Bulgaria - Bansko: Refuse and waste related services

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-103098:2019-103098
Date
2019-03-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Bansko: Refuse and waste related services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Оценка на Техническото предложение (50)
- Quality: Подпоказател ТП1 — Подход и методология за изпълнение... (40)
- Quality: Подпоказател ТП2 — Предложена от участника разработка за система за разделно събиране и транспортиране на биоотпадъци на територията на община Банско (10)
Award period
2019-04-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да притежават валидна регистрация за изпълнение на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци, издадена съгласно чл. 35, ал. 3 от ЗУО по реда на Глава пета, Раздел II от ЗУО, или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз или на друга държава — страна по споразумение за Европейско икономическо пространство.Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва: За наличие на упражняване на професионална дейност, участникът попълва съответната информация в част от ЕЕДОП: Част IV, Раздел „А: Годност“, в който описва посочените обстоятелства и документи: номер, дата на издаване и издател на регистрационния документ, сайт за достъп до публичен регистър на издателя на документа (ако е приложимо) или номер в аналогичен регистър в държавата, в която чуждестранният участник е установен или посочва номер, дата, орган-издател на съответното разрешение или членство в определена организация, когато за осъществяване на дейността се изисква разрешение или членство в определена организация.При участие на обединение, което не е юридическо лице, се прилага чл. 59, ал. 6 от ЗОП. Когато се предвижда участие на подизпълнители, отделен цифрово подписан ЕЕДОП задължително се представя от всеки един от тях. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата, посочени в документацията. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП, следва да се представи заверено от участника копие от документ, удостоверяващ валидна регистрация за изпълнение на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци, издадена съгласно чл. 35, ал. 3 от ЗУО по реда на Глава пета, Раздел II от ЗУО, или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз или на друга държава — страна по споразумение за Европейско икономическо пространство. Копие на документа се прилага в случай, че същият не може да бъде видян в публично достъпен регистър.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, през последните 3 (три) приключили финансови години (2016 г., 2017 г. и 2018 г.), в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, в размер на 1 200 000,00 (един милион и двеста хиляди) лв. без ДДС.Под минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти се разбира оборот, реализиран при изпълнение на дейности, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка.Под дейности идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка следва да се разбират: дейности по сметосъбиране и/или сметоизвозване, и/или поддържане чистотата и/или зимно снегопочистване на територии за обществено ползване. За участник – чуждестранно лице, оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева, към датата на подаване на офертата.

Economic/financial minimum level:

При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с поставеното изискване, като попълва Част IV, Раздел „Б: Икономическо и финансово състояние“, т.2 a) от ЕЕДОП. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с посочения критерий за подбор се доказва от обединението участник като цяло. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП следва да се представи Справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. Когато участникът е посочил, че ще използва капацитета на трети лица, за доказване на съответствието с посочените критерии за подбор, за всяко от тези лица се представя отделен цифрово подписан ЕЕДОП. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата, посочени в настоящата документация. Когато се предвижда участие на подизпълнители, отделен цифрово подписан ЕЕДОП задължително се представя от всеки един от тях. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата, посочени в документацията.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум 1(една) дейност с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка. Под „дейност с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка“ следва да се разбира: дейност/и по сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане чистотата на територии за обществено ползване, плюс зимно снегопочистване на територии за обществено ползване;2. Участникът следва да разполага минимум със следното техническо оборудване, за целия срок на изпълнение на поръчката, с посочените характеристики: 4 броя Специализирани автомобили вариопреса или ротопреса за обслужване на съдове с обем 1 100 и 110 л., минимум ЕВРО 3 или еквивалент, от които: 2 бр. с обем от 9 м333333. Участниците следва да разполагат с материално-техническа база, предназначена за престой, паркиране и ремонт на техническо оборудване (специализираните транспортни средства и техника, предназначени за изпълнение на дейностите, предмета на поръчката), разположена на територията на община Банско;4. Участниците следва да прилагат системи за управление на качеството според международно признат стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват услуги по сметосъбиране, сметоизвозване и/или поддържане чистотата на територии за обществено ползване и/или зимно снегопочистване;5. Участниците следва да прилагат системи или стандарти за опазване на околната среда според международно признат стандарт EN ISO 14001:2015 или еквивалент, с обхват услуги по сметосъбиране, сметоизвозване и/или поддържане чистотата на територии за обществено ползване и/или зимно снегопочистване;

