Bulgaria - Sofia: Food, beverages, tobacco and related products

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-230552:2018-230552
Date
2018-05-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Food, beverages, tobacco and related products
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Мерки за осигуряване на превантивен контрол за безопасността и съответствието на хранителни продукти при изпълнение предмет на поръчката (50)
Award period
2018-07-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Всеки участник трябва да разполага с обект, регистриран по чл. 12 от ЗХ за търговия на едро с храни от животински и от неживотински произход с обхват на регистрацията, включващ всички групи храни от предмета на поръчката, издадено от съответната ОДБХ.
При участник обединение на физически и/ или юридически лица всяко физическо/юридическо лице, включено в обединението, което ще извършва дейност, за която е необходима посочената регистрация, следва да притежава удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните за търговия на едро с храни от животински и от неживотински произход, включващо групите храни от предмета на поръчката, съобразно с извършваната от лицето дейност, издадено от съответната ОДБХ. Националните регистри на обектите за производство и търговия на храни са публични и се публикуват в интернет (чл. 14, ал. 3 от Закона за храните).
При участник чуждестранно лице същото следва да разполага с обект, регистриран съгласно законодателството на съответната държава. При подаване на оферта в съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV, буква „А“ информацията за обекта за търговия на едро с хранителни продукти, с който разполага с посочване на адрес, телефон и лице за контакт, номер и дата на регистрация на обекта съгласно чл. 12 от Закона за храните (за чуждестранните лица съгласно законодателството на съответната държава), както и групите храни за които е валидна регистрацията му.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя декларация — описание на обекта/обектите, регистрирани по чл. 12 ЗХ, от които се извършва дейността, както и удостоверение за регистрация по чл. 12 ЗХ за търговия на едро с обхват, съответстващ на предмета на поръчката, на името на участника.

Economic/financial eligibility:

1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността.
2. Участникът следва да е постигнал положително съотношение между определени активи и пасиви, както следва:
2.1. Коефициент на обща ликвидност (К ол).
Участниците следва да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви, а именно между текущите активи и текущите задължения за последната отчетна година (2017 г.). Коефициентът на обща ликвидност се изчислява по Методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 от ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 от ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.). При подаване на оферта съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в раздел Б, част IV изчисления на база годишен финансов отчет (ГФО) към 31 декември 2017 г. коефициент на обща ликвидност.
2.2. Коефициент на бърза ликвидност (К бл).
Този показател изразява непосредствената способност на предприятието на участника да обслужва текущите си задължения с по-бързо ликвидните краткосрочни активи. Изчислява се по методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 от ЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на съответната година (2017). При подаване на оферта съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в раздел Б, част IV на ЕЕДОП изчисления на база годишен финансов отчет (ГФО) към 31 декември 2017 г. коефициент на бърза ликвидност.
В случаите на чл.67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя удостоверения от банки, годишния финансов отчет (ГФО) или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен, и справка за общия оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Минимално изискване по т. 1.
Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, включително и опцията, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 5 688 000 (пет милиона шестстотин осемдесет и осем хиляди) BGN, от които 2 844 000 (два милиона осемстотин четиридесет и четири хиляди) BGN в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Минимално изискване по т. 2:
2.1. Коефициент на обща ликвидност (К ол) — минимум 1,5, изчислен по методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 от ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 от ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.).
2.2. Коефициент на бърза ликвидност (К бл) — минимум 1, изчислен по методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 от ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 от ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.).

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да има внедрени:
1.1. Система за управление на качество по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
1.2. Система за управление на безопасността на храните по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки
2. Участникът да разполага с транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка. Транспортните средства за превоз на храни от животински произход следва да разполагат с валидни удостоверения за регистрация на специализирани транспортни средства, издадени от ОДБХ.

