Hungary - Szeged: Optical instruments

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-150494:2018-150494
Date
2018-04-07
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-150494
Releases
2018-04-07 (ocds-pyfy63:2018-150494:2018-150494)
2018-09-01 (ocds-pyfy63:2018-150494:2018-382226)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Szeged: Optical instruments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price
Award period
2018-05-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben foglalt kizáró okok bármelyike fennáll.
A Kbt. 74. § (1) bekezdése alapján az ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki a kizáró okok hatálya alá tartozik; vagy részéről a kizáró ok az eljárás során következett be.
Az ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 64. § (1) és (2) bekezdése szerinti öntisztázás lehetőségére.
Igazolási mód:
Az ajánlattevőnek a kizáró okok fenn nem állását a 321/2015.(X.30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1. § (1)-(5) bekezdése, 2.§ (1) és (4) bekezdése, 3.§, 4.§ (1), (3) és (4) bekezdése, 6-8. §-ai és 10. §-a, valamint a 12-16.§-ai szerint kell igazolnia, ennek során:
— a Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése alapján valamennyi ajánlattevőnek az ajánlatában ajánlatának benyújtásakor a Korm. rendelet II. Fejezetének megfelelően, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik az előírt kizáró okok hatálya alá,
— majd a Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti vizsgálat során – az ajánlatkérő felhívására – az ajánlattevőnek a kizáró okok fenn nem állásáról a Korm.rendelet 8. §-a és 10. §-a szerint kell nyilatkozatokat, illetve igazolásokat benyújtania. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 69. § (5)-(7) és (9)-(11), (13)-(14) bekezdésében foglaltakra.
Közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők mindegyike külön egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani. Ha az ajánlattevő az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet vagy személy kapacitásaira támaszkodva kíván megfelelni, az érintett szervezetek vagy személyek mindegyike által kitöltött és aláírt külön egységes európai közbeszerzési dokumentumot is be kell nyújtani az ajánlatban.
Az egységes európai közbeszerzési dokumentumo(ka)t a Korm. rendelet 3-7. §-ai szerint kitöltve, papíralapon kell csatolni az ajánlatban. Az ajánlatkérő a Korm. rendelet 2. § (2) bekezdését nem alkalmazza.
A Kbt. 67. § (4) bekezdése alapján minden ajánlattevőnek nyilatkoznia kell az ajánlatában, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdése szerinti kizáró okok hatálya aláeső alvállalkozót.
Ajánlattevőnek az ajánlatában nyilatkoznia kell arról is, hogy tekintetében van-e folyamatban változásbejegyzési eljárás. Folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében az ajánlattevő köteles csatolni a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást [Korm. rendelet 13. §]. A folyamatban lévő változásbejegyzési eljárásról nemleges tartalommal is nyilatkozni szükséges.

Economic/financial eligibility:

