Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of rolling stock

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-148952:2018-300680
Date
2018-07-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-148952

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of rolling stock
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2018-08-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има издаден валиден сертификат за функция по поддържане на превозни средства ІV-то и V-то ниво съгласно Наредба № 59 от 5.12.2006 г. за управление на безопасността в железопътния транспорт, чл. 62б, ал. 2, т. 2. Сертификатът да е издаден за поддържане на специализирани превозни средства за поддържане на железния път, а за чуждестранни лица – аналогични сертификати съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, изискване се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, подизпълнителите трябва да отговарят на съответния критерий за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата. За чуждестранни лица се приема регистрирането в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Документ за доказване: заверено копие на сертификат за функция по поддържане на превозни средства ІV-то и V-то ниво съгласно Наредба № 59 от 5.12.2006 г. за управление на безопасността в железопътния транспорт, чл. 62б, ал. 2, т. 2. Сертификатът да е издаден за поддържане на специализирани превозни средства за поддържане на железния път.За чуждестранни лица – аналогичен сертификат съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Документът се представя от участниците, определени за изпълнители, в случаите на чл. 67, ал. 6 от ЗОП.При подаване на офертата съответствието с критерия годност се посочва в раздел А: „Годност“ на част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП.

Economic/financial eligibility:

Икономическо и финансово състояние — не се изисква.

Technical/professional eligibility:

За обособени позиции 1 и 2 възложителят поставя следните изисквания:1. Участникът трябва да е изпълнил дейности, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка за последните три години, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. 2. Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството. Под „предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка” се разбира дейност, която включва ремонт на възли и агрегати на ТПМ и РССМ — моторни влекачи.Обемът не е от значение. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор по отношение на техническите и професионални способности на участника по т. 1 се доказва от обединението участник, а по т. 2 се доказва от всеки член в обединението участник, който ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, те трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата. Когато участникът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Документите се представят от участниците, определени за изпълнители, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП. При подаване на офертата съответствието с критерия „Технически и професионални способности“ се посочва в част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“ и раздел Г: „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от еЕЕДОП.За доказване на техническите и професионални способности на участниците се представят следните документи във връзка с поставените изисквания:1. Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга;2. Сертификати, издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация" или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.

Technical/professional minimum level:

Изисквано минимално ниво за обособени позиции 1 и 2:1. Участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една дейност за услуга, идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, за последните три години от датата на подаване на офертата. Минималното изискване може да бъде доказано с изпълнени един или няколко договора.2. Участникът да има функционираща система за управление на качеството в съответствие с БДС EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалент с обхват, предмета на обществената поръчка (ремонт на възли и агрегати на ТПМ и РССМ — моторни влекачи).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-07-12 - 2018-08-16
Value
266 606.00 BGN
Minimum value
266 606.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-148952:obj:1
Classification
CPV / 50222000
Description
Извършване на ремонтни дейности по необходимост на машини от тежка пътна механизация (ТПМ) с включени резервни части за период от две години на около 24 броя машини. Ще бъдат извършени 46 вида ремонтни дейности: ремонт на спирачната система на машините, включващи в себе си следните възли, кран машинисти, кран на директна спирачка, функжионни винтили, въздушни резервоари, лостова система, спирачни цилиндри, държатели на спирачните калодки и др; ремонт на силовата предавателна система, включваща редуктори, карданни валове, скоростни и предавателни кутии и устройствата за тяхното управление; ремонт на дизеловия двигател; ремонти на работните устройства на машините от ТПМ – подбивни апарати, вериги за пресяване, ленти за изхвърляне, дискове и др; ремонти на електрическата и пневматична система за управление — съгласно техническата спецификация за обособена позиция 1.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-148952:obj:2
Classification
CPV / 50222000
Description
Извършване на ремонтни дейности по необходимост на моторни влекачи с включени резервни части за период от две години на около 40 броя машини. Ще бъдат извършени 58 вида ремонтни дейности: ремонт на спирачната система на машините, включващи в себе си следните възли, кран машинисти, кран на директна спирачка, функжионни винтили, въздушни резервоари, лостова система, спирачни цилиндри, държатели на спирачните калодки и др; ремонт на силовата предавателна система, включваща редуктори, карданни валове, скоростни и предавателни кутии и устройствата за тяхното управление; ремонт на дизеловия двигател; ремонти на работните устройства на машините от ТПМ – подбивни апарати, вериги за пресяване, ленти за изхвърляне, дискове и др; ремонти на електрическата и пневматична система за управление на — съгласно техническа спецификация за обособена позиция 2.

Parties

Roles
buyer
Organization name
DP „Natsionalna kompaniya Zhelezopatna infrastruktura“
Street address
bul. „Knyaginya Mariya Luiza“ No. 110
Locality
Sofiya
Postal code
1233
Country
BG
Contact name
inzh. Stoyanka Todorova
E-mail
st.todorova@rail-infra.bg
Phone
+359 2932-2458
Fax
+359 2931-0663
Website
Link

Organization data Organization in JSON