Technical/professional minimum level:

1. При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с поставеното изискване в т. 1, като попълва Част IV „Критерии за подбор“, Раздел „В“ — „Технически и професионални способности“, т. 1 б) от ЕЕДОП, където посочва необходимата информация относно изпълнената/те дейност/ис предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с посочения критерий за подбор се доказва от обединението участник като цяло. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП, следва да се представи списък на услугите (дейностите), които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга (дейност).2. При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с поставеното изискване в т. 2, като попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел „В“ — „Технически и професионални способности“, т. 9 от ЕЕДОП, където посочва техническите параметри (характеристиките) на разполагаемото техническо оборудване, стандарт за екологичност (където е приложимо), както и основанието, по силата на което участникът разполага с това оборудване. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с посочения критерий за подбор се доказва от обединението участник като цяло. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП, следва да се представи Декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката, с посочени в нея технически параметри(характеристики) — марка, модел, стандарт заекологичност, наличие на GPS и др., както и основанието, по силата на което участникът разполага с посоченото оборудване, необходимо за изпълнение на поръчката;3. При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с поставеното изискване в т. 3, като попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел „В“ — „Технически и професионални способности“, т. 9 от ЕЕДОП, където посочва точен адрес (местоположение)на материално-техническата база, както и основанието, по силата на което участникът разполага с тази база. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с посочения критерий за подбор се доказва от обединението участник като цяло. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП, следва да се представи Декларация за посоченото съоръжение (материално-техническата база), с посочени в декларацията точен адрес (местоположение) на базата, както и основанието, по силата на което участникът разполага с тази база.4. При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с поставените изисквания в т. 4 и т. 5, като попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел „Г“ — „Стандарти за осигуряване качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП с посочване на дата на издаване, дата на валидност, сертифициращ орган и обхват на сертификата, поотделно за всеки един от сертификатите съгласно т. 4 и т. 5. При участие на обединение, което не е юридическо лице, се прилага чл. 59, ал. 6 от ЗОП. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП, участникът следва да представи заверено копие на сертификата за контрол на качеството, удостоверяващ съответствието с посочения критерий за подбор по т. 4 и заверено копие на сертификата за опазване на околната среда, удостоверяващ съответствието с посочения критерий за подбор по т. 5, издадени от акредитирани лица.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-03-05 - 2019-04-04
Value
5 000 000.00 BGN
Minimum value
5 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-103098:obj:1
Classification
CPV / 90500000
Additional classifications
CPV / 90511000
CPV / 90511400
CPV / 90513000
CPV / 90610000
CPV / 90620000
CPV / 90630000
Description
Обществената поръчка включва извършването на услуги по транспортиране на смесени битови отпадъци и разделно събиране и транспортиране на биоотпадъци в населените места на територията на община Банско, метене на улици, тротоари, площади и други обществени обекти, почистване на вади, шахти и водостоци и зимно снегопочистване и поддържане на вътрешната улична мрежа на град Банско и град Добринище. Не са предмет на настоящата обществена поръчка събирането и извозването на производствени и опасни отпадъци, както и изброените в чл. 2, ал. 2 от Закона за управление на отпадъците. Подробно описание на дейностите, включени в предмета на обществената поръчка, се съдържа в Техническата спецификация, неразделна част към документацията за участие.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Bansko
Street address
pl. „Nikola Vaptsarov“ No. 1
Locality
Bansko
Postal code
2770
Country
BG
Contact name
Tsvetanka Obetsanova — nachalnik otdel OPP, Obshtina Bansko
E-mail
ts.obetsanova@bansko.bg
Phone
+359 74988650
Fax
+359 74988633
Website
Link

Organization data Organization in JSON