Hungary - Budapest: Antihaemorrhagics

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-166378:2018-166378
Date
2018-04-18
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-166378
Releases
2018-04-18 (ocds-pyfy63:2018-166378:2018-166378)
2018-06-21 (ocds-pyfy63:2018-166378:2018-265517)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Antihaemorrhagics
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-05-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet Ajánlattevő (közös ajánlattevő), alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott kizáró okok hatálya alá tartozik.
A kizáró okok igazolásának módja és folyamata:
A kizáró okok igazolásának módja tekintetében irányadóak: a Kbt. 67. § (1)-(3) bekezdése, a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet (Kr) 1. §-a és 3. §-a valamint a 4. §. A kizáró okok igazolásának ellenőrzését ajánlatkérő két körben végzi: első körben az egységes európai közbeszerzési dokumentum (továbbiakban: EEKD) alapján, második körben a Kr. szerinti igazolások és nyilatkozatok benyújtására a Kbt. 69. § (4) szerinti bírálat körében kerül sor. Amennyiben a gazdasági szereplő az igazolásokat korábban benyújtotta, ajánlatkérő nem hívja fel az igazolások ismételt benyújtására, hanem úgy tekinti, mintha a korábban benyújtott igazolásokat az ajánlatkérő felhívására nyújtották volna be - és szükség szerint hiánypótlást rendel el, vagy felvilágosítást kér.
A kizáró okok fenn nem állását a 321/2015. (X. 30.) Kr. 8. §, 10. §, és 12-16. §-aiban meghatározottak szerint kell igazolni - figyelemmel a Kbt. 69. § (4) bekezdésére.
A Kbt. 62. § (1) bekezdés k) pont kb) és kc) pontjai tekintetében az igazolás módja: a Kr. 8. § i) pont ib) és ic) alpontjaiban, valamint a 10. § g) pont gb) és gc) alpontjaiban foglaltak szerint.
Ajánlattevőnek (közös ajánlattevőnek) nyilatkoznia kell továbbá a Kbt. 67. § (4) bekezdése alapján, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdés szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót.
A jelen közbeszerzési eljárásra tekintettel, a gazdasági szereplő által tett nyilatkozatok dátuma nem lehet korábbi keltezésű az Ajánlati felhívás feladásának dátumánál. A kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Az ajánlatkérő - ellenkező bizonyításig - az adat valóságtartalmát az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.Egyéb feltételek:
A Kbt. 74. § (1) bekezdése értelmében: Az ajánlatkérőnek ki kell zárnia az eljárásból azt az Ajánlattevőt, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki a kizáró okok 62. § (1)-(2) hatálya alá tartozik; illetőleg akinek a részéről a kizáró ok az eljárás során következett be; figyelemmel a Kbt. 64. §-ában foglaltakra.
Ajánlatkérő a Kbt. 73. § (4)-(5) alapján előírja, hogy az eljárás ajánlattételi szakaszában az Ajánlattevő tájékozódjon a környezetvédelmi, szociális és munkajogi követelményekről, amelyeknek a teljesítés helyén és a szerződés teljesítése során meg kell felelni.
Ajánlatkérő az ajánlattételi szakaszban Kbt. 69. § (11) alapján hatósági nyilvántartásban ellenőrzi, hogy a megajánlott készítmény szerepel-e a Magyarországon forgalomba hozatalra engedélyezett gyógyszerekről vezetett nyilvántartásban, Ajánlattevő szerepel-e a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett nyilvántartásban. Ha nem Ajánlattevő a forgalomba hozatali engedély jogosultja, a jogosulttól származó, forgalmazási jogosultságról szóló nyilatkozat, vagy meghatalmazás benyújtása szükséges! Kbt. 73. § (1) e) alapján érvénytelen az ajánlat, ha nem felel meg a fent előírtaknak.
Közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők mindegyikének külön-külön kell a kizáró okok hatálya alatt nem állását igazolnia, és a meghatározott igazolásokat (nyilatkozatokat) benyújtania.
Tekintettel a 321/2015. (X. 30.) Kr. 30. § (4) bekezdés bekezdésében foglaltakra, Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a szerződés teljesítésére vonatkozó alkalmassági feltételeket a minősített ajánlattevők jegyzékéhez képest, az eljárást megindító felhívás III.1.3) pontjában szigorúbban határozta meg.

Technical/professional eligibility:

M1.
A Kbt. 65. § (1) b) pontja alapján Ajánlattevő (közös ajánlattevő) a Kr. Kr. 1. § (1) bek., 1. § (2) bek., és a 3. § (2)-(3) bek.-i, az 5.§ (1) bek., a 6. § és a 7. §, valamint a 21. § (1), a 21. §. (1) a) pontja, 21/A. §, a 22. § (1) a) pontja és a 22. § (1)-(2) bekezdése alapján ismertesse az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben (36 hónapban) befejezett legjelentősebb, gyógyszer szállításainak/adásvételének teljesítéseit, legalább a következő adatok megadásával: a teljesítés ideje, a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya, mennyisége, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
Ajánlatkérő az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három év (36 hónap) alatt befejezett, de legfeljebb hat éven (72 hónapon) belül megkezdett szállításokat veszi figyelembe. A referenciaigazolás, - nyilatkozat - kötelező tartalmi eleme a teljesítés kezdő és befejező időpontja is.
Ajánlatkérő lehetővé teszi az előírt referenciakövetelmény több szerződésből történő teljesítését.
A műszaki, illetve szakmai alkalmasság esetén a kapacitásra támaszkodás igazolására a Kbt. 65. § (6)-(7) bekezdései alapján kerülhet sor. Az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. Az alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az Ajánlatban ezt a szervezetet, és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével, azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az Ajánlattevő (közös ajánlattevő) ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik. Csatolni kell az Ajánlatban a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot, amely alátámasztja, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
Alkalmasság igazolása során figyelemmel kell lenni a Kbt. 69. § (4) bekezdésére. Az ajánlattevők az alkalmassági követelményeknek történő megfelelést igazoló dokumentumokat - a kizáró okok hatálya alá tartozást igazoló dokumentumokkal egyezően - kizárólag az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti felhívására kötelesek benyújtani, vagyis azokat ajánlattevőknek nem kötelező ajánlatukban csatolni.
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 65. § (11) bekezdésében foglaltakra.
A dokumentumok a Kbt. 47. § (2) bekezdése szerint egyszerű másolati formában benyújthatók.
Ajánlatkérő a Kr. 2. § (5) bekezdésében foglaltak alapján tájékoztatja Ajánlattevőket (közös ajánlattevőket), hogy az egységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványában megjelölten az alkalmassági követelmények előzetes igazolására elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát (IV. rész: „alfa” pontjában), azaz az alkalmassági követelményekre vonatkozó részt nem kell a formanyomtatványban kitölteni.

Technical/professional minimum level:

M1. Alkalmatlan ajánlattevő (vagy közös ajánlattevő), amennyiben (együttesen) a jelen felhívás feladását megelőző három év (36 hónap) alatt befejezett, de legfeljebb hat éven (72 hónapon) belül megkezdett időszakban, összességében nem rendelkezik legalább egy, a beszerzés tárgya szerinti (veleszületett vérzékenység kezelésére szolgáló készítmények) gyógyszer szállítására/adásvételére vonatkozó teljesített szerződéssel, melynek mennyisége eléri a 2 000 000 NE-et, vagy annak megfelelő mennyiséget (a mennyiségi megfelelésről ajánlattevő cégszerű nyilatkozatot adjon). A fenti mennyiség több szerződéssel is teljesíthető.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Accelerated procedure:

A készítmény a Haemofilia „A” kezelésére szolgál,azon betegek számára vásárolnánk meg,akik az érintett készítménnyel folytatott ITI kezelésben részesülnek.Az ITI kezelés lényege a nagy dózisú készítmény alkalmazás,melynek gyakorisága a beteg és az inhibitorképződés fokától függően napi,vagy kétnaponta történő adagolást jelent.Készítményváltás jelen esetben a hazai és a nemz-i szakirodalom által nem támogatott. A haemofiliás betegek az azonnali,illetve rövid időn belüli (1-24 óra)gyógyszeres ellátás hiányában közvetlen életveszélybe kerülnének,súlyos vagy maradandó egészségromlást szenvednének,illetve a gyógyszeres ellátás hiánya irreverzibilis folyamatokat indítana el, és a várható élettartamot és emellett az életminőséget jelentősen,kedvezőtlenül befolyásolná. A 16/2012. (II.16.) Korm. rend. 2. § 4. pontjában foglalt tényállás - sürgős ellátási igény - jogszabályi alapot biztosít a gyorsított eljárás alkalmazására.
Tender period
2018-04-18 - 2018-05-03

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-166378:obj:1
Classification
CPV / 33621200
Description
A veleszületett vérzékenység kezelésére szolgáló külföldi plazmából előállításra kerülő, haemofilia A kezelésére szolgáló nagytisztaságú VIII. faktor koncentrátum, ITI kezelésre alkalmas Von Willebrand faktor tartalmú készítmény (ATC kód: B02BD02) beszerzése folyamatban lévő ITI kezelés alatt álló betegek részére 2019. december 31-ig 16 000 000 NE mennyiségben.
A gyógyszerek és orvostechnikai eszközök közbeszerzésének sajátos szabályairól szóló 16/2012. (II. 16.) Korm. rendelet (a továbbiakban: 16/2012. Korm. rendelet) 6. § (3) bekezdése alapján a Kbt. 76. § (2) bekezdés a) pontja szerinti, a legalacsonyabb ár egyedüli értékelési szempontját kívánjuk alkalmazni.
Ajánlatkérő nem írja elő rabatt adásának kötelezettségét, de Ajánlattevőnek lehetősége van annak megajánlására, a kiírt mennyiségen felül. Az eljárás során egyedüli értékelési szempontként az ár (teljes mennyiségre vonatkozó nettó ajánlati összár) került meghatározásra, az esetlegesen megajánlott rabatt nem kerül értékelésre.
Felhívjuk a gazdasági szereplők figyelmét, hogy a felhívás II.2.7. pontját ajánlatkérő a kitölthetőség technikai lehetőségeire tekintettel határozta meg, de a dokumentációban és a keretmegállapodás tervezetben ismertetettek szerint a keretmegállapodás annak mindkét fél általi aláírásának napján lép hatályba és 2019. december 31. napjáig tartó határozott időre jön létre. A szerződés időbeli hatályának kezdete, a közbeszerzési eljárás eredményes lezárását követően, a szerződés mindkét fél által történt aláírásának a napja.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
Street address
Váci út 73/A.
Locality
Budapest
Postal code
1139
Country
HU
Contact name
Beleznai Gábor
E-mail
kozbeszerzes@neak.gov.hu
Phone
+36 13502001
Fax
+36 12982463
Website
Link

Organization data Organization in JSON