Bulgaria - Sofia: Building construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-189107:2018-267229
Date
2018-06-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Building construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Предложение за работно проектиране, изготвяне на работни чертежи и детайли К 2А (10)
- Quality: Предложение за технология и организация за изпълнение на строителството К 2Б (30)
Award period
2018-08-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава регистрация в Централния професионален регистър към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи втора група — строежи от транспортната инфраструктура, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 и ал. 6 — първа категория строежи от Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, издаден от председателя на Камарата на строителите в България, а за чуждестранни лица се приема регистрирането в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора/документа за създаване на обединението. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, те трябва да отговарят на критерия за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. При подаване на офертата съответствието с критерия годност се посочва в раздел А: „Годност“ на Част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП. За доказване съответствието с критерия се представя следния документ: удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи от втора група: строежи от транспортната инфраструктура, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), първа категория строежи, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 2.1 от ПРВВЦПРС. За чуждестранните лица, които попадат в обхвата на чл. 25а от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) се представя документът по чл. 25а, ал. 2, т. 1 от ЗКС. Документът се представя в случая на чл. 67, ал. 6 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 и/или чл. 171а от Закона за устройство на територията.
Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, те трябва да отговарят на критерия за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. Когато участникът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
При подаване на офертата съответствието с критерия „Икономическо и финансово състояние“ се посочва в раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ на Част IV: „Критерии за подбор“ от eЕЕДОП.
За доказване на икономическото и финансовото състояние на участниците се представят следните документи във връзка с поставените изисквания:
Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“, за проектиране и строителство, или еквивалент.
Документите се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 и/или чл. 171а от Закона за устройство на територията (ЗУТ), с минимална застрахователна сума съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.2.2004 г., обн., ДВ, бр. 17 от 2.3.2004 г.): проектиране за строежи първа категория — 300 000 BGN; строителство за строежи първа категория — 600 000 BGN.
Продължава от поле ІІІ.1.3. Изисквано минимално ниво.
Проектанти по части: Електрическа — силнотокови и слаботокови инсталации; Водоснабдяване и канализация; Отопление вентилаия и климатизация; Геодезическа; Енергийна ефективност; Паркоустройство и благоустройство; Пожарна безопасност; План за безопасност и здраве, които да са с ОКС „магистър“, професионална квалификация — инженер. Не се допуска ключов експерт да съвместява функциите на друг ключов експерт или на неключов експерт. Не се допуска даден неключов експерт да съвместява функциите на друг неключов експерт. За чуждестранни лица — ключови и неключови експерти възложителят приема еквивалентни образователно-квалификационна степен и правоспособност, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил дейности за строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета и обема на поръчката.
Под „дейност за строителство с предмет и обем, сходен с тези на поръчката“ се разбира изпълнение на следните видове работи: архитектурно-строителни работи, работи по електрически инсталации и системи, ВиК работи и ОВК работи, които са изпълнени при ново строителство и/или модернизация, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или реконструкция на сграда/и І-ва категория строежи, посочени в чл. 2, ал. 1, т. 3, т. 4, т. 5 и ал. 3 т. 1 от Наредба № 1 от 30.7.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда 1 500 кв. м.
Aрхитектурно-строителни работи, работи по електрически инсталации и системи, ВиК работи и ОВК работи, могат да са изпълнени по 1 (един) или няколко договора за строителство на сграда/и.
2. Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор по т. 1 и т. 2 се доказва от обединението участник.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, те трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. Когато участникът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
При подаване на офертата, съответствието с критерия „Технически и професионални способности“ се посочва в раздел В: „Технически и професионални способности“ на Част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП.
За доказване на техническите и професионални способности на участниците се представят следните документи, във връзка с поставените изисквания:
1. Списък на строителството с предмет и обем, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
2. Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
Документите се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил минимум една дейност за строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета и обема на поръчката.
2. Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:
2.1. Ръководител на проекта — образователно квалификационна степен (ОКС) „бакалавър“/„магистър“, професионална квалификация — строителен инженер или архитект; проф. опит: да е изпълнявал функциите на р-л на проект/обект на завършен подобен строеж;
2.2. Технически ръководител, отговорен за изпълнението на архит. и конструкт. работи — ОКС „бакалавър“/„магистър“, професионална квалификация — архитект или строителен инженер, или средно образование с четиригод. курс на обучение и придобита професионална квалификация в област „Архитектура и строителство“; проф. опит: да е изпълнявал функциите на технически ръководител на завършен подобен строеж;
2.3. Проектант по част Архитектурна, той и р-л на екипа за изготвяне на работните чертежи и детайли — ОКС „бакалавър“/„магистър“, професионална квалификация — архитект. Проф. опит: да е изготвил във фаза технически или работен проект част „Архитектура“ на завършен подобен строеж;
2.4. Проектант по част Конструктивна — ОКС „бакалавър“/„магистър“, професионална квалификация — строителен инженер, специалност „Конструкции“ или еквивалент. Проф. опит: да е изготвил във фаза технически или работен проект част „Конструктивна“ на завършен подобен строеж. Под „подобен строеж“ се разбира ново строителство и/или модернизация, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или реконструкция на сграда/и І-ва категория строежи, посочени в чл. 2, ал. 1, т. 3, т. 4, т. 5 и ал. 3, т. 1 от Наредба № 1 от 30.7.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда 1 500 кв. м. За завършен строеж се приема строеж, за който има издадено разрешение за ползване от съотв. компетентен орган. Други неключови експерти: технически ръководител, отговорен за изпълнението на електрическите инсталации и системи — ОКС „магистър“/„бакалавър“, професионална квалификация — електроинженер, или средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация техник, електрически системи, или техник електрически централи и мрежи или еквив.; да притежава удостоверение за придобита ІІІ квалификационна група за безопасност при работа по електрически уредби и мрежи, съгласно „Правилник за безопасност и здраве при работа по ел. уредби на ел. и топлофикационни централи и по ел.мрежи от 2004 г. или еквивалент, или „Правилник за безопасност и здраве при работа по електро-обзавеждането с напрежение до 1000 V“ от 2005 г, или еквивалент; технически ръководител, отговорен за изпълнението на ВиК инсталациите — ОКС „магистър“/“бакалавър“, професионална квалификация — инженер, специалност ВиК или еквивалент, или средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация техник, водно строителство или еквив.; технически ръководител, отговорен за изпълнението на ОВК инсталациите — ОКС „магистър“/“бакалавър“, професионална квалификация — инженер или средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация техник, климатична, или вентилационна и хладилна техника или еквив.; Продължава в поле ІІІ.1.2 Изисквано минимално ниво
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-06-22 - 2018-08-16
Value
4 697 255.21 BGN
Minimum value
4 697 255.21 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-189107:obj:1
Classification
CPV / 45210000
Additional classifications
CPV / 45200000
Description
Реконстр. и модерн. на сл. сгради и съоръжения: приемно здание (ПЗ) Карнобат със застроена площ (ЗП) 985,91 м2222222222222222222333

Parties

Roles
buyer
Organization name
DP „Natsionalna kompaniya „Zhelezopatna Infrastruktura“
Street address
bul. „Knyaginya Mariya Luiza“ No. 110
Locality
Sofiya
Postal code
1233
Country
BG
Contact name
Snezhana Kusorova
E-mail
s_kusorova@rail-infra.bg
Phone
+359 29326120
Fax
+359 29310663
Website
Link

Organization data Organization in JSON