Bulgaria - Galabovo: Repair and maintenance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-222264:2018-222264
Date
2018-05-24
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Galabovo: Repair and maintenance services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-06-27 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

— Участникът да е вписан в регистъра на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на лицата, извършващи дейност по поддържане, ремонтиране и преустройство на съоръжения с повишена опасност, като лице, което извършва поддържане, ремонтиране и преустройване на парни и водогрейни котли, съдове, работещи под налягане, тръбопроводи за водна пара и гореща вода. Това удостоверение трябва да бъде валидно към датата на сключване на договор,
— Удостоверение по чл. 36, ал. 1 от „Закон за техническите изисквания към продуктите“.
Съответствието с критериите за подбор се декларира в ЕЕДОП.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът трябва да има реализиран минимален специализиран оборот от последните завършени три финансови години от сходни или еднакви с предмета поръчки.
* Под еднакви или сходни се разбират поръчки за извършване на услуги по ремонт и поддръжка на нагревни повърхности шлакоотделителни и прахоприготвящи системи като част от котелно оборудване във въглищни електроцентрали.
По т. 1: За доказване на икономическото и финансово състояние на кандидатите или участниците се представя един или няколко от следните документи, във връзка с поставените изисквания:
— Удостоверения от банки,
— Доказателство за наличие на застраховка „Професионална отговорност“,
— Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква,
— Справка за общия оборот и/или за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.

Economic/financial minimum level:

Изисквано минимално/ни ниво/а:
По т. 1: Участникът трябва да е реализирал оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, на стойност по-голяма от 600 000 лв., изчислен на база сбора на годишните обороти.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 3 години от датата на подаване на офертата.
2. Участникът да разполага с квалифициран персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
3. Участникът да разполага с инструменти, съоражения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.
4. Участникът да прилага система за управление на качеството.
Съответствието с критериите за подбор се декларира в ЕЕДОП, а участникът, определен за изпълнител, при сключване на договор представя доказателства за съответствие, както следва:
По т. 1: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
По т. 2: Списък на персонала, включително на този, отговарящ за контрола на качеството, с посочване на образованието, професионалната квалификация, професионалния опит и обучения на участника и на ръководните му служители. В списъка се посочват и квалификационните групи по ПБЗРЕУЕТЦЕМ и/или ПБРНУЕТЦТМХС.
По т. 3: Декларация за техническото оборудване, с което разполага участникът, и което ще се използва за изпълнение на поръчката.
По т. 4: Сертификат ISO 9001 или еквивалентен, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на предлаганата услуга със съответните спецификации и стандарти.
По т. 1: Възложителят изисква от изпълнителя минимум две поръчки за услуги по ремонт и поддръжка на нагревни повърхности и три поръчки за ремонт шлакоотделителни и прахоприготвящи системи като част от котелно оборудване във въглищни електроцентрали през последните три години. *Под сходен да се разбира: Поръчки за извършване на услуги по ремонт и поддръжка на нагревни повърхности шлакоотделителни и прахоприготвящи системи като част от котелно оборудване във въглищни електроцентрали.
По т. 1: Възложителят изисква от изпълнителя минимум две поръчки за услуги по ремонт и поддръжка на нагревни повърхности и три поръчки за ремонт шлакоотделителни и прахоприготвящи системи като част от котелно оборудване във въглищни електроцентрали през последните три години. *Под сходен да се разбира: Поръчки за извършване на услуги по ремонт и поддръжка на нагревни повърхности шлакоотделителни и прахоприготвящи системи като част от котелно оборудване във въглищни електроцентрали.

Technical/professional minimum level:

По т. 2: За качествено изпълнение на услугата, изпълнителят трябва да разполага с персонал:
—Технически координатор на обекта с доказан минимален професионален опит на тази длъжност 7 години на подобни обекти в електроцентрали. Да притежава висше техническо образование и V кв. група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМХС;
—Отговорник по качеството и заваръчните дейности, с доказан минимален професионален опит от 2 години на подобни обекти в електроцентрали;
— Инспектор ЗБУТ с доказан минимален професионален опит на тази длъжност 5 години на подобни обекти (електроцентрали). Може и да е длъжност по съвместяване;
— Бригадир (ръководител на работна група) на обекта с доказан минимален опит от 5 години на подобни обекти (електроцентрали). Бригадирите трябва да притежават V кв. група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМХС;
— Изпълнители на заваръчни и газо-пламъчно рязане работи с валидни сертификати за правоспособност, заверени от нотифицирано лице, съгласно Наредба № 7 за условията и реда за придобиване на правоспособност по заваряване (обн. 22 август 2006): „Ръчно електродъгово заваряване – процес/код 111“ със степен на правоспособност по „заварчик на тръби“;
— „Електродъгово заваряване в защитна газова среда с нетопящ се електрод (ВИГ – заваряване – процес/код 141)“ със степен на правоспособност по заваряване „заварчик на тръби“,
— „Електродъгово заваряване в активна защитна газова среда с топящ се електрод (МАГ – заваряване – процес/код 135)“ със степени на правоспособност по заваряване „заварчик на листов материал“ или „заварчик на тръби“,-„Газокислородно рязане – процес/код 81“, придобити съгласно Наредба № 7 от 11 октомври 2002 г. за условията и реда за придобиване и признаване на правоспособност по заваряване (загл. доп. – ДВ, бр. 37 от 2006 г.), с доказан минимален професионален опит на тази длъжност 1 година. Изпълнителите на заваръчни и газо-пламъчно рязане работи да притежават минимум II кв. група съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ. Те могат да съвместяват и монтажни дейности. В ЕЕДОП участникът да предостави списък на лицата, притежаващи сертификати за съответствие по EN ISO 9609-1, EN 287-1 или еквивалент в обхвата на дадените в таблица № 1 данни от техническата спецификация.
— Изпълнител на монтажни работи (монтьори) с доказан минимален професионален опит на тази длъжност 1 година. Може и да е длъжност по съвместяване. Общо за обекта трябва да има минимум 13 души с IV кв. група съгласно ПБРНУЕТЦТМХС, които могат да бъдат изпълнители по наряд. Останалият персонал да е с минимум III кв. група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМХС. За целия обект е необходимо като минимум да има двама (2) технически координатора, един (1) отговорник по качеството и заваръчните дейности и един (1) инспектор ЗБУТ. За ремонт по ТСШ 1, трошачка и ТСШ 2 са необходими като минимум двама бригадири (ръководители работни групи), две смени по тринадесет изпълнители на монтажни работи, като във всяка смяна трябва да има трима, които притежават квалификация за заварка листов материал и трима, притежаващи квалификация за работа с газов резак. За ремонт по скара за доизгаряне една смяна от десет изпълнители на монтажни работи, от които един бригадир, двама да притежават квалификация за заварка листов материал и двама да притежават квалификация за работа с газов резак. За ремонт по нагревни повърхности са необходими като минимум работници, с които изпълнителят трябва да разполага — един бригадир, десет монтьора, трима заварчици „Ръчно електродъгово заваряване – процес/ код 111“ със степен на правоспособност „заварчик на тръби“, четирима заварчици „Електродъгово заваряване в защитна газова среда с нетопящ се електрод (ВИГ – заваряване – процес/код 141)“ със степен на правоспособност по заваряване „заварчик на тръби“. За ремонт по дозатори: минимум двама бригадири, три групи от по шест изпълнители на монтажни работи — от които 1 оксиженист и 1 заварчик. За ремонт по питатели: като минимум един бригадир и седем изпълнители на монтажни работи.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-24 - 2018-06-27

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-222264:obj:1
Classification
CPV / 50000000
Description
Във връзка с безопасната и надеждна експлоатация на съоръженията на територията на ТЕЦ „Ей И Ес Марица Изток I”, гр. Гълъбово е необходимо да се извърши ремонт на котелно оборудване, за което се налага възлагане на обществена поръчка. Предметът на поръчката включва ремонтни дейности, свързани с оборудването за шлакоотделяне и нагревни повърхности, въглищни верижни дозатори и лентови питатели и тръбен транспортьор 09ETA01AF001. Точният обхват на дейностите и съответните количества ще се определят с изпратена от възложителя заявка съгласно конкретните нужди. Различните видове услуги са посочени в техническата спецификация, за която е осигурен публичен и неограничен достъп на адреса, посочен в обявлението. Поръчката е с продължителност 48 месеца.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Ey I Es — 3 S Maritsa Iztok I” EOOD
Street address
6280, obshtina Galabovo, oblast Stara Zagora
Locality
Galabovo
Postal code
6280
Country
BG
Contact name
Romina Tomova — spetsialist „Strategichesko snabdyavane”; Koljo Stefanov — kontakt za ogled: +359 884388722
E-mail
supply.ppl@aes.com
Phone
+359 29078006
Fax
+359 41865099
Website
Link

Organization data Organization in JSON