Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:2018-562749
Date
2018-12-21
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Технически показатели (40)

Award criteria for item 2:
- Price (60)
- Quality: Технически показатели (40)

Award criteria for item 3:
- Price (60)
- Quality: Технически показатели (40)

Award criteria for item 4:
- Price (60)
- Quality: Технически показатели (40)

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price
Award period
2019-01-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За обособени позиции от № 1 до № 4 - Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за първа група, трета категория строежи или да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата в която е установен за посочения обхват на дейности. За доказване на професионалната годност за обособени позиции от № 1 до № 4 - Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т.8.1 от Раздел IV „Критерии за подбор“ от документацията за участие в обществената поръчка, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.За обособени позиции от № 5 до № 8 - Участникът да притежава валидно Удостоверение/Лиценз съгласно чл.167 от ЗУТ за извършването на консултантски услуги по чл.166 от ЗУТ. В случай, че участникът е чуждестранно лице съгласно чл.166, ал.7 от ЗУТ тази дейност може да се извършва и от лица, притежаващи документ, издаден от компетентен орган на държава членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, удостоверяващ правото да извършват такава дейност.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т.8.3 от Раздел IV „Критерии за подбор“ от документацията за участие в обществената поръчка, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията. Съгласно чл.59, ал.5 от ЗОП в полето трябва да се посочи документът, с който се доказва изпълнението на поставения критерий за подборЗабележка: Възможността за доказване на гореописаните изисквания е допустима само за етапа на подаване на оферта и при поискване — в хода на процедурата. Преди сключване на Договора избраният за изпълнител участник трябва да извърши съответна регистрация и да представи документ, че има право да изпълнява дейността в Република БЪЛГАРИЯ (Чл.112, ал.1. т. 4 от ЗОП).За обособени позиции от № 9 до № 12 - не се поставят изисквания към участниците относно годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т.9.1 от Раздел IV "Критерии за подбор" от документацията за участие в обществената поръчка и годишния финансов отчет (ГФО) или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен.Забележка: Когато по обективни причини участникът не може да представи исканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Всеки участник трябва да е реализирал:—За обособена позиция 1 - минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 584 260 (петстотин осемдесет и четири хиляди двеста и шестдесет) BGN, от които 292 130 (двеста деветдесет и две хиляди сто и тридесет) BGN в сферата, попадаща в обхвата на поръчката,—За обособена позиция 2 - минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 1 754 853 (един милион седемстотин петдесет и четири хиляди осемстотин петдесет и три) BGN, от които 877 426 (осемстотин седемдесет и седем хиляди четиристотин двадесет и шест) BGN в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.—За обособена позиция 3 - минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 888 456 (осемстотин осемдесет и осем хиляди четиристотин петдесет и шест) BGN, от които 444 228 (четиристотин четиридесет и четири хиляди двеста двадесет и осем) BGN в сферата, попадаща в обхвата на поръчката,—За обособена позиция 4 - минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 852 158 (осемстотин петдесет и две хиляди сто петдесет и осем), от които 426 079 (четиристотин двадесет и шест хиляди и седемдесет и девет) BGN в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Забележка: За целите на настоящата процедура за избор на изпълнител под оборот в сферата попадаща в обхвата на поръчката следва да се разбира: оборот реализиран от строителство на нови сгради и /или от дейности по ремонт и /или реконструкция на сгради.—За обособени позиции № 5, № 6, № 7 и № 8 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.—За обособени позиции № 9, № 10, № 11 и № 12 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

За обособени позиции от № 1 до № 41. За изпълнение на проектирането: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 3 години, считано от датата, на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем идентична или сходна с тази на поръчката.За изпълнение на строителството: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.2. Участникът трябва да разполага с eкип от проектанти с ППП и инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката.3. Участникът трябва да разполага с техническо оборудване,което включва минимум 2000 (две хиляди) кв. м. фасадно скеле.4. Участникът да прилага:4.1.Система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалентна с обхват включващ строително-монтажни работи;4.2. Система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалентна.

Technical/professional minimum level:

