Bulgaria - Plovdiv: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-364641:2018-364641
Date
2018-08-21
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-364641
Releases
2018-08-21 (ocds-pyfy63:2018-364641:2018-364641)
2019-02-25 (ocds-pyfy63:2018-364641:2019-088418)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Construction supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-09-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават: 1) валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор или за чуждестранните участници в процедурата - валиден еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС, или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал.7 от ЗУТ; 2) валидно Удостоверение за вписване в регистъра по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност или еквивалентно.Удостоверяване: Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“ на данните за вписването в публичен регистър при Дирекцията за национален строителен контрол, респ. в аналогичен регистър, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП — чрез представяне на заверено копие от валидно удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС, или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността да са реализирали минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти. Удостоверяване: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни за общия оборот за съответните финансови години съгласно годишните им финансови отчети в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“.Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП — чрез представяне на заверени копия на годишните финансови отчети за последните приключили 3 (три) финансови години или техните съставни части, когато публикуването им се изисква.2. Участниците в обществената поръчка следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията. За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.Удостоверяване: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа — №, дата на издаване, вида на застрахованата дейност и период на валидност) в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“.Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП — чрез представяне на заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица) съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора — и заверено копие на новата застрахователна полица.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността да са реализирали минимален общ оборот в размер на 100 000,00 (сто хиляди) BGN, изчислен на база годишните обороти.2. Застрахователното покритие следва да съответства на обема и предмета на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът на поръчката е 4-та група, 2-ра категория).

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни предмета на поръчката, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. Удостоверяване: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“ с посочване на стойността, датите и получателите.Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП — чрез представяне на списък на услугата/ите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, съобразно декларираното в ЕЕДОП с посочване на стойностите, датите и получателите, който е придружен с доказателство за изпълнената услуга.2. Да разполагат с персонал за изпълнение на поръчката. Удостоверяване: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез попълване в част ІV „Критерий за подбор“, „Технически и професионални способности“ от еЕЕДОП. В еЕЕДОП се предоставя информация относно изисканата квалификация на предложения експерт (номер и дата, удостоверяваща валидността на удостоверението за вписване в списъка на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране по чл. 142, ал. 10 от ЗУТ или друга идентификация, удостоверяваща валидност, за еквивалентен документ).Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

1. Минимално ниво:За „дейности с предмет, сходен на предмета на поръчката“ следва да се разбират дейности по упражняване на строителен надзор по ЗУТ.2. Лице, упражняващо технически контрол по част „Конструктивна“, включено в списък, изготвен и ежегодно актуализиран от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, който се обнародва в Държавен вестник, или в еквивалентен списък или регистър, поддържан от компетентен орган в държава — членка на Европейския съюз, или в друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Лицето следва да притежава валидно удостоверение за вписване в списъка на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране по чл. 142, ал. 10 от ЗУТ или еквивалентно
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-08-21 - 2018-09-25
Value
66 700.00 BGN
Minimum value
66 700.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-364641:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
Дейността е свързана с осъществяване на дейностите на консултант по смисъла на ЗУТ за изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието и осъществяване на независим строителен надзор при реализацията и изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, вкл. осигуряване на необходимото оборудване и на съоръжения и техника за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци на територията на община „Марица“. Основните поддейности в рамките на дейността са свързани с:1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящия за изработване проект в съответствие с ЗУТ. Обхватът на дейностите по изработване на комплексния доклад за оценка на съответствието на работния проект със съществените изисквания към строежите обхваща проверка за съответствие с: — предвижданията на подробния устройствен план,— изискванията по чл. 169 на Закона за устройство на територията,— правилата и нормативите за устройство на територията,— взаимна съгласуваност между отделните части на работния проект,— пълнотата и структурното съответствие на инженерните изчисления,— специфичните изисквания към определени видове строежи в съответствие с изискванията на законодателството, когато е приложимо,— изискванията за устройство, безопасна експлоатация и технически надзор на съоръженията с повишена степен на опасност, ако в обекта има такива.Изготвянето на комплексен доклад ще стартира след предаването на работния проект — прогнозно на 10-ия месец след подписване на договор за БФП. Продължителността на тази поддейност ще бъде 2 месеца — за съгласуване на работния проект, изготвяне на доклад за оценка на съответствието и откриване на строителната площадка.2. Упражняване на строителен надзор по време на строителството съгласно чл. 166 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) на обектите. Обхватът на дейностите по осъществяване на строителен надзор по време на строителството е съгласно чл. 168 от ЗУТ, включително координация на строителния процес до въвеждането на обекта в експлоатация. Строителният надзор след приключване на СМР изготвя окончателни доклади и технически паспорти за обектите. Предвижда се тази поддейност да е с продължителност 8 месеца.3. Изготвяне съвместно със строителя на необходимата документация за въвеждане на обекта в експлоатация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina „Maritsa“
Street address
bul. „Maritsa“ No. 57A
Locality
Plovdiv
Postal code
4003
Country
BG
Contact name
Zornitsa Boshnakova
E-mail
obshtina@maritsa.org
Phone
+359 329-07800
Fax
+359 329-51934
Website
Link

Organization data Organization in JSON