P/1-P/3. A 321/2015. (X. 30.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 1. § (1) bekezdése és 5. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevőnek az ajánlatban csatolnia kell az egységes európai közbeszerzési dokumentumot, melynek elegendő a IV. részének „α” szakaszát kitölteni e tekintetben, figyelemmel arra, hogy a Korm.rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az ajánlatkérő elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát is a P/1-P/3. számú gazdasági-pénzügyi alkalmassági követelmény előzetes igazolására.
A Korm.rendelet 1. §-ának (2) bekezdése alapján az ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján az alkalmassági. Fejezetének megfelelően kell igazolnia, hogy megfelel az előírt alkalmassági követelményeknek követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott ajánlattevőnek a Korm.rendelet IV, az alábbiak szerint:
P/1. Az ajánlattevőnek a Korm.rendelet 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző utolsó három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben elért – az általános forgalmi adó nélkül számított – teljes árbevételéről szóló nyilatkozatot kell csatolnia évenkénti bontásban, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak.
P/2. Az ajánlattevőnek a Korm.rendelet 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző utolsó három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben elért – az általános forgalmi adó nélkül számított – közbeszerzés tárgyából (1. Rész tekintetében: optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszközök gyártása és/vagy értékesítése, 2. Rész tekintetében: optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszközök gyártása és/vagy értékesítése, 3. Rész tekintetében: optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszközök gyártása és/vagy értékesítése, 4. Rész tekintetében: termikus és/vagy spektrális fázis diagnosztikai segédeszközök gyártása és/vagy értékesítése) származó árbevételéről szóló nyilatkozatot kell csatolnia évenkénti bontásban, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak.
P/3. Az ajánlattevőnek a Korm.rendelet 19. § (1) bekezdés b) pontja alapján saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámolójának azt a részét kell csatolnia, mely alapján megállapítható az adózott eredmény (ha a gazdasági szereplő letelepedése szerinti ország joga előírja közzétételét).
Amennyiben az ajánlatkérő által kért beszámolók a céginformációs szolgálat honlapján megismerhetőek, a beszámolók adatait az ajánlatkérő ellenőrzi, ebben az esetben a céginformációs szolgálat honlapján megtalálható beszámolók csatolása nem szükséges.
Amennyiben az ajánlattevő letelepedése szerinti ország joga nem írja elő beszámoló közzétételét, akkor az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző utolsó három, lezárt üzleti év adózott eredményéről.
Amennyiben az ajánlattevő a P/3. pont szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert az előírt időszak után kezdte meg működését, alkalmasságát a működési ideje alatt elért – általános forgalmi adó nélkül számított – közbeszerzés tárgyából származó árbevételéről szóló nyilatkozattal jogosult igazolni.
Az ajánlatkérő felhívja továbbá a figyelmet a Korm.rendelet 19. §-ának (3) bekezdésére. A gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolása vonatkozásában alkalmazandóak továbbá a Kbt. 65. §-ának (7)-(8) és (11) bekezdéseiben, valamint a Korm.rendelet 3. § (2) bekezdésében és 6. §-ában foglaltak.
Ha az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva felel meg, e szervezetnek - az általa igazolt alkalmassági követelmények tekintetében - az ajánlattevő tekintetében előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést [Kbt. 67. § (3) bekezdés].

Economic/financial minimum level:

P/1. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha – az általános forgalmi adó nélkül számított – teljes árbevétele az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összességében nem éri el:
Az 1. Rész tekintetében a 22 000 000 forintot,
A 2. Rész tekintetében a 23 000 000 forintot,
A 3. Rész tekintetében a 12 000 000 forintot,
A 4. Rész tekintetében a 20 000 000 forintot.
P/2. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha – az általános forgalmi adó nélkül számított – közbeszerzés tárgyából származó árbevétele az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összességében nem éri el:
Az 1. Rész tekintetében a 16 000 000 forintot,
A 2. Rész tekintetében a 17 000 000 forintot,
A 3. Rész tekintetében a 9 000 000 forintot,
A 4. Rész tekintetében a 15 000 000 forintot.
P/3. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha a saját, illetve jogelődje adózott eredménye az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző utolsó három, lezárt üzleti évek közül egynél több üzleti évben negatív volt.
Amennyiben az ajánlattevő a P/3. pont szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert az előírt időszak után kezdte meg működését, akkor az ajánlatkérő akkor minősíti alkalmatlannak az ajánlattevőt, ha a működési ideje alatt elért – általános forgalmi adó nélkül számított – közbeszerzés tárgyából származó árbevétele nem éri el:
Az 1. Rész tekintetében a 16 000 000 forintot,
A 2. Rész tekintetében a 17 000 000 forintot,
A 3. Rész tekintetében a 9 000 000 forintot,
A 4. Rész tekintetében a 15 000 000 forintot.
A P/3. gazdasági és pénzügyi alkalmassági követelménynek – figyelemmel a Kbt. 65. § (6) bekezdésében foglaltakra – közös ajánlattétel esetén elegendő, ha a közös ajánlattevők egyike megfelel. A P/1. és P/2. gazdasági és pénzügyi alkalmassági követelményeknek – figyelemmel a Kbt. 65. § (6) bekezdésében foglaltakra – közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.

