Hungary - Veszprém: Various medicinal products

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-132100:2018-132100
Date
2018-03-27
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-132100

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Veszprém: Various medicinal products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2018-05-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Kizáró okok:
— Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1) bekezdésében meghatározott kizáró okok valamelyike fenn áll,
— A gazdasági szereplő akkor sem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában, amennyiben vele szemben a Kbt. 62. § (2) bekezdésében meghatározott kizáró ok fenn áll.
Megkövetelt igazolási mód:
A magyarországi letelepedésű ajánlattevő(k), valamint adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő(k) vonatkozásában a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 4. §-a (előzetes igazolás, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával), és - Ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti felhívása alapján - 8. §-a szerint kell igazolni a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésben foglalt kizáró okok fenn nem állását, tekintettel a rendelet 12-14. és 16. §-ára is.
A nem Magyarországon letelepedett ajánlattevő, alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő esetében az ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 4. §-a (előzetes igazolás, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával) és - Ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti felhívása alapján - 10. §-a szerinti igazolásokat és írásbeli nyilatkozatokat fogadja el.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani a Kbt. 62. §-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdése alapján azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevőnek a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot kell benyújtani.
A kizáró okok fenn nem állására vonatkozó nyilatkozatokat az adott eljárásra vonatkozóan szükséges megtenni, a nyilatkozatoknak jelen felhívás feladása napjánál nem régebbi keltezésűnek kell lenniük.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevők figyelmét a Bizottság (EU) 2016/7 végrehajtási rendeletére (2016. január 5.) az egységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványának meghatározásáról, mely 2016. január 6-án jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában (http://www.kozbeszerzes.hu/mutat/1523/).
Ajánlatkérő az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően a Kbt. 69. § (4) bekezdése szerint jár el.
Az ajánlatkérő nem kéri az érintett ajánlattevő(k)től a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet IV. Fejezete szerinti azon részletes igazolás(oka)t, amelyekhez az ajánlatkérő a Kbt. 69. § (11) bekezdésében foglaltaknak megfelelően ingyenes elektronikus adatbázisba belépve közvetlenül hozzájuthat.
Öntisztázás:
A Kbt. 64. § (1)-(2) bekezdés alapján.

Technical/professional eligibility:

Az ATnek az ajánlatában a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésének megfelelően, a Korm. rendelet 5. §-ában foglaltaknak megfelelően az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelménynek azzal, hogy az ajánlatkérő az EEKDban nem kéri a formanyomtatvány IV. részében szereplő részletes információk megadását, csupán a IV. rész # pontját szükséges kitölteni.
Az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevőnek és adott esetben további ajánlattevő(k)nek az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően, az ajánlatkérő felhívása alapján a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdésének megfelelően, a Korm. rendelet 21. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően kell részletesen igazolnia/igazolniuk, hogy megfelel(nek) az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelménynek.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés szerinti - ajánlatkérői felhívásra történő - részletes igazolás módja:
M1. A 321/2015. Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pont szerint az eljárást megindító felhívás feladásának napjától visszafelé számított 3 év legjelentősebb szállításainak ismertetése és igazolása az alábbiak szerint:
a) ha a szerződést kötő másik fél a Kbt. 5. § (1) bekezdés a)-c) és e) pontja szerinti szervezet, illetve nem magyarországi szervezetek esetében olyan szervezet, amely a 2014/24/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján ajánlatkérőnek minősül, az általa kiadott vagy aláírt igazolással;
b) ha a szerződést kötő másik fél az a) pontban foglalthoz képest egyéb szervezet, az általa adott igazolással vagy az ajánlattevő, a részvételre jelentkező, illetve az alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet nyilatkozatával [321/2015. Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés].
A 321/2015. Korm. rendelet 21. § (1a) bekezdés a) pontja értelmében Ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szállításokat veszi figyelembe.
A fentiek szerinti igazolás, illetve nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat: a teljesítés ideje (kezdés és befejezés időpontja év, hónap, nap pontossággal), a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya, mennyisége vagy az ellenszolgáltatás összege, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e. [321/2015. Korm. rendelet 22. § (2) bekezdés].
A Kbt. 67. § (1) bekezdése szerinti nyilatkozatban ajánlattevő csupán arról köteles nyilatkozni, hogy az általa igazolni kívánt alkalmassági követelmények teljesülnek, az alkalmassági követelmények teljesítésére vonatkozó részletes adatokat nem köteles megadni.
Ajánlattevő az alkalmassági követelmények teljesítésére vonatkozó részletes adatokat tartalmazó, az eljárást megindító felhívásban előírt saját nyilatkozatait az alkalmassági követelmények tekintetében az eljárást megindító felhívásban előírt igazolások benyújtására vonatkozó szabályok szerint, az Ajánlatkérő Kbt. 69. § szerinti felhívására köteles benyújtani.
A Kbt. 65. § (6) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
A Kbt. 65. § (7) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt (követelményeket), amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik.
AT-nek az ajánlatban csatolnia kell a kapac. rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot, amely alátámasztja, hogy a szerz telj. szükséges erőforrások rend. állnak majd a szerz. telj. időtartama alatt.

