и с габарит не по-малък от Г9м;*за ОП 3: с НПК 11.5 т/ос,с обща дължина мин. 25 км и с габарит не по-малък от Г9м;*за ОП 4: с НПК 10 т/ос,с обща дължина мин. 23 км и с габарит не по-малък от Г8м;*за ОП 5: с НПК 10 т/ос,с обща дължина мин. 9 км и с габарит не по-малък от Г8м;*за ОП 6: с НПК 10 т/ос,с обща дължина мин. 18 км и с габарит не по-малък от Г9м.2.Да разполага с инструменти,съоръжения и техн. оборудване,необходими за изпълнение на поръчката (за всяка об. поз. поотделно),но не по-малко от: Багер-2бр.;Товарачна машина-2бр.;Грейдер-1бр.;Валяк-земни работи-2бр.;Пътна фреза-1бр.;Асфалтополагач-1бр.;Бандажен валяк-асф. работи-2бр. и Пневматичен валяк-асф. работи-1бр.3.Да прилага система за управление на качеството,серт. съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или екв. сертификат,издаден от органи,установени в др. държави членки) с обхват,включващ стр-во на пътища.4.Да прилага система за опазване на околната среда,серт. съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 (или екв. сертификат,издаден от органи,установени в др. държави членки) с обхват,включващ стр-во на пътища.5.Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена проф. компетентност за изпълнението на поръчката (за всяка об. поз. поотделно),включващ най-малко:А)Ръководител на обекта-1бр.:Професионална област (квалификация):да има висше образование по специалност „Транспортно строителство” (ТС) или „Пътно строителство” (ПС),или „Строителство на сгради и съоръжения” (ССС),или „Промишлено и гражданско строителство” (ПГС),или еквивалентна специалност (ЕС).Специфичен опит:участие в екип,свързано с извършване на цялостно ръководство на мин. 1 изпълнен обект за ново стр-во и/или реконструкция,и/или рехабилитация,и/или основен ремонт на АМ и/или на пътища от РПМ,и/или на улици,и/или на пътища от ОПМ,и/или на пътни съоръжения към тях в страната,и/или на пътища,и/или на пътни съоръжения към тях с екв. характеристики извън страната.Б)Инженер по част „Пътна“-1бр.:Професионална област (квалификация):да има висше образование по специалност ТС или ПС,или ЕС.Специфичен опит:участие в екип,свързано с извършване на дейности по част „Пътна“ в мин. 1 изпълнен обект за ново стр-во и/или реконструкция,и/или рехабилитация,и/или основен ремонт на АМ и/или на пътища от РПМ,и/или на улици,и/или на пътища от ОПМ,и/или на пътни съоръжения към тях в страната,и/или на пътища,и/или на пътни съоръжения към тях с екв. характеристики извън страната.В)Инженер по част „Конструктивна“-1бр.:Професионална област (квалификация):да има висше образование по специалност ССС или ПГС,или ТС,или ПС,или „Строителство на транспортни съоръжения“,или „Железопътно строителство”,или ЕС.Специфичен опит:участие в екип,свързано с извършване на дейности по част „Конструктивна“ в мин. 1 изпълнен обект за ново стр-во и/или реконструкция,и/или рехабилитация,и/или основен ремонт на АМ и/или на пътища от РПМ,и/или на улици,и/или на пътища от ОПМ,и/или на пътни съоръжения към тях в страната,и/или на пътища,и/или на пътни съоръжения към тях с екв. характеристики извън страната ... продължава в поле VI.3.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-05-13 - 2019-06-13
Value
95 260 000.00 BGN
Minimum value
95 260 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:1
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път II-53 включва рехабилитация на 2 (два) пътни участъка със следните характеристики:Обща дължина: 26.991 км.Участък 1:Дължина на участъка: 11.890 км.Начало на участъка: на км 34+400.Край на участъка: на км 46+290.Участък 2:Дължина на участъка: 15.101 км.Начало на участъка: на км 72+200.Край на участъка: на км 87+301.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя – II-ри;Терен – хълмист;Габарит – променлив – Г7/10.50.Участък 1:— настилка ширина: от 5 м до 7 м,— банкети – с променлива ширина,— тротоари – с променлива ширина,— скорост – от 50 до 70 км/ч.Преминаване през населени места:— гр. Елена от км 43+871 до км 46+290.Малки съоръжения и отводняване:— водоотвеждащи съоръжения – в участъка има 4 (четири) броя тръбни, 15 (петнадесет) броя плочести, 14 (четиринадесет) броя сводови, 4 (четири) броя устообразни и 1 (един) брой овоидален водостоци; 2 (два) броя напречни тръбни отводнителя,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемни и ревизионни шахти,— подпорни и укрепителни стени – в участъка има съществуващи подпорни стени от каменна зидария и от бетон, както и бетонова джоб стена,— срутища – в участъка има срутищни участъци.