Bulgaria - Pernik: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-396952:2018-396952
Date
2018-09-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-396952
Releases
2018-09-12 (ocds-pyfy63:2018-396952:2018-396952)
2019-03-20 (ocds-pyfy63:2018-396952:2019-129884)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pernik: Construction supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-10-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да притежава валиден лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ за упражняване на строителен надзор или за чуждестранните участници в процедурата— валиден еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС, или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.Забележка:В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на строителния надзор.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискванията се доказват за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, на които им е възложено, да изпълняват строителен надзор.На етап подаване на оферта обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“ уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява в дейността си, извършване на услугите, обект на настоящата обществена поръчка.Съответствието с минималното изискване се доказва от участника, избран за изпълнител, преди подписване на договор за изпълнение с представяне на заверено копие на валидни удостоверения/лицензи или чрез посочване на начина за достъп до националните бази данни и/или публичните регистри, в които може да бъде установено съответствието на участника с този критерий за подбор, или декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи съгласно съответния национален закон за участниците чуждестранни лица или съответен валиден аналогичен документ.

Economic/financial eligibility:

1. За доказване на поставеното изискване на етап подаване на офертата участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа) в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел, Б „Икономическо и финансово състояние“ за наличие на валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171 ал. 1 от ЗУТ при лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ (за чуждестранните лица). Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката (обектът, предмет на поръчката, е пета категория).Съответствието с минималното изискване се доказва от участника, избран за изпълнител, преди подписване на договор за изпълнение с представяне на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП, а именно заверено копие на застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за този вид строеж, или съответен валиден аналогичен документ.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ за застрахователен риск „професионална отговорност за консултант, извършващ строителен надзор“ съгласно чл. 171 от ЗУТ или еквивалентен документ за чуждестранните лица съобразно законодателството на държавата, в която са установени, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обект, предмет на поръчката е пета категория.Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с извършването на строителен надзор.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще извършват на строителен надзор.

Technical/professional eligibility:

1. На етап подаване на оферта се представя списък на услугите с предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите (попълва се съответната част от еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“).Съответствието с минималното изискване се доказва от участника, избран за изпълнител, преди подписване на договор за изпълнение с представяне на документи по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП, а именно списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга (референции, удостоверения за добро изпълнение, препратка към публичен регистър, както и всички други документи, доказващи изпълнението на услугата), или съответен валиден аналогичен документ2. На етап подаване на оферта се попълва съответната част от еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“, съдържащ списък на персонала за изпълнение на обществената поръчка, с посочване на името и професионалната компетентност (квалификацията, притежаваните сертификати и/или удостоверения, общия и специфичен професионален опит) на всяко от лицата. Съответствието с минималното изискване се доказва от участника, избран за изпълнител, преди подписване на договор за изпълнение с представяне на документи по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП, а именно списък на персонала за изпълнение на обществената поръчка, с посочване на името и професионалната компетентност (квалификацията, притежаваните сертификати и/или удостоверения, общия и специфичен професионален опит) на всяко от лицата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейности — услуги, с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.Под „дейности — услуги, с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката“ се имат предвид дейности/услуги, свързани с упражняване на строителен надзор (или аналогична дейност за чуждестранните участници) на електронни съобщителни мрежи и/или съоръжения.В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на строителния надзор.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителния надзор.2. Участникът трябва да осигури надзорен екип, за да гарантира качественото изпълнение на възложените му задължения. Екипът трябва да включва следните ключови експерти: — експерт част „Конструкции“, — експерт част „Електро“, и — експерт част „Безопасност и здраве“
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-09-12 - 2018-10-22
Value
2 408.00 BGN
Minimum value
2 408.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-396952:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
Упражняване на строителен надзор по време на СМР при монтажа на 70 бр. информационни електронни табла на спирки на ОГТ и изготвяне на окончателни доклади и технически паспорти на обектите

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Pernik
Street address
pl. „Sv. Ivan Rilski“ No. 1a
Locality
Pernik
Postal code
2300
Country
BG
Contact name
Elka Savova, Tinka Petrova
E-mail
poop@pernik.bg
Phone
+359 76684220
Fax
+359 76603890
Website
Link

Organization data Organization in JSON