Bulgaria - Sofia: Scheduled air transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-129779:2019-129779
Date
2019-03-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-129779
Releases
2019-03-20 (ocds-pyfy63:2019-129779:2019-129779)
2019-07-12 (ocds-pyfy63:2019-129779:2019-327857)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Scheduled air transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2019-04-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да притежава валидна регистрация в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти съгласно чл. 61 от Закона за туризма или да е лице по чл. 62 от Закона за туризма.2. Участникът да има право да издава самолетни билети за авиокомпании, изпълняващи директни полети от и до БЪЛГАРИЯ, представени в Billing Settlement Plan (BSP) или еквивалентна международна система за уреждане на плащания във въздушния транспорт, с която участникът работи, към датата на подаване на офертите.3. Участникът следва да е член или акредитиран агент на International Air Transport Association (IATA).При наличие на участници, които са чуждестранни лица, те следва да са вписани в съответния аналогичен търговския и/или професионален регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.

Economic/financial eligibility:

1. Общ оборот.Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот в размер на 1 200 000 (един милион и двеста хиляди) BGN, изчислен на база годишните обороти, за последните 3 (три) приключили финансови години (2016 г., 2017 г. и 2018 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участник чуждестранно лице оборотът се изчислява в лева по официалния курс на БНБ за съответната валута.2. Минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Всеки участник трябва да има минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер на 600 000 (шестстотин хиляди) BGN от дейности/услуги, свързани с туроператорски и/или турагентски услуги/дейности, вкл. продажба на самолетни билети и хотелско настаняване.Дейностите следва да са изпълнени през последните 3 (три) приключили финансови години (2016 г., 2017 г. и 2018 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участник чуждестранно лице оборотът се изчислява в лева по официалния курс на БНБ за съответната валута.3. Застраховка „Професионална отговорност“.Участникът трябва да има валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ в съответствие с чл. 97 от Закона за туризма или еквивалентна съгласно законодателство на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците следва да предоставят съответната информация в част IV, раздел Б — „общ годишен оборот“ от еЕЕДОП. В случай че липсва информация относно общия оборот за целия изискуем 3-годишен период, участниците попълват част IV, раздел Б — „учредяване на икономическия оператор“, като посочват датата, на която са създадени или са започнали дейността си.2. Участниците следва да предоставят съответната информация част ІV, раздел Б — „конкретен годишен оборот“ от еЕЕДОП. В случай че липсва информация относно оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за целия изискуем 3-годишен период, участниците попълват част IV, раздел Б — „учредяване на икономическия оператор“, като посочват датата, на която са създадени или са започнали дейността си.3. Участникът, избран за изпълнител, доказва поставеното минимално изискване чрез заверено копие на валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ в съответствие със Закона за туризма или еквивалентна съгласно законодателство на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.В случай че поради наличието на основателна причина участник не е в състояние да представи документ по т. 1 и 2, същият може да докаже икономическото и финансовото си състояние с всеки друг официален документ, издаден от банка, финансова институция или държавен орган, от който е видно съответствието с минималните изисквания за общ оборот и оборота, попадащ в обхвата на поръчката.

Technical/professional eligibility:

1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът в процедурата следва да има опит в успешно изпълнени доставки (минимум 1 услуга), включващи следните дейности: дейности/услуги, свързани с туроператорски и/или турагентски услуги/дейности, вкл. продажба на самолетни билети и хотелско настаняване.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалентен, сходен с предмета на поръчката. Поставеното изискване се доказва с документ по чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП — сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.3. Участникът трябва да декларира, че има сключен договор с „Амадеус“, „Галилео“, „Уърлдспан“, „Сейбър“ или друга еквивалентна система за резервация и продажба на самолетни билети и договор с резервационна система за продажба на хотелско настаняване по света.4. Участникът трябва да декларира наличие на представителство на територията на страната с посочване на точен адрес и контакти (тел., факс, ел. поща), с осигурена възможност за приемане на заявки по всяко време на денонощието и изпълнение на заявки, включително и при извънредни обстоятелства, както и в почивни и празнични дни.5. Участникът трябва да декларира, че разполага с минимум три лица от своя персонал (назначени служители), извършващи резервации и продажби на самолетни билети, всяко от които да отговаря на следните изисквания: 1) Да притежава сертификат, за работа с „Амадеус“ или друга резервационна система. 2) Всяко от лицата трябва да има минимум едногодишен опит (от последните три години) като агент по продажба на самолетни билети.6. Участникът трябва да декларира, че разполага с минимум двама специалисти, негови служители, за работа с резервационна система за хотелско настаняване, за които да представи списък (свободен текст), посочващ и образованието и професионалната им квалификация — за служителите, които пряко ще участват в изпълнението на поръчката. Всеки от служителите да отговаря на следните изисквания: 1) Да има минимум едногодишен опит (от последните 3 години) като агент по продажба на туристически услуги. 2) Са притежава сертификат, за работа с резервационната система.

Technical/professional minimum level:

1. Информация за опита на участника се попълва в част IV, раздел В от еЕЕДОП.2. Участниците трябва да декларират съответствието си с изискването като посочат в част IV, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от еЕЕДОП: номер на сертификата, предметния му обхват, датата на издаването му, датата, до която е валиден и организацията, издала сертификата.3. Обстоятелствата по т. 3, 4, 5 и 6 се декларират се в еЕЕДОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-03-20 - 2019-04-23
Value
800 000.00 BGN
Minimum value
800 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-129779:obj:1
Classification
CPV / 60410000
Description
Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух за пътници и багаж, хотелски резервации и настаняване при служебни пътувания в чужбина и съпътстващи дейности за нуждите на НСИ, което включва осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж в чужбина и трансфер с наземен транспорт в чужбина, за нуждите на Националния статистически институт, както и хотелски резервации и настаняване — при необходимост.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Natsionalen statisticheski institut
Street address
ul. „Panayot Volov“ No. 2
Locality
Sofiya
Postal code
1038
Country
BG
Contact name
Kiril Ilkov — glaven yuriskonsult v otdel PD
E-mail
kilkov@nsi.bg
Phone
+359 29857104
Fax
+359 29857225
Website
Link

Organization data Organization in JSON