Големи съоръжения:— сводов мост над р. Златаришка на км 38+771,— сводов мост на км 39+385,— ж.п. надлез на км 40+049,— мост на км 44+430,— сводов мост над р. Костелска на км 45+307.Пътни кръстовища - при км 35+494 пресичане с път III-4004; при км 46+291 пресичане с път III-551.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 9 (девет) електропровода.Участък 2:— настилка ширина: от 5 м до 8 м,— банкети – от 2х1.00 м до 2х1.50 м,— тротоари – с променлива ширина,— скорост – от 50 до 60 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Стара река от км 75+690 до км 78+113.Малки съоръжения и отводняване:— водоотвеждащи съоръжения – в участъка има 4 (четири) броя тръбни, 14 (четиринадесет) броя плочести и 6 (шест) броя сводови водостоци; 1 (един) брой тръбен кахон,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемни и ревизионни шахти,— подпорни и укрепителни стени – в участъка има съществуваща зидана подпорна стена.Големи съоръжения:— мост на км 72+322,— мост на км 74+308.Пътни кръстовища - при км 73+787 пресичане с път III-484; при км 76+912 пресичане с път SLV3066 (IV-53032); при км 78+019 в регулацията на с. Стара река; при км 82+710 пресичане с път VТR1075 Божевци; при км 87+301 пресичане с асфалтов път за с. Раково.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 8 (осем) електропровода; по дължина на пътя има разположени комуникации на ВиК, Ел и ТТ кабели.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:2
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път II-23 включва рехабилитация на пътен участък със следните характеристики:Дължина на участъка: 21.520 км.Начало на участъка: на км 0+030.Край на участъка: на км 21+550.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя – II-ри;Терен – равнинен и хълмист;Габарит – променлив, както следва:— настилка ширина: променлив габарит от 6.20 м до 10.50 м,— банкети – с ширина от 2х1.00 м до 2х1.25 м,— тротоари – с различна ширина,— водещи ивици – с ширина от 2х0.25 м,— скорост – от 50 до 70 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Черна вода от км 8+880 до км 11+130.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци - в участъка има 15 (петнадесет) броя тръбни, 10 (десет) броя плочести водостоци,— отводняване - извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемен колектор.Големи съоръжения:— ж.п. надлез при км 3+356.Пътни кръстовища – триклонно кръстовище при км 1+900 с местен път; триклонно кръстовище при км 3+425 пресичане с местен път 20009; триклонно кръстовище при км 4+180 пресичане с местен път RSE1139; триклонно кръстовище при км 4+480 пресичане с местен път RSE1139; триклонно кръстовище при км 8+810 пресичане с местен път RSE2149; триклонно кръстовище при км 11+800 пресичане с път III-2302; триклонно кръстовище при км 15+000 пресичане с път; триклонно кръстовище при км 15+920 пресичане с път; триклонно кръстовище при км 17+520 пресичане с път; кръгово кръстовище при км 17+730; триклонно кръстовище при км 20+480 пресичане с път RSE1140.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 34 (тридесет и четири) електропровода 20 kV и 11 (единадесет) електропровода 110 kV; по дължина има разположени комуникации на ВиК и ТТ кабели.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:3
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път II-23 включва рехабилитация на пътен участък със следните характеристики:Дължина на участъка: 25.221 км.Начало на участъка: на км 21+550.Край на участъка: на км 46+771.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя - II-ри;Терен - хълмист и равнинен;Габарит - променлив, както следва:— настилка ширина: променлив габарит от 6.00 м до 7.50 м, населените места - 9 м,— банкети - с ширина от 2х1.00 м до 2х1.50 м,— тротоари - с различна ширина,— водещи ивици - с ширина от 2х0.25 м,— скорост - от 50 до 80 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Беловец от км 34+994 до км 37+620,— гр. Кубрат – от км 43+920 до км 46+771.