Bulgaria - Strazhitsa: Road construction works

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-290708:2018-290708
Date
2018-07-06
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-290708

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Strazhitsa: Road construction works
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Техническо предложение за изпълнение на поръчката (50)

Award criteria for item 2:
- Price (50)
- Quality: Техническо предложение за изпълнение на поръчката (50)
Award period
2018-08-10 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи втора група, трета категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, а ако е чуждестранно физическо или юридическо лице, същото да има право (съгласно националното му законодателство и при условията на взаимно признаване) да изпълни предмета на поръчката.Изискването се прилага за всяка една от обособените позиции, включени в предмета на обществената поръчка.Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в част IV, раздел А от еЕЕДОП групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица — аналогична информация за съответен еквивалентен документ, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация — копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договора определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП). В случай че определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, вкл. че е извършил регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за строежи от съответната група и категория.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.

Economic/financial eligibility:

1. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т. 1, като попълва част IV, раздел Б от еЕЕДОП.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация: справка за оборота от строително-монтажни работи за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си. При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договора определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.2. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т. 2, като попълва в част IV, раздел Б от еЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и номер и валидност на същата.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в eЕЕДОП информация — копие на документи, доказващи наличие на застраховка „Професионална отговорност”. При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договора определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.Забележка: Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансовосъстояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът трябва да е реализирал оборот от строително-монтажни работи през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от прогнозната стойност на обособената позиция, за която участва. За участник – чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата.Забележка: В случай че участникът подава оферта за повече от една обособена позиция, изискването се прилага кумулативно.2. Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимална застрахователна сума съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство съобразно строежа – предмет на поръчката, или еквивалентна за участник чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата, в която е установен.Изискването се прилага за всяка една от обособените позиции, включени в предмета на обществената поръчка.

Technical/professional eligibility:

1. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т. 1 чрез попълване на част IV, раздел В от еЕЕДОП, като предостави и информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация — списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите, с приложени към него копия на удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договора определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.2. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т. 3 чрез представяне на еЕЕДОП, като посочи информация за специалистите, които ще изпълняват поръчката, от която да е видно съответствието с поставеното изискване (позиция, имена, образование и допълнителна квалификация).Информацията за лицата от екипа, които са служители на участника, се попълва в част IV, раздел буква В от еЕЕДОП.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация — списък на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата. При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договора, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.

Technical/professional minimum level:

1. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил строително-монтажни работи, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката. Под „СМР, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката“ следва да се разбира изпълнение на строително-монтажни работи в областта на изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или др. видове СМР на пътна и/или улична мрежа с обща дължина, както следва:— за Обособена позиция № 1 – минимум 9600 л.м.,— за Обособена позиция № 2 — минимум 1400 л.м.Забележка: В случай че участникът подава оферта за повече от една обособена позиция, изискването се прилага кумулативно.2. Участникът трябва да разполага с екип от следните технически лица за изпълнение на обособената позиция, за която участва:1) Ръководител на обекта (1 бр.) – да притежава висше образование, специалност „Пътно строителство” или еквивалентна и участие, като „ръководител или зам. ръководител на обект” на минимум 1 обект с предмет, сходен на предмета на обществената поръчка;2) Технически ръководител (1 бр.) – лице, отговарящо на изискванията на чл. 163а от ЗУТ и участие като „технически ръководител” на минимум 1 обект с предмет, сходен на предмета на обществената поръчка;3) Експерт по контрол на качеството (1 бр.) – да притежава валидно удостоверение/сертификат за контрол на качеството или еквивалент;4) Експерт по безопасност и здраве (КБЗ) (1 бр.) – да притежава валидно удостоверение за длъжностно лице по безопасност и здраве в строителството съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалент.Под обект с предмет, сходен на предмета на обществената поръчка, следва да се разбира строително-монтажни работи в областта на изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или др. видове СМР на пътна и/или улична мрежа.Забележка 1: Участникът трябва да предложи различни лица за всяка една длъжност от екипа за изпълнение.Забележка 2: В случай че участник е подал оферта за повече от една обособена позиция, не е необходимо да представя отделни екипи за изпълнение по отделните обособени позиции. Ако участникът бъде определен за изпълнител по повече от една обособена позиция, преди сключването на договора трябва да предложи различни експерти за всяка една обособена позиция, която ще изпълнява. В този случай предложените нови експерти трябва да отговарят на минималните изисквания за съответните експерти, посочени в настоящата точка.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-07-06 - 2018-08-10
Value
5 669 128.29 BGN
Minimum value
5 669 128.29 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-290708:obj:1
Classification
CPV / 45233120
Description
1. Ще се извършват конкретни СМР по следните видове дейности:— Организация на строителния процес,— Земни работи,— Отстраняване на компрометираните настилки — асфалт, тротоарни плочки, и бордюри в указаните участъци,— Изпълнение на трошенокаменни настилки,— Частични ремонти на настилката,— Полагане на износващ пласт (асфалт),— Ремонт и /или изграждане на пътните съоръжения и принадлежности,— Изграждане на кабелен канал за електро-съобщителни мрежи,— Мероприятия по вертикалната планировка,— Сигнализация с пътни знаци и маркировка.2. Общата прогнозната стойност на обособената позиция е 5 155 351,90 лева без ДДС, от които:За СМР – 5 029 499,32 лева без ДДС, от които:— За реконструкция на път VTR2287 /III-407, Стражица – Царски извор – Бряговица – граница община Стражица – Лясковец – жп гара Джулюница - /1-4/ – 4 506 627,00 лева без ДДС— За реконструкция на тротоарни настилки на обект: път VTR2287 /III-407, Стражица – Царски извор – Бряговица – граница община Стражица – Лясковец – жп гара Джулюница — /1-4/ – 132 308,60 лева без ДДС,— За трасе широколентов Интернет кабел на обект: път VTR2287 /III-407, Стражица – Царски извор – Бряговица – граница община Стражица – Лясковец – жп гара Джулюница — /1-4/ - 390 563,72 лева без ДДС.За непредвидени разходи — 125 852,58 лева без ДДС.3. Възложителят ще заплати непредвидени разходи за СМР, включени в ценовата оферта на изпълнителя, при изпълнение на поръчката, след доказаната им необходимост, направено одобрение и съответните доказателствени документи за извършването им и след направено изменение на настоящия договор при условията на чл. 116 от ЗОП.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-290708:obj:2
Classification
CPV / 45233120
Description
1. Ще се извършват конкретни СМР по следните видове дейности:— Организация на строителния процес,— Земни работи,— Отстраняване на компрометираните настилки — асфалт, тротоарни плочки, и бордюри в указаните участъци,— Изпълнение на трошенокаменни настилки,— Частични ремонти на настилката,— Полагане на износващ пласт (асфалт),— Ремонт и /или изграждане на пътните съоръжения и принадлежности,— Изграждане на кабелен канал за електро-съобщителни мрежи,— Мероприятия по вертикалната планировка,— Сигнализация с пътни знаци и маркировка2. Общата прогнозната стойност на обособената позиция е 513 776.39 лева без ДДС, от който:За СМР – 501 234,07 лева без ДДС, от които:— За реконструкция на път VTR2290 /III-407, Лозен – Орловец – Виноград — Паисий/ VTR1292/ Участък /III-407, Лозен – Орловец – Виноград – 443 346,00 лева без ДДС,— За трасе широколентов Интернет кабел на път VTR2290 /III-407, Лозен – Орловец – Виноград — Паисий/ VTR1292/ Участък /III-407, Лозен – Орловец – Виноград – 57 888,07 лева без ДДС.За непредвидени разходи – 12 542,32 лева без ДДС.3. Възложителят ще заплати непредвидени разходи за СМР, включени в ценовата оферта на изпълнителя, при изпълнение на поръчката, след доказаната им необходимост, направено одобрение и съответните доказателствени документи за извършването им и след направено изменение на настоящия договор при условията на чл. 116 от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Strazhitsa
Street address
ul. „Doncho Uzunov” No. 5
Locality
Strazhitsa
Postal code
5150
Country
BG
Contact name
Boryana Dobreva
E-mail
strazhitsa@mbox.is-bg.net
Phone
+359 61614309
Fax
+359 61612568
Website
Link

Organization data Organization in JSON