Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-458053:2018-458053
Date
2018-10-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Т1 — „Организация на персонала, на който са възложени дейности по проектиране/авторски надзор и строителство” (36)
- Quality: Т 2.1. — „Професионална компетентност на персонала за изпълнение на дейности по проектиране/авторски надзор” (18)
- Quality: Т 2.2. — „Професионална компетентност на персонала за изпълнение на дейности по строителство” (6)
Award period
2018-12-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ, за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката (първа група, трета категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя), а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени или еквивалент.При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор като попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването се доказва с представяне на копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ, за изпълнение на строежи от първа група, трета категория. За чуждестранни лица – аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени или еквивалент.Преди сключването на договор за обществена поръчка, Възложителят ще изиска от участника, определен за Изпълнител, да предостави актуални документи, доказващи изпълнението на горното изискване, а именно: копие на документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ за изпълнение на строежи от първа група, трета категория. При сключването на договор, избраният за изпълнител - чуждестранно лице представя документ, с който следва да се докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република БЪЛГАРИЯ, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.Съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП при участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с това изискване се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Съгласно чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Economic/financial eligibility:

Участниците, следва да имат застраховка „Професионална отговорност в строителството и проектирането”, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с праг не по-малък от минималните застрахователни суми за проектиране и строителство за съответната категория строеж (първа група, трета категория), съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За участник, установен/регистриран извън Р БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава членка на Европейския съюз или от друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република БЪЛГАРИЯ и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП при участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с това изискване се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Съгласно чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Economic/financial minimum level:

Участниците, следва да имат застраховка „Професионална отговорност в строителството и проектирането”, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с праг не по-малък от минималните застрахователни суми за проектиране и строителство за съответната категория строеж (първа група, трета категория), съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За участник, установен/регистриран извън Р България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, буква Б „Икономическо и финансово състояние“.Преди сключването на договор за обществена поръчка ъзложителят ще изиска от участника, определен за Изпълнител, да предостави документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална застраховка“ или еквивалент.Ако е приложимо, когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. Документите за доказване на поставените изисквания се представят от участника и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност (проектиране), с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката. При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор в ЕЕДОП, чрез попълване на раздел В: „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“. Преди сключването на договора за възлагане на настоящата обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да предостави списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. Документите за доказване на поставените изисквания се представят от участника и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.2. Участникът следва да е изпълнил, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 (една) дейност (строителство) с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката. При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел В Технически и професионални способности от ЕЕДОП.Преди сключването на договора за възлагане на настоящата обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да предостави Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. Документите за доказване на поставените изисквания се представят от участника и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.3. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството съответстваща на стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалентен действащ стандарт, с обхват в областта на строителството.4. Участникът трябва да прилага система за управление на околна среда, съответстваща на стандарт БДС EN ISO 14001 или еквивалентен действащ стандарт, с обхват в областта на строителството.Участникът попълва съответното поле от раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП. Преди сключване на договор възложителят изисква от участника, определен за изпълнител копие на сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП при участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с тези изисквания се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Съгласно чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на горепосочените изисквания, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност (проектиране) с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката. Под „дейност (проектиране), с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката”, следва да се разбира изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически и/или работен проект за извършване на ново строителство и/или преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт на смесена сграда и/или сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ минимум 1800 кв. м. или с капацитет минимум за 200 посетители.2. Участникът следва да е изпълнил, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 (една) дейност (строителство) с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката. Под „дейност (строителство), с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката“, следва да се разбира извършване на строителство: изграждане и/или преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт на смесена сграда и/или сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ минимум 1800 кв. м или с капацитет минимум за 200 посетители.*Горепосочените две минимални изисквания за проектиране (изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически и/или работен проект) и за строителство (изграждане и/или преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт) могат да бъдат изпълнени и с доказателство за единно проектиране и строителство (инженеринг) на смесена сграда и/или сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ минимум 1800 кв. м. или с капацитет минимум за 200 посетители, изпълнено през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.3.Участникът трябва да прилага система за управление на качеството съответстваща на стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалентен действащ стандарт, с обхват в областта на строителството.4.Участникът трябва да прилага система за управление на околна среда, съответстваща на стандарт БДС EN ISO 14001 или еквивалентен действащ стандарт, с обхват в областта на строителството.Възложителят ще приеме и еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки за чуждестранните лица. Възложителят ще приеме и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството/опазване на околната среда, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай или участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. Документите за доказване на поставените изисквания се представят от участника и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП, когато това е необходиимо за зоконосъобразното провеждане на процедурата.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-10-19 - 2018-12-06
Value
2 542 500.00 BGN
Minimum value
2 542 500.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-458053:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71315000
CPV / 45100000
CPV / 45200000
CPV / 45400000
CPV / 45300000
Description
Блок 7 на ТУ — София, находящ се в УПИ II., кв. 181, р-н „Студентски“, гр. София представлява производствено-учебен комплекс, построен през 1986 г. Хале 12 е последното (крайно) хале от север и се намира между оси А и Б и 40 и 46 на блок 7. Застроена площ (ЗП) на хале 12 — 1260,00 м22— Ограждащи стени — от кота +0,00 до +1,20 м ж.б. панели 600х60,— Фасада „Изток” — от к+1,20 до к.+3,00 отваряеми прозорци с метална дограма, от к.+3,00 до к.+8,00 — два реда „стъклопрофилит”, от к.+8,00 до к. +11,00 трислойни стенни панели тип „сандвич“,— Фасада „Север” — трислойни стенни панели тип „сандвич“,— Фасада „Запад” — ж.б. панели.Покрив – плосък покрив с фонари, остъклени двустранно с метална дограма.Вътрешността на сградата е реконструирана, като е изградено второ ново с конструкция от метални профили, стоманобетонни плочи и зидария. Тази конструкция е абсолютно самостоятелна – несвързана с основната конструкция на сградата.Сградата е водоснабдена, електрифицирана и с централно топлоснабдяване. Категория на строежа: трета.В 12-то хале на 7-ми блок на ТУ — София трябва да се проектира Център за върхови постижения УНИТе – технологичен-лабораторен комплекс. За изготвяне на своето проектно предложение, Изпълнителят трябва да направи предпроектно проучване на обекта и да изготви технически проект, на база направеното ППП, заснемане, предоставените изходни данни, техническа спецификация и документация, извършените преди това дейности, както и допълнителното направено проучване. Техническият проект да се разработи по следните части:Технологична, Архитектурна, Конструкции, Електро, ВиК, ОВК, Енергийна ефективност, Геодезия, Видеонаблюдение и контрол на достъп, План за безопасност и здраве, Пожарна безопасност, ПУСО и всяка друга необходима част, съгласно ЗУТ. Изпълнението на строителството трябва да бъде изпълнено в съответствие с одобрената проектна документация и изискванията на българската нормативна уредба и включва Ремонт на фасадите и покрива, Вътрешно преустройство, Доставка и монтаж на пожароизвестителна система, ОВК, Електро, ВиК.Договорът започва да се изпълнява от датата на подписването му и приключва с въвеждане на обекта в експлоатация въз основа на Разрешение за ползване, издадено от органите на ДНСК, но не по-късно от 30.12.2021г. Срок за изготвяне на инвестиционния проект във фаза технически проект по всички части (включително остойностените количествени сметки): минимум 45 и максимум 80 календарни дни, като срокът започва да тече от датата на сключване на договора и приключва с приемането на проекта от възложителя с двустранно подписан приемно-предавателен протокол. Срокът за упражняване на авторски надзор е от датата на подписване на Акт образец № 2 за откриване на строителната площадка до завършване на строителството с подписване на необходимите и установени от закона актове за неговото приключване. Срокът за изпълнение на строителството (срок за изпълнение на договорените строително-монтажни работи и предаването на строежа от изпълнителя с констативен акт Образец 15) е: минимум 180, максимум 360 календарни дни, считано от предаване на строителната площадка на изпълнителя с протокол обр. 2 съгласно Наредба № 3 от 31.07.2003 г. до предаването на строежа от изпълнителя с констативен акт Образец 15.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Tehnicheski universitet — Sofiya
Street address
bul. „Sv. Kliment Ohridski“ No. 8, ucheben blok 1, etazh 3, kabinet No. 1317 — delovodstvo
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Donka Simeonova — yuriskonsult, otdel „Obshtestveni porachki“
E-mail
zop@tu-sofia.bg
Phone
+359 29653906
Fax
+359 28683215
Website
Link

Organization data Organization in JSON