Technical/professional minimum level:

1. Система за управление на качество по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. При подаване на офертата участникът декларира сътоветствието с изискванията за технически изисквания в ЕЕДОП, част IV, раздел Г. При поискване от възложителя по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП участникът, а при условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП определеният изпълнител, следва да представи заверено копие от сертификат по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват — доставка на хранителни продукти
2. Система за управление на безопасността на храните по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с изискванията в ЕЕДОП, част IV, раздел Г. При поискване от възложителя по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП участникът, а при условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП определеният изпълнител, следва да представи заверено копие от сертификат по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентен с обхват —доставка на хранителни продукти.
3. Участниците в процедурата трябва да разполагат с минимум 6 (шест) специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка, тъй като доставките се извършват до различни обекти на възложителя, посочени в документацията. Транспортните средства, предвидени от участника за доставка на продукти от животински произход, трябва да са регистрирани от ОДБХ по реда на чл. 246 от ЗВМД. Специализираните транспортни средства трябва да осигуряват съответните температурни параметри и условия за превоз на различни групи храни от животински произход. Удостоверенията за регистрация за транспортиране на хранителни продукти следва да са издадени след 1 януари 2007 г. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с изискванията за технически възможности в ЕЕДОП, част IV, раздел В.
При условията на чл. 67 ал. 5 и ал. 6 от ЗОП участникът следва да представи декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката, в която следва да се опишат транспортните средства, както и номерата на удостоверенията за регистрация, издадени от ОДБХ, когато е приложимо. В случай че транспортните средства не са собствени, при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя доказателство, че участникът ще разполага с тях за срока на договора за обществена поръчка.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-30 - 2018-07-09
Value
2 844 000.00 BGN
Minimum value
2 844 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-230552:obj:1
Classification
CPV / 15000000
Additional classifications
CPV / 15100000
CPV / 15200000
CPV / 15300000
CPV / 15400000
CPV / 15500000
CPV / 15600000
CPV / 15330000
CPV / 15131000
CPV / 15240000
Description
Прясно мляко 3,2 % масленост — 88 130 л, кисело мляко 2 % масленост — 60 751 бр., кисело мляко 3,6 % масленост — 103 592 бр., кисело мляко, плодово — 16 263 бр., краве масло — 63 569 бр., кашкавал от краве мляко — 3 930 кг, сирене, краве, 1 кг — 5 326 кг, сирене, краве, кутия 8 кг — 7 340 кг, сирене, крема — 2 405 бр., топено сирене — 2 232 бр., извара — 2 839 кг, майонеза — 2 058 бр., сметана — 95 кг, пиле, грил — 2 317 кг, пилешко — 7 903 кг, пилешки бутчета — 5 617 кг, пуешко месо — 887 кг, телешко месо — 1 163 кг, свинско месо, бут без кост — 4 240 кг, свинско месо, шол, охладен — 5 354 кг, месо, мляно — 4 738 кг, агнешко месо — 130 кг, заешко месо — 466 кг, кайма, смес — 991 кг, кренвирши — 201 кг, сух колбас — 751 