Hungary - Budapest: Security software package

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-517926:2017-517926
Date
2017-12-23
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Security software package
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-02-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll.
Öntisztázás: Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 64. § (1)-(2) bekezdésében előírtakra.
Előzetes igazolási mód (ajánlatban benyújtandó):
A kizáró okok fenn nem állását a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1-4.§ rendelkezései szerint kell igazolni.
Az ajánlattevő és az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelete 4. § (1) bekezdése alapján, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával köteles előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésének hatálya alá.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 3.§ (2) és (3) bekezdései alapján az alkalmasság igazolásában résztvevő szervezetek és a közös ajánlattevők mindegyikének külön kell benyújtania az egységes európai közbeszerzési dokumentumot.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 2. § (3) bekezdés a) pontjára tekintettel az egységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványban az ajánlattevőnek fel kell tüntetnie az ajánlat benyújtásakor már ismert alvállalkozókat, amelyeknek a kapacitásaira nem támaszkodik.
Igazolási mód (csak felhívásra nyújtandó be):
Ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján a kizáró okok igazolására felhívott Magyarországon letelepedett ajánlattevő esetén a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 4. § és a 8. §, illetve nem Magyarországon letelepedett ajánlattevő esetén, a 4. § és a 10. §-a alapján kell igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott kizáró okok hatálya alá, figyelemmel a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 14. § és 16. §-ban foglaltakra is.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani a Kbt. 62. §-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdése alapján azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot nyújt be.
A kizáró okok tekintetében az ajánlattevők valamint az ajánlattevő által az alkalmasságának igazolására igénybe vett más szervezet által tett nyilatkozatok keltezése nem lehet korábbi a jelen felhívás feladásának napjánál, valamint ezen közbeszerzési eljárásra kell vonatkoznia.
Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt (közös ajánlattevő), alvállalkozót,alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be (Kbt. 74. § (1) bekezdés b) pont).

Technical/professional eligibility:

M1.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdésének b) pontja alapján azoknak a szakembereknek (szervezeteknek) - különösen a minőség-ellenőrzésért felelősöknek - a megnevezésével, képzettségük, szakmai tapasztalatuk ismertetésével, akiket be kíván vonni a teljesítésbe.
Előzetes igazolási mód:
Ajánlattevő és az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelete 5.§ (1) bekezdése értelmében az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával igazolja előzetesen az alkalmassági feltételeknek való megfelelést. Ajánlatkérő a Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására elfogadja gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát azzal, hogy gazdasági szereplőnek elegendő az egységes európai közbeszerzési dokumentum IV. részének „α” szakaszát kitölteni.
Igazolási mód:
Ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőnek be kell nyújtani: teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek megnevezését, a képzettségüket igazoló dokumentum(ok) másolatát, a szakemberek saját kezűleg aláírt rendelkezésre állásra vonatkozó nyilatkozatát csatolni kell.
A Kbt. 69. § (4) bekezdésben foglaltak alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetnek csak az alkalmassági követelmények tekintetében kell az igazolásokat benyújtani.
A Kbt. 65. § (6) bekezdés szerint az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. Azon követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, az együttes megfelelés lehetősége értelmében elegendő, ha közülük egy felel meg, így az előírt alkalmassági követelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
A Kbt. 65. § (7) bekezdés szerint: Az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban, ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására is támaszkodik. Az ajánlathoz csatolni kell a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratát, amely alátámasztja, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
A Kbt. 65.§ (9) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelmény igazolására a gazdasági szereplő csak akkor veheti igénybe más szervezet kapacitásait, ha az adott szervezet olyan mértékben részt vesz a szerződés, vagy a szerződés azon részének teljesítésében, amelyhez e kapacitásokra szükség van, amely - az ajánlattevő saját kapacitásával együtt - biztosítja az alkalmassági követelményben elvárt szaktudás, illetve szakmai tapasztalat érvényesülését a teljesítésben.
Ajánlattevőnek az alkalmasság igazolása tekintetében a Kbt. 65. § (11) bekezdésében foglaltakat is figyelembe kell venni.
A csatolt nyilatkozat(ok)ból, illetve igazolás(ok)ból egyértelműen ki kell derülni az előírt alkalmassági minimum követelményeknek történő megfelelésnek.
A Kbt. 67. § (3) bekezdése alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.

