Hungary - Budapest: Repair, maintenance and associated services related to railways and other equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-160694:2018-160694
Date
2018-04-13
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Repair, maintenance and associated services related to railways and other equipment
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (80)
- Quality: Az alap feladatok (1-9.) teljesítésére vonatkozó átfutási idő (munkanap) (min. 15 munkanap, max. 25 munkanap) (10)
- Quality: Az M/2. pontban előírt felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) műszaki, gépész- vagy villamosmérnök végzettséggel rendelkező szakember 24 hónap feletti szakmai tapasztalata (hónap) (min. 0, max. 48 hónap) (10)
Award period
2018-05-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Kizáró okok:
Az eljárásban nem lehet ajánlattevő (AT), vagy alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki(amely) a Kbt.62.§(1)-(2)bek-ben foglalt kizáró okok hatálya alatt áll.
A Kbt.74.§(1)bek. b)pontja alapján az ajánlatkérőnek (AK) ki kell zárnia az eljárásból azt az AT-t, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be.
A megkövetelt igazolási mód:
Az igazolási módokra a 321/2015.(X.30.)Korm.rendelet (Kr.) 1-8.§,10.§,valamint 12-16.§-ban foglaltak értelemszerűen irányadók, figyelemmel a 2018. január 01. napjától hatályos Kbt.62.§(1)bek. k)pont kb)alpontjában foglaltakra.
Ajánlattevő vonatkozásában:
AT-nek ajánlatában a Kr. II. Fejezetének megfelelően, az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum (EEKD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt.62.§(1)-(2)bekezdés hatálya alá. AK az EEKD-t a Közbeszerzési Dokumentumok (KD) részeként, elektronikus formában rendelkezésre bocsátja.
AK felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy az ajánlati felhívásban előírt kizáró okok előzetes igazolására vonatkozóan, az eljárás ajánlattételi szakaszában kizárólag az EEKD-ban foglalt nyilatkozatot tudja figyelembe venni az előzetes igazolási kötelezettség teljesítésére; e tekintetben AK nem veszi figyelembe és nem értékeli az ajánlatban adott esetben becsatolásra kerülő bármilyen más, az előírt kizáró okokhoz kapcsolódó igazolást, egyéb – nem a Kr.4.§(1)bek-nek megfelelő – nyilatkozatot,dokumentumot.
Alvállalkozó és alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet vonatkozásában (adott esetben):
A Kr.15.§-a szerint kell igazolni a kizáró okok fenn nem állását.
Az AT ajánlatában a Kbt.67.§(4)bek. szerint nyilatkozni köteles arról, hogy nem vesz igénybe a szerződés teljesítéséhez a Kbt.62.§(1)-(2)bek. szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót.
A kizáró okokra vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. A Kbt. 62.§(1)bek. k)pont kb)alpontja szerinti kizáró ok fenn nem állásának igazolására szolgáló nyilatkozatnak az eljárás megkezdése napján hatályos Kbt. alapján a 2017.évi LIII.tv. 3.§ 38.pont a)-b) és d)alpontjai szerinti tényleges tulajdonosra kell kiterjednie.
AK – ellenkező bizonyításig – az adat valóságtartalmát az AT erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.
AK elfogadja, ha a gazdasági szereplő a Kr.7.§ szerinti – korábbi közbeszerzési eljárásban felhasznált – EEKD-t nyújt be, feltéve, hogy az abban foglalt információk megfelelnek a valóságnak, és tartalmazzák az AK által a kizáró okok igazolása tekintetében megkövetelt információkat. Az EEKD-ban foglalt információk valóságtartalmáért a gazdasági szereplő felel.
A Kr.7.§-a szerinti esetben az ajánlati felhívás közzététele napjánál későbbi keltezésűnek kell lennie a gazdasági szereplő azon nyilatkozatának, melyben a gazdasági szereplő arról nyilatkozik, hogy valamely korábbi közbeszerzési eljárásban felhasznált EEKD-ban foglalt információk megfelelnek a valóságnak, és tartalmazzák az AK által jelen közbeszerzési eljárásban előírt kizáró okok igazolása tekintetében megkövetelt információkat. AK felhívja a figyelmet, hogy az AT-nek az EEKD formanyomtatványának újbóli felhasználása esetén a Kr.7.§(2)bek. szerint kell eljárnia.
A Kbt. 62.§(1)bek. a),b),e),h),j),l),n) és p)pontjában pontjában meghatározott időtartamot mindig a kizáró ok fenn nem állásának ellenőrzése időpontjától kell számítani.
AK a Kbt. 62.§(1)bek. q) pontjában meghatározott kizáró ok fenn nem állását az ajánlattétel napján ellenőrzi.
A kizáró okokra vonatkozó igazolásokat az AK kifejezetten erre irányuló, külön felhívására szükséges benyújtani a Kbt.69.§(4)-(6)bek. szerint, figyelemmel a 2018.01.01. napjától hatályos Kbt. 62.§(1)bek. k)pont kb)alpontjában foglaltakra.

