Bulgaria - Sofia: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:2018-192897
Date
2018-05-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price
Award period
2018-06-08 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците декларират липсата на основанията за отстраняване и съответствието си с критериите за подбор чрез представяне на единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

Изисквания относно техническите и професионалните способности на участниците:
1. Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет — доставки на медицински изделия (медицинско оборудване), за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът трябва да осигурява и поддържа документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ.
3. На името на участника следва да има издадено оторизационно писмо:
а) от производителят на медицинското изделие (МО); или
б) от упълномощеният представител по смисъла на чл. 10, ал. 2 от ЗМИ,
удостоверяващо правата за медицинско представителство и търговия на територията на цялата страна, или оторизационно писмо, издадено за конкретната процедура и съдържащо изявление, че производителят или неговият упълномощен представител ще осигури безопасното инсталиране на оборудването и ще гарантира поддръжката му и кое е лицето в Република България, определено от тях да извърши монтажа на оборудването и да осигурява поддръжката му (с посочване на точен адрес, телефон за връзка и факс).
4. Участникът следва да представи доказателства, че лицето в Република България, определено от производителя на съответното медицинско оборудване или неговия упълномощен представител, което ще извърши монтажа на оборудването и ще осигурява поддръжката му, има изпълнени дейности с предмет — извършване на услугите по поддръжка на медицинско оборудване, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
5. Участникът следва да представи доказателства от лицето, определено от производителя на оборудването или от неговия упълномощен представител, че то е запознато и се задължава да отстранява повредата по време на гаранционния срок на медицинското оборудване в оферираните от участника часове (до 48 часа след извършване на диагностиката и констатиране на проблема, а ако е необходим по-дълъг срок, той трябва да се определи с двустранен протокол, в който се посочват причините за това).
6. Участникът следва да представи документи за доказване на съответствието на оферираните медицински изделия (медицинско оборудване) с изискванията на ЗМИ, на съответната наредба по чл. 18 от ЗМИ и минималните задължителни технически изисквания, посочени в т. 9 от решението за откриване на процедурата и техническата спецификация — част 4 от документацията за участие
7. Участникът по Обособена позиция № 6 трябва да представи документ за съвместимост на медицинското изделие — ехокардиограф с наличен трансезофагиален трансдюсер FUT-З-8ТЕМ.
Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 2, ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Technical/professional minimum level:

Участниците декларират липсата на основанията за отстраняване и съответствието си с критериите за подбор чрез представяне на единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
При провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-05-04 - 2018-06-08
Value
288 100.00 BGN
Minimum value
288 100.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на 10 броя инфузионни помпи за спринцовки за Клиника по кардиология при УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на 21 броя комплекти — докинг станция в комплект с три броя помпи по избор (инфузомат или инфузионна помпа за спринцовка), за нуждите на Клиника по кардиохирургия, КАИЛ — реанимация и анестезия, и Отделение по инвазивна кардиология (инвазивна/интервенционална диагностика и лечение) към Клиника по кардиология, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на апарат за продължителни бъбречно-заместителни терапии — 1 брой, за нуждите на КАИЛ — реанимация при УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на 1 брой преносим ултразвуков апарат с линеарен трансдюсер 6-9 MHz за Клиника по съдова хирургия при УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на 1 брой ЕКГ апарат — 12-канален с влючена вакуумна електродна система, за Клиника по кардиохирургия ДКБ при УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-192897:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на ехокардиограф, съвместим с наличен трансезофагиален трансдюсер FUT-З-8ТЕМ — 1 брой, за нуждите на ДКБ при УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД, както и обучение на медицинските специалисти и други длъжностни лица за работа с оборудването.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UMBAL „Sveta Ekaterina“ EAD
Street address
bul. „Pencho Slaveykov“ No. 52A
Locality
Sofiya
Postal code
1431
Country
BG
Contact name
Vesela Simidchieva
E-mail
vsimidchieva@uhsek.com
Phone
+359 29159-452
Fax
+359 29159-443
Website
Link

Organization data Organization in JSON