Technical/professional minimum level:

M1. Részajánlatonként. Alkalmas az ajánlattevő, amennyiben az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított 36 hónapban rendelkezik, részajánlatonként összesen legalább a kiírt éves mennyiség minimum 50 % -át elérő darabszámú, közbeszerzés tárgyának megfelelő (közbeszerzés tárgya: részajánlatonként a megajánlott termék megnevezése, kiszerelési egységtől függetlenül), az előírásoknak és szerződésnek megfelelősen teljesített referenciával. Amennyiben az 50 % tört értéket ad ki, úgy lefelé szükséges kerekíteni.
A referencia igazolható egy vagy több közbeszerzés tárgya (közbeszerzés tárgya: részajánlatonként a megajánlott termék megnevezése, kiszerelési egységtől függetlenül) szerinti szállításából származó szerződéssel.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-03-27 - 2018-05-03
Value
1.00 HUF
Minimum value
1.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-132100:obj:1
Classification
CPV / 33690000
Description
Adásvételi szerződés - „Gyógyszerek és infúziós anyagok beszerzése.”.
Részajánlat: összesen. kiszerelési egységgel.
438 részajánlat, összesen 160 280 doboz kiszerelési egységgel
A közbeszerzési dokumentum tartalmazza a termékekre vonatkozó mennyiséget és részletes műszaki leírást.
Amennyiben az eljárást megindító felhívás és az ajánlattételi dokumentációban márkanevet, típusnevet alkalmaz, az csak a beszerzendő termékek jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt. Az Ajánlatkérő elfogad a megnevezett termékkel egyenértékű teljesítést. Az egyenértékűséget (pl. tulajdonságra, funkcióra, alapanyagra vonatkozóan) az Ajánlattevőnek kell műszaki leírással, vagy minőségtanúsítvánnyal igazolnia. Az ajánlatkérő a Kbt. 58. § (4) bekezdésének, valamint a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 46. § (3) bekezdésében foglaltak szerint rendelkezésének alapján az azzal egyenértékű teljesítést elfogadja.
Az ajánlatkérő az áru rabatt adásának lehetőségét biztosítja valamennyi rész esetében. Amennyiben ajánlattevő nem ad rabattot az ajánlat nem érvénytelen. Ajánlatkérő a nettó ajánlati árba a rabattot beszámítja.
Egy adott részre ajánlott változatban orvosszakmai szempontok miatt csak azonos gyártótól származó készítménnyel lehet ajánlatot tenni, továbbá az adott részen belül az összes a részletes árajánlatban szereplő sorra kötelező ajánlatot tenni.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-132100:obj:2
Classification
CPV / 33690000
Description
Adásvételi szerződés - „Gyógyszerek és infúziós anyagok beszerzése.”.
Részajánlat: összesen. kiszerelési egységgel.
438 részajánlat, összesen 160 280 doboz kiszerelési egységgel
A közbeszerzési dokumentum tartalmazza a termékekre vonatkozó mennyiséget és részletes műszaki leírást.
Amennyiben az eljárást megindító felhívás és az ajánlattételi dokumentációban márkanevet, típusnevet alkalmaz, az csak a beszerzendő termékek jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt. Az Ajánlatkérő elfogad a megnevezett termékkel egyenértékű teljesítést. Az egyenértékűséget (pl. tulajdonságra, funkcióra, alapanyagra vonatkozóan) az Ajánlattevőnek kell műszaki leírással, vagy minőségtanúsítvánnyal igazolnia. Az ajánlatkérő a Kbt. 58. § (4) bekezdésének, valamint a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 46. § (3) bekezdésében foglaltak szerint rendelkezésének alapján az azzal egyenértékű teljesítést elfogadja.
Az ajánlatkérő az áru rabatt adásának lehetőségét biztosítja valamennyi rész esetében. Amennyiben ajánlattevő nem ad rabattot az ajánlat nem érvénytelen. Ajánlatkérő a nettó ajánlati árba a rabattot beszámítja.
Egy adott részre ajánlott változatban orvosszakmai szempontok miatt csak azonos gyártótól származó készítménnyel lehet ajánlatot tenni, továbbá az adott részen belül az összes a részletes árajánlatban szereplő sorra kötelező ajánlatot tenni.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Csolnoky Ferenc Kórház
Street address
Kórház utca 1.
Locality
Veszprém
Postal code
8200
Country
HU
Contact name
dr. Hunyadfalvi Balázs
E-mail
iroda@hunyadfalvi.hu
Phone
+36 88556247
Fax
+36 88556209
Website
Link

Organization data Organization in JSON