Hungary - Kecskemét: False eyes

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:2017-526839
Date
2017-12-30
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-526839

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Kecskemét: False eyes
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price (75)
- Quality: Szemlencse kék fény elleni védelemmel rendelkezik (igen = maximális pontszám 10, nem = 0 pont) (25)

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price (75)
- Quality: Szemlencse anyaga glistening free /vakuola mentes/ igen=maximális 10 pontszám; nem= 0 pont (25)

Award criteria for item 4:
- Price (75)
- Quality: Szemlencse kék fény elleni védelemmel rendelkezik/igen=maximális 10 pontszám; nem= 0 pont (25)

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price
Award period
2018-02-14 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

A kizáró okok valamennyi rész tekintetében irányadóak.
A kizáró okok fenn nem állását a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1-8., 10., 12-19. § rendelkezései szerint kell igazolni. A Kbt. 67. § (4) bekezdése alapján az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdése szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót..
Az ajánlattevőnek az ajánlatában a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet (a továbbiakban rendelet) II. Fejezetének megfelelően, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésének hatálya alá.
Az ajánlatkérő a közbeszerzési dokumentumokkal együtt elektronikus formában az ajánlattevők rendelkezésére bocsátja az eljáráshoz tartozó egységes európai közbeszerzési dokumentum mintáját.
A kizáró okok igazolásával kapcsolatos kötelezettség teljesítésére az Európai Bizottság által erre vonatkozóan létrehozott webfelület is használható. Az elektronikus formanyomtatvány-minta elérhetősége:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:32016R0007
A kizáró okok tekintetében a Kbt. 74.§ (1) bek. az irányadó, ajánlattevő a Kbt. 64. §-ban foglaltakat alkalmazhatja. A kizáró okok igazolásának ellenőrzését ajánlatkérő két körben végzi. Első körben ESPD dokumentum alapján, második körben a 321/2015. (X.30.) Kormr. szerinti igazolások és nyilatkozatok benyújtására a Kbt. 69. § (4) bek. bírálat körében kerül sor. A kizáró okok tekintetében a felhívás feladásánál nem régebbi keltezésű igazolásokat, nyilatkozatokat köteles csatolni.
A kizáró okok valamennyi rész tekintetében irányadóak. Ajánlatkérő felhívja a Kbt. 64. § (1)-(2) bek. szerinti öntisztázás lehetőségére Ajánlattevők figyelmét. Ajánlatkérő az elbírálási folyamatban az igazolások tekintetében alkalmazza a Kbt. 69. § (11) bek-ben foglaltakat.
Ajánlattevő az egységes európai uniós közbeszerzési nyomtatvány benyújtása során alkalmazhatja a 321/2015. (X. 30.) Kormr. 7. § (1)-(2) bek-ben előírtakat.

Economic/financial eligibility:

Valamennyi rész vonatkozásában:
P/1. Ajánlattevő a szerződés teljesítésére vonatkozó pénzügyi - gazdasági alkalmasságát igazolni köteles a Kbt. 65. § alapján valamint a 321/2015. (X.30.) Korm. Rendelet 1. §, 19. § (1) bekezdés a) pontja szerinti az alábbi módon:
Csatolni kell valamennyi számlavezető pénzügyi intézménynek az eljárást megindító felhívás feladása napjánál (lásd jelen hirdetmény VI.5) pontjában) nem régebben kiállított, egyszerű másolatban benyújtott nyilatkozatát az ajánlattevő fizetőképességének megítéléséhez az alábbi tartalommal (attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak):
— a pénzforgalmi számla száma,
— mióta vezeti a pénzügyi intézmény a számláját,
— a számlán (számlákon) volt-e az eljárást megindító felhívás feladása napját (lásd jelen hirdetmény VI.5) pontjában) megelőző 2 évben 30 napot meghaladó sorba állítás. A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 2. § 25. pontja szerint, sorbaállítás: a pénzforgalmi szolgáltató által vezetett fizetési számlára érkező fizetési megbízás fedezethiány miatt történő nem teljesítése (függőben tartása) és várakozási sorba helyezése a jövőbeni teljesítés céljából, ide nem értve azt az esetet, amikor a fizető fél az ütemezett fizetések céljából, a beérkezett fizetési műveletek tervszerű teljesítése érdekében sorba helyezéséről állapodik meg a pénzforgalmi szolgáltatóval. A vizsgált időszakban ajánlattevőnek megszűnt pénzforgalmi számla vonatkozásában is igazolást kell csatolni.
Ajánlatkérő az alkalmassági követelmények P1 előzetes igazolására elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát, azaz a gazdasági szereplő szorítkozhat az ESPD IV. rész (alfa) szakaszának kitöltésére anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát is ki kellene töltenie.

Economic/financial minimum level:

Ajánlattevő alkalmas, ha:
P/1. A pénzügyi intézmény igazolás szerint számláján az eljárást megindító felhívás feladása napját (lásd jelen hirdetmény VI.5) pontjában) megelőző két évben nem volt 30 napot meghaladó sorba állítás.
A Kb. 65. § (8) bekezdése alapján az a szervezet, amelynek adatait az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához felhasználja, a Ptk. 6:419. §-ában foglaltak szerint kezesként felel az ajánlatkérőt az ajánlattevő teljesítésének elmaradásával vagy hibás teljesítésével összefüggésben ért kár megtérítéséért.
Más szervezet kapacitásainak igénybevétele esetén a Kbt. 65. § (7-,), (11) bekezdései, alkalmazandóak. Az előírt alkalmassági követelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek, illetőleg azon Kbt. 65. § (6) bekezdés szerint meghatározott követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, elegendő, ha közülük egynek felel meg. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét a Kbt. 69.§ (4) bekezdés alkalmazására.