Technical/professional eligibility:

M/1-M/4. A 321/2015. (X. 30.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 1. § (1) bekezdése és 5. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevőnek az ajánlatban csatolnia kell az egységes európai közbeszerzési dokumentumot, melynek elegendő a IV. részének „α” szakaszát kitölteni e tekintetben, figyelemmel arra, hogy a Korm.rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az ajánlatkérő elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát is az M/1-M/4. számú műszaki-szakmai alkalmassági követelmény előzetes igazolására.
A Korm.rendelet 1. §-ának (2) bekezdése alapján az ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott ajánlattevőnek a Korm.rendelet IV. Fejezetének megfelelően kell igazolnia, hogy megfelel az előírt alkalmassági követelményeknek, az alábbiak szerint:
M/1-M/4. Az ajánlattevőnek a Korm.rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja alapján ismertetnie kell az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három évben – az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően – teljesített legjelentősebb az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített szállítási (gyártási és/vagy értékesítési) tárgyú referenciamunkákat a Korm.rendelet 21. § (1) bekezdésének a) pontjában és (1a) bekezdésében, valamint a 22. § (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak szerint.
A szerződést kötő másik fél által adott igazolásnak, illetve az ajánlattevő nyilatkozatának tartalmaznia kell legalább:
— a szerződést kötő másik fél megnevezését (név és cím),
— a szerződést kötő másik fél kapcsolattartójának nevét és elérhetőségét,
— a szerződés tárgyának rövid leírását olyan részletességgel, melyből az alkalmassági feltételnek való megfelelés egyértelműen megállapítható,
— az M/1. alkalmassági követelmény esetén az ellenszolgáltatás összegét,
— az alkalmassági minimumkövetelményben megjelölt műszaki és mennyiségi adato(ka)t,
— a teljesítés (részteljesítés) idejét (kezdő és befejezésének időpontja év, hónap, nap megadásával),
— a teljesítés mennyiségét,
— nyilatkozatot arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
Az ajánlatkérő a referenciamunka tekintetében a kezdő napon a szerződés megkötésének napját, illetve részteljesítés esetén a részteljesítés tényleges megkezdésének napját érti.
A műszaki-szakmai alkalmasság igazolása vonatkozásában alkalmazandóak továbbá a Kbt. 65. §-ának (7), (9) és (11) bekezdéseiben foglaltak.
Ha az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva felel meg, e szervezetnek – az általa igazolt alkalmassági követelmények tekintetében – az ajánlattevő tekintetében előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést [Kbt. 67. § (3) bekezdés].

Technical/professional minimum level:

M/1. az 1. Rész tekintetében: Alkalmas az ajánlattevő, ha az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három évben az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített – de legfeljebb hat éven belül megkezdett – 1 vagy több olyan referenciamunkát, amely(ek)nek tárgya összesen legalább nettó 20 000 000 Ft értékű optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszközök gyártása és/vagy értékesítése volt.
M/2. a 2. Rész tekintetében: Alkalmas az ajánlattevő, ha az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három évben az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített – de legfeljebb hat éven belül megkezdett – 1 vagy több olyan referenciamunkát, amely(ek)nek tárgya összesen legalább 8 db optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszközök gyártása és/vagy értékesítése volt.
M/3. a 3. Rész tekintetében: Alkalmas az ajánlattevő, ha az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három évben az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített – de legfeljebb hat éven belül megkezdett – olyan referenciamunkát, amelynek tárgya összesen legalább 1 db optikai és/vagy időbeli és/vagy spektrális diagnosztikai eszköz gyártása és/vagy értékesítése volt.
M/4. a 4. Rész tekintetében: Alkalmas az ajánlattevő, ha az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három évben az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített – de legfeljebb hat éven belül megkezdett – olyan referenciamunkát, amelynek tárgya összesen legalább 1 db termikus és/vagy spektrális fázis diagnosztikai segédeszközök gyártása és/vagy értékesítése volt.
Az előírt műszaki és szakmai alkalmassági követelményeknek – figyelemmel a Kbt. 65. § (6) bekezdésében foglaltakra – közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-04-07 - 2018-05-23

