Bulgaria - Sofia: Construction work for kindergarten buildings

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-276302:2018-276302
Date
2018-06-28
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-276302
Releases
2018-06-28 (ocds-pyfy63:2018-276302:2018-276302)
2019-07-30 (ocds-pyfy63:2018-276302:2019-356077)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work for kindergarten buildings
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Технологична последователност и организация за изпълнение на поръчката (40)
- Quality: Професионална компетентност на ръководния състав (20)
Award period
2018-08-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За доказване на наличие на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя, поддържан от Камарата на строителите в Република България, а за чуждестранни лица — в аналогичен регистър (съгласно националното им законодателство и при условията на взаимно признаване) за изпълнение на строежи от І-ва група, III-та категория, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 1.3.2. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „в“ от ЗУТ. За съответстващ с поставеното изискване и на основание чл. 9, ал. 6 от ПРВВЦПРС възложителят ще приеме и участник, който е вписан за строежи първа група и категория, по-висока от трета.
При подаването на офертата си участникът декларира съответствие с този критерий за подбор и поставеното с него минимално изискване за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, само като попълва изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, поле първо (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от Европейската комисия информационна система еЕЕДОП), респ. т. 1 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word) на представения от него Единен европейски документ за обществени поръчки, включително и представяйки информация, относно:
(1) документа за регистрация (наименование на документа; номер на вписване на документа в съответния Регистър; срок на валидност на контролния талон, неразделна част от удостоверението за вписване в регистъра или друг еквивалентен документ; групата и категорията/ите строеж/и);
(2) професионален или търговски регистър (наименование на професионалния или търговски регистър; посочване на наименованието на органа или службата, извършила регистрацията и издала документа за упражняване на професионална дейност).
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка за доказване съответствие с поставения критерий за подбор се представя следният документ, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с валиден талон по чл. 23, ал. 1 от ПРВВЦПРС, или валиден еквивалентен документ, удостоверяващ правото на съответното лице, съгласно националното му законодателство (при чуждестранни лица) да изпълни предмета на поръчката на територията на Република България.

Economic/financial eligibility:

1. При подаването на офертата си участникът декларира съответствие с първото от минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само като попълва изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле първо (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.2а (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word), включваща данни за оборота на участника в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, съобразно изведената по-долу дефиниция. Данните за оборота трябва да обхващат последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участник — чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута, в лева към датата на подаване на офертата. На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване на съответствие с поставеното минимално изискване се представят документите по чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП, чрез които се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: (1) Копия на годишните финансови отчети за последните 3 (три) приключили финансови години, или техни съставни части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен; както и
(2) справка за оборота от изпълнени СМР/СРР в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (с предметен обхват, дефиниран по-долу).
2. При подаването на офертата си участникът декларира съответствие с второто от минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV, Раздел Б, поле второ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.5 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word) на представяния от него Единен европейски документ за обществени поръчки. При избор на втората от двете възможности във визираното поле следва да предостави данни и информация относно:
(1) застрахователната полица/еквивалентен документ — вид, номер и дата на издаване;
(2) застрахованото лице;
(3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката;
(4) срок/валидност на застраховката;
(5) общ лимит на отговорност и валута.
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване на съответствие с поставения критерий за подбор се представя следния документ по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (или еквивалентен документ) с изискуемото покритие.

Economic/financial minimum level:

1. През последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на не по-малко от 5 000 000 BGN. Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“, ще се приема оборота от изпълнение на СМР/СРР — изграждане/ново строителство и/или основен ремонт, и/или реконструкция, и/или основно обновяване на обществени сгради с образователно или социално предназначение, прилежащите им пространства и вътрешните сградни инсталации.
2. Всеки участник, подаващ оферта в настоящата процедура трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“), с покритие, съответстващо на категорията на строежа, обект на настоящата обществена поръчка, а именно: в размер не по-малък от 200 000 BGN, каквато е минималната застрахователна сума за строителство III-та категория по чл. 137, ал. 1, т. 3 от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от НУРЗЗПС. За участник или партньор в обединение — участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанският субект.

