Bulgaria - Sofia: Travel agency and similar services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-157590:2018-157590
Date
2018-04-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-157590
Releases
2018-04-12 (ocds-pyfy63:2018-157590:2018-157590)
2018-07-25 (ocds-pyfy63:2018-157590:2018-323410)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Travel agency and similar services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-05-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците следва да имат право да осъществяват туроператорска и/или туристическа агентска дейност в държавата, в която са установени, или на територията на Република България.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието с критериите за подбор в част IV, Раздел А: „Годност“, т. 2 от ЕЕДОП, като посочват номер в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти, респективно публикация в регистъра за лицата по чл. 62 от ЗТ, или предоставят съответната информация, удостоверяваща правото да осъществява дейността.
Чуждестранните лица може:
— да посочат регистрация в аналогични регистри или,
— да представят копие на документ за извършване на аналогична туроператорска и/или туристическа агентска дейност съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или,
— да докажат, че предоставят свободно туроператорска и/или туристическа агентска дейност по реда на чл. 62 от ЗТ.
2. Участникът следва да е член или да има акредитация в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) или еквивалентно към момента на подаване на офертата. При подаване на оферта участникът декларира, че отговаря на изискването.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да има валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. За чуждестранните лица — еквивалентна валидна застраховка, покриваща отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор, в част IV, Раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, т. 5 от ЕЕДОП, като предоставя информация относно: документа (номер, дата на издаване и издателя на застрахователната полица); застрахованото лице; предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност; лимит на отговорност (застрахователна сума) и валутата съгласно Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ или посочване на номер в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти;
Документ за доказване — заверен или оригинален документ за валидна застраховка „Отговорност на туроператора“ или еквивалент, удостоверяващ съответствието с поставения критерии за подбор, издадени от застрахователя, удостоверяващ наличието на договор с участника за задължителна застраховка, съдържащ реквизитите съгласно чл. 101 от ЗТ, за чуждестранните лица — еквивалент.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да разполага със следния опит за изпълнение на поръчката: да има изпълнени дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните три години до датата на подаване на офертата.
Под дейност, сходна с предмета и обема на поръчката, следва да се разбира осигуряване на минимум на 100 самолетни билети за превоз по въздух на пътници.
ЗАБЕЛЕЖКА: Под изпълнена услуга се разбира такава услуга, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на започването й.
Документите, с които се доказва изпълнението на критерия за подбор са: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, за предоставените услуги през последните три години до датата на подаване на офертата и доказателства за извършената услуга — препоръки или референции или приемо-предавателни протоколи или др. документи, които доказват изпълнението на услугата.
2. Участникът трябва да има оторизация за работа със системата BSP (Billing and Settlement Plan), или еквивалентна и да е оторизиран да издава самолетни билети за страната и чужбина.
3. Участникът трябва да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система („Амадеус“ /Amadeus/, „Галилео“ /Galileo/, „Уърлдспан“ /Worldspan/, „Сейбър“ /Sabre/, или еквивалент), като системата следва да предлага висока степен на пълна, достоверна и актуална информация за наличните цени на самолетните билети.
4. Участникът следва да разполага най-малко с 2 (две) лица от персонала, осъществяващи функции по продажба на самолетни билети. Лицата следва да са с висше или средно образование и придобита професионална квалификация в областта на туризма и притежаващи сертификат, удостоверяващ IATA квалификация, да владеят най-малко един чужд език. При подаване на оферта участникът декларира, че отговаря на изискването.
Възложителят може по всяко време да изиска от участник представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Важно! Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии, съгласно чл. 67, ал. 6 от ЗОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-04-12 - 2018-05-16
Value
140 000.00 BGN
Minimum value
140 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-157590:obj:1
Classification
CPV / 63510000
Description
Предметът на обществената поръчка е осигуряване на самолетни билети на 100 чуждестранни участника за участие в XXVII-та Годишна среща на Одитните органи по ЕСИФ в гр. София, която ще се проведе в периода 23—26.9.2018 г. Изпълнителят следва да осигури двупосочни самолетни билети за превоз по въздух на 100 представители на Одитните органи по ЕСИФ на държавите-членки и техния багаж, във връзка с участието им в събитието. Участниците в събитието следва да пристигнат в гр. София на 23.9.2018 г. и да отпътуват на 26.9.2018 г. По изключение отделни участници могат за пристигнат на 24.9.2018 г. и/или да отпътуват на 25.9.2018 г. Дестинациите на пътуванията са от столиците на държавите-членки на ЕС или друг град в съответната държава-членка до гр. София и обратно. Изпълнителят трябва да осигури самолетни билети по редовни международни линии и/или с нискотарифни компании, в икономична класа и с възможно най-благоприятните цени. Допълн. информ. виж по-долу в т. III от Раздел VI.3) Допълн. информ.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Izpalnitelna agentsiya Odit na sredstvata ot Evropeyskiya sayuz
Street address
ul. „Slavyanska“ No. 4, et. 5
Locality
Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Radostin Angelov
E-mail
r.angelov@minfin.bg
Phone
+359 298595211
Fax
+359 298595202
Website
www.aeuf.minfin.bg/bg/page/29

Organization data Organization in JSON