Hungary - Kecskemét: Various medicinal products

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-518034:2017-518034
Date
2017-12-23
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-518034
Releases
2017-12-23 (ocds-pyfy63:2017-518034:2017-518034)
2018-06-30 (ocds-pyfy63:2017-518034:2018-281957)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Kecskemét: Various medicinal products
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (10)
- Quality: 2. értékelési szempont: napi második szállítás vállalása plusz költség nélkül nettó 100 000 HUF vagy azt meghaladó értékű megrendelés esetén igen/nem (1)

Award criteria for item 2:
- Price (10)
- Quality: 2. értékelési szempont: napi második szállítás vállalása plusz költség nélkül nettó 100 000 HUF vagy azt meghaladó értékű megrendelés esetén igen/nem (1)
Award period
2018-01-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Minden rész tekintetében:
Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő,
— akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll.
Az ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót, illetve az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, akivel szemben valamely kizáró ok az eljárás során következett be.
Ajánlattevő, továbbá az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 1-8. §, a 4. § (2) bekezdés kivételével, továbbá a 10.§ és 12-16. § szerint, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával köteles előzetesen igazolni a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott kizáró okok hiányát.
A Kbt. 67. § (1) bekezdés alapján Ajánlattevő ajánlatában köteles benyújtani az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát. A 321/2015 (X. 30.) Kom. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására, az érintett gazdasági szereplőknek ajánlatuk benyújtásakor elegendő az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum IV. rész α (alfa nyilatkozat) pontot kitölteni.
Az egységes európai közbeszerzési dokumentumban az alkalmassági követelmények előzetes igazolásaként feltüntetett adatok tételes igazolására a Kbt. 69. § (4) bekezdése alapján kerül sor.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésére tekintettel az alábbi elektronikus elérhetőséget adja meg:
https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter?lang=hu
A Kbt. 62.§ (1)- (2) bekezdésben felsorolt kizáró okok a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 8-16. § szerint igazolandók úgy, hogy a Kbt. szerinti igazolások egyszerű másolatban is benyújthatók.
Az ajánlattevő az ajánlatában köteles nyilatkozni arról, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe az 62. § szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót, valamint az általa alkalmasságának igazolására igénybe vett más szervezet nem tartozik a 62. § szerinti kizáró okok hatálya alá.
Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani.
Magyarországon letelepedett ajánlattevő (közös ajánlattevő) a 321/2015. (X.30) Korm. rendelet 8-9.§-a szerint köteles igazolni, hogy nem tartozik a Kbt. 62.§-ában meghatározott kizáró okok hatálya alá.
Nem Magyarországon letelepedett ajánlattevő (közös ajánlattevő) a 321/2015. (X.30) Korm. rendelet 10-11.§-a szerint köteles igazolni, hogy nem tartozik a Kbt. 62.§-ában meghatározott kizáró okok hatálya alá.
A kizáró okok tekintetében csatolandó nyilatkozatok és igazolások nem lehetnek régebbi keltezésűek a felhívás feladásának napjánál.
Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azon ajánlattevőt, alvállalkozót, vagy az alkalmasság igazolásába bevont más szervezetet, akivel szemben a kizáró okok az eljárás során következnek be.

Economic/financial eligibility:

Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
Az ajánlattevőnek ajánlatának benyújtásakor az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alábbi alkalmassági követelményeknek. A 321/2015 (X. 30.) Kom. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására, az érintett gazdasági szereplőknek ajánlatuk benyújtásakor elegendő az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum IV. rész α (alfa nyilatkozat) pontot kitölteni.Az ajánlattevőnek az Ajánlatkérő Kbt. 69. § szerinti felhívására kell benyújtani az alábbi dokumentumokat:
P.1 Ajánlattevőnek a 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján csatolnia szükséges az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évre vonatkozó, teljes - általános forgalmi adó nélkül számított - árbevételéről, szóló - adott esetben az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt - nyilatkozattal, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, ha ezek az adatok rendelkezésre állnak. Utóbbi esetben, az ajánlatban fel kell tűntetni az ajánlattevő megalakulásának, illetve tevékenységének megkezdése dátumát.Ha az ajánlattevő az (1) bekezdés c) pontja szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett ajánlattevő kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében a az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának ajánlatkérő által elfogadott módjáról.A 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (7) bekezdés alapján, azokban az esetekben, amelyekben a 28. §-ban és a 36. §-ban meghatározott minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke - figyelemmel a 30. §-ban és a 39. §-ban foglaltakra - bizonyítja, hogy a gazdasági szereplő megfelel az adott alkalmassági követelménynek, a minősített ajánlattevők elektronikusan elérhető hivatalos jegyzékén való szereplés tényét, illetve az Európai Unió egy másik tagállamában letelepedett gazdasági szereplő által benyújtott, a letelepedési helye szerinti, az elismert ajánlattevők hivatalos listáját vezető szervezettől származó jegyzék szerinti igazolást is köteles az ajánlatkérő elfogadni az (1) bekezdésben foglalt egyéb igazolási módok helyett.
Amennyiben az ajánlattevő a Kbt. 65. § (7) bekezdés szerint a pénzügyi gazdasági alkalmassági követelményeknek más szervezet (szervezetek) kapacitásaira történő támaszkodással kíván megfelelni, úgy az adott kapacitás meglétét (az alkalmasság fent meghatározott követelményét) a kapacitást nyújtó szervezetnek, a fent meghatározottak szerint, az Ajánlattevővel azonos módon kell igazolnia.

