Bulgaria - Kozloduy: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-380813:2018-380813
Date
2018-08-31
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-380813
Releases
2018-08-31 (ocds-pyfy63:2018-380813:2018-380813)
2019-02-22 (ocds-pyfy63:2018-380813:2019-086258)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kozloduy: Construction-site supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-10-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да притежава:1) валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ за упражняване на дейности по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор с приложен към него списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността, за лица, регистрирани на територията на Република БЪЛГАРИЯ, или еквивалентен документ за чуждестранни лица, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ;2) валидно удостоверение за вписване в регистъра по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност или еквивалентно.При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването за годност, като попълва в част IV: „Критерии за подбор”, раздел А: „Годност“, поле 1) от ЕЕДОП, данните за вписването в публичен регистър при Дирекцията за национален строителен контрол, респ. в аналогичен регистър, и регистъра по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност или еквивалентен регистър, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП участникът представя заверено копие от валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ за упражняване на дейности по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ с приложен към него списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността, за лица регистрирани на територията на Република БЪЛГАРИЯ или еквивалентен документ за чуждестранни лица, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ, и заверено копие на удостоверение за вписване в регистъра по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност или еквивалентно.В случай че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, възложителя не изисква такъв документ при сключване на договора.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците трябва през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността, да са реализирали минимален общ оборот в размер на 80 000,00 (осемдесет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти.2. Участниците в обществената поръчка следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията. За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застрахователното покритие следва да съответства на обема и предмета на поръчката, произтичащо от нормативен акт (съгл. чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 3 и 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството).За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

Economic/financial minimum level:

По т. 1: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването чрез попълване на поле 1а) на раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се удостоверява/доказва чрез представяне на заверени копия на годишните финансови отчети или неговите съставни части за последните 3 приключили финансови години, когато публикуването им се изисква.Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.По т. 2: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването в част IV, раздел Б, поле 5 от ЕЕДОП, като попълва данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, срок на застраховката) за наличие на валидна застраховка за „Професионална отговорност“.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП участникът следва да представи заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица) съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.Обектът на поръчката е втора категория.В случай че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, възложителя не изисква такъв документ при сключване на договора.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката.Минимално ниво:За „дейности с предмет, сходен на предмета на поръчката“ следва да се разбират дейности по упражняване на строителен надзор по ЗУТ.2. Участникът следва да разполага минимум със следния персонал за изпълнение на поръчката:— Лице, упражняващо технически контрол по част „Конструктивна", включено в списък, изготвен и ежегодно актуализиран от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, който се обнародва в „Държавен вестник", или в еквивалентен списък или регистър, поддържан от компетентен орган в държава членка на Европейския съюз или в друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Лицето следва да притежава валидно удостоверение за вписване в списъка на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране по чл. 142, ал. 10 от ЗУТ или еквивалентно.

Technical/professional minimum level:

По т. 1: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни в ЕЕДОП, част IV: „Критерии за подбор“, раздел, В „Технически и професионални способности“, поле 1б) с посочване на стойността, датите и получателите.При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП – чрез представяне на списък на услугата/ите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, съобразно декларираното в ЕЕДОП, с посочване на стойностите, датите и получателите, който е придружен с доказателство за изпълнената услуга.По т. 2: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез попълване в поле 6 от част ІV. „Критерий за подбор”, раздел В „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП. В ЕЕДОП се предоставя информация относно изисканата квалификация на предложения експерт (номер и дата, удостоверяваща валидността на удостоверението за вписване в списъка на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране по чл. 142, ал. 10 от ЗУТ или друга идентификация, удостоверяваща валидност, за еквивалентен документ).При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-08-31 - 2018-10-04
Value
40 000.00 BGN
Minimum value
40 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-380813:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Дейността е свързана с осъществяване на дейностите на консултант по смисъла на ЗУТ за изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието и осъществяване на независим строителен надзор при реализацията и изпълнението на обект „Компостираща инсталация за разделно събран зелен отпадък, разположена на територията на община Козлодуй", вкл. съпътстващата инфраструктура.Основните поддейности в рамките на дейността са свързани с:1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящия за изработване проект в съответствие с чл. 142, ал. 6 и ал. 8 от ЗУТ.2. Изпълнение на дейностите по строителен надзор съгласно изискванията на чл. 168 от ЗУТ, чийто обхват е както следва:— отговорност за законосъобразно започване на строежа,— отговорност за пълнота и правилно съставяне на актовете и протоколите по време на строителството,— отговорност за изпълнението на строежите, съобразно одобрените инвестиционни проекти и изискванията по чл. 169, ал. 1 и 2 от ЗУТ,— отговорност за спазване на изискванията за ЗБУТ в строителството,— определяне на правоспособно физическо лице от състава си за координатор по безопасност и здраве (КБЗ) за етапа на изпълнение на строежа, съгласно чл. 5, ал. 1, точка 2 от Наредба № 2. КБЗ да изпълнява лично всички функции предвидени в Наредба № 2,— отговорност за недопускане на увреждане на трети лица и имоти вследствие на строителството,— отговорност за годността на строежа за въвеждане в експлоатация,— отговорност за оценка за достъпност на строежа от лица с увреждания,— отговорност за оценка на енергийната ефективност,— отговорност за подписване на всички актове и протоколи по време на строителството, необходими за оценка на строежите, относно изискванията за безопасност и за законосъобразно изпълнение съгласно наредба на министъра на регионалното развитие и благоустройството, за актове и протоколите, съставени по време на строителството,— отговорност за уведомление при нарушаване на техническите правила и нормативи на регионалната дирекция за национален строителен надзор в 3-дневен срок от установяване на нарушението,— отговорност да изготвя окончателен доклад до възложителя след приключване на строително монтажните работи,— отговорност за щети, които са нанесени на възложителя и на другите участници във строителството и солидарна отговорност за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти,— обезпечаване на постоянно присъствие на свои представители на обекта за времето, през което се изпълняват строително монтажни работи.Забележка: Подробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложената към документацията техническа спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Kozloduy
Street address
ul. „Hristo Botev“ No. 13
Locality
Kozloduy
Postal code
3320
Country
BG
Contact name
Irena Kirilova-Popova, direktor na direktsiya „Natsionalni programi, mezhdunarodni proekti i obshtestveni porachki“
E-mail
op.ob.kozloduy@gmail.com
Phone
+359 97385865
Fax
+359 97380183
Website
Link

Organization data Organization in JSON