Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-412292:2018-412292
Date
2018-09-21
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-412292
Releases
2018-09-21 (ocds-pyfy63:2018-412292:2018-412292)
2019-02-13 (ocds-pyfy63:2018-412292:2019-070155)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-10-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците следва да имат право да осъществяват туроператорска и/или туристическа агентска дейност в държавата, в която са установени, или на територията на Република БЪЛГАРИЯ.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с критериите за подбор в част IV, раздел А „Годност“, т. 2 от ЕЕДОП, като посочват номер в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти, респективно публикация в регистъра за лицата по чл. 62 от ЗТ, или предоставят съответната информация, удостоверяваща правото да осъществява дейността.Чуждестранните лица може:— да посочат регистрация в аналогични регистри, или— да представят копие на документ за извършване на аналогична туроператорска и/или туристическа агентска дейност съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или— да докажат, че предоставят свободно туроператорска и/или туристическа агентска дейност по реда на чл. 62 от ЗТ.2. Участникът следва да е член или да има акредитация в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) или еквивалентно към момента на подаване на офертата. При подаване на оферта участникът декларира, че отговаря на изискването.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да има валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. За чуждестранните лица — еквивалентна валидна застраховка, покриваща отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в част IV, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 5 от ЕЕДОП, като предоставя информация относно документа (номер, дата на издаване и издателя на застрахователната полица), застрахованото лице, предмет на застраховката (застрахователно покритие), срок на валидност, лимит на отговорност (застрахователна сума) и валутата съгласно Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ или посочване на номер в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти.Документ за доказване — заверен или оригинален документ за валидна застраховка „ Отговорност на туроператора“ или еквивалент, удостоверяващ съответствието с поставения критерии за подбор, издадени от застрахователя, удостоверяващ наличието на договор с участника за задължителна застраховка, за чуждестранните лица — еквивалент.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да разполага със следния опит за изпълнение на поръчката: да има изпълнени дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 3 години до датата на подаване на офертата.Под дейност, сходна с предмета и обема на поръчката, следва да се разбира осигуряване на минимум на 100 самолетни билети за превоз по въздух на пътници.Забележка: Под изпълнена услуга се разбира такава услуга, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на започването ѝ.Документите, с които се доказва изпълнението на критерия за подбор са списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите за предоставените услуги през последните 3 години до датата на подаване на офертата и доказателства за извършената услуга — препоръки или референции, или приемно-предавателни протоколи, или др. документи, които доказват изпълнението на услугата.2. Участникът трябва да има оторизация за работа със системата BSP (Billing and Settlement Plan) или еквивалентна и да е оторизиран да издава самолетни билети за страната и чужбина.3. Участникът трябва да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система („Амадеус“ (Amadeus), „Галилео“ (Galileo), „Уърлдспан“ (Worldspan), „Сейбър“ (Sabre) или еквивалент), като системата следва да предлага висока степен на пълна, достоверна и актуална информация за наличните цени на самолетните билети.4. Участникът следва да разполага най-малко с 2 (две) лица от персонала, осъществяващи функции по продажба на самолетни билети. Лицата следва да са с висше или средно образование и придобита професионална квалификация в областта на туризма и притежаващи сертификат, удостоверяващ IATA квалификация, да владеят най-малко 1 чужд език. При подаване на оферта участникът декларира, че отговаря на изискването.Възложителят може по всяко време да изиска от участник представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Важно! Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии, съгласно чл. 67, ал. 6 от ЗОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-09-21 - 2018-10-24
Value
190 000.00 BGN
Minimum value
190 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-412292:obj:1
Classification
CPV / 63500000
Description
Предметът на обществената поръчка е осигуряване на самолетни билети и медицинска застраховка при пътуванията за нуждите на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“.Изпълнителят следва да осигури самолетни билети за превоз по въздух на пътуващите и техния багаж (мин. 20 кг чекиран багаж) по редовни международни линии и/или по изключение с нискотарифни компании в икономична класа и с възможно най-благоприятните цени на авиокомпаниите към момента, в който се изготвя предложението. Изпълнителят осигурява медицинска застраховка, предвидена в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, за времето на пътуване в чужбина и престоя на лицата.Допълн. информация виж по-долу в т. III от раздел VI.3) „Допълнителна информация“.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Izpalnitelna agentsiya „Odit na sredstvata ot Evropeyskiya sayuz“
Street address
ul. „Slavyanska“ No. 4, et. 5
Locality
Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Radostin Angelov
E-mail
r.angelov@minfin.bg
Phone
+359 298595211
Fax
+359 298595202
Website
www.aeuf.minfin.bg/bg/page/29

Organization data Organization in JSON