Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-230034:2018-230034
Date
2018-05-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-230034

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: „Начин на изпълнение“ (30)
- Quality: „Срок за изпълнение“ (10)
Award period
2018-07-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за втора категория строежи съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите в България или да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата в която е установен за посочения обхват на дейности.
За доказване на професионалната годност участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 1.1. от Раздел III на документацията за участие, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 2.1 от Раздел III на документацията за участие и годишния финансов отчет (ГФО), или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен и/или удостоверения от банки, и/или справка за общия оборот, и/или за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
2. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ информация относно сключената застраховка.

Economic/financial minimum level:

1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 1 627 706 (един милион шестстотин двадесет и седем хиляди седемстотин и шест) лева, от който 1 627 706 (един милион шестстотин двадесет и седем хиляди седемстотин и шест) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
2. Всеки участник в процедурата следва да притежава застраховка „Професионална отговорност на строителя“ по чл. 171 от Закон за устройство на територията (ЗУТ).

Technical/professional eligibility:

1. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3.1 от Раздел III на документацията за участие за строителството изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, придружено с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3.2. от Раздел III на документацията за участие за инженерно-техническият персонал, в който посочва образователната и професионална квалификация, опит на лицата и когато е необходимо и данни за съответното удостоверение.
3. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3.3. от Раздел III на документацията за участие за прилагане на:
3.1. Сертификат за внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент с обхват включващ строително-монтажни работи;
3.2. Система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалент;
Забележка: Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.
Възложителят ще приеме еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет идентичен или сходен с този на поръчката. Под дейности „сходни с тези на поръчката“ следва да се разбира строителни дейности по изграждане на обекти от втора категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 2, буква б от ЗУТ. За сходно ще се приемат и изпълнението на обекти от по-висока категория по чл. 137, ал. 1, т. 1, буква б от ЗУТ или по-ниска — чл. 137, ал. 1, т. 3, буква б от ЗУТ в областта на водоснабдяването и канализацията и във вр. с чл. 6, ал. 2, т. 8 и 9 от Наредба 1/30.7.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
2. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:
А). Ръководител на договора, който да отговаря на следните изисквания:
— Квалификация строителен инженер, специалност ВиК, ХТС или ХМС, със степен „магистър“ или еквивалентна специалност, получена в наше или чуждо учебно заведение;
— Професионален опит минимум 5 години по специалността;
— Участие в изграждането на минимум два обекта за улични ВиК мрежи от категорията на настоящия или по-висока.
Б). Технически ръководител на обекта, който трябва да отговаря на следните изисквания:
— Да има завършено образованиe съгласно изискванията на чл. 163а от ЗУТ;
— Да има най-малко 5 години опит като технически ръководител на строителни обекти, като поне един от строежите е улични ВиК мрежи.
В). Отговорник за контрола на качеството трябва да отговаря на следните изисквания:
— Да има най-малко три години опит в контрол по качеството в областта на строителството;
— Да има удостоверение за контрол по качеството в областта на строителството.
Г). Служител отговорен по безопасност и здраве в строителството трябва да отговаря на следните условия:
— Да има актуално удостоверение за преминало ежегодно обучение съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. или еквивалентно;
— Да има най-малко 3 години опит като служител отговорен по безопасност и здраве в строителството на строителни обекти по ЗБУТ.
Възложителят предвижда възможност за съвместяване на две позиции от едно и също лице.
3. Участникът следва да прилага:
3.1. Система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалентна с обхват включващ строително-монтажни работи;
3.2. Система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалентна.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-30 - 2018-07-02
Value
1 627 706.00 BGN
Minimum value
1 627 706.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-230034:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45332000
Description
Предметът на обществената поръчка включва извършване строително-монтажни работи на обект: „Инженерна инфраструктура (ВиК) мрежи на м. „бул. Сливница“ в участъка между ул. „Луи Пастьор“ и ул. „Минск“, район „Люлин“ — III етап, I-ви подетап и II-ри подетап“. За обекта има издадено Разрешение за строеж № Б-64/1.7.2013 г., издадено от гл. инженер на направление „Архитектура и Градоустройство“ към Столична община (СО).

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina rayon „Lyulin“
Street address
bul. „Zahari Stoyanov“ No. 15
Locality
Sofiya
Postal code
1336
Country
BG
Contact name
Miglena Spasova
E-mail
lyulin@sofia.bg
Phone
+359 29237240
Fax
+359 29250085
Website
Link

Organization data Organization in JSON