Bulgaria - Gorna Oryahovitsa: Pharmaceutical products

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-114445:2019-114445
Date
2019-03-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Gorna Oryahovitsa: Pharmaceutical products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2019-04-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Да са регистрирани като търговци по българското законодателство или по законодателство на държава — членка на Европейския съюз, или държава страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, и да имат право да извършват търговия на едро с лекарствени продукти в съответствие с нормите на ЗЛПХМ. Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро и/или внос на лекарствени продукти, издадено от ИАЛ или регулаторен орган на друга държава членка, по реда на глава 9 „Търговия на едро с лекарствени продукти“ на ЗЛПХМ. Участниците следва да са вписани в Регистъра на търговците на едро, получили разрешение за търговия с лекарствени продукти, към Изпълнителната агенция по лекарствата (за обособена позиция № 1).Да са регистрирани като търговци по Търговския закон или по законодателството на друга държава членка или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, на които е издадено разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Участниците трябва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия съгласно чл. 77 от ЗМИ, издадено от ИАЛ в случаите, когато са търговци, или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Такъв документ не се изисква, в случай че участникът е производител, установен на територията на Република БЪЛГАРИЯ съгласно чл. 77, ал. 2 от ЗМИ. Участниците следва да са вписани в Регистъра на търговците на едро, получили разрешение за търговия с медицински изделия, към Изпълнителната агенция по лекарствата (за обособена позиция № 2).Да имат валидна лицензия за дейност с наркотични вещества, удостоверяваща правото да се извършва търговия с лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества — за участници, които предлагат доставка на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества (за лекарствените продукти, съдържащи наркотични вещества, по обособена позиция № 1).Да имат възможностите за доставки на цялото прогнозно количество лекарствени продукти и/или медицински изделия за срока на действие на договора за доставка в изисканите срок и място на доставка.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическото и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

На основание чл. 63, ал. 1 от ЗОП възложителят определи следните критерии за установяване на техническите и професионални способности на участниците в настоящата процедура:— да разполагат с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходимо за изпълнение на поръчката,— да притежават валиден сертификат за качество за извършваната дейност по стандарт ISO 9001:2015 или еквивалент,— за медицинските изделия: да притежават декларация за съответствие по чл. 14, ал. 2 от ЗМИ и СЕ маркировка по чл. 8, ал. 2 и чл. 15 от ЗМИ.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-03-12 - 2019-04-16
Value
330 191.30 BGN
Minimum value
330 191.30 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-114445:obj:1
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на лекарствени продукти по 253 номенклатурни единици, подробно описани в документацията на обществената поръчка.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-114445:obj:2
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на медицински изделия за нуждите на лечебното заведение по 86 номенклатурни единици.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„MBAL „SV. Ivan Rilski“ — Gorna Oryahovitsa“ EOOD
Street address
ul. „Otets Paisiy“ No. 72
Locality
Gorna Oryahovitsa
Postal code
5100
Country
BG
Contact name
Kasim Mestan — yuriskonsult
E-mail
mbal_go@mail.bg
Phone
+359 878746155
Fax
+359 61860120
Website
Link

Organization data Organization in JSON