Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:2018-558706
Date
2018-12-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение — Т (50 %)

Award criteria for item 2:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение- Т (50 %)

Award criteria for item 3:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение-Т (50 %)

Award criteria for item 4:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение-Т (50 %)

Award criteria for item 5:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение-Т (50 %)

Award criteria for item 6:
- Price (50 %)
- Quality: Оценка на техническото предложение- Т (50 %)
Award period
2019-01-31 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За всички обособени позиции: Изисква се участникът в процедурата да притежава валиден лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, или да притежава еквивалентен документ за такава регистрация в търговски или професионален регистър в държавата членка, в която е установен, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците — чуждестранни лица.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.При подаване на оферта информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването се доказва с представянето на заверено копие от документа за лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 от ЗУТ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците — чуждестранни лица.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот,изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в сферата на дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави), във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка: В случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, изискването по т. 3.2 за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по - високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Когато участникът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки или2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и3. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от: за обособена позиция № 1: 750 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 2: 600 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 3: 600 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 4: 480 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 5: 150 000,00 BGN без ДДС,за обособена позиция № 6: 370 000,00 BGN без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на: за обособена позиция № 1: 370 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 2: 300 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 3: 300 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 4: 240 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 5: 70 000,00 BGN без ДДС, за обособена позиция № 6: 180 000,00 BGN без ДДС, в сферата на дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави) във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

1.Изисква се участникът в процедурата през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, за всяка обособена позиция, да е изпълнил успешно минимум 1 (една) консултантска услуга, идентична или сходна с предмета и обема на поръчката.Забележка: Консултантската услугата се счита за изпълнена, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя! В Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 1б от ЕЕДОП, участниците следва да посочат информация относно № и дата на документа!2.Изисква се участникът в процедурата за всяка от обособените позиции да прилага система за управление на качеството, сертифицирана, съгласно стандарт ISO EN 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ строителен надзор при строителство на пътища и/или инфраструктурни обекти. *Забележка 1: При доказване на минималното изискване е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!3.Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция поотделно с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: по т.1-Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената услуга;по т.2.-Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица,за контрол на качеството,удостоверяващи съответствието със съответния стандарт.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки. по т.3-Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицата.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор по подт. по т.1 и по т.3 се доказва от обединението участник, а по т.2. от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Когато участникът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, за всяка обособена позиция, да е изпълнил успешно минимум 1 (една) консултантска услуга, идентична или сходна с предмета и обема на поръчката.За консултантски услуги, сходни с предмета и обема на поръчката, се приемат дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави), във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.;2. Изисква се участникът в процедурата за всяка от обособените позиции да прилага система за управление на качеството, сертифицирана, съгласно стандарт ISO EN 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ строителен надзор при строителство на пътища и/или инфраструктурни обекти.3.Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция поотделно да с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:А. Ръководител на екипа - 1 бр.:Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Пътно строителство” (ПС) или „Транспортно строителство” (ТС) или „Промишлено и гражданско строителство” (ПГС) или „Строителство на сгради и съоръжения” (ССС) или еквивалентна;Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на цялостно ръководство на обект при упражняване на строителен надзор в най-малко 1 (един) изпълнен обект, свързан с изпълнение на ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ) и/или на улици и/или пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ) и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Б. Инженер по материали – 1 бр.:Професионална област (квалификация): строителен инженер и/или инженер химик, или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на контрол на качеството и приемане на строителните работи при упражняване на строителен надзор в най малко 1 (един) изпълнен обект, свързан с изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици и/или пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ) и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.В. Инженер по част „Конструктивна“ - 1 бр.:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Строителство на сгради и съоръжения” (ССС) или „Промишлено и гражданско строителство” (ПГС) или „Транспортно строителство” (ТС) или „Пътно строителство” (ПС) или „Строителство на транспортни съоръжения“ (СТрС) или „Железопътно строителство” (ЖпС) или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършването на дейности по част „Конструктивна“ при упражняване на строителен надзор в най-малко 1 (един) изпълнен обект, свързан с изпълнение на ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ) и/или на улици и/или пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ) и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Г. Инженер по част „Геодезия“ - 1 бр.:Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия” или еквивалентна; Продължава в VI.3....
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-12-19 - 2019-01-31
Value
1 970 000.00 BGN
Minimum value
1 970 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1. Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа.2. Дейност по упражняване на строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството.3. Координация на строителния процес до въвеждането на строежа в експлоатация.4. Контрол на строителните продукти и на извършените СМР.5. В случай на изменение на инвестиционния проект или на промяна на строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по договора за строителство — одобрява промяна на строителните продукти.6. Проверява извършената от изпълнителя по договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им.7. Отчита хода на изпълнение на договора и на извършените СМР.8. Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл. 54 от ЗКИР.9. Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл. 175 ал. 5 от ЗУТ.10. Изготвя технически паспорт на строежа.11. Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането ѝ.12. Изпълняване на всички останали задължения на консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:2
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1.Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;2.Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;3.Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;4.Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;5.В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство - одобрява промяна на Строителните продукти;6-Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им;7-Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР;8-Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл.54 от ЗКИР;9-Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл.175 ал.5 от ЗУТ;10.Изготвя Технически паспорт на строежа;11-Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането й;12-Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с Изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:3
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1.Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;2.Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;3.Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;4.Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;5.В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство - одобрява промяна на Строителните продукти;6-Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им;7-Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР;8-Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл.54 от ЗКИР;9-Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл.175 ал.5 от ЗУТ;10.Изготвя Технически паспорт на строежа;11-Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането й;12-Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с Изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:4
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1.Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;2.Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;3.Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;4.Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;5.В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство - одобрява промяна на Строителните продукти;6-Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им;7-Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР;8-Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл.54 от ЗКИР;9-Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл.175 ал.5 от ЗУТ;10.Изготвя Технически паспорт на строежа;11-Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането й;12-Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с Изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:5
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1.Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;2.Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;3.Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;4.Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;5.В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство - одобрява промяна на Строителните продукти;6-Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им;7-Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР;8-Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл.54 от ЗКИР;9-Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл.175 ал.5 от ЗУТ;10.Изготвя Технически паспорт на строежа;11-Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането й;12-Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с Изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-558706:obj:6
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на консултантски услуги в пълен обем, във връзка със строителството на горепосочените обекти, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове и включва следните дейности: 1.Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;2.Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;3.Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;4.Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;5.В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство - одобрява промяна на Строителните продукти;6-Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им;7-Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР;8-Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл.54 от ЗКИР;9-Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл.175 ал.5 от ЗУТ;10.Изготвя Технически паспорт на строежа;11-Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта предмет на обособената позиция, посочен в документацията за обществената поръчка при провеждането й;12-Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществена поръчка, договора с Изпълнителя на СМР на обекта и законовите разпоредби.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. Makedoniya No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Klara Bombalova/ inzh. Tatyana Boyadzhieva
E-mail
k.bombalova@api.bg
Phone
+359 29173382
Fax
+359 29522653
Website
Link

Organization data Organization in JSON