Bulgaria - Sofia: Erection and related works of roof frames and coverings

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-219998:2018-219998
Date
2018-05-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-219998
Releases
2018-05-23 (ocds-pyfy63:2018-219998:2018-219998)
2018-12-15 (ocds-pyfy63:2018-219998:2018-553487)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Erection and related works of roof frames and coverings
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2018-06-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България за първа група строежи от високо строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения съгласно чл. 5, ал. 1, т. 1 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС) — за строежи минимум трета категория съгласно чл. 5, ал. 4 от ПРВВЦПРС и/или за трета група строежи от енергийната инфраструктура съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 от ПРВВЦПРС — за строежи минимум трета категория съгласно чл. 5, ал. 4 от ПРВВЦПРС.
В случай че участникът е чуждестранно лице, той следва да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.
Информацията по този критерий за подбор се попълва в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“, т. 1).
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, както следва:
— в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с талон, от който е видна валидността му, а в случай че участникът е чуждестранно лице, той следва да представи копие на документ, доказващ вписването му в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен;
— в случаите по чл. 67, ал. 6 от ЗОП за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с талон, от който е видна валидността му.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ в строителството съгласно член 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) във връзка с Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
Застраховката следва да бъде сключена със застрахователно дружество по смисъла на чл. 12, ал. 1 от Кодекса за застраховането, притежаващо валиден лиценз за извършване на дейност по т. 13 „Обща гражданска отговорност“ от раздел II, буква „А“ от приложение 1 към Кодекса за застраховането, издаден от Комисията за финансов надзор (КФН) (за застрахователи, регистрирани като застрахователно дружество по Търговския закон на Република България), или да е нотифицирало КФН, че желае да извършва дейност на територията на Република България при условията на правото на установяване или на свободата на предоставяне на услуги, вкл. да сключва класовете застраховки по т. 13 от раздел II, буква „А“ от приложение 1 към Кодекса за застраховането на територията на Република България (за застрахователи, регистрирани като застрахователно дружество в държава — членка на ЕС, или друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство).
В случай че участникът е чуждестранно лице, се посочва еквивалентен документ за застраховане на професионалната отговорност като строител съгласно законодателството на държавата, в която той е установен.
Информацията по този критерий за подбор се попълва в част IV, раздел Б, точка 5 от ЕЕДОП.
За доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства се представя заверено от участника копие на документ за валидна застраховка „Професионална отговорност“ за дейността строителство.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ като строител с минимална застрахователна сума за строежи трета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 от ЗУТ — 200 000 BGN.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да разполага с персонал и с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Информацията по този критерий за подбор се попълва в точка 6 на част IV, раздел В от ЕЕДОП и се представя по следния начин:
За всяка обособена позиция първо се посочват лицата от ръководния инженерно-технически състав, образованието им (средно или висше, както и специлността), след това се посочват лицата от изпълнителския персонал, квалификационната им група по безопасност при работа в електрическите уредби и мрежи, дата на издаване на документа, с който е придобита квалификационната група по безопастност при работа, и/или срокът му на валидност.
Съгласно чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП за доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства за всяка обособена позиция се представя списък, в който първо се посочват лицата от ръководния инженерно-технически състав, образованието им (средно или висше, както и специалността), след това се посочват лицата от изпълнителския персонал, квалификационната им група по безопасност при работа в електрическите уредби и мрежи, дата на издаване на документа, с който е придобита квалификационната група по безопасност при работа, и/или срокът му на валидност.
В случай че участникът е чуждестранно лице, се посочват еквивалентни документи съгласно законодателството на държавата, в която той е установен.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
2. Участникът следва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката. Информацията по този критерий за подбор се попълва в точка 9 на част IV, раздел В от ЕЕДОП и се представя по следния начин: за всяка обособена позиция се посочват последователно наименованието, регистрационен или друг идентификационен номер на инструментите, съоръженията и техническото оборудване, с които ще разполага участникът.