Economic/financial minimum level:

Ajánlattevő alkalmatlan amennyiben:
P/1. amennyiben az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben - attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét - a teljes nettó árbevétele évente nem érte el legalább.
1. rész Kecskemét: a 525 000 000 HUF-ot,
2. rész Kalocsa: a 105 000 000 HUF-ot.
A Kbt. 65. § (6) bekezdés szerint az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek, illetve azon, gazdasági és pénzügyi helyzetre meghatározott követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatók a gazdasági szereplőkre, elegendő, ha közülük egy felel meg.
A Kbt. 65. § (8) bekezdés alapján a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolása során az a szervezet, amelynek adatait az ajánlattevő a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához felhasználja, a Ptk. 6:419. §-ában foglaltak szerint kezesként felel az ajánlatkérőt az ajánlattevő teljesítésének elmaradásával vagy hibás teljesítésével összefüggésben ért kár megtérítéséért.

Technical/professional eligibility:

Minden rész tekintetében:
Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
Az ajánlattevőnek ajánlatának benyújtásakor az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alábbi alkalmassági követelményeknek. A 321/2015 (X. 30.) Kom. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására, az érintett gazdasági szereplőknek ajánlatuk benyújtásakor elegendő az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum IV. rész α (alfa nyilatkozat) pontot kitölteni.
Az ajánlattevőnek az Ajánlatkérő Kbt. 69. § szerinti felhívására kell benyújtani az alábbi dokumentumokat:
M1. Az ajánlattevő (közös ajánlattevő), a 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, ismertesse az eljárást megindító felhívás feladásának dátumától visszaszámított megelőző 3 év legjelentősebb szállításait, a teljesítés ideje (kezdés és befejezés időpontja), a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya, az ellenszolgáltatás összege, és nyilatkozatának csatolásával, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt, valamint csatolja ezen szállításokkal kapcsolatos, a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 22.§ (1)-(2) bekezdései szerinti referenciaigazolásokat vagy nyilatkozatokat.
A 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdés alapján azokban az esetekben, amelyekben a 28. §-ban és a 36. §-ban meghatározott minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke - figyelemmel a 30. §-ban és a 39. §-ban foglaltakra is - bizonyítja, hogy a gazdasági szereplő megfelel az adott alkalmassági követelménynek, a minősített ajánlattevők elektronikusan elérhető hivatalos jegyzékén való szereplés tényét, illetve az Európai Unió egy másik tagállamában letelepedett gazdasági szereplő által benyújtott, a letelepedési helye szerinti, az elismert ajánlattevők hivatalos listáját vezető szervezettől származó jegyzék szerinti igazolást is köteles az ajánlatkérő elfogadni a 21. § (1)-(3) bekezdésében foglalt egyéb igazolási módok helyett.

Technical/professional minimum level:

Az ajánlattevő (közös Ajánlattevő) alkalmatlan:
M1. amennyiben nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben teljesített, különféle gyógyszerkészítmények szállítására vonatkozó referenciával, amely(ek) értéke mindösszesen eléri legalább az.
1. rész Kecskemét: a nettó 525 000 000 HUF-ot,
2. rész Kalocsa: a nettó 105 000 000 HUF-ot.
Az előírt értékű referencia egy vagy több szerződés teljesítésével is igazolható.
Ajánlatkérő a három év teljesítéseinek igazolását írja elő, az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett teljesítéseket veszi figyelembe.
A 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet 22. § (3a) bekezdés alapján Ajánlatkérő a referenciaigazolásban előírja az ellenszolgáltatás összegének feltüntetését, figyelemmel arra, hogy a korábbi teljesítéshez kapcsolódóan nem írható elő olyan mennyiségi meghatározás, amelyre a Kbt. 65. § (5) bekezdésében foglalt százalékos viszonyítás az ajánlatkérői előírás arányosságának megítélésére alkalmazható.
A műszaki, szakmai alkalmassági feltételeknek az ajánlattevők (közös ajánlattevőnek) együttesen is megfelelhetnek. (Kbt. 65. § (6) bekezdés).
A műszaki és szakmai alkalmasság igazolása a Kbt. 65. § (6) bekezdése szerinti szervezetek (személyek), mint kapacitást nyújtók bevonása esetén a Kbt. 65. § (7) bekezdése alapján történik.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 5
Tender period
2017-12-23 - 2018-01-29
Value
1.00 HUF
Minimum value
1.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-518034:obj:1
Classification
CPV / 33690000
Description
Ajánlatkérő Intézményeiben működő lakossági gyógyszerellátást végző vényforgalmú gyógyszertárak részére különféle vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek (beleértve a magisztrális készítményeket is), kötszerek, gyógyászati segédeszközök és egyéb készítmények 700 000 000 HUF keretösszegben.
A tb támogatással rendelhető gyógyszerek nagykereskedelmi árai hatósági árak, mindegyik nagykereskedőnek azonos áron kell szállítania.
A vény nélkül kapható gyógyszerek körében a közgyógyellátás keretében fölírható készítményeknek, ill. termékeknek szintén fix nagykereskedelmi ára van.
A társadalombiztosítási támogatással forgalmazható gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök esetén a hatóságilag megállapított – termelői árra vetített nagykereskedelmi ár-réssel számított – nagykereskedelmi áron történik a számlázás.
Minden egyéb termék esetén Eladó az aktuális árlistáján szereplő nagykereskedelmi áron számláz.
Minkét esetben kivétel, hogy a nagykereskedői és a gyártói engedményeket Nyertes Ajánlattevőknek minden esetben érvényesíteni kell Ajánlatkérő részére.
Kecskemét:
Forgalom megoszlás:
Gyógyszer: 2273 cikk.
Egyéb termék: 682 cikk.
Kötszer: 98 cikk.
Támogatott gyógyszer, kötszer, gyógyászati segédeszk: 90,17 %.
Nem támogatott gyógyszer, kötszer, gyógyászati segédeszk: 8,7 %.
Egyéb termék 1 %.
Gyógyszerek össz,:98,6 %.
Gyógy.seg eszk.össz:0,23 %.
Egyéb 1,04 %.
Ajánlattevőnek az árukat az Ajánlatkérő által esetenként feladásra kerülő megrendelések alapján, az abban meghatározott szállítási gyakorisággal és határidőre leszállítania. A szállítási határidő az adott terméktől függően 24-72, de maximum 168 óra lehet. Az egyedi importból beszerzésre kerülő termékek esetében a szállítási határidőben a felek alkalmanként, egyedileg állapodnak meg.
Ajánlattevőnek vállalnia és biztosítania kell a minimum napi egyszeri kiszállítást.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-518034:obj:2
Classification
CPV / 33690000
Description
Ajánlatkérő Intézményeiben működő lakossági gyógyszerellátást végző vényforgalmú gyógyszertárak részére különféle vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek (beleértve a magisztrális készítményeket is), kötszerek, gyógyászati segédeszközök és egyéb készítmények 140 000 000 HUF keretösszegben.
A tb támogatással rendelhető gyógyszerek nagykereskedelmi árai hatósági árak, mindegyik nagykereskedőnek azonos áron kell szállítania.
A vény nélkül kapható gyógyszerek körében a közgyógyellátás keretében fölírható készítményeknek, ill. termékeknek szintén fix nagykereskedelmi ára van.
A társadalombiztosítási támogatással forgalmazható gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök esetén a hatóságilag megállapított – termelői árra vetített nagykereskedelmi ár-réssel számított – nagykereskedelmi áron történik a számlázás.
Minden egyéb termék esetén Eladó az aktuális árlistáján szereplő nagykereskedelmi áron számláz.
Minkét esetben kivétel, hogy a nagykereskedői és a gyártói engedményeket Nyertes Ajánlattevőknek minden esetben érvényesíteni kell Ajánlatkérő részére.
Rögzített árral rendelkező és nem rendelkező készítmények forgalmi aránya:
Támogatott gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök: 80,14 %.
Nem támogatott gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök: 16,14 %.
Egyéb termékek: 3.71 %.
Gyógyszerek összesen: 95,48 %.
Kötszer, gyógyászati segédeszköz: 0,81 %.
Egyéb termék: 3,71 %.
A gyógyszertárban forgalmazott termékek köre:
Gyógyszer: 1628 cikk.
Kötszer: 52 cikk.
Gyógyászati segédeszköz: 41 cikk.
Egyéb termék: 349 cikk.
Ajánlattevőnek az árukat az Ajánlatkérő által esetenként feladásra kerülő megrendelések alapján, az abban meghatározott szállítási gyakorisággal és határidőre leszállítania. A szállítási határidő az adott terméktől függően 24-72, de maximum 168 óra lehet. Az egyedi importból beszerzésre kerülő termékek esetében a szállítási határidőben a felek alkalmanként, egyedileg állapodnak meg.
Ajánlattevőnek vállalnia és biztosítania kell a minimum napi egyszeri kiszállítást.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Bács-Kiskun Megyei Kórház
Street address
Nyíri út 38.
Locality
Kecskemét
Postal code
6000
Country
HU
Contact name
Dr. Svébis Mihály főigazgató
E-mail
kozbeszerzes@kmk.hu
Phone
+36 76519819
Fax
+36 76516729
Website
Link

Organization data Organization in JSON