Bulgaria - Lovech: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-241059:2018-241059
Date
2018-06-06
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Lovech: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2018-07-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и да имат издадено удостоверение от Камарата на строителите, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени за: Регистрация в ЦПРС за четвърта група, втора категория.
При подаване на оферта участниците декларират годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
За повече информация: http://register.ksb.bg/.
Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Преди сключване на договора: Участникът определен за изпълнител представя заверено копие на валидно Удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта (четвърта група, втора категория) или за по-висока категория строежи от същата група. В случай, че участникът е чуждестранно лице, съобразно изискванията на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП, вр. чл. 29 от Правилник за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя, същият следва да представи заверено копие на валидно удостоверение по чл. 29, ал. 4 от ПРВВЦПРС за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта или за по-висока категория строежи от същата група.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма изисквания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да имат опит в изпълнението на строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на поръчката, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва успешно да е изпълнил строителство с предмет и обем идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.
За строителство „сходно“ с предмет и обем (дължина) на поръчката, следва да се разбира, по обособени позиции, следното:
— Обособена позиция № 1— изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт водопровод и/или канализация с дължина, минимум 14 950 м за един обект или сума от дължината на водопровод и/или канализация от различни обекти,
— Обособена позиция № 2 — изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт водопровод и/или канализация с дължина, минимум 8 920 м за един обект или сума от дължината на водопровод и/или канализация от различни обекти.
Участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП в част IV. „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“.
При участие по повече от една обособена позиция минималното изискване ще се прилага с натрупване.
Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП — списък на строителството, идентично или сходно с предмета на съответната обособена позиция, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания който списък, участникът, определен за изпълнител представя преди сключване на договор за обществена поръчка или в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
2. Участникът следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението (собствени, наети или друго основание за ползване на експерти), в това число минимум:
2.1. Технически ръководител — с професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2—4 от ЗУТ или еквивалентна.
2.2. Експерт-координатор по безопасност и здраве — да притежава валидно удостоверение за КБЗ в строителството, или друг документ съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредба № 2/2004 на МРРБ, или еквивалент, а за ЧУ — еквивалентни документи, съгласно националното им законодателство. Всички длъжности могат да бъдат съвместявани, т.е. едно ФЛ може да изпълнява функциите на повече от един експерт, при условие, че отговаря на съответните условия. При участие по повече от една ОП минималното изискване ще се прилага с натрупване — т.е., за да докаже съответствие с посочения критерий за подбор, участникът трябва да декларира екип, различен за всяка ОП (не следва да се посочват едни и същи ФЛ в екипите за всяка от ОП, за които се участва). Под „еквивалентна специалност“ в настоящата процедура следва да се разбира специалност получена в наше или чуждо (извън страната) учебно заведение, където съответната специалност е наименована по друг начин или обхваща същата област на знанието. Забележка: На етап подаване на офертата ЧЛ следва да притежават съответната ПК, съгласно националното им законодателство, която да обуславя признаването на съответната професионална квалификация по реда на ЗППК. Преди сключването на договора по отношение на същите следва да е налице признаване на съответната ПК съгласно ЗППК. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП в част IV.„Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“. Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП — списък на персонала, който ще изпълнява поръчката (съответната ОП), в който е посочена професионалната компетентност на лицата, който списък, участникът, определен за изпълнител представя преди сключване на договор за ОП или в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-06-06 - 2018-07-13
Value
12 122 799.40 BGN
Minimum value
12 122 799.40 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-241059:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
„Реконструкция на ВиК мрежа на ж.к. „Младост“, гр. Ловеч“.
Обект № 1 — Водопровод.
Жилищен квартал „Младост“ се намира в западната част на гр. Ловеч. Към момента изградеността на водопроводната мрежа в квартала е доста висока — изградената мрежа е около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждае от доизграждане на някои места, като общата дължина на водопроводната мрежа ще стане 11,6 км. За доизграждане са предвидени 3,8 км. Съществуващата мрежа с изключение на водопроводите изпълнени от PE е предвидена за реконструкция.