Economic/financial eligibility:

AT-nek ajánlatában a Kr. II. Fejezetnek megfelelően, az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelményeknek, melyet Ak a KD-vel együtt elektronikus formában rendelkezésre bocsát.
AK felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy az alkalmassági követelmény előzetes igazolására vonatkozóan, az eljárás ajánlattételi szakaszában kizárólag az EEKD-ba foglalt nyilatkozatot tudja figyelembe venni az előzetes igazolási kötelezettség teljesítésére; e tekintetben AK nem veszi figyelembe és nem értékeli az ajánlatban, adott esetben becsatolásra kerülő bármilyen más, az igazolni kívánt alkalmassági követelményhez kapcsolódó igazolást, egyéb – nem a Kr. 5. § (1) bekezdésének megfelelő – nyilatkozatot, dokumentumot.
AK a Kr. 2.§(5) bek. alapján jelzi, hogy az alkalmassági követelmények előzetes igazolása érdekében elfogadja AT vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet EEKD-ben feltüntetett egyszerű nyilatkozatát az előírt alkalmasság tekintetében (AT-nek csak az EEKD IV. Részének α pontját kell kitöltenie, a IV rész további pontjait nem).
AK felhívja a figyelmet a. Kr. 3.§ (2) és (3) bekezdésére.
Az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolásokat az AK kifejezetten erre irányuló, külön felhívására szükséges benyújtani, a Kbt. 69. §. (4)-(6) bekezdésében foglaltak alapján, az alábbiak szerint:
P/1.
Az AT-nek csatolnia kell a cégszerűen aláírt, az EEKD-ba foglalt nyilatkozatát a Kr. 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján az előző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év vonatkozásában a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről, attól függően, hogy ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét.
AT-nek az előző három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti év közül elegendő azon üzleti év/évek árbevételéről nyilatkoznia, amellyel/amelyekkel a minimumkövetelménynek való megfelelést igazolni tudja.
Ha az AT a fenti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az AK által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett ajánlattevő kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló, illetve árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának ajánlatkérő által elfogadott módjáról.
Az alkalmassági előírás igazolása során a Kbt. 65. § (6)-(8), valamint (11) bekezdései a Kbt. 69. § (4) bekezdése, valamint a Kr. 3. § (2)-(3) bekezdései megfelelően alkalmazhatók, illetve alkalmazandók.

Economic/financial minimum level:

P/1.
Alkalmatlan az ajánlattevő (illetőleg a Kbt. 65. § (6) bekezdése szerinti esetben a közös ajánlattevők együttesen, illetve a Kbt. 65. § (7) bekezdése szerinti esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet) amennyiben az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három, mérlegforduló lezárt üzleti évben a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele nem éri el összesen a nettó 2 000 000 000 HUF-ot.
A Kbt. 65. § (6) bekezdése alapján az előírt alkalmassági minimumkövetelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.

Technical/professional eligibility:

