Bulgaria - Smolyan: Database systems

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-168991:2019-168991
Date
2019-04-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-168991
Releases
2019-04-10 (ocds-pyfy63:2019-168991:2019-168991)
2019-11-08 (ocds-pyfy63:2019-168991:2019-531405)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Smolyan: Database systems
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (30 %)
- Quality: Организация и професионална компетентност (ПК) (10 %)
- Quality: Концепция за изпълнение (КИ) (60 %)
Award period
2019-05-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания, свързани с годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност на участниците.

Economic/financial eligibility:

Участникът в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години трябва да е реализирал минимален общ оборот съгласно изискваното минимално ниво.Удостоверяване: при подаване на офертата участникът попълва съответното поле на раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, Част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП, като посочва данни за общия оборот за съответните финансови години съгласно годишните финансови отчети. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от посочените по-горе документи, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване: при сключване на договора участникът, избран за изпълнител следва да представи един или няколко от следните документи:— заверени копия на годишните финансови отчети за последните приключили 3 (три) финансови години или техните съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, или— справка за общия оборот.Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Информацията от горепосочените документи обхваща последните 3 приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Economic/financial minimum level:

Участникът в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността, да е реализирал минимален общ оборот в размер на 1 350 000,00 (един милион триста и петдесет хиляди) BGN, изчислен на база годишните общи обороти.За целите на процедурата и за яснота на участниците под „последните 3 (три) приключили финансови години“ следва да се разбират финансовите години — 2016 г., 2017 г. и 2018 г.Съгласно § 2, т. 66 от ДР на ЗОП „годишен общ оборот“ е сумата от нетните приходи от продажби по смисъла на Закона за счетоводството.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил минимум една ИТ услуга съгласно изискваното минимално ниво.Удостоверяване: при подаване на офертата съответствието с критерия за подбор се декларира в съответното поле на раздел В „Технически и професионални способности“, Част IV: „Критерии за подбор“ на еЕЕДОП, с посочване и описание на услугата (т.е. описание на отделните дейности, съставящи услугата), стойността, датата и получателя. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, на които участникът се позовава в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване: при сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в еЕЕДОП, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството съгласно изискваното минимално ниво.Удостоверяване: при подаване на офертата съответствието с критерия за подбор се декларира в съответното поле на раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“, Част IV: „Критерии за подбор“ на еЕЕДОП, като в поле „Издадено от“ се посочва информация за номера на документа, стандарта, за който е издаден, обхват, срок на валидност и издател. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, на които участникът се позовава в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване: при сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи сертификатите, издадени от акредитирани лица съобразно декларираното в еЕЕДОП. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил минимум една ИТ услуга с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката.За „ИТ услуга с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката“ се приема услуга по проектиране и/или разработване и внедряване на информационна система, включваща едно или няколко от следните функционални и нефункционални изисквания:? да е GIS базирана — да позволява създаване, редактиране и изтриване на гео-реферирани данни и обекти (точки, линии и полигони);? да има API за автоматизиран обмен на данни с външни системи;? да позволява интегриране на хардуерни елементи (напр. сензори, контролери и др.) за автоматизиране на процеси заедно с прилежащ софтуер.Възложителят не поставя изискване за обем.2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:2008 или еквивалентен, както и система за управление на сигурността на информацията, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 27001:2013 или еквивалентен. Сертификатите трябва да са с обхват в областта на информационните системи и/или технологии.Сертификатите трябва да са валидни и да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-04-10 - 2019-05-15

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-168991:obj:1
Classification
CPV / 48610000
Additional classifications
CPV / 48627000
Description
Предметът на поръчката включва изпълнението на следните основни дейности:1) Дейност 1 „Разширяване на SCADA, чрез доставка и инсталация на сензори и контролери за ВиК инфраструктурата“, разделена на 4 етапа — анализ и спецификация на изискванията; проектиране SCADA инфраструктурата; доставки; разширяване на SCADA/ГИС;2) Дейност 2 „Разширяване на наличната SCADA система с интегриране на ГИС и реализиране електронно на всички регистри и база данни, които задължително следва да бъдат водени от ВиК операторите“, разделена 5 етапа — анализ и спецификация на изискванията; проектиране SCADA/ГИС решението; доставки; разширявне на SCADA/ГИС; обучение;3) Дейност 3 „Доставка на софтуер за хидравлично моделиране и изготвяне на хидравличен модел на ВиК мрежата“, разделена на 6 етапа — избор на софтуер; зареждане на необх. данни от SCADA/ГИС с-мата; изработка на теор. модели; изработка на скелетни хидравличен модели; изработване на детайлни хидравлични модели и калибриране на моделите.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Vodosnabdyavane i kanalizatsiya“ EOOD, gr. Smolyan
Street address
ul. „P.R. Slaveykov“ No. 2
Locality
Smolyan
Postal code
4700
Country
BG
Contact name
Donka Shtereva
E-mail
vik_odit_sm@abv.bg
Phone
+359 30162475
Fax
+359 30162629
Website
Link

Organization data Organization in JSON