Romania - Bucharest: Air transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-277314:2018-277314
Date
2018-06-28
Language
RO
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-277314
Releases
2018-06-28 (ocds-pyfy63:2018-277314:2018-277314)
2018-07-04 (ocds-pyfy63:2018-277314:2018-288205)

Releases in JSON

Tender

Title
Romania - Bucharest: Air transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-07-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Ofertantii, tertii sustinatori si subcontractantii nu trebuie sa se regaseasca în situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice.
Modalitatea de îndeplinire:
Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE), conform art. 193–195 din Legea nr. 98/2016 si conform Notificarii ANAP nr. 240/2016, de catre ofertanti, terti sustinatori si subcontractanti, cu informatiile aferente situatiei lor.
În vederea verificarii informatiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 din Legea nr. 98/2016, autoritatea contractanta are dreptul sa solicite, iar ofertantul are obligatia de a prezenta documente justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi:
— cazier judiciar pentru ofertant si pentru persoanele care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului ofertant sau au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv,
— certificate constatatoare care sa ateste lipsa datoriilor, cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contributiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) restante la momentul prezentarii,
— documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2), art. 171 din Legea nr. 98/2016 (daca este cazul).
Pentru ofertantii straini se accepta orice document considerat edificator în tara de origine sau în tara în care acesta este stabilit, cum ar fi declaratii pe proprie raspundere, certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritatile competente din tara respectiva, însotite de traducere autorizata în limba româna.
În sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, persoanele cu functii de decizie în cadrul autoritatii contractante sunt urmatoarele:
— Dr. Elena Mateescu — Director General,
— Marina Stoian — Contabil Sef,
— Cristina Coman — Economist,
— Dr. Raluca Grigoras — Director Executiv,
— Iuliana-Mona Munteanu — Referent relatii externe 1,
— Elena Sandovici — jurist,
— Florentina Gabriela Aionesei — Sef Serviciul Achizitii,
— Ioana Vinau — Specialist relatii publice.
Cerinta nr. 1.
Persoanele juridice/fizice române: certificat constatator emis de ONRC, din care sa rezulte obiectul de activitate al ofertantului (original/copie legalizata notarial/copie lizibila certificata pentru conformitate cu originalul); obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC; informatiile prezente în certificat trebuie sa fie reale si valide la data prezentarii.
Persoanele juridice/fizice straine: documente care dovedesc o forma de înregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, în conformitate cu prevederile legale din tara în care ofertantul este rezident; documentele mentionate se vor depune traduse în limba româna de un traducator autorizat.
Cerinta nr. 2.
Acreditare I.A.T.A. Ofertantul trebuie sa fac dovada ca este membru/agent acreditat I.A.T.A. (Asociatia Internationala de Transport Aerian/International Air Transport Association) printr-o autorizatie valabila la momentul prezentarii, în conformitate cu dispozitiile Regulamentului (CE) nr. 1008/2008 al Parlamentului European si al Consiliului, privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene în Comunitate (reformare), în care se mentioneaza faptul ca un operator atestat este un operator care dispune de capacitatea profesionala si organizatorica necesara pentru a asigura siguranta operatiunilor mentionate în certificat, astfel cum se prevede prin dispozitiile pertinente de drept comunitar sau national.
Se va completa in DUAE, de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire, numarul si data documentului de acreditare ca membru/agent IATA, ca persoana... detalii pe www.e-licitatie.ro

Economic/financial eligibility:

Cerinta nr. 1 — Cifra de afaceri: Ofertantul trebuie sa faca dovada ca media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani financiari (2015, 2016, 2017) este cel putin egala cu dublul valorii estimate a celui mai mare contract subsecvent (20 700 RON x 2), respectiv 41 400 RON.

Economic/financial minimum level:

Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE). În vederea verificarii informatiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 din Legea nr. 98/2016, autoritatea contractanta are dreptul sa solicite, iar ofertantul are obligatia de a prezenta documente justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi: bilanturi contabile, extrase financiare etc.