Съгласно чл. 64, ал. 1, т. 9 от ЗОП за доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства се представя декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да разполага с лица, притежаващи съответн. образование и квалификац. група по безопасност при работа в електрич. уредби и мрежи съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ) и/или Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1 000 V (ПБЗРЕН), както следва:
За ОП 1: минимум 6 лица, от които:
— минимум 1 лице (ръковод. инж.-технически персонал), което да притежава: висше образование, професионал. направление „Архитектура, строителство и геодезия“ съгл. Закона за висшето образование (ЗВО) във връзка с Постановление № 125 от 24 юни 2002 г. за утвърждаване класификатор на областите на висше образование и професионалните направления или средно образование в област „Архитектура и строителство“ съгл. Списъка на професиите за професионално образование и обучение на МОН към Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО),
— минимум 5 лица (изпълнителски персонал) с трета или по-висока квалификац. група съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ и/или ПБЗРЕН.
За ОП 2: минимум 6 лица, от които:
— минимум 1 лице (ръковод. инж.-технически персонал), което да притежава: висше образование, професионал. направление „Архитектура, строителство и геодезия“ съгл. ЗВО, във връзка с Постановление № 125 от 24 юни 2002 г. за утвърждаване класификатор на областите на висше образование и професионалните направления или средно образование в област„Архитектура и строителство“ съгл. Списъка на професиите за професионално образование и обучение на МОН към ЗПОО,
— минимум 5 лица (изпълнителски персонал) с трета или по-висока квалификац. група съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ и/или ПБЗРЕН.
За ОП 3: минимум 4 лица, от които:
— минимум 1 лице (ръковод. инж.-технически персонал), което да притежава: висше образование, професионал. направление „Архитектура, строителство и геодезия“ съгл. ЗВО във връзка с Постановление № 125 от 24 юни 2002 г. за утвърждаване класификатор на областите на висше образование и професионалните направления или средно образование в област„Архитектура и строителство“ съгл. Списъка на професиите за професионално образование и обучение на МОН към ЗПОО,
— минимум 3 лица (изпълнителски персонал) с трета или по-висока квалификац. група съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ и/или ПБЗРЕН.
В случай че участникът участва за повече от една обособена позиция, то той следва да докаже, че покрива посоченото минимално изискване за всяка една от тях поотделно — т.е. броят на лицата ръководен инж.-технически персонал и броят на лицата изпълнит. персонал, с които трябва да разполага, се получава като сбор (сума) от съответн. необходим минимал. брой за всяка една обособена позиция, за които участникът е заявил, че желае да участва.
Не се допуска едни и същи лица да се използват за покриване на минималн. изискване в повече от една обособена позиция. В случай че участникът не се съобрази с това изискване, то лицата, които се повтарят, ще бъдат признати само за обособената позиция с най-малък номер, за която участва участникът.
2. Минимално изискване за една обособена позиция:
Участникът трябва да разполага минимум с 1 бр. товарен автомобил/по смисъла на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).