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци - в участъка има 17 (седемнадесет) броя тръбни, 7 (седем) броя плочести водостоци,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждовна и смесена канализация,— укрепване на откоси – в участъка има армирана насипна подпорна стена от км 32+009.19 до км 32+038 и бетонова укрепителна стена от км 32+040 до км 32+221.44.Големи съоръжения:— овоидален мост при км 23+952.Пътни кръстовища – триклонно кръстовище при км 23+700 пресичане с път RSE3147; четириклонно кръстовище при км 27+030 пресичане с път RSE3147; триклонно кръстовище при км 38+940 пресичане с път RSE2170; триклонно кръстовище при км 40+190 пресичане с път RAZ3060; четириклонно кръстовище при км 45+425 пресичане с улица „Цар Освободител“; триклонно кръстовище при км 46+771 пресичане с път II-49; има разположени 13 (тринадесет) площадки за аварийно спиране и 3 (три) автобусни спирки.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 16 (шестнадесет) електропровода 20 kV и 1 (един) електропровод 110 kV; подземно пресичане на кабели на „БТК“ ЕАД, водопроводи на „Напоителни системи“ АД и водопроводи на ВиК; подземно пресичане на мрежата на „Нетбокс“ и „Нетуоркс България“.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:4
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път III-559 включва рехабилитация на 2 (два) пътни участъка със следните характеристики:Обща дължина: 23.410 км.Участък 1:Дължина на участъка: 19.02 км.Начало на участъка: на км 4+500.Край на участъка: на км 23+520.Участък 2:Дължина на участъка: 4.39 км.Начало на участъка: на км 35+060.Край на участъка: на км 39+450.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя - III-ти;Терен - хълмист;Габарит – променлив;Проектна скорост - от 30 до 70 км/ч.Участък 1:— настилка ширина: от 6 м до 12 м,— банкети – с променлива ширина от 2х1.00 м до 2х1.50 м,— водещи ивици – 2х0.25 м,— тротоари – с променлива ширина.Преминаване през населени места:— с. Светлина от км 6+643 до км 8+170,— гр. Тополовград от км 22+600 до км 23+417.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци - в участъка има 10 (десет) броя тръбни водостоци,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемни и ревизионни шахти.Големи съоръжения:— мост при км 9+531,— мост при км 16+708.Пътни кръстовища – при км 4+891 дясно, триклонно асфалтово пътно кръстовище, водещо до бивше военно поделение; при км 8+808 ляво, триклонно асфалтово пътно кръстовище, водещо до микроязовир; при км 14+744 четириклонно кръстовище пресичане с път III-5505 и общински път HKV2200, вдясно към Орлов дом, вляво към Каменна река.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 2 (два) електропровода 20 кV; пресичане с ВН 110 кV и пресичане с 220 кV.Участък 2:— настилка ширина: от 6 м,— банкети – от 2х1.00 м.Преминаване през населени места:— участъкът не преминава през населени места.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци – в участъка има 37 (тридесет и седем) броя тръбни, 5 (пет) броя плочести водостоци и 1 (един) брой дюкер,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи и бетонови риголи.Големи съоръжения:— в участъка няма големи съоръжения.Пътни кръстовища - при км 35+161 вдясно, триклонно кръстовище към манастир „Св. Троица“; при км 39+434.76 триклонно кръстовище пресичане с път III-761.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 2 (два) електропровода 20 кV.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:5
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път III-2077 включва рехабилитация на пътен участък със следните характеристики:Дължина на участъка: 9.565 км.Начало на участъка: на км 11+000.Край на участъка: на км 20+564.83.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя - III-ти;Терен – равнинно - хълмист;Габарит – Г8:— настилка ширина: от 6.00 м до 8.00 м,— банкети - с ширина от 2х1.00 м,— тротоари - с различна ширина,— скорост - от 50 до 60 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Межден от км 17+110 до км 18+690.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци - в участъка има 9 (девет) броя водостоци, както следва: 5 (пет) броя тръбни; 2 (два) броя устообразни и 2 (два) броя плочести водостоци,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемен колектор.Големи съоръжения:— мост при км 11+047.Пътни кръстовища – при км 13+659 пресичане с път SLS-2050 за с. Върбино; при км 16+078 пресичане с път SLS-1041 за с. Колобър; при км 17+792 пресичане с път III-2077; при км 18+350 пресичане с път III-2077.Комуникации и съоръжения на други ведомства – от км 18+672 до км 18+772 ж.п. прелез; пресичат се 4 (четири) електропровода 20 kV; по дължина има разположени комуникации на ВиК и ТТ кабели.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-217544:obj:6
