Bulgaria - Plovdiv: Engineering design services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-201227:2018-201227
Date
2018-05-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-201227
Releases
2018-05-12 (ocds-pyfy63:2018-201227:2018-201227)
2018-10-04 (ocds-pyfy63:2018-201227:2018-431204)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Engineering design services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-06-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да е вписан в ЦПРС за строежи втора група, трета категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС на строителя. При подаване на офертата участниците декларират съответствието с този критерий за подбор само като попълват съответния раздел в Единен европейски документ за обществени поръчки (EEДОП) — част IV: „Критерии за подбор”, раздел А: „Годност“ на ЕЕДОП. Документите за доказване на изискването — копие на валидно удостоверение от ЦПРС за строежи втора група, трета категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС на строителя или еквивалент, ще се представят, в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. За чуждестранни лица е аналогичен документът, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър съгласно законодателство на държавата, в която са установени. При условията на чл. 67 ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация – копие на валидно удостоверение от ЦПРС или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателството) да изпълни предмета на поръчката.
На основание чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключването на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника/иците, определен за изпълнител/и, да представи/ят актуални документи, доказващи декларираната в ЕЕДОП информация относно съответствието с поставените критерии за подбор към годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност, ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и в случай че не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива. В случай че определеният/те изпълнител/и е/са чуждестранен/нни участник/ци, той/те трябва да представи/ят документ, с който да се докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, вкл. че е извършил регистрация в ЦПРС за строежи от съответната група.

Economic/financial eligibility:

Няма изискване, поставено от възложителя.

Economic/financial minimum level:

Няма изискване, поставено от възложителя.

Technical/professional eligibility:

1. Списък на изпълненото през последните пет години проектиране и строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, за минимум 3 обекта от списъка, който списък се попълва в част IV: „Критерии за подбор”, раздел В: „Технически и професионални способности” на ЕЕДОП. Удостоверенията за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
2.а) Списък на проектантския екип и специфичния опит на лицата от проектантския екип се декларира в част IV: „Критерии за подбор”, раздел В: „Технически и професионални способности” на ЕЕДОП. Копие от удостоверения за пълна проектантска правоспособност (за участниците, чуждестранни лица — еквивалентен документ съгласно законодателството на държавата, в която са установени) се представя при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП;
2.б) Списък на ръководния персонал и специфичния опит на ръководния персонал с образователната квалификация и професионален опит на лицата се декларира в част IV: „Критерии за подбор”, раздел В: „Технически и професионални способности” на ЕЕДОП.
3. Списъкът на работниците, необходими за качествено изпълнение предмета на поръчката, се декларира от участника в част IV: „Критерии за подбор”, раздел В: „Технически и професионални способности” на ЕЕДОП.
4. Списък за техническото оборудване, с което участникът разполага, позволяващо му да изпълни съответните СМР, съгласно техническата спецификация, се декларира в част IV: „Критерии за подбор”, раздел В: „Технически и професионални способности” на ЕЕДОП.
5. Сертификат за внедрена система за управление на качеството с обхват на действие строителни дейности БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент се декларира от участника в част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г на ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие на сертификат за внедрена система за управление на качеството с обхват на действие строителни дейности БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
6. Сертификат за внедрена система за управление на здравето и безопасността при работа с обхват на действие строителни дейности BS OHSAS 18001:2007 или еквивалент се декларира от участника част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г на ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие на сертификат за управление на здравето и безопасността при работа с обхват на действие строителни дейности BS OHSAS 18001:2007 или еквивалент при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
7. Сертификат за внедрена система за управление на околната среда с обхват на действие строителни дейности БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент се декларира от участника в част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г на ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие на сертификат за управление на здравето и безопасността при работа с обхват на действие строителни дейности БДС EN ISO 14001: 2015 или еквивалент при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът в процедурата да е изпълнил през последните 5 години (считано от датата на подаване на офертите), проектиране и строителство/реконструкция/основен ремонт на светофарни уредби с идентични характеристики, сходни с обекта на поръчката, не по-малко от 3 (три) обекта.
2. За реализация предмета на обществената поръчка участникът в процедурата следва да разполага с проектантски екип и с екип от технически правоспособни лица, осъществяващи техническото ръководство при изпълнение на СМР, предмет на обществената поръчка, с образователна квалификация и професионален опит, съответстващи на предвидените за изпълнение дейности, съобразно предмета на обществената поръчка, както следва:
а) За проектантския екип:
— Водещ проектант по част „Организация и безопасност на движението”
Ръководи цялостното проектиране на обекта съгласно предмета на поръчкатая с квалификация и професионален опит: да има образователна степен магистър, специалност „Транспортно строителство” или еквивалентна; с общ професионален опит в пътния сектор — не по-малко от 5 годркр; със специфичен професионален опит в проектирането на светофарни уредби не по-малко от 5 години, да е участвал в изработването на най-малко 3 (три) проекта за светофарни уредби.
— Проектант по част „Конструктивна”: участва в проектирането съобразно обекта на обществената поръчка;
квалификация и професионален опит: да има образователна степен магистър, специалност ПГС, ССС или еквивалентна; с общ професионален опит в проектирането на конструкции — не по-малко от 5 години; със специфичен професионален опит в проектирането на стоманени конструкции — не по-малко от 3 години; да е участвал в екип за проектиране на светофарни уредби;
— Проектант по част „Електро”: Участва в проектирането съобразно обекта на обществената поръчка;
квалификация и професионален опит: да има образователна степен магистър, специалност електроинженер; с общ професионален опит в проектирането на електроинсталации — не по-малко от 5 години; със специфичен професионален опит в проектирането на светофарни уредби — не по-малко от 3 години; да е участвал в екип за проектиране на светофарни уредби;
— Проектанти по съответните специалности съгласно техническата спецификация — минимум 1 човек за съответната специалност.
Проектантският екип да е с пълна проектантска правоспособност и професионален опит поне 3 (три) години в извършването на дейности, идентични с дейностите по изпълнение на обекта на настоящата обществена поръчка.
б) За Екипа от технически правоспособни лица, осъществяващи техническото ръководство при изпълнение на СМР:
— Ръководител на екипа: Ръководи цялостното строителство на обекта съгласно предмета на поръчката;
квалификация и професионален опит: да има специфичен професионален опит в строителството на светофарни уредби — не по-малко от 5 години; да е бил ръководител на екип при изпълнение на обекти, сходни с предмета на настоящата поръчка на най-малко 3 (три) обекта.
3. Участникът трябва да разполага с необходимия брой работници за качествено изпълнение предмета на поръчката.
4. Участникът следва да разполага с оборудване за изпълнение на обществената поръчка, описано по вид и характеристика, под форма на собствено или наето за срока на изпълнение на поръчката — съобразно изискванията за извършване на СМР.
5. Наличие на внедрена система за управление на качеството с обхват на действие строителни дейности БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалент;
6. Наличие на внедрена система за управление на здравето и безопасността при работа с обхват на действие строителни дейности BS OHSAS 18001: 2007 или еквивалент;
7. Наличие на внедрена система за управление на околната среда с обхват на действие строителни дейности БДС EN ISO 14001 : 2015 или еквивалент.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-12 - 2018-06-20
Value
166 666.67 BGN
Minimum value
166 666.67 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-201227:obj:1
Classification
CPV / 71320000
Description
Обществената поръчката е с предмет: Инженеринг — проектиране и изпълнение на СМР за изграждане на:
— светофарна уредба на кръстовище ул. „Васил Левски”/ул. „Георги Бенев”/ул. „Полет” — реконструция,
— светофарна уредба на кръстовище ул. „Васил Левски" — обръщало на „Агроцентър”. Обществената поръчката включва проектиране и реконструкция на светофарна уредба на ул. „Васил Левски” /ул. „Георги Бенев”/ул. „Полет” и проектиране и изграждане на светофарна уредба на кръстовище ул. „Васил Левски” — обръщало на „Агроцентър”.
Община Пловдив е взела решение да се реконструира светофарната уредба на ул. ул. „Васил Левски”/ул. „Георги Бенев”/ул. „Полет” и на кръстовище ул. „Васил Левски” — обръщало на „Агроцентър”, да се изгради нова с цел осигуряване на безопасност и комфорт на пътуващите, подобряване на безопасността на движение и удовлетворяване изискванията на движението.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OP „Organizatsiya i kontrol na transporta”, obshtina Plovdiv
Street address
bul. „Shesti septemvri” No. 274, et. 4
Locality
Plovdiv
Postal code
4019
Country
BG
Contact name
Nedyalka Barganova — yuriskonsult v OP „Organizatsiya i kontrol na transporta”, obshtina Plovdiv
E-mail
opokt@abv.bg
Phone
+359 32622550
Fax
+359 32666866
Website
Link

Organization data Organization in JSON