Bulgaria - Stara Zagora: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:2018-227999
Date
2018-05-29
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-227999

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Stara Zagora: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price

Award criteria for item 15:
- Price

Award criteria for item 16:
- Price

Award criteria for item 17:
- Price

Award criteria for item 18:
- Price

Award criteria for item 19:
- Price

Award criteria for item 20:
- Price

Award criteria for item 21:
- Price

Award criteria for item 22:
- Price

Award criteria for item 23:
- Price

Award criteria for item 24:
- Price

Award criteria for item 25:
- Price

Award criteria for item 26:
- Price

Award criteria for item 27:
- Price

Award criteria for item 28:
- Price

Award criteria for item 29:
- Price

Award criteria for item 30:
- Price

Award criteria for item 31:
- Price

Award criteria for item 32:
- Price

Award criteria for item 33:
- Price

Award criteria for item 34:
- Price

Award criteria for item 35:
- Price

Award criteria for item 36:
- Price

Award criteria for item 37:
- Price

Award criteria for item 38:
- Price

Award criteria for item 39:
- Price

Award criteria for item 40:
- Price

Award criteria for item 41:
- Price

Award criteria for item 42:
- Price

Award criteria for item 43:
- Price

Award criteria for item 44:
- Price

Award criteria for item 45:
- Price
Award period
2018-07-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на друга държава членка или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, или да са производители на оферираните от тях медицински изделия.
За доказване на това обстоятелство участникът следва да посочи в еЕЕДОП притежава ли разрешение за търговия на едро с медицински изделия съгласно ЗМИ или друг документ, удостоверяващ правото му да търгува с медицински изделия, издаден от компетентен орган на друга държава членка или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, като посочи номер на документа, дата на издаване и орган, който го е издал, както и налице ли са промени в разрешението и датите на промените.
Доказателството за наличието на това обстоятелство участникът представя при сключване на договора за възлагане на обществена поръчка чрез представяне на заверено копие от разрешение за търговия на едро с медицински изделия съгласно ЗМИ или друг документ, удостоверяващ правото му да търгува с медицински изделия, издаден от компетентен орган на друга държава членка или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, както и съответните документи, в случай че са налице промени в разрешението.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил поне една дейност (доставка) с предмет и обем — доставка на мед. изделия или консумативи, еднакви или сходни с предмета на поръчката (без доставки на мед.оборудване), за последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Като „доставка с предмет и обем, идентична или сходна с предмета на настоящата общ. поръчка“, ще се приема изпълнение на поне една доставка, идентична или сходна по техн. спецификации с техн. спецификация на възложителя в настоящата документация (без доставка на мед. апаратура). „Изпълнена“ е тази доставка, чието изпълнение е приключено в рамките на три години, считано от датата на подаване на офертата на участника. Необходимо е участникът да посочи в еЕЕДОП списък на доставките с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка. Доказателството за извършените доставки се представят при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на фактура и/или приемно-предавателен протокол и удостоверение, издадено от получателя/ползвателя или от компетентен орган. От представените доказателства следва да бъде видно кога и на кого са извършени конкретните доставки, общо посочване на вид и параметри на доставените изделия, кой е изпълнителят, извършил доставката.
3.2. Участникът трябва да осигурява и поддържа документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ. За доказването на това обстоятелство участникът следва да посочи в еЕЕДОП осигурява ли и поддържа ли документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ. Доказателството за наличието на това основание се представя при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на декларация, подписана от участника, поддържа и осигурява ли или не такава система.
3.3. Участникът следва да посочи в ЕЕДОП притежава ли поне един от посочените актуални сертификати за качество, издаден на участника от акредитирани институции или агенции, за въведена система за управление на качеството (EN ISO 9001:2008, EN ISO 9001:2015, EN ISO 13485:2012, EN ISO 13485:2016 или еквивалентни на тях), удостоверяващ съответствието на стоките със съответните спецификации или стандарти. Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, които следва да бъдат представени като заверено от участника копие на оригинала и в превод на бълг. език. Доказателството, че участникът отговаря на този критерии за подбор, се представя при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на заверен препис от съответния/съответните/посочен/посочени от него валидни сертификати. Възложителят може да не приеме представено доказателство за техн. и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 2, ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
3.4. Подизпълнители:
На осн. чл. 66, ал. 1 от ЗОП участникът може да използва подизпълнител/и, като следва да удостовери това в офертата си, както и дела от поръчката, който ще му/им възложи. В този случай той трябва да представи доказателство за поетите от подизпълнителя/ите задължения. Съгл. чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще му/им възложи. В този случай той трябва да представи доказателство за поетите от подзипълнителя/ите задължения. Съгл. чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на съотв. критерии за подбор съобразно вида и дела на поръчката.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил поне една дейност (доставка) с предмет и обем — доставка на мед. изделия или консумативи, еднакви или сходни с предмета на поръчката (без доставки на мед. оборудване), за последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Като „доставка с предмет и обем, идентична или сходна с предмета на настоящата общ. поръчка“, ще се приема изпълнение на поне една доставка, идентична или сходна по техн. спецификации с техн. спецификация на възложителя в настоящата документация (без доставка на мед. апаратура). „Изпълнена“ е тази доставка, чието изпълнение е приключено в рамките на три години, считано от датата на подаване на офертата на участника. Необходимо е участникът да посочи в еЕЕДОП списък на доставките с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка. Доказателството за извършените доставки се представят при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на фактура и/или приемно-предавателен протокол и удостоверение, издадено от получателя/ползвателя или от компетентен орган. От представените доказателства следва да бъде видно кога и на кого са извършени конкретните доставки, общо посочване на вид и параметри на доставените изделия, кой е изпълнителят, извършил доставката.
3.2. Участникът трябва да осигурява и поддържа документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ. За доказването на това обстоятелство участникът следва да посочи в еЕЕДОП осигурява ли и поддържа ли документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ. Доказателството за наличието на това основание се представя при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на декларация, подписана от участника, поддържа и осигурява ли или не такава система.
3.3. Участникът следва да посочи в ЕЕДОП притежава ли поне един от посочените актуални сертификати за качество, издаден на участника от акредитирани институции или агенции, за въведена система за управление на качеството (EN ISO 9001:2008, EN ISO 9001:2015, EN ISO 13485:2012, EN ISO 13485:2016 или еквивалентни на тях), удостоверяващ съответствието на стоките със съответните спецификации или стандарти. Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, които следва да бъдат представени като заверено от участника копие на оригинала и в превод на бълг. език. Доказателството, че участникът отговаря на този критерии за подбор се представя при сключване на договора за възлагане на общ. поръчка чрез представяне на заверен препис от съответния/съответните/посочен/посочени от него валидни сертификати. Възложителят може да не приеме представено доказателство за техн. и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 2, ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
3.4. Подизпълнители:
На осн. чл. 66, ал. 1 от ЗОП участникът може да използва подизпълнител/и, като следва да удостовери това в офертата си, както и дела от поръчката, който ще му/им възложи. В този случай той трябва да представи доказателство за поетите от подизпълнителя/ите задължения. Съгл. чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще му/им възложи. В този случай той трябва да представи доказателство за поетите от подзипълнителя/ите задължения. Съгл. чл. 66, ал. 2 от ЗОП подизпълнителите трябва да отговарят на съотв. критерии за подбор съобразно вида и дела на поръчката.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-29 - 2018-07-04
Value
291 504.09 BGN
Minimum value
291 504.09 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:2
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:3
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:4
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:5
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:6
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:7
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:8
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:9
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:10
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:11
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:12
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:13
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:14
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:15
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:16
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:17
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:18
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:19
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:20
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:21
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:22
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:23
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:24
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:25
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:26
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:27
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:28
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:29
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:30
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:31
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:32
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:33
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:34
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:35
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техничска спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:36
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:37
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:38
Classification
CPV / 33140000
Description
1.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:39
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:40
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:41
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:42
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:43
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:44
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-227999:obj:45
Classification
CPV / 33140000
Description
Съгласно приложена техническа спецификация — приложение № 1 от утвърдената документация от възложителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Universitetska mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie „Prof. d-r St. Kirkovich“ AD
Street address
ul. „Gen. Stoletov“ No. 2
Locality
Stara Zagora
Postal code
6000
Country
BG
Contact name
Vanya Bogdanova
E-mail
mbalad_sz_zop@mail.bg
Phone
+359 42605443
Fax
+359 42601125
Website
Link

Organization data Organization in JSON