В случай че участникът участва за повече от една обособена позиция, то той следва да докаже, че покрива минималн. изискване за всяка една от тях поотделно — т.е. броят на инструментите, съоръженията и техническото оборудване, с които трябва да разполага се получава, като се умножи съответният необходим минимал. брой за 1 обособена позиция по броя на обособените позиции, за които участникът е заявил, че желае да участва. Не се допуска едни и същи инструменти, съоръжения и техн. оборудване да се използват за покриване на минималното изискване в повече от една обособена позиция. В случай че участникът не се съобрази с това изискване, то инструментите, съоръжен. и техн. оборудване, които се повтарят, ще бъдат признати само за ОП с най-малък номер, за която участва участникът.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-23 - 2018-06-25

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-219998:obj:1
Classification
CPV / 45261000
Additional classifications
CPV / 45260000
Description
Основни видове строително-монтажни работи и приблизителните количества са включително, но не само:
— демонтаж стара хидроизолация, почистване и подготовка на основата — 2 712 м?,
— демонтаж на ламаринени поли и шапки — 1 453 м?,
— армирана циментова замазка за изравняване на основата — 2 712 м3 — доставка и монтаж на плочи 60х60 от стомана с дебелина 5 мм — 327 кг,
— доставка и монтаж на плочи 200х220 от стомана с дебелина 10 мм — 2 065 кг,
— изпълнение на монтажни заваръчни съединения с катет hw=4 mm, включително доставка на необходимите материали — 929 м,
— доставка и монтаж на стоманени студено огънати правоъгълни профили — 36 810 кг,
— минизиране и двукратно боядисване на конструкцията с антикорозионно покритие, включително доставка на материали — 9 199 м?,
— доставка и монтаж на стоманени L-профили 50х50х4, горещовалцувани — 5 475 кг,
— оставка и монтаж на профилирана ламарина LT 40х2х07 за покривно покритие — 3 487 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — антикорозионнен грунд (за ферми) — 1 372 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — алкиден имайл лак (за ферми) — 1 372 м?,
— доставка и монтаж на профил с водооткап — 691 м,
— доставка и полагане на антикорозионна защита върху LT ламарина — 3 967 м?,
— доставка и монтаж на мълниезащитна инсталация — 44 бр.;
— доставка и полагане на двупроводен нагревател за противообледителна система, включително доставка на необходимите материали — 44 м,
— доставка и монтаж на ел. табло за захранване на кабелна система против замръзване — 44 бр.,
— почистване на обекта и извозване на строителни отпадъци — 220 м3Изпълнението на договора ще се извършва в зависимост от техническата готовност на възложителя за възлагане на изпълнението. За възлагане на конкретните видове работи възложителят съставя документ/и за възлагане на изпълнението, съдържащ/и най-малко следната информация: видовете работи и количеството им, срок за изпълнение, цената на база единичните цени и др. Документът за възлагане на изпълнението се подписва от възложителя и изпълнителя.
Приемането на изпълнената работа по всеки документ за възлагане на изпълнението се извършва с приемателен протокол, подписан от двете страни по договора, по ред и начин, описани в договора.
Всички транспортни разходи за доставката на материали при изпълнението, както и за извозване на демонтираните материали и почистване на строителната площадка са за сметка на изпълнителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-219998:obj:2
Classification
CPV / 45261000
Description
Основни видове строително-монтажни работи и приблизителните количества са включително, но не само:
— демонтаж стара хидроизолация,почистване и подготовка на основата — 2 712 м?,
— демонтаж на ламаринени поли и шапки — 1 453 м?,
— армирана циментова замазка за изравняване на основата — 2 712 м3 — доставка и монтаж на плочи 60х60 от стомана с дебелина 5 мм — 327 кг,
— доставка и монтаж на плочи 200х220 от стомана с дебелина 10 мм — 2 065 кг,
— изпълнение на монтажни заваръчни съединения с катет hw=4 mm, включително доставка на необходимите материали — 929 м,
— доставка и монтаж на стоманени студено огънати правоъгълни профили — 36 810 кг,
— минизиране и двукратно боядисване на конструкцията с антикорозионно покритие, включително доставка на материали — 9 199 м?,
— доставка и монтаж на стоманени L-профили 50х50х4, горещовалцувани — 5 475 кг,
— оставка и монтаж на профилирана ламарина LT 40х2х07 за покривно покритие — 3 487 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — антикорозионнен грунд (за ферми) — 1 372 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — алкиден имайл лак (за ферми) — 1 372 м?,
— доставка и монтаж на профил с водооткап — 691м,
— доставка и полагане на антикорозионна защита върху LT ламарина — 3 967 м?,
— доставка и монтаж на мълниезащитна инсталация — 44 бр.,
— доставка и полагане на двупроводен нагревател за противообледителна система, включително доставка на необходимите материали — 44 м;
— доставка и монтаж на ел. табло за захранване на кабелна система против замръзване — 44 бр.,
— почистване на обекта и извозване на строителни отпадъци — 220 м3Изпълнението на договора ще се извършва в зависимост от техническата готовност на възложителя за възлагане на изпълнението. За възлагане на конкретните видове работи възложителят съставя документ/и за възлагане на изпълнението, съдържащ/и най-малко следната информация: видовете работи и количеството им, срок за изпълнение, цената на база единичните цени и др. Документът за възлагане на изпълнението се подписва от възложителя и изпълнителя.