AT-nek ajánlatában a Kr. II. Fejezetnek megfelelően, az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelményeknek, melyet AK a KD-vel együtt elektronikus formában rendelkezésre bocsát.
AK felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy az alkalmassági követelmény előzetes igazolására vonatkozóan, az eljárás ajánlattételi szakaszában kizárólag az EEKD-ba foglalt nyilatkozatot tudja figyelembe venni az előzetes igazolási kötelezettség teljesítésére. A gazdasági szereplő által ajánlatában az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4)-(6) szerinti felhívása nélkül benyújtott igazolásokat az AK figyelmen kívül hagyja, és azokat csak az eljárást lezáró döntést megelőzően, kizárólag azon AT(k) tekintetében vonja be a bírálatba, amely AT(ke)t AK az igazolások benyújtására kívánt felhívni. Amennyiben az AT az igazolásokat korábban benyújtotta, az AK nem hívja fel az AT-t az igazolások ismételt benyújtására, hanem úgy tekinti, mintha a korábban benyújtott igazolásokat az AK felhívására nyújtották volna be – és szükség szerint hiánypótlást rendel el vagy felvilágosítást kér.
AK felhívja ajánlattevők figyelmét, hogy a Kr. 2. § (5) bekezdése értelmében elfogadja AT-k EEKD-ba foglalt egyszerű nyilatkozatát az alkalmassági követelményeknek való megfelelés tekintetében, tehát AT-nek csak arról kell nyilatkoznia, hogy megfelel az alkalmassági követelményeknek, azaz az EEKD IV. Részének α pontját kell kitöltenie, a további részeket nem.
Az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolásokat az AK felhívására szükséges benyújtani, a Kbt. 69. §. (4)-(6) bekezdésében foglaltak alapján, az alábbiak szerint:
M/1.
A Kr. 21. § (3) bekezdésének a) pontja alapján az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított megelőző három évben (azaz előző 36 hónapban) teljesített, vasúti járművek gyártására és/vagy javítására és/vagy karbantartására és/vagy felújítására és/vagy korszerűsítésére vonatkozó, szerződésszerűen teljesített referencia munkáinak ismertetését a Kr. 22. § (1)-(2) bekezdése szerinti formában igazolva, minimálisan az alábbi tartalommal:
— a szerződést kötő másik fél neve,
— kapcsolattartó személy neve és elérhetősége (e-mail és/vagy telefonszám és/vagy faxszám),
— a referencia teljesítésének kezdő időpontja (év, hónap, nap pontossággal),
— a referencia teljesítésének befejező időpontja (év, hónap, nap pontossággal),
— a szolgáltatás tárgyának ismertetése (olyan részletezettséggel, hogy abból egyértelműen megállapítható legyen az alkalmassági feltételeknek való megfelelés),
— a teljesített referencia szerinti munka mennyiségi adata (saját teljesítés értéke/mértéke a vizsgált időszak vonatkozásában),
— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt,
— ha a teljesítést nem önállóan végezte, annak feltüntetése, hogy a referenciát bemutató szervezet a teljesítésben milyen arányban vett részt.
A bemutatott referenciákkal szemben követelmény, hogy szerződésszerűen teljesített szolgáltatásra vonatkozzanak. AK az alkalmassági követelménynek való megfelelés igazolása során kizárólag a vizsgált időszak (az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három év) alatt teljesített(befejezett), de legfeljebb az eljárást megindító felhívás feladását megelőző hat éven belül megkezdett szolgáltatásokat veszi figyelembe.
Az alkalmassági követelménynek való megfelelés igazolása során nem vehető figyelembe olyan szolgáltatás, amelynek teljesítése a vizsgált időszaknál korábbi időpontban fejeződött be.
M/2.
A Kr. 21. § (3) bek. b) pontja alapján azoknak a szakembereknek(szervezeteknek) a megnevezését, képzettségének ismertetését, valamint szakmai tapasztalatának ismertetését, akik (amelyek) a teljesítés során bevonásra kerülnek.
A szakember(ek) képzettségét a képzettséget igazoló okirat egyszerű másolati példányának bemutatásával szükséges igazolni.
A szakmai tapasztalatot a szakember(ek) saját kezűleg aláírt önéletrajzával kell igazolni.

Technical/professional minimum level:

M/1.
Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított megelőző három évben (azaz előző 36 hónapban) teljesített, összesen legalább 15 motorvonat gyártására, és/vagy javítására és/vagy karbantartására és/vagy felújítására, és/vagy korszerűsítésére vonatkozó szerződésszerű teljesítését igazoló referenciával/referenciákkal.
Az alkalmassági minimumkövetelmény több szerződéssel is teljesíthető.
M/2.
Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik minimálisan az alábbi, teljesítésbe bevonni kívánt szakemberekkel:
1 fő felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) műszaki, gépész- vagy villamosmérnök végzettséggel rendelkező szakemberrel, akinek rendelkeznie kell villamos motorvonat villamos vezérlési-, szabályozási- és főáramköri elektronikai rendszerek karbantartásában és/vagy javításában szerzett legalább 2 éves (24 hónapos) tapasztalattal.
Az alkalmassági előírás igazolása során a Kbt. 65. § (6)-(7) és (11) bekezdései, valamint a Kr. 3. § (2)-(3) bekezdés rendelkezései megfelelően alkalmazhatók, illetve alkalmazandók.
A Kbt. 65. § (6) bekezdése alapján az előírt alkalmassági minimumkövetelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
A Kr. 21. § (3) bekezdés a) pontja szerinti esetben, közös ajánlattétel esetén, a 22. § (5) bekezdése is alkalmazandó.
Ajánlatkérő tájékoztatásul közli, hogy a közös ajánlattevőként (konzorcium tagjaként) vagy alvállalkozóként teljesített referencia esetében az Ajánlatkérő a referenciát bemutató által teljesített teljesítési részeket fogadja el.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-04-13 - 2018-05-24