Един от главните проблеми с водопроводната мрежа на ж.к. „Младост“ е високото налягане и липсата на редуцирането му в зоната застроена с жилищни блокове. Проблемите с високото налягане в западната зона ще бъдат решени със зонирането на мрежата и поставянето на регулатори за редуциране на налягането с цел нивото му да е до нормативното. В настоящия момент ж.к.„Младост“ няма зониране на водопроводната мрежа. Проектът предвижда водопроводната мрежа на квартала да бъде разделена на три подобекта:
— Подобект 1: Водопроводни клонове намиращи се в Подзона I от DМA „Висока зона“ и DМA „Ниска зона“ в ж.к. „Младост“,
— Подобект 2: Част от PМZ Подзона II и PМZ Подзона III — южно от ул. „Остров Ливингстън“ до ул. „Д-р Съйко Съев“,
— Подобект 3: Част от PМZ Подзона II и PМZ Подзона III — северно от ул. „Остров Ливингстън“ — трасетата на новопроектираната ВиК мрежа.
Проектното решение е съобразено със съществуващите водопроводи от PEHD, които са в добро експлоатационно състояние и ще бъдат запазени.
Уличен водопровод в изкоп — 9 214 м, от ф90 до ф250, PEHD; 243 бр. СВО в изкоп — 1 816 м., PEHD; шахти спирателен кран, водомерни, въздушник, изпускател, регулатор.
Обект № 2 — Канализация.
Канализационата мрежа се разработва изцяло като смесен тип. Тя е разделена на два подобекта:
Подобект 1 — Реконструкция и новопроектирани канализационни клонове — южно от ул. „Остров Ливингстън“ до ул. „Д-р Съйко Съев“.
Подобект 2 — Новопроектирани канализационни клонове — северно от ул. „Остров Ливингстън“.
Канализационната мрежа е с два събирателя (условно приети за квартала като главни колектори). След обследванe с камера на Главен колектор I е установено, че по-голямата част от колектора е в добро състояние. На определени места са предвидени точкови ремонти. Предвижда се площадковата канализация на жилищни блокове № 303, 307, 308 и 324 да се реконструира. Заради влошеното състояние на площадковата канализация на блок № 317 е предвидено канализационните отклонения да се превключат към клонове 30н и 31н. Преди преминаването на Предвижда се почистване, реконструкция и изграждане на нови дъждовни оттоци по трасето на Главния колектор (ул. „Съйко Съев“ и ул. „Стара планина“), както и по участъците, които са предвидени за реконструкция и ново изграждане. На кръстовища от съществуващата второстепенна мрежа също са предвидени нови дъждовни оттоци.
Уличен канал и канализационни отклонения в изкоп — 5 747 м от DN300 до DN1000, стъклокерамика; 2 503 м ф200, PP; ревизионни шахти; дъждоприемни шахти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-241059:obj:2
Classification
CPV / 45000000
Description
„Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на с. Умаревци, Община Ловеч“.
В проекта е предвидено да се реконструират всички улични водопроводи и сградни водопроводни отклонения в границите на населеното място. Извън обхвата на настоящия проект е единствено външният водопровод от НР до регулацията на населеното място.
Прилаганата технология с проектното решение за полагането на проектните водопроводи да става по безизкопна технология — по метода „тръба в тръба“ при разрушаване на съществуващата („pipe bursting“), при което за направляваща тръба ще служи съществуващият уличен водопровод в съответните участъци.
На обекта ще се прилагат и методите „Управляемо хоризонтално сондиране“ или „Неуправляемо хоризонтално сондиране“, или комбинация от двата метода — например полагане на улични водопроводи в участъци, където липсва стар водопровод. Полагането на сградните водопроводни отклонения (СВО) е заложено чрез неуправляемо хоризонтално сондиране в частта им в обсега на уличните платна и чрез изкоп — в рамките през тротоарите до връзката със съответния имотен водомер.
Уличен водопровод и водопроводни отклонения без изкопно — 8 921 м от ф63 до ф110, PEHD, 1 846 м ф25, ф32, PEHD.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Lovech
Street address
ul. „Targovska“ No. 22
Locality
Lovech
Postal code
5500
Country
BG
Contact name
Nayden Valchev
E-mail
lovechrsk@gmail.com
Phone
+359 68688251
Fax
+359 68688280
Website
Link

Organization data Organization in JSON