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-150494:obj:1
Classification
CPV / 38600000
Additional classifications
CPV / 33114000
Description
1 db D-cycle NIR rendszer 4 fs impulzusok mérésére
Diszperzió szkennelés (D-scan) módszerén alapuló rendszer ultrarövid impulzusok teljes (amplitúdó és fázis) karakterizálására.
Bemeneti nyaláb spektrális tartománya: 700–1400 nm vagy szélesebb.
Kalibrált spektrális válasz.
Mérhető transzformáció-limitált impulzusidő: 4 fs-tól 10 fs-ig vagy szélesebb tartományon.
Mérhető impulzusidő 4 fs-tól 256 fs-ig vagy szélesebb tartományon, amennyiben a nyújtott impulzus spektruma a támogatott transzformáció-limitált impulzusidőn belül van.
Csörp (GDD) tartomány: abszolútértékben 370 fs2 vagy szélesebb.
Kompatibilitás 1 kHz-es és kisebb ismétlési frekvenciával.
Maximális bementi impulzusenergia: kisebb mint 10 uJ.
Maximális meneti nyalábméret (1/e2): kisebb mint 3 mm.
Vezérlő számítógép szoftverrel és USB kábellel.
Fejlesztői szoftverkörnyezet (SDK), amely tartalmazza a .NET keretrendszerben működő DLL-eket a feldolgozott mérési adatok és a mindennapi vezérléshez szükséges parancsok C# programnyelven történő közvetlen eléréséhez.
12 hónap szoftverfrissítés
12 hónap karbantartás
Üzembe helyezés.
Az ajánlatkérő elfogadja a közbeszerzés tárgyával egyenértékű megajánlást is.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-150494:obj:2
Classification
CPV / 38600000
Additional classifications
CPV / 33114000
Description
5 db Miniatűr NIR spektrométer
Maximális mérete: 67.0 x 58.0 x 20.0 mm vagy kisebb.
Spektrális tartomány 900–1700 nm vagy szélesebb.
Pixelek száma: 512 vagy több.
Felbontás 4 nm vagy kisebb.
Hűtött InGaAs detektor.
SMA 905 csatlakozó.
Szoftver és USB kábel.
Fejlesztői szoftverkörnyezet (SDK), amely tartalmazza a .NET keretrendszerben működő DLL-eket a feldolgozott mérési adatok és a mindennapi vezérléshez szükséges parancsok C# programnyelven történő közvetlen eléréséhez.
12 hónap szoftverfrissítés
2 db Kompakt nagy felbontású NIR spektrométer
Maximális mérete: 89,5 x 68,0 x 19,5 mm vagy kisebb.
Spektrális tartomány 700–1040 nm vagy szélesebb.
Felbontás 0,4 nm vagy kisebb.
SMA 905 csatlakozó.
Szoftver és USB kábel.
36 hónap szoftverfrissítés
1 db Miniatűr UV-VIS-NIR spetrométer
Maximális mérete: 64,0 x 42,0 x 14,5 mm vagy kisebb.
Spektrális tartomány 190–1100 nm vagy szélesebb.
Felbontás 1,5 nm vagy kisebb.
SMA 905 csatlakozó.
Szoftver és USB kábel.
36 hónap szoftverfrissítés
3 db Miniatűr VIS-NIR spetrométer
Maximális mérete: 64,0 x 42,0 x 14,5 mm vagy kisebb.
Spektrális tartomány 480–1100 nm vagy szélesebb.
Felbontás 1,5 nm vagy kisebb.
SMA 905 csatlakozó.
Szoftver és USB kábel.
36 hónap szoftverfrissítés
1 db Kompakt MIR spektrométer
Spektrális tartomány: 900–2200 nm vagy szélesebb.
Integrációs idő: 1 ms–1 s vagy szélesebb.