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-160694:obj:1
Classification
CPV / 50220000
Additional classifications
CPV / 50224200
Description
I. Az egységes, emelt szolgáltatási színvonal kialakítása érdekében elvégzendő feladatok a 2006 és 2010 között beszerzett 60 db FLIRT típusú motorvonaton:
Alap feladatok:
1. Braille írás elhelyezése,
2. Számítógép dugaszoló és USB töltő aljzatok kiépítése,
3. Utastájékoztató rendszer korszerűsítése,
4. Időszinkronizálás,
5. Mozgáskorlátozott emelő berendezés rakfelület módosítása,
6. Belső video berendezés korszerűsítése,
7. WC tartály lefejtő automatikus szelep kiváltás,
8. Mosdó helyiség belső felületének antigraffiti, karcálló fóliával befedése,
9. Mozdonyvezetői tablet dokkoló beépítése
Opciós feladat:
10. Külső színterv és feliratok egységesítése
A közbeszerzés tárgyának részletes ismertetését a Közbeszerzési Dokumentumok és az annak részét képező szerződéstervezet, valamint a műszaki feltétfüzet tartalmazza.
II. Ajánlatkérő a II.2.7. pont kiegészítéseként közli, hogy az alapfeladatok elvégzése vonatkozásában 36 hónap a teljesítésre nyitva álló időtartam, míg az opciós jog gyakorlása esetén 2023. december 31. napja a teljesítés véghatárideje.
III. Ajánlatkérő továbbá a II. 1.6. pont kiegészítéseként közli, hogy a beszerzés nem bontható részekre, tekintettel arra, hogy a beszerzés célja kifejezetten az egységesítés, az egységes arculat kialakítása.
A motorvonatok egységesítése során az egyes műveletek összehangolása, és az állásidő rövidítése miatt nem célszerű a beszerzés részekre bontása. Részekre bontás esetén. a párhuzamos munkavégzés nem lenne megvalósítható, az egységesítési munkák végzése során egyes műveleteket egy időben lehet elvégezni, ha a kivitelezést egy Vállalkozó végzi. A kivitelezéssel kapcsolatos egyeztetések és jótállási problémák elkerülhetők lesznek. A munkák összehangolása és felesleges munkaműveletek végzése egy Vállalkozó által valósítható meg a legideálisabban időben és feltételekkel, továbbá a több vállalkozó által történő egységesítési munkák elvégzése huzamosabb járműkiesést eredményezne, csökkentve a közszolgáltatás teljesítésében részt vevő FLIRT motorvonatok állagát.
IV. Ajánlatkérő a Kbt. 53. § (6) bekezdése nyomán felhívja a figyelmet, hogy tervezetten jelen közbeszerzés tárgya vonatkozásában támogatásra irányuló igényt (pályázatot) fog benyújtani.
Ajánlatkérő a Kbt. 53. § (6) bekezdése nyomán felhívja a figyelmet egyúttal, hogy amennyiben támogatásra irányuló igényt nyújt be, abban az esetben a támogatásra irányuló igény el nem fogadását, vagy az igényeltnél kisebb összegben történő elfogadását olyan körülménynek kell tekinteni, amelyre az ajánlatkérő a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné válása okaként hivatkozhat [Kbt. 75. § (2) bekezdés a) pont, Kbt. 131. § (9) bekezdés].
V. Ajánlatkérő ezúton tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy a 2006. március 22-én kelt, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank SA (korábbi nevén Calyon Corporate and Investment Bank SA), a CIB BankZrt, az MFB Zrt. és a MÁV Zrt. között létrejött hitelkeret-szerződés és az azt biztosító ingó jelzálogszerződés,valamint a 2007. szeptember 25-én kelt, a Raiffeisen Bank Zrt. és a MÁV Zrt. között létrejött hitelkeret-szerződés és az azt biztosító ingó jelzálogszerződés alapján a hitelezők hozzájárulása feltétele jelen közbeszerzési eljárás eredményességének, így ezen banki hozzájárulások hiánya vagy a jelen közbeszerzési eljárás eredményeként ellátandó feladatok megvalósításába bevonni kívánt, jelzálogjoggal terhelt járművek tehermentesítésének elmaradása esetén az ajánlatkérő fenntartja a jogot, hogy a közbeszerzési eljárást a Kbt. 75. § (2) bekezdés a) pontja alapján eredménytelenné nyilvánítsa. Az eljárásnak a fentiekre figyelemmel történő eredménytelenné nyilvánítása esetén az ajánlattevők ajánlatkérővel szemben semmilyen jogcímen kártérítést nem követelhetnek.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.
Street address
Könyves Kálmán körút 54–60.
Locality
Budapest
Postal code
1087
Country
HU
Contact name
dr. Cibulka Zita
E-mail
cibulka.zita@mav-start.hu
Phone
+36 306036526
Fax
+36 15111891
Website
Link

Organization data Organization in JSON