кг, шунка — 735 кг, малотраен колбас — 256 кг, филе бяла риба — 300 кг, филе скумрия — 3 000 кг, яйца, кокоши — 196 286 бр., слънчогледово масло — 9 017 л, брашно — 9 032 кг, жито — 1 101 кг, ориз — 8 312 кг, грис — 220 кг, баница, вита — 213 бр., кифла — 7 807 бр., козунак — 4 235 бр., милинка — 2 021 бр., рогче — 3 163 бр., тутманик — 445 бр., хляб „Добруджа“ — 96 984 бр., хляб, пълнозърнест — 41 583 бр., макарони — 4 957 бр., фиде — 3 120 бр., юфка — 5 686 бр., овесени ядки — 649 кг, домашна юфка — 4 244 бр., кускус — 5 216 бр., спагети — 1 727 бр., бисквити — 207 70 бр., сухар — 2 370 пакета, боб — 2 318 кг, боб, лющен — 1 214 кг, леща — 2 093 кг, лющена леща — 935 кг, елда — 118 кг, качамак — 1 228 кг, нахут — 44 кг, мюсли — 1 485 кг, орехови ядки — 55 кг, халва — 1 479 кг, обикновен корнфлейкс — 1 378 кг, шоколадов корнфлейкс — 442 кг, бутер тесто — 912 бр., кори — 2 053 бр., замразен грах — 1 485 кг, замразен зелен фасул — 298 кг, замразен карфиол — 449 кг, замразен спанак — 3 460 кг, замразени броколи — 409 кг, замразени зеленчуци микс — 790 кг, замразени тиквички — 639 кг, домати — 2 465 кг, зеле — 12 111 кг, копър — 5 101 вр., краставици — 8 772 кг, лук, кромид, зрял — 12 941 кг, магданоз — 11 741 вр., моркови — 12 324 кг, праз лук — 2 211 кг, лук, кромид, пресен — 45 кг, марули — 10 кг, спанак — 335 кг, тиквички — 3 105 кг, целина — 61 кг, чесън, сух — 144 кг, чушки — 1 999 кг, червено цвекло — 200 кг, грах — 10 406 бр., гювеч — 538 бр., домати, консерва — 30 512 бр., зелен фасул, консерва — 11 430 бр., капия, печена, белена — 3 913 бр., мариновани краставици — 2 298 бр., лютеница — 6 092 бр., паприкаш — 4 301 бр., доматено пюре — 1 554 бр., кисело зеле — 1 450 бр., царевица, сладка — 1 120 бр., маслини без костилка — 408 кг, банани — 45 864 кг, грозде — 7 661 кг, дини — 11 599 кг, кайсии — 1 528 кг, киви — 5 310 кг, круши — 7 130 кг, лимони — 1 542 кг, мандарини — 12 098 кг, портокали — 9 947 кг, праскови — 2 465 кг, нектарини — 736 кг, пъпеши — 3 994 кг, тиква — 2 922 кг, череши — 2 067 кг, ябълки — 67 383 кг, грейпфрут — 718 кг, сини сливи — 342 кг, ягоди — 484 кг, компот кайсия — 4 006 бр., компот праскова — 3 912 бр., нектар кайсия — 2 316 л, нектар праскова — 1 956 л, нектар ананас — 2 974 л, натурален плодов сок 100 % ябълка — 815 л, натурален плодов сок 100 % портокал — 2 399 л, натурален плодов сок 0,250 л — 594 бр., сироп арония — 465 бр., мармалад — 3 154 бр., конфитюр — 5 340 бр., картофи — 42 494 кг, нишесте — 51 040 бр., захар — 14 028 кг, пудра захар — 117 кг, мед, пчелен — 1 958 бр., чай, билков — 7 665 кутии, чай, плодов — 3 580 кутии, какао — 276 бр., ванилия — 8 530 бр., дафинов лист — 310 бр., джоджен, сух — 1 240 бр., канела — 1 465 бр., сода бикарбонат — 835 бр., черен пипер — 378 бр., червен пипер — 3 790 бр., чубрица, ронена — 5 458 бр., шарена сол — 761 бр., бакпулвер — 1 838 бр., галета — 410 кг, копър, сух — 580 бр., магданоз, сух — 670 бр., мая, суха — 3 528 бр., подправка, универсална, зеленчукова — 767 бр., целина, суха — 5 084 бр., стафиди — 57 кг, пастет — 48 74 бр., трапезна сол — 2 204 кг, трапезна сол — едра — 380 кг, оцет — 344 бр.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina — rayon „Slatina“
Street address
bul. „Shipchenski prohod“ No. 67
Locality
Sofiya
Postal code
1574
Country
BG
Contact name
Veneta Georgieva, Galinka Angelova
E-mail
info@so-slatina.org
Phone
+359 28737956
Fax
+359 28701173
Website
Link

Organization data Organization in JSON