Technical/professional eligibility:

Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
Valamennyi rész vonatkozásában:
Ajánlattevő a szerződés teljesítésére vonatkozó műszaki-szakmai alkalmasságának igazolására csatolni köteles a Kbt. 65. § (1) bekezdése valamint a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet (21. § (1) bekezdése alapján:
M/1. A 321/2015. (X. 30.) a 21. § (1) bekezdés i) pontja szerint megajánlott termékekre vonatkozóan bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító szervezettől származó tanúsítványt és megfelelőségi nyilatkozatot, amely azt tanúsítja, hogy a megajánlott termék megfelel a 4/2009. (III. 17) EüM. rendeletben, valamint a 93/42. EEC Orvosi eszközökre vonatkozó direktívában meghatározott alapkövetelményeknek. Ajánlatkérő elfogadja az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítványt, továbbá az egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékát.
M/2. Az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 évből az ajánlattal érintett részre vonatkozó referenciák bemutatását, megadva a teljesítés idejét (kezdő és befejező időpont: év, hónap, nap), a szerződést kötő másik felet, szállítás tárgyát, (az alkalmassági minimumkövetelménynek megfelelően részletezett tartalommal, szállítás mennyiségét, valamint a referenciát adó arról szóló nyilatkozatát, hogy a teljesítés az előírásoknak megfelelően történt-e (nyilatkozatban), valamint a 321/2015. (X. 30.) a 21. § (1) bekezdés a) pontja, és 21/A. §-a szerinti referencia-igazolásokat, továbbá nyilatkozatokat.
Az egységes európai közbeszerzési dokumentumban Ajánlatkérő az alkalmassági követelmények M/1., M/2. előzetes igazolására elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát, azaz a gazdasági szereplő szorítkozhat az ESPD IV. rész (alfa) szakaszának kitöltésére anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát is ki kellene töltenie.

Technical/professional minimum level:

M/1. a megajánlott termék rendelkezik a termék megfelelőségét igazoló bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító szervezettől származó tanúsítvánnyal, amely azt tanúsítja, hogy a termék megfelel a 4/2009. (III.17.) EüM rendelet, valamint a 93/42. EEC Orvosi eszközökre vonatkozó direktívában meghatározott alapkövetelményeknek. vagy, egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékát.
M/2. Rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásának napjától (lásd jelen hirdetmény VI.5) pontjában) visszafelé számított 3 évben, legalább 1 db Szállítási referenciával 1-4 rész tekintetében, bármely szemészeti lencsére annak összetételétől, anyagától, egyéb minőségi jellemzőitől függetlenül (akár a minimumfeltételektől eltérő magasabb minőségben), illetve 1 db Szállítási referenciával, az 5-10 rész tekintetében minden olyan szállító/gyártó/forgalmazótól, aki/amely már szállított bármely szemészeti/optikai kiegészítő anyagot, annak összetételétől, anyagától, egyéb minőségi jellemzőitől függetlenül (akár a minimumfeltételektől eltérő magasabb minőségben) az alábbi mennyiségben.
Rész Megnevezés Me db/év.
1. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse Intraokuláris hajtogatott SA, SN 1 000
2. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse MA szemlencse 13
3. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse 2 db fenesztrációs lyuk a haptikában 100
4. CT szemlencse 100
5. Steril viszkoelasztikus oldat 0,8 ml 500
6. Steril viszkoelasztikus oldat 0,85 ml 500
7. Fiziológiás öblítő folyadék 500 ml üveges 10
8. Fiziológiás öblítő folyadék 500 ml zacskós 370
9. Tokfesték 88
10. Eh szemészeti egységcsomag 300
l. A referencia egy vagy több referenciaigazolással igazolható. Ugyanazzal a referenciával több részben való alkalmasság is igazolható, ha a referenciában az adott részben meghatározott szállítandó eszköz nevesítésre kerül.
Együttes megfelelés vagy kapacitás igénybevételére a Kbt. 65. § (6)-(7), (9), valamint (11) bek-i alapján kerülhet sor. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét a Kbt. 69. § (4) bek-re.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-12-30 - 2018-02-14

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:1
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
1. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse Intraokuláris hajtogatott SA, SN 2 000

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:2
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
2. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse MA szemlencse 25

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:3
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
3. Hidrofób, egytestű, akrilát alapanyagú (optika és haptika) műlencse 2 db fenesztrációs lyuk a haptikában 200

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:4
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
4. CT szemlencse 200

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:5
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
5. Steril viszkoelasztikus oldat 0,8 ml 1000

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:6
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
6. Steril viszkoelasztikus oldat 0,85 ml 1000

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:7
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
7. Fiziológiás öblítő folyadék 500 ml üveges 20

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:8
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
8. Fiziologiás öblítő folyadék 500ml zacskós 740

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:9
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
9. Tokfesték 175

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-526839:obj:10
Classification
CPV / 33184600
Description
Rész Megnevezés Me db/év.
10. Eh szemészeti egységcsomag 600

Parties

Roles
buyer
Organization name
Bács-Kiskun Megyei Kórház
Street address
Nyíri út 38.
Locality
Kecskemét
Postal code
6000
Country
HU
Contact name
Kalmárné Dr. Kőszegfalvi Edit felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó lajstromszám: 00391
E-mail
kozbeszerzes@kmk.hu
Phone
+36 76516741
Fax
+36 76481219
Website
Link

Organization data Organization in JSON