Bulgaria - Sofia: Travel agency and similar services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-462728:2018-462728
Date
2018-10-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-462728
Releases
2018-10-20 (ocds-pyfy63:2018-462728:2018-462728)
2019-04-23 (ocds-pyfy63:2018-462728:2019-190622)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Travel agency and similar services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2018-11-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците следва да имат право да извършват дейност като туроператор или туристически агент съгласно законодателството на държавата, в която са установени — да са вписани в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, а чуждестранните лица да са вписани в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или да притежават аналогично разрешение или членство в определена организация съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или да са лица по чл. 62 от Закона за туризма (ЗТ).При подаване на оферта участникът декларира съответствие с поставеното изискване в част ІV „Критерии за подбор“, буква А „Годност“ от ЕЕДОП, като се позовава точно на документа, удостоверяващ изискваната от възложителя правоспособност, посочва органа или службата, издали документа, както и дали същият е наличен в електронен формат и съответния уеб адрес или посочва съответния регистър, в който е вписан, или предоставя съответния документ или информация, удостоверяващи изискваната от възложителя правоспособност (годност). Съответствието на участника с поставеното изискване за годност за упражняване на дейност като туроператор или туристически агент, или аналогична съгласно законодателството на държавата на установяване се проверява служебно от комисията, назначена от възложителя да разгледа, оцени и класира подадените оферти, чрез справка в съответния публичен регистър. Когато за изпълнението на услугата, предмет на поръчката, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, е необходимо специално разрешение или членство в определена организация, възложителят може да изиска от него да докаже наличието на такова разрешение, съответно членство, чрез представяне на съответната информация или документ, удостоверяващи изискваната от възложителя правоспособност (годност).2. Участникът следва да е член или акредитиран агент на IATA (International Air Transport Association) за продажба на самолетни билети.Участникът декларира необходимата информация относно членството или акредитацията си в IATA в част ІV „Критерии за подбор“, буква А „Годност“ от ЕЕДОП.В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП съответствието с поставения критерий за подбор се доказва със заверено/и копие/я от валидни документ(и), удостоверяващ(и) членството или акредитацията на участника в IATA.

Economic/financial eligibility:

Не се поставя изискване.

Technical/professional eligibility:

1. Изискване по всяка обособена позиция: Участникът следва да е внедрил и да прилага система за управление на качеството (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП). При подаване на оферта участникът декларира съответствие с поставеното изискване в част ІV „Критерии за подбор“, буква „Г“ на ЕЕДОП. В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП съответствието с поставения критерий за подбор се доказва със заверено копие на валиден сертификат, издаден съгласно чл. 64, ал. 5 ЗОП. Участникът, определен за изпълнител, представя сертификат (заверено „вярно с оригинала“ копие на валиден към датата на подаване на офертите), издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговаря на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.2. Изискване по всяка обособена позиция:Участникът трябва да разполага с лица, извършващи резервации и продажби на самолетни билети, всяко от които да отговаря на следните изисквания: — да притежава сертификат, удостоверяващ ИАТА (IATA/International Air Transport Association/) квалификация (за агент по продажбите на самолетни билети),— да има минимум 1-годишен опит като агент по продажба на самолетни билети. Предложените от участника лица може да бъдат едни и същи при участие и по двете обособени позиции.При подаване на оферта участникът декларира съответствие с поставеното изискване в част ІV, буква В от ЕЕДОП.В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП съответствието с поставения критерий за подбор се доказва с представяне на списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който са посочени професионалният стаж и професионалната компетентност на лицата, в т.ч. посочване на сертификата, удостоверяващ IATA (International Air Transport Association) квалификация.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е внедрил и да прилага сертифицирана система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001 в актуална версия или еквивалент с обхват на сертификация, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под „обхват на сертификация, идентичен или сходен с предмета на поръчката“ се разбира услуга по осигуряване на самолетни билети и/или услуга по предоставяне на туроператорска и/или туристическа агентска услуга.2. Участникът трябва да разполага с минимум 2 лица, извършващи резервации и продажби на самолетни билети и отговарящи на поставените от възложителя изисквания.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-10-20 - 2018-11-22
Value
134 000.00 BGN
Minimum value
134 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-462728:obj:1
Classification
CPV / 63510000
Description
Основна цел на обществената поръчка по настоящата обособена позиция е да се осигуряват самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при пътувания в други държави — членки на Европейския съюз, за нуждите на проект „Университети за наука, информатика и технологии в e-обществото (УНИТе), ДБФП №BG05M2OP001-1.001-0004“. Изпълнителят следва да осигурява самолетни билети по редовни международни линии икономична класа за предвидените в документация за участие дестинации по настоящата обособена позиция във всички дни от седмицата. Цената на доставените самолетни билети се определя в лева на база най-ниската в резервационната/ите система/и, с която/които изпълнителят оперира.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-462728:obj:2
Classification
CPV / 63510000
Description
Основна цел на обществената поръчка по настоящата обособена позиция е да се осигуряват самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при пътувания в страната за нуждите на проект „Университети за наука, информатика и технологии в e-обществото (УНИТе), ДБФП №BG05M2OP001-1.001-0004“. Изпълнителят следва да осигурява самолетни билети по редовни вътрешни линии икономична класа за предвидените в документация за участие дестинации понастоящата обособена позиция във всички дни от седмицата. Цената на доставените самолетни билети се определя в лева на база най-ниската в резервационната/ите система/и, с която/които изпълнителят оперира.В предметния обхват на настоящата обособена позиция е включено осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при пътувания в границите на Република БЪЛГАРИЯ по линиите:— София—Бургас—София,— София—Варна—София.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Sofiyski universitet „Sv. Kliment Ohridski“
Street address
bul. „Tsar Osvoboditel“ No. 15
Locality
Sofiya
Postal code
1504
Country
BG
Contact name
Petar Stanulov
E-mail
vasilkapetkova@fmi.uni-sofia.bg
Phone
+359 28464210
Fax
+359 28464210
Website
Link

Organization data Organization in JSON