1.За изпълнение на проектирането: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 3 години, считано от датата, на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем идентична или сходна с тази на поръчката.За изпълнение на строителството: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.2.За изпълнение на проектирането: Всеки участник трябва да притежава екип от проектанти с пълна проектанска правоспособност, съгласно чл.230 от ЗУТ и чл.10 от ЗКАИИП на най-малко: Част „Архитектурна” – 1 проектант; Част „Конструкции” – 1 проектант; Част „Електро” – 1 проектант; Част „ВиК” – 1 проектант; Част „ОВ” – 1 проектант;Част „Енергийна ефективност” – 1 проектант; Част „ПБЗ” – 1 проектант; Част „Пожарна безопасност” – 1 проектант; Технически контрол по част „Конструкции”;Част „План за управление на строителните отпадъци“ - 1 проектант.Един от гореизброените проектанти следва да бъде определен за водещ проектант.За изпълнение на строителството: •Ръководител на екипа: Висше образование с професионална квалификация "строителен инженер" или еквивалентна. Професионален опит в техническото ръководство най-малко на един въведен в експлоатация строителен обект. Седем години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност.•Технически ръководител: технически правоспособно лице съгл. чл.163а, ал.4 от ЗУТ или за чуждестранни лица – еквивалентно, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Пет години професионален опит като технически ръководител.•Специалист по електротехника: Средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация "Електротехник" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност. •Специалист по водоснабдяване и канализация: Средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация "Водоснабдяване и канализация" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност. •Специалист по отопление и вентилация: Средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация "Топлотехника" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност. •Специалист за контрол по качеството/отговорник по качеството: Висше образов. с професионална квалификация "строителен инженер" или еквивалентна. Правоспособност за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент. •Специалист по здравословни и безопасни условия на труд: •Завършен курс на обучение за безопасност и здраве при работа съгл. Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Наредба № 3 за функциите и задачите на длъжностните лица и на специализираните служби в предприятията за организиране изпълнението на дейностите, свързани със защитата на професионалните рискове и превенция на тези рискове и Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд (обн., ДВ, бр.102/2009 г.) и/или по Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строит. и монтажни работи (обн., ДВ, бр. 37/.2004 г.) или еквивалентен курс на обучение. •Професионален опит в осигуряване на здравосл. и безопасни условия на труд най-малко на един въведен в експлоатация строит. обект. 3.Участникът декларира в ЕЕДОП техническото оборудване, с което разполага, което включва минимум 2000 кв. м. фасадно скеле. 4.Участникът декларира в ЕЕДОП какви системи за управление на качеството прилага.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-12-21 - 2019-01-28
Value
4 183 986.70 BGN
Minimum value
4 183 986.70 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за сграда с административен адрес: гр. София, ж. к. „Гео Милев“, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 6, въведен в експлоатация 1969 год., състоящ се от 51 апартамента, етажи — надземни 11 броя етажи и 1 брой полуподземен етаж. Разгънатата застроена площ по ЗУТ е 4 327,85 м2

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:2
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес: гр. София, р-н „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл.63”, находящ се в гр. София, ж.к. „Христо Смирненски“, въведен в експлоатация 2006 год., състоящ се от 114 апартамента и 2 магазина, етажи – надземни 15 броя и 1 брой полуподземен етаж. Разгънатата застроена площ по ЗУТ е 12998,91 м2.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:3
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл. 30”, находящ се в гр. София, ж.к. „Христо Смирненски“, въведен в експлоатация 1984 год., състоящ се от 66 апартамента, етажи - надземни 15 броя етажи и 1 брой полуподземен етаж. Разгънатата застроена площ по ЗУТ е 6581,16 м2.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:4
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ул.”Коста Лулчев” №25, бл.263”, находящ се в гр. София, ул.”Коста Лулчев” №25, въведен в експлоатация 1974 год., състоящ се от 60 апартамента, етажи – надземни 16 броя и 1 брой подземен етаж. Разгънатата застроена площ на жилищната сграда – бл. 263 по ЗУТ е 6312,28 м2. Търговските обекти към жилищната сграда – бл. 263 са с клас на енергопотребление „С” и тяхната разгънатата застроена площ не е включена към тази на жилищната сграда – бл. 263.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:5
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71520000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес: гр. София, ж.к. „Гео Милев“, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 6 (по обособена позиция 1)”.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:6
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71520000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл.63 (по обособена позиция 2)”.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:7
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71520000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл. 30” (по обособена позиция 3)”.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:8
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71520000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ул.”Коста Лулчев” № 25, бл. 263 (по обособена позиция 4)”.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:9
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на сграда с административен адрес: гр. София, ж.к. „Гео Милев“, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 6 (по обособена позиция 1)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:10
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на сграда с административен адрес: гр. София, р-н „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл.63 (по обособена позиция 2).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:11
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ж.к. „Христо Смирненски“, бл. 30 (по обособена позиция 3).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-562749:obj:12
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина”, ул.”Коста Лулчев” №25, бл.263” (по обособена позиция 4)

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina — rayon Slatina
Street address
bul. „Shipchenski prohod“ No. 67
Locality
Sofiya
Postal code
1574
Country
BG
Contact name
inzh. Milcho Mihaylov, Veneta Georgieva
E-mail
info@so-slatina.org
Phone
+359 28705532
Fax
+359 28701173
Website
Link

Organization data Organization in JSON