Bulgaria - Haskovo: Surface work for streets

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-281192:2018-281192
Date
2018-06-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-281192
Releases
2018-06-30 (ocds-pyfy63:2018-281192:2018-281192)
2019-01-07 (ocds-pyfy63:2018-281192:2019-004592)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Haskovo: Surface work for streets
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (80)
- Quality: Гаранционен срок за изпълнените СМР (20)
Award period
2018-08-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изискване за вписване в централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България за строежи от втора група (строежи от транспортната инфраструктура): трета или по-висока категория или еквивалентен документ за вписване в съответен регистър на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, в което е установен чуждестранния участник или съдружника в обединението/консорциума, или да представи декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване на съответния раздел на единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Преди сключване на договора на основание чл. 67, ал. 6 от ЗОП възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация — копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката (или се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация, и точно позоваване на документа). В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава. Съгласно чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП преди подписване на договор участникът, определен за изпълнител, когато е чуждестранно лице, следва да извърши съответна регистрация в ЦПРС.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от посочените документи, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, произтичащо от чл. 171 от ЗУТ във връзка с чл. 5, ал. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (или еквивалентен документ за чуждестранните лица съобразно законодателството, в които е установен).
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване на съответния раздел на единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Преди сключване на договора на основание чл. 67, ал. 6 от ЗОП възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация — доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от посочените документи, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Economic/financial minimum level:

Участниците следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ за строител с покритие за строежи от трета или по-висока категория.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентичен или сходен* с тези на поръчката, за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата.
Забележка: Под сходен предмет се разбира изпълнение на изграждане на пътища и/или улици, СМР или СРР — реконструкция и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт на пътища и/или улици, и/или пътни съоръжения от трета категория.
2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката.
3. Участникът трябва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.
4. Участниците трябва да са сертифицирани за дейности, свързани със строителство, ремонт или поддържане на пътища, улици или пътни съоръжения, по стандарт EN ISO 9001:2015/2008 Системи за управление на качеството за дейностите или еквивалентен.
5. Участниците трябва да са сертифицирани за дейности, свързани със строителство, ремонт или поддържане на пътища, улици или пътни съоръжения, по стандарт EN ISO 14001:2015/2008 Системи за управление на околната среда за дейностите или еквивалентен.
В случай на обединение изискванията по т. 4 и 5 се отнасят за участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство. Документът, с който се доказва изпълнението на изискването, е сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или опазване на околната среда, или управление на здравето и безопасността при работа, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване на съответния раздел на единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; списък на ръководния състав на участника, включително и техническите лица, които ще отговарят за изпълнение на СМР по всички части на обекта, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, в т.ч. специалист/експерт (трите имена и позиция); образование; професионална квалификация и опит; декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката; копия на изисканите сертификати.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците следва да са изпълнили минимум 1 (един) обект с дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 5 години от датата на подаване на офертата.
2. Участникът следва да има на разположение най-малко следния персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката:
— ръководител на обект — притежаващ висше образование, степен „магистър“, квалификация „строителен инженер“ или еквивалентна, специалност „Транспортно строителство“/„Пътно строителство“ или еквивалентна, с професионален опит минимум 5 години,
— двама технически ръководители — с придобита образователно-квалификационна степен, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 във връзка с чл. 163а, ал. 4, изр. първо от ЗУТ или еквивалентна, с професионален опит минимум 5 години.
3. Участниците следва да разполагат най-малко със следните инструменти, съоръжения и техническо оборудване, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръчката:
— асфалтова база — 1 бр.,
— асфалтополагаща машина — 1 бр.,
— валяк, пневматичен — 1 бр.,
— валяк, вибрационен — 1 бр.,
— автогудронатор — 1 бр.,
— багер — 1 бр.,
— самосвали — 4 бр.
4. Участниците трябва да са сертифицирани за дейности, свързани със строителство, ремонт или поддържане на пътища, улици или пътни съоръжения, по стандарт EN ISO 9001:2015/2008 Системи за управление на качеството за дейностите или еквивалентен.
5. Участниците трябва да са сертифицирани за дейности, свързани със строителство, ремонт или поддържане на пътища, улици или пътни съоръжения, по стандарт: EN ISO 14001:2015/2008 Системи за управление на околната среда за дейностите или еквивалентен.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-06-30 - 2018-08-02
Value
425 000.00 BGN
Minimum value
425 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-281192:obj:1
Classification
CPV / 45233252
Description
Обществената поръчка се възлага в изпълнение на договор „Ремонтни дейности на уличната инфраструктура в селата“. Състоянието на асфалтовите настилки по улиците в селата от община Хасково е незадоволително. Голяма част от асфалтовите настилки имат много сериозни дефекти: деформации на пътното платно, мрежовидни, надлъжни и напречни пукнатини, дълбоки дупки и др. Планира се извършването ремонт на асфалтовите настилки следните населени места в община Хасково — с. Войводово, с. Въгларово, с. Гарваново, с. Големанци, с. Гълъбец, с. Динево, с. Долно Големанци, с. Зорница, с. Клокотница, с. Козлец, с. Конуш, с. Корен, с. Малево, с. Николово, с. Стамболийски, с. Текето и с. Широка поляна.
Предвижда се изпълнение на следните дейности и ориентировъчни количества:
1. Направа изкоп за оформяне на земно легло при локални ремонти, включително превоз на депо — м32. Подравняване и уплътняване на основата — м23. Доставка, полагане и уплътняване на трошен камък за пътна основа при локални ремонти — м34. Направа на битумен разлив за връзка — м25. Доставка и полагане на асфалтобетон — неплътна смес (биндер) — т — 108,00.
6. Доставка и полагане на асфалтобетон — плътна смес за горен пласт — т — 72,00.
7. Изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с гореща асфалтова смес с дълбочина от 4 до 6 см, вкл. запълване на фуга между нова и съществуваща асф. настилка, и всички свързани с това разходи — м28. Изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с гореща асфалтова смес с дълбочина от 6 до 8 см, вкл. запълване на фуга между нова и съществуваща асф. настилка, и всички свързани с това разходи — м29. Повдигане или сваляне нивото на дъждоприемна шахта при асфалтова настилка — бр. — 14
10. Повдигане или сваляне на капаци на ревизионни шахти до нивото на нова асфалтова настилка (без подмяна на капак и гривна) — бр. — 9

Parties

Roles
buyer
Organization name
Kmet na obshtina Haskovo
Street address
pl. „Obshtinski“ No. 1
Locality
Haskovo
Postal code
6300
Country
BG
Contact name
Mihaila Dimcheva
E-mail
pnovk_haskovo@abv.bg
Phone
+359 38603376
Fax
+359 38664110
Website
Link

Organization data Organization in JSON