Technical/professional minimum level:

M1.
Alkalmas ajánlattevő, közös ajánlattevő, ha rendelkezik minimum 4 fő teljesítésbe bevonni kívánt szakemberrel, akikből minimum 3 fő felsőfokú informatikai iskolai végzettségű és 1 fő CISA vagy CISM vagy CISSP vagy CEH IT biztonságtechnikai szakképesítéssel rendelkezik. Ajánlatkérő olyan képzettséget fogad el informatikai képzettségnek, ahol a képzettséget bizonyító okiratban pl: az „informatikus” „informatikai” vagy a „programozó” kifejezés szerepel. A korábban megszerzett képesítések esetén a gyenge áramú területre vonatkozó felsőfokú képzettségeket egyenértékűnek tekintjük. (pl: gyenge áramú villamos üzemmérnök stb.). A négy fő szakember közül legalább 2 főnek a megajánlott biztonságtechnikai megoldások közül bármelyikre vonatkozó gyártói szakképesítéssel kell rendelkezni. Konkrét képesítés szükséges (pl. specialista, mérnök, szakember), tanfolyamon történő részvétel igazolása nem elégséges. Ajánlatkérő a képesítések tekintetében elfogad átfedést.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 10
Tender period
2017-12-23 - 2018-02-06
Value
20 000 000 000.00 HUF
Minimum value
20 000 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-517926:obj:1
Classification
CPV / 48730000
Additional classifications
CPV / 48760000
CPV / 72120000
Description
1. Árubeszerzés, 41 680 db árlista soron a műszaki leírásban előírtak és a közbeszerzési dokumentum mellékletét képező xls-fájl szerint.
2. Az ajánlatkérő által kiadott terméklista minden elemére kötelező az ajánlattétel. A terméklistában megadott valamennyi termék esetében a „Cikkszám”, valamint a „Megnevezés” és a „Nettó szerződéses ár (Ft)” a szakmai ajánlat része.
3. A műszaki leírásban előírt megnevezés a tárgy jellegének egyértelmű meghatározását szolgálja, a felhívásban vagy a közbeszerzési dokumentumokban szerepeltetett meghatározott gyártmány, eredet, típus megnevezése mellett minden esetben hozzá értendő a "vagy azzal egyenértékű” kifejezés.
4. Az egyenértékűség igazolása az ajánlattevő feladata.
5. Az árnak tartalmaznia kell a kiszállítás költségét is.
6. Ajánlatkérő a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatíva rendszerben meghatározottakon /14/2012. (VI.8.) NFM utasítás/ felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írt elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határoz meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban a közbeszerzési dokumentumokban foglaltak szerint.
7. A keretszám: 10
8. A Kbt. 104. § (5) foglaltakra tekintettel Ajánlatkérő a Kbt. 77. § (5) bekezdése szerint jár el, ha a keretszám felső határán több ajánlat azonos megajánlást tartalmaz.
9. A Kbt. 81.§ (4) bekezdése alapján ajánlatkérő a bírálatnak az aránytalanul alacsony ár vagy költség vizsgálatára vonatkozó részét az ajánlatok értékelését követően végzi el. Ajánlatkérő csak az értékelési sorrendben a keretszám szerinti legkedvezőbb ajánlat tekintetében vizsgálja az ár vagy költség aránytalanul alacsony voltát, és alkalmazza szükség esetén a 72. § szerinti eljárást.
10. A Kbt. 81.§ (5) bekezdés alapján ajánlatkérő az ajánlatok bírálatát - az egységes európai közbeszerzési dokumentumban foglalt nyilatkozat alapján - az ajánlatok értékelését követően végzi el. Ajánlatkérő csak az értékelési sorrendben a keretszám szerinti legkedvezőbb ajánlat tekintetében végzi el a bírálatot.
11. Ajánlatkérő a Kbt. 75. § (6) bek. alapján megadja, hogy nem alkalmazza a Kbt. 75. § (2) bek. e) pontját.
12. A Kbt. 135. § (5) bekezdésének megfelelően a keretmegállapodás alapján megkötendő egyedi szerződések esetén felek az ellenszolgáltatás részletekben történő teljesítésében is megállapodhatnak, feltéve, hogy a szerződés jellege miatt ez tényszerűen indokolt.
13. A termékekre minimum 12 hónap jótállás biztosítása kötelező.
14. Ajánlattevőnek ajánlatában nyilatkoznia kell, hogy minden megajánlott termék megfelel a 14/2012. (VI. 8.) NFM utasításban foglalt követelményeknek (Normatívának), továbbá minden megajánlott termék rendelkezik a magyarországi forgalomba hozatalra tekintettel CE megfelelőségi jelöléssel és megfelelőségi nyilatkozattal.
15. Minden terméknek és az Ajánlattevőnek magának is rendelkeznie kell a termékek magyarországi forgalomba hozatalához szükséges minden engedéllyel/jogosultsággal és azt a keretmegállapodás teljes időtartama alatt is biztosítani kell tudni a KM. VI.1.14 pontjában foglaltak szerint.
16. Ajánlattevőnek - nyertessége esetén - un. közbeszerzési vevőszolgálatot kell működtetni a közbeszerzési dokumentumokban és a keretmegállapodás VII. fejezetében leírtaknak megfelelően, továbbá rendelkeznie kell magyar nyelvű saját weblappal.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság
Street address
Andor utca 47–49.
Locality
Budapest
Postal code
1119
Country
HU
Contact name
Rétvölgyi Farkas
E-mail
kozbeszerzes@kef.gov.hu
Phone
+36 18964735
Fax
+36 17950432
Website
Link

Organization data Organization in JSON