Bulgaria - Cherven bryag: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-285261:2018-285261
Date
2018-07-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-285261
Releases
2018-07-03 (ocds-pyfy63:2018-285261:2018-285261)
2018-11-22 (ocds-pyfy63:2018-285261:2018-515274)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Cherven bryag: Construction supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60т.)
- Quality: Показател Ср1 (Срок за съставяне на Акт Протокол 2 за откриване на строителна площадка) (10 т.)
- Quality: Показател Ср2 (Срок за изготвяне на технически паспорт) (10 т.)
- Quality: Показател Ср3 (Срок за изготвяне на окончателен доклад) (20 т.)
Award period
2018-08-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да е притежава валидно Удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ за дейностите по упражняване на строителен надзор или за чуждестранните участници в процедурата — валиден еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по упражняване на строителен надзор, съгласно документа за създаване на обединението.
Изискването за отнася и за декларираните подизпълнители и трети лица, в случай, че те ще извършват дейности по упражняване на строителен надзор.
Удостоверяване (деклариране) на етап подаване на оферта:
При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните, посочващи уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или удостоверение от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ или декларация за наличието на такава регистрация, допускаща съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си извършване на дейностите обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидно към датата на сключване на договора Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ, респ. Лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО.
Съгласно член 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.

Economic/financial eligibility:

Удостоверяване (деклариране) на етап подаване на оферта:
При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, т. 5 с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ (за чуждестранните лица).
Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката, обектите, предмет на поръчката са втора група, трета категория.
Доказване:
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП — доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.

Economic/financial minimum level:

Участниците трябва да притежават валидна застраховка за „Професионална отговорност“ на лицето/лицата, което/които ще упражнява/т строителен надзор, за вреди, причинени на другите участници в строителството или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при и по повод изпълнение на задълженията им за целия срок на договора, съгласно чл. 171 (или член 171 а в случай, че е приложимо) от Закона за устройство на територията, с покритие съответстващо на обема и характера на поръчката, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, с покритие за III-та или по-висока категория строежи, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „a“ от ЗУТ.
Съгласно чл. 5, ал. 4 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството минималната застрахователна сума за консултант, извършващ строителен надзор за строежи трета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 ЗУТ е 100 000 лв.

Technical/professional eligibility:

Удостоверяване(деклариране) на етап подаване на оферта:
Участникът попълва поле 1б) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП с посочване на стойностите, датите и получателите на декларираните сходни услуги.
Доказване:
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
При подаване на оферта участниците попълват само съответните раздели в ЕЕДОП.

Technical/professional minimum level:

Участниците трябва да имат опит в изпълнението на услуги, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.
Услуги „сходни“ с предмета на поръчката са: Осъществяване на строителен надзор при строителство (ново строителство и/или основен ремонт, и/или реконструкция) на пътища и/или улици.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-07-03 - 2018-08-06
Value
100 099.79 BGN
Minimum value
100 099.79 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-285261:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка е упражняване на независим строителен надзор по смисъла на чл. 166 от ЗУТ и предоставяне на инж. конс. усл по време реконструкцията на част от общинската пътна мрежа на община Черен бряг съгласно одобрени инвестиционни проекти за три общински пътя — общински път PVN1186 — от Телиш до Граница общ. (Червен бряг—Долни Дъбник), посока Садовец; общински път LOV2096 от (Граница общ. (Луковит—Червен бряг) при Садовец—Ъглен до Ракита) и Северен обходен път (Маркова могила — V-ти кв.) гр. Червен бряг, км 0+000 до км 3+238.55. Всички дейности, следва да бъдат извършени в съответствие с действащото законодателство, Техническите спецификации и указанията на финансиращата институция и Възложителя.
Пълната информация, относно обхвата, обема и изискванията към изпълнението на обществената поръчка е подробно описана и регламентирана в техническата спецификация и приложения одобрен инвестиционен проект и количествени сметки, неразделна част от документацията — http://chervenbryag.bg/bg2/2018/06/21/%D1 %83 %D0 %BF%D1 %80 %D0 %B0 %D0 %B6 %D0 %BD%D1 %8F%D0 %B2 %D0 %B0 %D0 %BD%D0 %B5-%D0 %BD%D0 %B0-%D0 %B0 %D0 %B2 %D1 %82 %D0 %BE%D1 %80 %D1 %81 %D0 %BA%D0 %B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B7%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%BC-16/

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Cherven bryag
Street address
ul. „Antim I“ No. 1
Locality
Cherven bryag
Postal code
5980
Country
BG
Contact name
inzh. Evgeniya Petrova Nikolova — n-k otdel „OP“
E-mail
evgeniq_nikolova17@abv.bg
Phone
+359 92340
Fax
+359 92351
Website
Link

Organization data Organization in JSON