Приемането на изпълнената работа по всеки документ за възлагане на изпълнението се извършва с приемателен протокол, подписан от двете страни по договора, по ред и начин, описани в договора.
Всички транспортни разходи за доставката на материали при изпълнението, както и за извозване на демонтираните материали и почистване на строителната площадка са за сметка на изпълнителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-219998:obj:3
Classification
CPV / 45261000
Description
Основни видове строително-монтажни работи и приблизителните количества са включително, но не само:
— демонтаж стара хидроизолация,почистване и подготовка на основата — 1 388 м?,
— демонтаж на ламаринени поли и шапки — 818 м?,
— армирана циментова замазка за изравняване на основата — 1 388 м3 — доставка и монтаж на плочи 60х60 от стомана с дебелина 5 мм — 197 кг,
— доставка и монтаж на плочи 200х220 от стомана с дебелина 10 мм — 1 071 кг,
— изпълнение на монтажни заваръчни съединения с катет hw=4 mm, включително доставка на необходимите материали — 527 м;
— доставка и монтаж на стоманени студено огънати правоъгълни профили — 21 138 кг;
— минизиране и двукратно боядисване на конструкцията с антикорозионно покритие, включително доставка на материали — 5 289 м?;
— доставка и монтаж на стоманени L-профили 50х50х4, горещовалцувани — 3 314 кг,
— доставка и монтаж на профилирана ламарина LT 40х2х07 за покривно покритие — 2 134 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — антикорозионнен грунд (за ферми) — 1 074 м?,
— доставка и полагане на антикорозионна защита на конструкцията — алкиден имайл лак (за ферми) — 831 м?,
— доставка и монтаж на профил с водооткап — 356 м;
— доставка и полагане на антикорозионна защита върху LT ламарина — 2 614 м?,
— доставка и монтаж на мълниезащитна инсталация — 29 бр.,
— доставка и полагане на двупроводен нагревател за противообледителна система, включително доставка на необходимите материали — 29 м;
— доставка и монтаж на ел. табло за захранване на кабелна система против замръзване — 29 бр.,
— почистване на обекта и извозване на строителни отпадъци — 145 м3Изпълнението на договора ще се извършва в зависимост от техническата готовност на възложителя за възлагане на изпълнението. За възлагане на конкретните видове работи възложителят съставя документ/и за възлагане на изпълнението, съдържащ/и най-малко следната информация: видовете работи и количеството им, срок за изпълнение, цената на база единичните цени и др. Документът за възлагане на изпълнението се подписва от възложителя и изпълнителя.
Приемането на изпълнената работа по всеки документ за възлагане на изпълнението се извършва с приемателен протокол, подписан от двете страни по договора, по ред и начин, описани в договора.
Всички транспортни разходи за доставката на материали при изпълнението, както и за извозване на демонтираните материали и почистване на строителната площадка са за сметка на изпълнителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„ChEZ Razpredelenie Balgariya“ AD
Street address
bul. „Tsarigradsko shose“ No. 159, Benchmark biznes tsentar
Locality
Sofiya
Postal code
1784
Country
BG
Contact name
Radosveta Toncheva
E-mail
radosveta.toncheva@cez.bg
Phone
+359 28958967
Fax
+359 28272171/ +359 28270332
Website
Link

Organization data Organization in JSON