Spektrális felbontás: 5 nm vagy kisebb (25 um-es bemeneti résszélességgel).
Jel/zaj arány: 10 000 vagy nagyobb @ 100 ms integrációval.
SMA 905 csatlakozó.
Szoftver, USB kábel és tápegység.
12 hónap szoftverfrissítés
Az ajánlatkérő elfogadja a közbeszerzés tárgyával egyenértékű megajánlást is.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-150494:obj:3
Classification
CPV / 38600000
Description
2 db Egyciklusú FROG rendszer 5 fs impulzusok mérésére
Frekvenciabontott optikai kapuzás (FROG) módszerén alapuló rendszer ultrarövid impulzusok teljes (amplitúdó és fázis) karakterizálására.
Mérhető impulzushossz: 5 fs – 5 ps vagy szélesebb.
Bemeneti nyaláb spektrális tartománya: 700–1400 nm vagy szélesebb.
Kalibrált spektrális válasz.
Legalább 60 ps-ig szoftveresen vezérelhető időbeli tartomány.
Időbeli felbontás: 2 fs vagy rövidebb.
Impulzus komplexitás: impulzusidő-sávszélesség szorzat legalább 50-ig mérhető.
Fázis pontosság: legalább 0.01 rad.
Valós idejű érzékenység (csúcsteljesítmény és átlagátlagteljesítmény szorzata) legalább 4 W2.
Átlagolt érzékenység (csúcsteljesítmény és átlagátlagteljesítmény szorzata) legalább 0.01 W2.
Kollimált bemeneti nyalábátmérő (1/e2): 2–8 mm vagy szélesebb tartomány.
Feldolgozási sebesség: 2 Hz vagy gyorsabb.
Fizikai méretek: 33 cm x 33 cm x 19 cm vagy kisebb.
Hálózati követelmények: 100–230 VAC, 50-60 Hz.
Szoftveresen állítható döntési szöggel rendelkező nemlineáris kristály.
Beépített beállító kamerák.
Valós idejű adatfeldolgozó és kiértékelő szoftver.
12 hónap szoftverfrissítés
12 hónap karbantartás
Az ajánlatkérő elfogadja a közbeszerzés tárgyával egyenértékű megajánlást is.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-150494:obj:4
Classification
CPV / 38600000
Description
1 Infravörös bolometrikus kamera
Spektrális tartomány: 3–5 um (100–500 CoDetektor: hűtés nélküli mikrobolométer mátrix, 640 × 480 pixel; pixelek mérete: ≤17 um; mérési frekvencia ≥ 50fps; külső trigger bemenet; szoftverrel és tápegységgel.
1 Dazzler UHR-650-1100
Akuszto optikai programozható impulzus formáló (AOPDF). Jitter-mentes verzió, 50W RF erősítővel, CEP kontroll modullal. Akuszto-optikai kristály: 25 mm hosszú, nagy spektrális felbontást biztosító TeO2; RF tetszőleges hullámformák generálására alkalmas jelgenerátor; Laptoppal, szoftverrel, felhasználói kézikönyvvel.
Üzembe helyezés és betanítás 1 alkalommal 2 főre az ELI-ALPS helyszínén.
Az ajánlatkérő elfogadja a közbeszerzés tárgyával egyenértékű megajánlást is.

Parties

Roles
buyer
Organization name
ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.
Street address
Budapesti út 5.
Locality
Szeged
Postal code
6728
Country
HU
Contact name
dr. Jakus Péter, beszerzési és közbeszerzési csoportvezető
E-mail
kozbeszerzes@eli-alps.hu
Phone
+36 305034720
Fax
+36 62550191
Website
Link

Organization data Organization in JSON