Bulgaria - Sofia: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-116937:2018-116937
Date
2018-03-16
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-116937
Releases
2018-03-16 (ocds-pyfy63:2018-116937:2018-116937)
2018-11-07 (ocds-pyfy63:2018-116937:2018-490259)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical equipments
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Технически характеристики— К2 (40)
Award period
2018-04-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да е физическо или юридическо лице, което е регистрирано като търговец по националното законодателство на държава членка или държава от Европейското икономическо пространство и притежава разрешение за тази дейност, издадено от регулаторен орган на съответната държава, по реда на ЗМИ.
— Участникът следва да предостави горната информация в Част IV, Раздел А, т. 1) от ЕЕДОП, като посочи номер, дата на издаване и срок на валидност.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Апаратурата, която е предмет на настоящата обществена поръчка да съответства на изискванията за медицински изделия по чл. 14, ал. 2 от ЗМИ. — Участникът следва да предостави информация в Част ІV, Раздел В, от ЕЕДОП за съответствие на апаратурата с посочване на декларация и ЕС сертификат.
2. Участникът трябва да е изпълнил минимум 2 (две) доставки на апаратурата, с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, изпълнени през последните три години от датата на подаване на офертата. Участникът следва да предостави информация в Част ІV, Раздел В, от ЕЕДОП за доставките с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, изпълнени за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
3. Производителите на предлаганата апаратура да притежават сертификати ISO 13485:2012 или по-нов или еквивалент, издаден от акредитирана институция или агенция за качеството. Участникът следва да предостави информация за получен сертификат за внедрена система за качеството в Част IV, Раздел Г от ЕЕДОП /вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват/.
4. Участникът трябва да притежава сертификат ISO 9001:2008 или по-нов или еквивалентен на името на участника в обхвата на предмета на поръчката, издаден на името на името на участника от акредитирана институция или агенция за управление на качеството или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството. В случай, че участникът е и производител, то следва да притежава и сертификат ISO 13485:2012 или по-нов, или еквивалентен.Участникът следва да предостави информация за сертификата за внедрена система за качеството в Част IV, Раздел Г от ЕЕДОП /вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват/.
5. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката — минимум 2 (две) лица, които са сертифицирани специалисти от производителя за монтаж и техническа поддръжка на медицинската апаратура, предмет на настоящата обществена поръчка.Участникът следва да предостави информация за персонала, който ще бъде ангажиран за изпълнение на поръчката в Част IV, Раздел В от ЕЕДОП, като посочи трите имена, данни за документа за придобита професионална компетентност (учебно заведение, или обучаваща организация, № и дата на издаване, образователна степен, специалност или квалификация), а също и данни за притежаваните сертификати (вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват).

Technical/professional minimum level:

1. Доказва се с декларация за съответствие на апаратурата, която е предмет на настоящата обществена поръчка в качеството й на медицинското изделие по чл. 14, ал. 2 от ЗМИ, съставена от производителя или неговият упълномощен представител — копие на оригинала и превод на български език и ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган — копие на оригинала и превод на български език /ако е приложим/; който се представя от избрания изпълнител при сключване на договора или при упражняване правото на възложителя съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
2. Доказва се със списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършените доставки, който се представя от избрания изпълнител при сключване на договора или при упражняване правото на възложителя съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
Забележка: „Идентични или сходни по предмет и обем доставки“ са изпълнени от участника доставки на магнитно-резонансна томография и/или специализиран ехографски апарат за МРТ-УЗ фюжън биопсия на простата.
3. Доказва се със заверено от участника копие на Сертификат ЕN ISO 13485:2012 или по-нов или еквивалентен на името на производителя в обхвата на предмета на поръчката, който се представя от избрания изпълнител при сключване на договора или при упражняване правото на възложителя съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
4. Доказва се със заверено копие на сертификат по стандарт ЕN ISO 9001:2008 или по-нов или еквивалентен на името на участника в обхвата на предмета на поръчката. В случай, че участникът е и производител следва да се представи и заверено копие от сертификат ISO 13485:2012 или по-нов или еквивалентен, който се представя от избрания изпълнител при сключване на договора или при упражняване правото на възложителя съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
5. Доказва се със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, в който са посочени трите имена, професионална компетентност на лицата и притежаваните сертификати. Тези документи се представят от изпълнителя при сключването на договора или при упражняване правото на възложителя съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-03-16 - 2018-04-20
Value
2 250 000.00 BGN
Minimum value
2 250 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-116937:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
За специализирана система за ранна диагностика на карцином на простата, предмет на доставката е представена подробна характеристика и изисквания в Раздел II. Техническа спецификация — Приложение № 1.
Специализирана система за ранна диагностика на карцином на простата включва:
— доставка на 1 (един) брой апарат за магнитно-резонансна томография 1,5Т и 1 (един) брой специализиран ехографски апарат за МРТ-УЗ фюжън биопсия на простата.
В предмета на поръчката се включва също:
— Изготвяне на технологичен проект за разположение на специализирана система за ранна диагностика на карцином на простата и компонентите й в помещенията и по съответните части (Електро и ОВК съобразно изискванията на производителя и приложимата нормативна уредба),
— монтаж, и пускане в действие на специализираната система,
— обучение на специалисти на място за работа със специализираната система,
— гаранционен сервиз,
— Демонтаж на стария апарат за магнитно-резонансна томография собственост на МБАЛ — София.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. „Georgi Sofiyski“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Anna Krasteva
E-mail
anna.krasteva@vma.bg
Phone
+359 29225388
Fax
+359 29526536
Website
Link

Organization data Organization in JSON