Bulgaria - Sofia: Guard services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-338990:2018-338990
Date
2018-08-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Guard services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50 %)
- Quality: Качество на техническото предложение (50 %)
Award period
2018-09-10 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът да притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност по чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД, издаден по реда на Закона за частната охранителна дейност, с разрешени дейности най-малко на територията на област София и Софийска област;Изискването се доказва преди сключване на договор за изпълнение със:заверено от участника с „вярно с оригинала“ копие на валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност по чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД, издаден по реда на Закона за частната охранителна дейност с разрешени дейности най-малко на територията на област София и Софийска област. За чуждестранните лица — еквивалентен документ от компетентен орган.2. Участникът да притежава валидно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронна съобщителна мрежа от подвижна радиослужба — РМR, издадено от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), за радиочестота на територията на гр. София;Изискването се доказва преди сключване на договор за изпълнение със:заверено от участника с „вярно с оригинала“ копие на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронна съобщителна мрежа от подвижна радиослужба — РМR, издадено от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), за радиочестота на територията на гр. София. Като доказателство за валидността на разрешението и липсата на обстоятелства, предполагащи започване на процедура по отнемането му на основание чл. 117, ал. 1, т. 3 от Закона за електронните съобщения избраният за изпълнител участник представя и заверено копие от последния платежен документ за платената дължима такса за ползване на радиочестотния ресурс.В приложения ЕЕДОП се предоставя съответната информация, изисквана от възложителя, и се посочват националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация, ако има такива.Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът трябва да притежава валидна към датата на подаване на офертата застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, която да покрива отговорността на застрахования за вреди, причинени от него при извършване на охранителна дейност.2. Участникът трябва да притежава валидна към датата на подаване на офертата застраховка „Гражданска отговорност” за носене и употреба на огнестрелно оръжие, съгласно чл. 94, ал. 2 от ЗОБВВПИ.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът да притежава валидна към датата на подаване на офертата застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, която да покрива отговорността на застрахования за вреди, причинени от него при извършване на охранителна дейност.2. Участникът трябва да притежава валидна към датата на подаване на офертата застраховка „Гражданска отговорност” за носене и употреба на огнестрелно оръжие, съгласно чл. 94, ал. 2 от ЗОБВВПИ.Изискванията се доказват преди сключване на договор със съответните заверени от участника с „вярно с оригинала“ копия на валидни застраховки.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката, за последните 3 години от датата на подаване на офертата. За дейност сходна с предмета на поръчката се счита осигуряване на ежедневна денонощна охрана и осъществяване на пропускателен режим.2. Участникът трябва да има не по-малко от 100 (сто) среден годишен брой работници и служители през последните три календарни години.3. Участниците да имат внедрена система за управление на качеството с обхват, сходен с предмета на поръчката, по стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентен.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил минимум 1 (една) услуга с предмет на дейност, идентичен или сходен с този на поръчката (ежедневна денонощна охрана и осъществяване на пропускателен режим) на поне две административни сгради общо за последните 3 години от датата на подаване на офертата. Възложителят ще приеме доказване на обема с една или повече услуги, изпълнени за посочения период. За извършена услуга възложителят ще приеме такава, чието изпълнение е приключило към датата на подаване на офертата. За деклариране на съответствието с критериите за подбор, информацията се предоставя от участника в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“ от еЕЕДОП.Забележка: При попълването на еЕЕДОП в списъка с изпълнени услуги в колона „Описание“ участникът следва да посочи предмет и конкретен обем.Изискването се доказва преди сключване на договор за изпълнение със:Списък на услугите със стойности, брой охранявани административни сгради, дати и получатели, заедно с доказателства за извършените услуги, (заверени от участника с „вярно с оригинала“ копия от удостоверения/ референции и др.)2. Участникът трябва да има не по-малко от 100 (сто) среден годишен брой работници и служители през последните три календарни години. При попълването в ЕЕДОП участникът следва да посочи средносписъчния годишен брой на персонала за последните три години.Изискването се доказва преди сключване на договор за изпълнение с: декларация за средносписъчния годишен брой на персонала за последните три години.3. Участниците да имат внедрена система за управление на качеството с обхват, сходен с предмета на поръчката, по стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентен.За предмет, сходен с предмета на поръчката, се счита: Осигуряване на ежедневна, денонощна охрана и осъществяване на пропускателен режим.Изискването се доказва преди сключване на договор за изпълнение със:Заверено от участника с „вярно с оригинала“ копие на декларирания в ЕЕДОП сертификат.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-08-03 - 2018-09-10
Value
2 560 000.00 BGN
Minimum value
2 560 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-338990:obj:1
Classification
CPV / 79713000
Description
Предметът на обществената поръчка е избор на изпълнител за осигуряване на ежедневна, денонощна охрана на обектите в звената на Медицински университет — София и осъществяване на пропускателен режим в тях. Включва охрана и пропускателен режим в 5 звена на Медицински университет — София с общо 12 обекта с 16 поста и 2 патрулни автомобила с по 2 (двама) въоръжени охранители на смяна.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Meditsinski universitet (MU) — Sofiya, rektorat
Street address
bul. „Akad. Iv. Evstratiev Geshov“ No. 15, sgradata na NTsOZA, et. 10, staya 20, 21, 22 i 24
Locality
Sofiya
Postal code
1431
Country
BG
Contact name
g-zha Marta Gensuzova
E-mail
zop@mu-sofia.bg
Phone
+359 28510879
Fax
+359 29515087
Website
Link

Organization data Organization in JSON