Bulgaria - Sofia: Construction work for multi-dwelling buildings and individual houses

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:2018-163471
Date
2018-04-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-163471

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work for multi-dwelling buildings and individual houses
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price
Award period
2018-05-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. За обособени позиции № 1 и № 2: Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за първа група, трета категория строежи или да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата, в която е установен, за посочения обхват на дейности.
2. За доказване на професионалната годност участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) – раздел А: „Годност” в част ІV: „Критерии за подбор” информация за обстоятелствата по т. 8.1 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за участие в обществената поръчка съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията. Съгласно чл. 59, ал. 5 от ЗОП в полето трябва да се посочи документът, с който се доказва изпълнението на поставения критерий за подбор.
3. За обособени позиции № 3 и № 4: Участникът да притежава валидно удостоверение/лиценз съгласно чл. 167 от ЗУТ за извършването на консултантски услуги по чл. 166 от ЗУТ. В случай че участникът е чуждестранно лице, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ тази дейност може да се извършва и от лица, притежаващи документ, издаден от компетентен орган на държава членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, удостоверяващ правото да извършват такава дейност.
4. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) – раздел А: „Годност” в част ІV: „Критерии за подбор”, информация за обстоятелствата по т. 8.3 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за участие в обществената поръчка съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията. Съгласно чл. 59, ал. 5 от ЗОП в полето трябва да се посочи документът, с който се доказва изпълнението на поставения критерий за подбор.
Забележка: Възможността за доказване на гореописаните изисквания е допустима само за етапа на подаване на оферта и при поискване – в хода на процедурата. Преди сключване на договора избраният за изпълнител участник трябва да извърши съответна регистрация и да представи документ, че има право да изпълнява дейността в Република България (чл. 112, ал. 1. т. 4 от ЗОП).
5. За обособени позиции № 5 и № 6 не се поставят изисквания към участниците относно годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) – раздел Б: „Икономическо и финансово състояние” в част ІV: „Критерии за подбор” информация за обстоятелствата по т. 9.1 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за участие в обществената поръчка и годишния финансов отчет (ГФО) или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен. Съгласно чл. 59, ал. 5 от ЗОП в полето трябва да се посочи документът, с който се доказва изпълнението на поставения критерий за подбор.
Забележка: Когато по обективни причини участникът не може да представи исканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Всеки участник трябва да е реализирал:
— За обособена позиция № 1 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 300 000 (триста хиляди) лева, от който 150 000 (сто и петдесет хиляди) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
— За обособена позиция № 2 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 400 000 (четиристотин хиляди) лева, от който 200 000 (двеста хиляди) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
— За обособени позиции № 3 и № 4 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.
— За обособени позиции № 5 и № 6 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

За обособени позиции № 1 и № 2:
1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тази на поръчката.
* Под дейност, сходна с предмета на поръчката, следва да се разбират СМР за преустройство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради, и/или строителство на нови сгради по смисъла на § 5, т. 38, т. 40, т. 42 и т. 44 от ЗУТ, включващи комбинация от следните дейности: поставяне на топлоизолация на покриви и стени; поставяне на хидроизолация; подмяна на съществуваща дограма; подмяна или монтаж на отоплителна, ВиК и електрическа инсталация;
2. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката.
3. Участникът трябва да разполага с техническо оборудване, което включва минимум 1000 (хиляда) кв. м. фасадно скеле.
4. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалентна с обхват, включващ строително-монтажни работи и система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалентна.
За обособени позиции № 3 и № 4:
1. Участникът да има опит в извършването на строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне една услуга по упражняване строителен надзор на най-малко един обект за преустройство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради, и/или строителство на нови сгради по смисъла на § 5, т. 38, т. 40, т. 42 и т. 44 от ЗУТ. Забележка: За достатъчна се счита реализацията на една услуга, независимо от нейния обем.
2. Участникът предоставя (декларира) в ЕЕДОП информация за обстоятелствата по т. 10.9 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за услугите за упражняване на строителен надзор, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга (референции, публични регистри, удостоверения и др. по преценка на участниците).
За обособени позиции № 5 и № 6 :
1.Участникът да има опит в осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне една услуга по осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор. Забележка: За достатъчна се счита реализацията на една услуга, независимо от нейния обем.
2. Участникът предоставя (декларира) в ЕЕДОП информация за обстоятелствата по т. 10.11 от раздел IV: „Критерии за подбор" от документацията за услугите, осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
3. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:
— Ръководител на екип: минимална образователно-квалификационна степен: висше строително-техническо образование или инженер, специалност ПГС/ССС или архитект специалност „Архитектура“ или еквивалентна; опит в осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от екип на строителен надзор на минимум 1 (един) сходен обект,
— Двама експерти с минимална образователно-квалификационна степен висше строително-техническо образование, опит в осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от екип на строителен надзор на минимум 1 (един) сходен обект;
4. Участникът предоставя (декларира) в ЕЕДОП информация за обстоятелствата по т. 10.13 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за екипа от проектанти с пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, като посочва професионалната компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

