Hungary - Sopron: Railway-track maintenance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2018-106390:2018-106390
Date
2018-03-09
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2018-106390

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Sopron: Railway-track maintenance services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (80)
- Quality: M.2.3) alkalmassági követelmény alatt meghatározott szakember többlet tapasztalata/hó (AK az előírt 12 hónap felett max. 12 hónap többlettapasztalatot vesz figyelembe) (10)
- Quality: M.2.4) alkalmassági követelmény alatt meghatározott szakember többlet tapasztalata/hó (AK az előírt 12 hónap felett max. 12 hónap többlettapasztalatot vesz figyelembe) (10)
Award period
2018-04-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Kizáró okok: Az eljárásban nem lehet AT, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll.
Előzetes igazolási mód:
AT-nek ajánlatában a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: K. r.) 4. §-a szerint, azegységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványának (továbbiakban: EEKD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok hatálya alá.
A kizáró okok fenn nem állását a Korm. r. 1. § - 16. § rendelkezései szerint kell igazolni.
AT az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az EEKD-t köteles benyújtani a kizáró okok hiányának igazolása érdekében.
A Korm.r. 15. § (2) bekezdése szerint, azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt az alkalmasság igazolásában AT a Kbt. 67. § (4) bekezdés szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani. A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha AK az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.
Az EEKD-t a Korm.r. 4. § és 6-7. § alapján kell kitölteni.
Igazolási mód (AK Kbt. 69.§ (4) bekezdése szerinti felhívásra):
AK az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető AT-t – adott esetben, AK döntésének megfelelően további AT-ket – megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni a felhívásban előírt kizáró okok hiányának a Korm.r. III. fejezete szerinti igazolására:
a) Magyarországon letelepedett AT-nek a Korm.r. 8.§-ban meghatározottak szerint
b) nem Magyarországon letelepedett AT-nek a Korm.r. 10.§-ban foglaltak szerint
Nem Magyarországon letelepedett AT-knek nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy az előírt Kbt. 62. §szerinti kizáró okokra vonatkozóan a Korm. r.10.§-ában meghatározott igazolásokat az adott ország mely hatósága jogosult kiállítani, és az igazolásokat azzal összhangban kell benyújtaniuk.
Nem Magyarországon letelepedett AT esetében AK alkalmazhatja a Korm. r. 45.§-át.
A Kbt. 62. § (1) bekezdés a), b), e), h), j), l), n), p), q pontjában meghatározott időtartamot mindig a kizáró ok fenn nem állásának ellenőrzése időpontjától kell számítani.
AT-k, illetve adott esetben az eljárásban megjelölt alvállalkozók, valamint az alkalmasság igazolására igénybe vett más szervezetek által a kizáró okok tekintetében csatolt nyilatkozatoknak (ideértve az EEKD-t) a jelen felhívás Európai Unió Hivatalos Lapja kiegészítésében (TED) való közzétételének napjánál nem régebbi keltezésűeknek kell lenniük.

Economic/financial eligibility:

A) Előzetes igazolás:
AT a felhívásban előírt gazdasági és pénzügyi alkalmassági feltételeknek való megfelelését ajánlatában a K. r. 5. § alapján az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával igazolja előzetesen. AK a gazdasági, ill. pénzügyi alkalmasság igazolására elfogadja AT egyszerű nyilatkozatát (formanyomtatvány IV. rész α szakasz kitöltése anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát kitöltené).
A Kbt. 65. § (6) bek. alapján a gazdasági, ill. pénzügyi alkalmassági követelményeknek közös AT-k együttesen is megfelelhetnek. A Kbt. 65. § (7) bek. alapján a gazdasági, ill. pénzügyi alkalmassági követelményeknek az AT-k bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az ajánlati felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt, amelynek igazolása érdekében az AT ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik. E körben felhívjuk AT-k figyelmét a Kbt. 65. § (8) bekezdésében foglaltakra.
A Kbt. 65. § (6)-(7) bek. alkalmazása esetén felhívjuk a figyelmet a K. r. 3. § (2)-(3) bek. megfelelő alkalmazására.
A Kbt. 67. § (3) bek. alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.
Ha az AT a Korm. r. 19. § (1) bek. c) pontja szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az AK által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett AT kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának AK által elfogadott módjáról.
B) Felhívásra:
AK a Kbt. 69.§ (4), (6) bek. értelmében az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető AT-t – adott esetben AK döntésének megfelelően további AT-ket – megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni a felhívásban előírt gazdasági és pénzügyi alkalmasságának a K. r. IV. fejezete szerinti igazolására, az alábbiak szerint:
P.1.) AT a Korm. r. 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján nyújtsa be az ajánlati felhívás feladását megelőző 3 lezárt üzleti évre vonatkozóan a közbeszerzés tárgyából (vasúti felépítményi vizsgálatok végzése) származó árbevételéről szóló nyilatkozatát attól függően, hogy az AT mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg a tevékenységét, ha ezek az adatok rendelkezésre állnak. Amennyiben az AT nem rendelkezik a felhívás feladásának napját megelőző utolsó három lezárt üzletiév árbevételi adataival, úgy a tevékenysége megkezdése óta eltelt mérlegfordulónappal lezárt üzleti évek teljesnettó árbevételének kell megfelelnie az alkalmassági követelménynek. AK alkalmazza a Korm.r. 19 § (3) bekezdését.
AK rögzíti, hogy a nem forintban rendelkezésre álló adatokat (referencia értéke) eredeti devizanemben kéri megadni. Az idegen devizanemben megadott értékek, adatok forintra történő átszámítása során AK-az eljárást megindító felhívás közzétételének napján érvényes Magyar Nemzeti Bank által közzétett devizaközép-árfolyamot alkalmazza.

Economic/financial minimum level:

P.1.)Alkalmatlan az AT, amennyiben az ajánlati felhívás feladását megelőző 3 lezárt üzleti évre vonatkozóan a közbeszerzés tárgyából, azaz vasúti felépítményi vizsgálatok végzéséből származó árbevétele a három év összességében nem érte el a nettó 90 000 000 HUF-ot.
AK felhívja a figyelmet, hogy a P.1.) alkalmassági követelményt és az igazolási módot a minősített AT-k jegyzékéhez képest szigorúbban határozta meg.

Technical/professional eligibility:

A) Előzetes igazolás:
AT az előírt műszaki, ill. szakmai alkalmasságát ajánlatában a K. r. 5. § alapján az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával igazolja előzetesen. AK a műszaki, ill. szakmai alkalmasság igazolására elfogadja AT egyszerű nyilatkozatát (formanyomtatvány IV. rész α szakasz kitöltése anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát kitöltené). A Kbt. 65. § (6) bek. alapján az előírt alkalmassági követelményeknek közös AT-k együttesen is megfelelhetnek.
A Kbt. 65. § (7) bek. alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az AT-k bármely más szervezet (személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül.
A Kbt. 65. § (6)-(7) bek. alkalmazása esetén felhívjuk AT-k figyelmét a Korm. r. 3. § (2)-(3) bek. megfelelő alkalmazására.
A Kbt. 65. § (9) bekezdés alapján a Kbt. végrehajtási rendeletében foglaltak szerint előírt, szakemberek – azok végzettségére, képzettségére – rendelkezésre állására vonatkozó követelmény, valamint a releváns szakmai tapasztalatot igazoló referenciákra vonatkozó követelmény teljesítésének igazolására a gazdasági szereplő csak akkor veheti igénybe más szervezet kapacitásait, ha az adott szervezet olyan mértékben részt vesz a szerződés, vagy a szerződés azon részének teljesítésében, amelyhez e kapacitásokra szükség van, amely – az AT saját kapacitásával együtt – biztosítja az alkalmassági követelményben elvárt szaktudás, illetve szakmai tapasztalat érvényesülését a teljesítésben. A Kbt. 65. § (7) bek. szerint csatolandó kötelezettségvállalásnak ezt kell alátámasztania.
B) Felhívásra:
AK a Kbt. 69.§ (4), (6) bek. értelmében az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető AT-t-adott esetben, AK döntésének megfelelően további AT-ket-megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni a felhívásban előírt műszaki, ill. szakmai alkalmasságának a K. r. IV. fejezete szerinti igazolására, az alábbiak szerint:
M.1.) AT a K. r. 21. § (3) bek. a) pontja alapján nyújtsa be az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 év legjelentősebb, a közbeszerzés tárgya szerinti szolgáltatásainak ismertetését. A referenciát a K. r. 22. § (1) bek. szerint kell igazolni.
Az igazolás/nyilatkozat minimális tartalma:
— szerződést kötő másik fél megnevezése és címe, székhelye, kapcsolattartó neve, elérhetősége,
— szolgáltatás tárgyának ismertetése olyan részletezettséggel, hogy abból az alkalmassági követelményeknek való megfelelés egyértelműen megállapítható legyen,
— a szolgáltatás mennyisége,
— teljesítés kezdő és befejező időpontja (év, hónap, nap pontossággal),
— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
Olyan szerződés esetében, amely a bemutatni kért szolgáltatásokon kívül további munkákat is tartalmazott, kérjük a szerződés tárgyát erre tekintettel megbontva bemutatni a szolgáltatások értékének feltüntetésével.
Amennyiben AT a referencia alapjául szolgáló szerződést közös AT-ként teljesítette, úgy a referenciaigazolásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy AT a szerződés mely részeit teljesítette. Amennyiben a közös AT-ként teljesített szolgáltatás megrendelésére vonatkozó referencia igazolás vagy nyilatkozat – a teljesítés oszthatatlansága miatt – nem állítható ki az egyes AT-k által teljesített szolgáltatások elkülönítésével, úgy a referencia igazoláson, vagy nyilatkozaton azt kell feltüntetni, hogy az igazolást benyújtó AT az általa elvégzett teljesítés alapján az ellenszolgáltatásból milyen arányban részesült.
Folytatás a „VI.4.3) Jogorvoslati kérelmek benyújtása" pont alatt.

Technical/professional minimum level:

M.1.) alkalmatlan az AT, amennyiben nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 évben az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített, alábbi vasúti felépítményi vizsgálatok végzésére vonatkozó referenciákkal, amelyek a 3 év összességében tartalmaznak legalább:
— 400 vkm-en végzett gépi EN 13848-1 szabványban meghatározott torzításmentes (D1 hullámhosszon) vágánymérés és vágánymérés adatfeldolgozást,
— 30 vkm-en végzett kézi ultrahangos mérést,
— 400 vkm-en gépi ultrahangos mérést,
— 30 vkm-en végzett gépi sínprofil mérést,
— 400 vkm-en végzett örvényáramos mérést.
AT alkalmassága több referenciával is igazolható.
AK a Korm.r. 21.§ (3a) bek. alapján az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított három évben befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szolgáltatás megrendeléseket veszi figyelembe.
M.2) Alkalmatlan az AT, amennyiben nem rendelkezik legalább:
M.2.1) 1 fő 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet szerinti vonali tolatásvezetői vizsgával rendelkező szakemberrel;
M.2.2) 1 fő 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet szerinti egyszerűsített forgalmi vizsgával rendelkező szakemberrel;
M.2.3) 1 fő felsőfokú építő- vagy közlekedés- vagy gépész- vagy villamosmérnöki szakirányú végzettséggel és legalább 12 hónap vágányméréssel kapcsolatos szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberrel;
M.2.4)1 fő 266/2013.(VII.11.) K. r. szerinti SZÉM1 szakterületi (vagy ezzel egyenértékű) végzettséggel és legalább 12 hónap vasúti felépítmény diagnosztika területén szerzett szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberrel.
Ugyanazon szakember több pozícióra is megjelölhető, azaz a szakemberek között az átfedés megengedett.
AK a felhívja a figyelmet, hogy a M.1); M.2) alkalmassági követelményeket és az igazolási módot a minősített AT-k jegyzékéhez képest szigorúbban határozta meg.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2018-03-09 - 2018-04-13
Value
200 000 000.00 HUF
Minimum value
200 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2018-106390:obj:1
Classification
CPV / 50225000
Description
Vágány-, síndiagsznosztikai vizsgálatok végzése és űrszelvénymérés legfeljebb 200 000 000 HUF keretösszeg erejéig. AK a szerződés hatálya alatt a teljes keretösszeg 70 %-ra vállal lehívási kötelezettséget.
1. Vágánygeometriai mérések és kiértékelés
1.1 Vágánymérés mérőkocsival (nyíltvonalon és állomási átmenő fővágányokon) - évi kétszeri mérés és a vágánymérési eredmények feldolgozása (Műszaki leírás 1.1 és 1.4 pontjai): 400 vkm/év
1.2 Vágánymérés mérőkocsival (vonatfogadó, -indító állomási vágányokon) - évi egyszeri mérés és a vágánymérési eredmények feldolgozása (Műszaki leírás 1.2 és 1.4 pontjai): 2 műszaknap/év
1.3 Vágánymérési grafikonok digitális megjelenítéséhez szükséges szoftver szolgáltatása és rendszergazdai feladatainak ellátása: 1/év
1.4 Vasútvonalak statisztikai kiértékelése (alakszámok képzése): 2 mérnöknap/év
2. Síndiagnosztikai vizsgálatok, mérések, kiértékelések
2.1 Gépi ultrahangos sínvizsgálat és kiértékelés (Műszaki leírás 2.1.1., 2.3.1., 2.3.2., és 2.3.3. pontjai): 400 vkm/év
2.2 Kézi ultrahangos sínvizsgálat vonalon és kiértékelés (Műszaki leírás 2.1.2., 2.3.1., 2.3.2., és 2.3.3. pontjai): 30 vkm/év
2.3 Kézi ultrahangos sínvizsgálat kitérőben és kiértékelés (Műszaki leírás 2.1.3.1., 2.1.3.2., 2.3.1., 2.3.2., és 2.3.3. pontjai): 12 műszaknap/év
2.4 Hegesztések UH vizsgálata (min. 50 db/nap mennyiség) és kiértékelés: 860 db/év
2.5 Gépi sínprofil mérés, feldolgozás és kiértékelés (Műszaki leírás 2.4.1., 2.4.2., és 2.4.3. pontjai): 30 vkm/év
2.6 Hullámos sínkopás mérés és feldolgozás: 30 vkm/év
2.7 Gépi örvényáramos mérés, speciális kitolt fejes UH utánvizsgálattal, feldolgozással, kiértékeléssel (Műszaki leírás 2.6.1., 2.6.3 és a 2.6.4. pontjai): 400 vkm/év
2.8 Kézi örvényáramos mérés utánvizsgálattal, feldolgozással, kiértékeléssel (Műszaki leírás 2.6.2., 2.6.3. és 2.6.4. pontjai): 15 műszaknap/év
2.9 Egyenértékű kúposság vizsgálata: 30 vkm/év
3. Űrszelvénymérések és vizsgálatok
3.1 Űrszelvénymérés mérőkocsival és kiértékelés (nyíltvonalon és állomási átmenő fővágányokon) -vágányméréssel együtt (Műszaki leírás 3.2. pontja): 130 vkm/év
3.2 Csak űrszelvénymérés és kiértékelés (Műszaki leírás 3.2. pontja): 2 műszaknap/év
3.3 Űrszelvénymérés mérőkocsival és kiértékelés (vonatfogadó, -indító állomási vágányokon) -vágányméréssel együtt (Műszaki leírás 3.2. pontja): 2 műszaknap/év
3.4 Pályafenntartási vizsgálatok elemzését segítő szoftver szolgáltatása: 1/év

Parties

Roles
buyer
Organization name
Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Street address
Mátyás király utca 19.
Locality
Sopron
Postal code
9400
Country
HU
Contact name
Fugerth Gabriella
E-mail
gfugerth@gysev.hu
Phone
+36 99577380
Fax
+36 99577681
Website
Link

Organization data Organization in JSON