Technical/professional eligibility:

Cerinta nr. 2 — Subcontractarea: Ofertantul are obligatia de a cuprinde în oferta denumirea eventualilor subcontractanti si datele de contact ale acestora, partea/partile din contract care urmeaza a fi îndeplinite de catre acestia, valoarea la care se ridica partea/partile respective, precum si acordul subcontractantilor cu privire la aceste aspecte.
Cerinta nr. 1 — Experienta similara: Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a prestat servicii similare, constand in servicii de emitere de bilete de avion in ultimii 3 ani, la o valoare cumulata de minimum 20 700 RON fara TVA (valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent), prin cel putin unul sau mai multe contracte. Autoritatea contractanta solicita indeplinirea experientei similare la acest nivel, al celui mai mare contract subsecvent, si o considera rezonabila, intrucat urmeaza sa incheie un acord-cadru pe 4 ani.

Technical/professional minimum level:

Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) de catre ofertanti si de catre subcontractanti, conform art. 193–195 din Legea nr. 98/2016 si conform Notificarii ANAP nr. 240/2016. Conform art. 196 din Legea nr. 98/2016, autoritatea contractanta are dreptul sa solicite, iar ofertantul are obligatia de a prezenta documente justificative din care sa rezulte informatii privind partea/partile din contract care sunt îndeplinite de subcontractanti, conform art. 150 alin. (2) din Normele aprobate prin H.G. nr. 395/2016.
Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE), conform art. 193–195 din Legea nr. 98/2016 si conform Notificarii ANAP nr. 240/2016, de catre ofertanti si, daca este cazul, de catre terti sustinatori si subcontractanti. În vederea verificarii informatiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 din Legea nr. 98/2016, autoritatea contractanta are dreptul sa solicite, iar ofertantul are obligatia de a prezenta documente justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi: certificate/documente emise sau contrasemnate de beneficiarii contractului/contractelor mentionat/e în DUAE care sa confirme îndeplinirea cerintelor privind experienta relevanta si informatiile înscrise în DUAE. Note:
1) Certificatele/documentele de mai sus trebuie însotite de traducerea autorizata în limba româna, daca este cazul;
2) În cazul contractelor în valuta, pentru transformarea în RON, se va utiliza cursul mediu anual RON/valuta, comunicat de BNR, aferent contractelor mentionate în formular;
3) În cazul unei oferte comune, cerintele de calificare cu privire la experienta similara se demonstreaza prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului (prin cumul);
4) În cazul în care cerinta de calificare privind experienta similara este demonstrata prin invocarea sustinerii unei/unor terte persoane, la solicitarea autoritatii contractante, conform art. 196 din Legea nr. 98/2016, trebuie prezentat/e angajamentul/ele ferm/e din partea tertului/tertilor, conform prevederilor art. 48 alin. (1) din Normele metodologice aprobate prin H.G. nr. 395/2016 si ale art. 182 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. De asemenea, se vor prezenta documentele din partea tertului/tertilor sustinator/i, din care sa rezulte modul efectiv prin care tertul/tertii sustinator/i va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de sustinere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament. Pentru calculul pretului contractelor exprimate în alta moneda, se va folosi cursul stabilit de catre parti în respectivele contracte (daca este cazul) sau, în absenta acestuia, cursul mediu comunicat de catre Banca Nationala a României pentru anii în care au fost derulate contractele în cauza. Informatiile privind experienta similara vor cuprinde: beneficiarul contractului, tipul serviciilor, durata contractului, valoarea serviciilor, modul de îndeplinire a obligatiilor contractuale. Toate aceste informatii vor fi mentionate in DUAE.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-06-28 - 2018-07-16

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-277314:obj:1
Classification
CPV / 60400000
Description
Autoritatea contractanta va incheia un acord-cadru cu un singur operator economic, atribuind ulterior contracte subsecvente de servicii de transport aerian pentru destinatiile/clasele/durata/conditiile deplasarii stabilite de catre autoritatea contractanta. Contractele subsecvente vor fi comenzile ferme.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Administraţia Naţională de Meteorologie R.A.
Street address
Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 97
Locality
Bucureşti
Postal code
013686
Country
RO
Contact name
Gabriela Aionesei
E-mail
gabriela.aionesei@meteoromania.ro
Phone
+40 213183240
Fax
+43 021163143
Website
www.e-licitatie.ro

Organization data Organization in JSON