Classification
CPV / 45233120
Description
Строителството на път III-9004 включва рехабилитация на 3 (три) пътни участъка със следните характеристики:Обща дължина: 18.838 км.Участък 1:Дължина на участъка: 2.964 км.Начало на участъка: на км 18+212.Край на участъка: на км 21+176.Участък 2:Дължина на участъка: 1.435 км.Начало на участъка: на км 24+169.Край на участъка: на км 25+604.Участък 3:Дължина на участъка: 14.439 км.Начало на участъка: на км 27+400.Край на участъка: на км 41+839.Технически характеристики на съществуващия път:Клас на пътя - III-ти;Терен - равнинен;Габарит – променлив.Участък 1:— настилка ширина: 7.50 м,— банкети –2х1.50 м,— скорост – 70 км/ч.Преминаване през населени места:— участъкът не преминава през населени места.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци - в участъка има 7 (седем) броя тръбни, 1 (един) брой плочест водостоци,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи и бетонови риголи,— подпорни и укрепителни стени - в участъка има укрепителна джоб стена от бетонови елементи.Големи съоръжения:— в участъка няма големи съоръжения.Пътни кръстовища - при км 20+223 пресичане с общински път за фериботен комплекс; при км 20+891 пресичане с общински път VAR 2050.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 3 (три) електропровода 20 кV; при км 18+804 през водостока е прекарана напорна канализация ф90 ПЕ от парцел, собственост на „Газтрейд“ АД; от км 20+218 до с. Разделна вляво е изградена битова канализация, която пресича пътя, чрез стоманени тръби ф273/6 при км 20+325 и км 20+452.5.Участък 2:— настилка ширина: от 7.50 м до 9.40 м,— банкети – от 2х1.50 м,— тротоари (зелена площ) – от 5 м до 18 м,— скорост – от 50 до 60 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Разделна от км 24+169.12 до км 25+142.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци – в участъка има 1 (един) брой плочест водосток,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемни и ревизионни шахти, колекторна система.Големи съоръжения:— мост при км 24+265,— мост при км 25+363.Пътни кръстовища - при км 25+022 пресичане с общински път за пристанище „Варна – Запад“; при км 25+214 пресичане с общински път за пристанище „Варна – Запад“.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 4 (четири) електропровода 20 кV; в населеното място, успоредно на пътя, има кабелна линия ниско напрежение HH и има пресичане със съществуващ водопровод.Участък 3:— настилка ширина: от 6.50 м до 9.50 м,— банкети – от 2х1.50 м,— тротоари (зелена площ) – от 5 м до 13 м,— скорост – от 50 до 70 км/ч.Преминаване през населени места:— с. Падина от км 29+439 до км 31+094,— с. Житница от км 35+191 до км 36+956.Малки съоръжения и отводняване:— водостоци – в участъка има 24 (двадесет и четири) броя водостоци, както следва: 5 (пет) броя тръбни; 16 (шестнадесет) броя плочести и 3 (три) броя правоъгълни водостоци,— отводняване – извършва се посредством водостоци, облицовани и необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри и бетонови риголи, и дъждоприемни и ревизионни шахти,— подпорни и укрепителни стени – в участъка има монолитни стоманобетонови подпорни стени.Големи съоръжения:— виадукт при км 41+700.Пътни кръстовища - при км 27+453 пресичане с път III-904; при км 28+366 пресичане с път III-9044; при км 35+803 пресичане с общински път за с. Царевци; при км 36+434 пресичане с общински път за с. Манастир.Комуникации и съоръжения на други ведомства – пресичат се 4 (четири) електропровода 20 кV и 5 (пет) електропровода 110 kV; в населените места, успоредно на пътя, има кабелна линия ниско напрежение HH и има водопроводи; пресичане с тръбопровод; през отводнителни съоръжения, облицован окоп и 2 (два) броя водостоци текат води от утаилен басейн „Падина“; преминаване на кабел, захранващ с ток, при съоръжение на км 28+437; 3 (три) броя дълбочинни репери.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Elena Asenova/inzh. Tatyana Boyadzhieva
E-mail
e.asenova@api.bg
Phone
+359 29173396
Fax
+359 29173398
Website
Link

Organization data Organization in JSON