Bulgaria - Kazanlak: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-225742:2018-225742
Date
2018-05-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-225742

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kazanlak: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-06-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участник в настоящата процедура може да бъде лице, което притежава валиден лиценз за търговия с електрическа енергия с включени права и задължения за дейността „координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за дейностите по чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката или еквивалентен.
Съгласно чл. 60 от ЗОП чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва дейностите по предмета на поръчката, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.
При участие на подизпълнители същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
* На етап подаване на оферта за доказване на съответствие с изискването по т. 2.3 участникът декларира в част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“ — „Вписване в съответния професионален регистър“ от електронния единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за лиценза — номер и дата на издаден на лиценз за дейността „търговия с електрическа енергия“ с включени права и задължения за дейността „координатор на стандартна балансираща група“ съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката или друга еквивалентна регистрация или лиценз (за чуждестранните участници).
** Възложителят може по всяко време да изиска от участникът представяне на документите по т. 2.3, чрез които се доказва посочената в еЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразно провеждане на процедурата.
** На етап сключване на договор участникът, избран за изпълнител, следва да представи заверено копие на валиден лиценз, издаден от КЕВР, съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката, включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ.

Economic/financial eligibility:

Няма изискване.

Economic/financial minimum level:

Няма изискване.

Technical/professional eligibility:

1) Участникът трябва да е изпълнил успешно една или повече доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
*Като идентични или сходни с предмета на поръчката доставки възложителят приема изпълнението на дейности за „доставка на нетна електрическа енергия“ или „доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване на задължения като координатор на балансираща група“.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с минималните изисквания за технически и професионални способности по т. 2.5 се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
При участие на подизпълнители същите следва да отговарят на горепосочените изисквания за технически и професионални способности по т. 2.5 съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
!!!Съгласно чл. 65 от ЗОП участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите способности и професионалната компетентност. По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност, участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако лицата, с чиито образование, квалификация или опит се доказва изпълнение на изискванията на възложителя, ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет.
Когато участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения.
Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет.

Technical/professional minimum level:

1) Участникът трябва да е изпълнил успешно една или повече доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
*Като идентични или сходни с предмета на поръчката доставки възложителят приема изпълнението на дейности за „доставка на нетна електрическа енергия“ или „доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване на задължения като координатор на балансираща група“.
*На етап подаване на оферта участникът следва да предостави в част ІV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“ — „За поръчки за доставки — извършени доставки от съответния вид“ на еЕЕДОП информация за доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, изпълнени за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
** На етап сключване на договора участникът, избран за изпълнител на обществената поръчка, следва да представи доказателства за изпълнени доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата — под формата на списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка и/или списък с посочване на публичните регистри, в които е публикувана информация за изпълнените дейности.
Възложителят може по всяко време да изиска от участникът представяне на документите по т. 2.5, чрез който се доказва посочената в ЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразно провеждане на процедурата.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-26 - 2018-06-29
Value
5 700.00 BGN
Minimum value
5 700.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-225742:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Тази процедура се провежда за определяне на изпълнител, който ще извършва доставка на нетна електрическа енергия и ще бъде оператор на балансираща група за обекти, собственост на ТП „ДГС Казанлък“, за срок от 12 месеца, разделени по ниво на напрежение на присъединяване, както следва:
1. обекти, присъединени към мрежата на ниско напрежение — 5 (пет) бр. — с обща консумация в размер до 30 (тридесет) MWh за срок от 12 месеца.
Електрическата енергия следва да е с качество съгласно нормативните изисквания, касаещи предмета на поръчката.
Доставките ще се извършват по договорени 2 (две) отделни единични цени: дневна цена на енергията по две тарифи на отчитане и нощна цена на енергията по две тарифи на отчитане.
Изпълнителят ще извършва доставка на ел. енергия за период от 12 (дванадесет) месеца, считано от датата на влизане в сила на договора с избрания изпълнител на нетна активна електрическа енергия и оператор на балансираща група за ниско напрежение, за 5 (пет) измервателни точки в съответствие с приложение № 1 към техническата спецификация за нуждите на ТП „ДГС Казанлък“ — гр. Казанлък.
Откритата процедура се провежда с цел възлагане на обществена поръчка за доставка на електрическа енергия по свободно договорени цени съгласно чл. 100, чл. 101, чл. 102 и чл. 103 от ЗЕ и Правилата за търговия с електрическа енергия за захранване на обекти на ТП „ДГС Казанлък“, мрежа средно и ниско напрежение.
Цената за доставката включва активна електрическа енергия, разходи за балансиране и разходи на участника за осигуряване на посочените услуги, без в балансиращата група допълнително да се начисляват суми за излишък и недостиг на небалансите.
Възложителят не заплаща за балансираща група и не поема разходите за небаланси.
В случай на необходимост в рамките на срока на действие на договора и предвидения финансов ресурс възложителят може да включи нови обекти, за които ще заплаща по договорената с изпълнителя цена.
При изпълнение на поръчката следва да се спазват всички изисквания на техническата спецификация. Обобщени данни за количествата енергия по тарифни зони са посочени в техническата спецификация.
Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка са подробно описани и регламентирани в технически спецификации, неразделна част към настоящата документация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Yugoiztochno darzhavno predpriyatie, teritorialno podelenie „Darzhavno gorsko stopanstvo Kazanlak“
Street address
ul. „Osvobozhdenie“ No. 19
Locality
Kazanlak
Postal code
6100
Country
BG
Contact name
inzh. Ivaylo Antonov — zam.-direktor
E-mail
dgskazanluk@uidp-sliven.com
Phone
+359 43164776
Fax
+359 43164775
Website
Link

Organization data Organization in JSON