Technical/professional eligibility:

1. При подаването на офертата си участникът декларира съответствие с първото от минималните изисквания, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел В, поле първо (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.1а) (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр в Word), като за всяко, посочено като изпълнено от него строителство предостави данни и информация относно:
(1) строителните работи (СМР/СРР), които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката, чрез посочване на обекта и вида на изпълнените строителни интервенции; (2) лицето, получило строителните дейности (възложител/инвеститор);
(3) стойност на изпълнените строителни работи;
(4) датата, на която е приключило изпълнението на строителните дейности (датата, на която е съставен констативният акт по чл. 176, ал. 1 от ЗУТ за установяване на годността за приемане на строежа — обр. 15 към Н-ба № 3/2003 г., или друг документ за предаване и приемане на строежа от възложителя/инвеститора, с ясно посочване на конкретния документ).
2. При подаването на офертата, участникът декларира съответствието си с второто поставеното минимално изискване за технически и професионални способности, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел В, поле второ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.6 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр в Word). На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора, за доказване на съответствие с поставеното минимално изискване се представя документа по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: списък на лицата от инж.-технич. състав, опред. за изпълнение на СМР, с посочена проф. компетентност на тези лица.
3. Участникът доказва съответствието си с третото поставеното миним. изискване, попълвайки само Част IV, Раздел В, поле трето (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информ. система еЕЕДОП), респ. т. 9 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр в Word), като за всяко декларирано от него техн. оборудване и инструмент направи описание на технич. параметри, колич. им и основание за ползване. На основ. чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процед. или преди сключване на договора, за доказване съотв. с поставеното миним. изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП, а именно: деклар. за инструментите, съоръж. и технич. оборудване, които участникът ще използва при изпълн. на обекта.
4. Участникът доказва съотв. си с поставените в т. 4. и т. 5. по-долу миним. изисквания, единствено попълвайки съотв. полета в Част IV, Раздел Г „Схеми за осиг. на качеството и стандарти за екол. управл.“ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осиг. от ЕК информ. система еЕЕДОП), респ. „Стандарти за осиг. на качеството и стандарти за екол. управление“ от ЕЕДОП (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр в Word), като във втората хипотеза, по отношение на всеки прит. от него Сертиф. за прилагане на съотв. Стандарт впише инф. относно: (1) наим. на стандарта, който прилага, неговия (на сертиф.) обхват, дата на издаване, срок на валидност и публ. рег., в които се съд. инф. за наличието на тези сертиф. (в случай на прилож.). На основ. и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процед. или преди сключване на договора, за доказване съотв. с поставените мин. изискв. се представят докум. по чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП: копия на валидни сертиф за разраб. и внедрени системи за:
(1) управл. на кач.; и
(2) управл. на околната среда, или еквив., с предметен обхват в обл. на сградното строит.

Technical/professional minimum level:

