Bulgaria - Stara Zagora: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-360999:2018-360999
Date
2018-08-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-360999
Releases
2018-08-18 (ocds-pyfy63:2018-360999:2018-360999)
2019-03-05 (ocds-pyfy63:2018-360999:2019-102060)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Stara Zagora: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: „Предложение за изпълнение на поръчката“ (ОТ) (50)
Award period
2018-09-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи от 4-та група, 2-а категория, придружено с валиден талон по чл. 23, ал. 1 от ПРВВЦПРС, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Участникът попълва раздел А „Годност“ в част IV „Критерии за подбор“ от единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие на удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката. В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава —страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава. В случаите, когато строителят е лице, което има право да извършва такава дейност по законодателството на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, за вписване в регистъра се подава заявление по образец.При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Economic/financial eligibility:

Не се изисква.

Economic/financial minimum level:

Не се изисква.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът попълва поле съответното поле от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2. Участникът попълва съответното поле от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи списък на техническите лица, включени или не в състава на участника.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил идентично или сходно с предмета на поръчката строителство (минимум едно) през последните 5 години, считано от датата, посочена като краен срок за получаване на оферти.*** Под дейности с предмет, идентични или сходни с тези на поръчката, се разбира строителство, свързано с изграждане и/или реконструкция на линейна ВиК инфраструктура, канализационни системи, строителство на нови и/или изграждане и/или ремонт, и/или реконструкция, и/или рехабилитация на съществуващи ВиК мрежи и/или канализационни системи.2.2. Участникът следва да разполага с необходимия брой технически лица, включително такива, които отговарят за контрола на качеството, както следва:1) Ръководител на проекта:а) професионална квалификация:— образование: завършено висше образование, квалификация „строителен инженер“, специалност ВиК, ХТС, ХМС или еквивалентна специалност,— общ професионален опит: минимум 10 години опит в областта на строителството;б) специфичен професионален опит — участие като ръководител в реализацията на минимум 1 инвестиционен инфраструктурен обект в областта на изграждане и/или реконструкция на ВиК съоръжения, канализационни системи, строителство на нови и/или рехабилитация на съществуващи ВиК мрежи.2) Технически ръководител на обекта:а) професионална квалификация:— образование: съгласно изискванията на чл. 163а на ЗУТ,— общ професионален опит: минимум 5 години опит като технически ръководител.3) Координатор по контрол на качествотоа) професионална квалификация:— образование: да има успешно завършен курс по контрол на качеството.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-08-18 - 2018-09-19
Value
2 131 858.12 BGN
Minimum value
2 131 858.12 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-360999:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Канализационната мрежа до диаметър Ø 630 е предвидено да се изпълни с тръби и фитинги от поливинилхлорид (PVC), които трябва да отговарят на стандарт БДС EN 13476-1:2008, БДС EN 13476-2:2008, с клас на натоварване SN?8 kN/m2За каналите с кръгло напречно сечение Ø 700 е предвидено да се използват стъклопластови тръби, произведени от центрофугално лят стъклопласт (CC-GRP) съгласно БДС EN 14364:201, с клас на коравина за всички стъклопластови тръби SN?10000 N/m2Събраните от смесената канализационна мрежа отпадъчни дъждовни водни количества на квартал „Самара 1“ са насочени към дъждопреливници за отливането им с отливни канали в приемника река Бедечка. Дъждовните водни количества от територията на фабриката за производство на текстил и синтетични прежди „Наталия“ АД и територията между жп линията, булевард „Цар Симеон Велики“, улица „Родопи“ и булевард „Никола Петков“ се събират и заустват в главен профил I-97. Те се отливат в река Бедечка на съществуващ дъждопреливник, разположен извън територията и обхвата на настоящия проект.Канализационната мрежа е в смесена канализационна система съгласно ситуацията в одобрения проект. Диаметрите и нивелетата на дъното са показани на надлъжните профили (черт. 5?15).Общата дължина на предвидената за изграждане канализационна мрежа е с дължина 2 124, 09 м. В таблица 1 са показани технически спецификации по диаметри, дължини на канализационна мрежа, предвидена за изпълнение.Водоснабдяване:Всички нови водопроводни клонове в кв. „Самара 1“ ще бъдат изпълнени от тръби — полиетилен висока плътност трето поколение тип 100, за нормативно налягане PN10 atm (EN 12201-2 и DIN 8074-8075). Тръбите се доставят на рула или на тръби с дължина 12 m. Съединяването на тръбите ПЕВП ще се осъществява чрез челно заваряване с тефлонова плоча.Mинималният диаметър на разпределителните клонове от ПЕВП тръби е Ø 110х4,0 mm.За всички нови водопроводни клонове, изпълнени от полиетиленови тръби, е предвидено да се поставят сигнални ленти с вградена метална нишка.При изпълнението на водопровода трябва да се спазва съществуващата технология за транспорт, складиране и полагане на тръбопроводи от ПЕВП. В местата на промяна на посоката на трасето на водопровода се предвижда огъване на полиетиленовата тръба с радиус не по-малък от 20 De.На хоризонтални чупки и отклонения от водопровода, както и под спирателни кранове и арматури се предвиждат стоманобетонови опорни блокове (чертеж № 37).Общата дължина на предвидената за изграждане водоснабдителна мрежа е с дължина 1 119, 50 м.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Stara Zagora
Street address
bul. „Tsar Simeon Veliki“ No. 107
Locality
Stara Zagora
Postal code
6000
Country
BG
Contact name
Mariya Boyanova
E-mail
m.boyanova@starazagora.bg
Phone
+359 42614806/+359 42614813
Fax
+359 42259132
Website
Link

Organization data Organization in JSON