За обособени позиции № 1 и № 2:
1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.
2. Участникът предоставя (декларира) в ЕЕДОП информация за обстоятелствата по т. 10.1 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за строителството изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, придружено с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
3. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:
— Ръководител на екипа: висше образование с професионална квалификация „строителен инженер" или еквивалентна. Професионален опит в техническото ръководство най-малко на един въведен в експлоатация строителен обект;
— Технически ръководител: технически правоспособно лице съгласно чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ или за чуждестранни лица – еквивалентно, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Три години професионален опит като технически ръководител;
— Специалист по електротехника: средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация „Електротехник" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност;
— Специалист по водоснабдяване и канализация: средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация „Водоснабдяване и канализация" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност;
— Специалист по отопление и вентилация: средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация „Топлотехника" или еквивалентна. Три години опит в упражняване на професионалната си квалификация/специалност;
— Специалист за контрол по качеството/отговорник по качеството: висше образование с професионална квалификация „строителен инженер" или еквивалентна. Правоспособност за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент;
— Специалист по здравословни и безопасни условия на труд: завършен курс на обучение за безопасност и здраве при работа съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Наредба № 3 за функциите и задачите на длъжностните лица и на специализираните служби в предприятията за организиране изпълнението на дейностите, свързани със защитата и профилактиките на професионалните рискове и Наредба № РД-07-2 от 16 декември 2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд (обн. ДВ, бр. 102/2009 г.) и/или по Наредба № 2 от 22 март 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи (обн. ДВ, бр. 37/2004 г.) или еквивалентен курс на обучение. Професионален опит в осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд най-малко на един въведен в експлоатация строителен обект.
4. Участникът предоставя (декларира) в ЕЕДОП информация за обстоятелствата по т. 10.3 от раздел IV „Критерии за подбор" от документацията за инженерно-техническият персонал, в който посочва образователната и професионална квалификация и опит на лицата.
5. Участникът декларира в ЕЕДОП техническо оборудване, което включва минимум 1000 кв. м. фасадно скеле. 6. Участникът декларира в ЕЕДОП какви системи за управление на качеството прилага. Забележка: Съгласно чл. 59, ал. 5 ЗОП в съответното поле на ЕЕДОП трябва да се посочи и документът, с който се доказва изпълнението на поставения критерий за подбор.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-04-17 - 2018-05-23
Value
415 296.16 BGN
Minimum value
415 296.16 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:1
Classification
CPV / 45211000
Description
Предметът на поръчката обхваща дейности по обновяване за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда на територията на Столична община, район „Слатина", във връзка с „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". Сградата е въведена в експлоатация 1997 г. и се състои от партер, 4 жилищни етажа, подпокривно пространство и 1 подземен етаж. Партерът се състои от 5 гаража, детска занималня, стълбищна клетка и входно пространство. Жилищните етажи имат 10 апартамента. В сутерена са разположени 15 броя мазета и общо помещение. На подпокривното пространство са разположени 3 броя ателиета. Разгънатата застроена площ на сградата е 1502,32 кв.м.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:2
Classification
CPV / 45211000
Description
Предметът на поръчката обхваща дейности по обновяване за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда на територията на Столична община, район „Слатина" във връзка с „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". Сградата е въведена в експлоатация 1960 г. и се състои от 4 надземни, 1 полуподземен етаж и подпокривно пространство. Броят на апартаментите е 24. Подпокривното пространство се състои от 28 тавански помещения. В полуподземния етаж са разположени 30 помещения, трафопост и абонатна станция. Разгънатата застроена площ на сградата е 2029,11 кв.м.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:3
Classification
CPV / 45211000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Дейностите обхващат упражняване на строителен надзор по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина", ул. „Хубавка" № 5. Сградата е въведена в експлоатация 1997 г. и се състои от партер, 4 жилищни етажа, подпокривно пространство и 1 подземен етаж. Партерът се състои от 5 гаража, детска занималня, стълбищна клетка и входно пространство. Жилищните етажи имат 10 апартамента. В сутерена са разположени 15 броя мазета и общо помещение. На подпокривното пространство са разположени 3 броя ателиета. Разгънатата застроена площ на сградата е 1502,32 кв.м.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:4
Classification
CPV / 45211000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Дейностите обхващат упражняване на строителен надзор по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина", ж.к. „Яворов", бл. 54, вх. А и вх. Б. Сградата е въведена в експлоатация 1960 г. и се състои от 4 надземни, 1 полуподземен етаж и подпокривно пространство. Броят на апартаментите е 24. Подпокривното пространство се състои от 28 тавански помещения. В полуподземния етаж са разположени 30 помещения, трафопост и абонатна станция. Разгънатата застроена площ на сградата е 2029,11 кв.м.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:5
Classification
CPV / 45211000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Дейностите обхващат извършване на инвеститорски контрол по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина", ул. „Хубавка" № 5. Сградата е въведена в експлоатация 1997 г. и се състои от партер, 4 жилищни етажа, подпокривно пространство и 1 подземен етаж. Партерът се състои от 5 гаража, детска занималня, стълбищна клетка и входно пространство. Жилищните етажи имат 10 апартамента. В сутерена са разположени 15 броя мазета и общо помещение. На подпокривното пространство са разположени 3 броя ателиета. Разгънатата застроена площ на сградата е 1502,32 кв.м.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-163471:obj:6
Classification
CPV / 45211000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Дейностите обхващат извършване на инвеститорски контрол по време на строителството на сграда с административен адрес: гр. София, район „Слатина", ж.к. „Яворов", бл. 54, вх. А и вх. Б. Сградата е въведена в експлоатация 1960 г. и се състои от 4 надземни, 1 полуподземен етаж и подпокривно пространство. Броят на апартаментите е 24. Подпокривното пространство се състои от 28 тавански помещения. В полуподземния етаж са разположени 30 помещения, трафопост и абонатна станция. Разгънатата застроена площ на сградата е 2029,11 кв.м.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina, rayon „Slatina”
Street address
bul. „Shipchenski prohod” No. 67
Locality
Sofiya
Postal code
1574
Country
BG
Contact name
inzh. Milcho Mihaylov, inzh. Rositsa Todorova
E-mail
info@so-slatina.org
Phone
+359 28705532
Fax
+359 28701173
Website
www.so-slatina.org/profil-na-kupovacha.html

Organization data Organization in JSON