1. През предходните 5 г., считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил поне 2 строит. дейности, с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата общ. поръчка. Под „строит. дейност с предмет, идентичен или сходен“ с предмета на наст. общ. поръчка, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР — изграждане/ново строит. и/или основен ремонт, и/или реконстр., и/или основно обновяване на общ. сгради с образователно или социално предназн., прилежащите им пространства и вътрешните сградни инсталации. Възложителят не поставя изискване за изпълнени от участниците дейности с конкретен обем на дейността, който да се приема като идентичен или сходен с обема на настоящата обществена поръчка.
2. Участникът трябва да разполага за целия срок на изпълнение на договора със следния ръководен екип — инженерно-технически състав:
2.1.Ръководител обект, който:
а) има призната ОКС „бакалавър“ или „магистър“, с придоб. специалност „ПГС“ или „ССС“, или еквив.;
б) придобил е мин. 5 г. проф. опит по признатата му специалност;
в) има опит като ръководител на екип, или ръков. на обект на мин. 2 строит. обекта за изграждане/ново строит. и/или преустр., и/или основен ремонт, и/или реконстр., и/или основно обнов. на обществени сгради с образов. или соц. предназн.;
2.2. Отговорник/специалист по контрола на качеството, който:
а) има придобита проф. квалиф., отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив.;
б) има опит в осъществ. на контрол на качеството при изпълнение на СМР на поне 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр., и/или основен ремонт, и/или реконстр., и/или основно обновяване на общ. сгради с образов. или социално предназн.;
в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (удостов./сертификат) за преминат курс за осъщ. контрол върху кач. на изпълнение на строит. и за съотв. на влаганите в строежите строит. продукти със съществените изисквания на ЗУТ;
2.3. Координатор/длъжн. лице по безопасност и здраве, който:
а) има придоб. проф. квалифик., отгов. на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив.;
б) има опит като коорд./длъжн. лице по безопасност и здраве при изпълнение на СМР на поне 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр., и/или осн. ремонт, и/или реконстр., и/или основно обнов. на общ. сгради с образов. или соц. предназн.;
в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (удостоверение/сертификат) за преминат курс на обучение за координатор по безопасност и здраве в строителството (по реда на Наредба № 2/22.3.2004 г.) и/или за длъжностно лице по безопасност и здраве при работа (по реда на Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.).
Участникът трябва да определи за всяка от посочените позиции на експертите от инженерно-техническия състав отделни лица (един експерт не може да съвместява две позиции от изискуемия екип).
3. Участникът трябва да разполага с необх. инструменти и технич. оборудване (строително оборудване, транспортни средства и механизация), които да позволяват изпълнение на дейностите от предмета на поръчката, в съотв. с изискв. на технич. специф. и количествената сметка, в което число минимум: булдозер/челен товарач — 1 бр; багер — 1 бр.; кран — 1 бр.; бетоновоз — 1 бр.; автобетонпомпа — 1 бр.; асансьорна вдигачка и/или хидравлична платформа — 1 бр.; самосвали - 2 бр.; апарат за челно заваряване на тръби — 1 бр.; генератор - 1 бр.
4. Участниците следва да имат разработена, внедрена и сертифицирана система за управление на качеството по Стандарт EN ISO 9001:2008 (9001:2015), или еквивалентен, с предметен обхват в областта на сградното строителство.
5. Участниците трябва да имат разработена, внедрена и сертифицирана интегрирана система за управление на околна среда по Стандарт EN ISO 14001:2004 (14001:2005), или еквивалент, с предметен обхват в областта на сградното строителство.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-06-28 - 2018-08-02
Value
5 968 127.00 BGN
Minimum value
5 968 127.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-276302:obj:1
Classification
CPV / 45214100
Description
Обект на настоящата обществена поръчка е изграждането на ново детско заведение с капацитет за 190 деца (2 детски ясли с по 20 деца в група и 6 градински групи с по 25 деца в група). Предвидено е сградата да се изгради на 2 етажа с полувкопан сутерен, със застроена площ от 1 676,21 кв. м и обща разгъната застроена площ от 4 789,39 кв. м. Сградата ще се състои от четири самостоятелни секции, разделени чрез противоземетръсни фуги една от друга и свързани функционално помежду си. Секция „А“ е ситуирана в западната част на имота, състои се от три етажа — един сутерен и два надземни етажа. В сутерена са предвидени помещения за котелно, складове, салони. На първия етаж са предвидени помещения за една яслена група и една градинска, на втори етаж са предвидени необходимите помещения за две градински групи. Секция „Б“ е ситуирана в източната част на имота, състои се от три етажа — един сутерен и два надземни етажа. В сутерена са предвидени помещения за кухня, пералня, складове, салони. На първия етаж са предвидени помещения за една яслена група и една градинска, на втори етаж са предвидени необходимите помещения за две градински групи. Секция „В“ е ситуирана в средната част на имота, състои се от два надземни етажа и сутерен под част от сградата. В сутерена е разположен „мръсния“ коридор за връзка между секция „А“ и секция „Б“. На първия етаж са предвидени помещения за лекарски кабинет, изолатор, фоайе и помощни помещения. На втория етаж са предвидени помещения за администрацията. Секция „Г“ е ситуирана в средната част на имота на юг от секция „В“ и се състои от два етажа — един сутерен и един надземен етаж. В сутерена е разположен басейн с прилежащите му технически помещения, а на надземния етаж — физкултурен салон. Следва да се изградят всички сградни инсталации и външни връзки. В южната част на двора е предвидено разполагането на осем площадки за игри и занимания на отделните групи деца, една физкултурна площадка и малък амфитеатър.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Rayon „Triaditsa“ — SO
Street address
ul. „Alabin“ No. 54
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Bistra Tankashka
E-mail
triaditza@mail.orbitel.bg
Phone
+359 28054109
Fax
+359 28054115
Website
Link

Organization data Organization in JSON