Hungary - Martonvásár: Electronic meters

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-509154:2017-509154
Date
2017-12-20
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-509154
Releases
2017-12-20 (ocds-pyfy63:2017-509154:2017-509154)
2018-04-24 (ocds-pyfy63:2017-509154:2018-176490)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Martonvásár: Electronic meters
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: 2. A 12 havi kötelező jótálláson felül vállalt jótállás időtartama naptári hónapokban a mérőrendszer tekintetében (max. további 24 hónap vehető figyelembe) (10)
- Quality: 3. Plate-enkénti 16 kísérletet meghaladó kísérletek száma (db), plate-enként legfeljebb további 16 kísérlet kerül figyelembevételre (20)

Award criteria for item 2:
- Price (70)
- Quality: 2. A 12 havi kötelező jótálláson felül vállalt jótállás időtartama naptári hónapokban (max. további 24 hónap vehető figyelembe) (10)
- Quality: 3. Tömegspektrométer 12 500 amu/sec szkennelési sebességét meghaladó sebessége, figyelembevételre kerülő legkedvezőbb érték: 28 000 amu/sec (20)
Award period
2018-01-26 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Kizáró okok:
Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben felsorolt kizáró okok bármelyike fennáll.
Igazolási mód:
Az ajánlattevőnek és a Kbt. 65. § (7) bekezdése szerinti alkalmasságot igazoló szervezetnek/személynek az ajánlat benyújtásakor a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet II. Fejezetnek megfelelően, az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentumban (továbbiakban: EEKD) foglaltak szerinti nyilatkozatának a benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésének a hatálya alá. Az alkalmasságot igazoló szervezetnek/személynek kitöltött és aláírt külön EEKD-t kell benyújtania (Korm. rend. 3. § (2) bekezdés).
Az ajánlattevő nyilatkozni köteles arról, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe a 62. § (1) és (2) bekezdés szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót.
Közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők mindegyikének külön EEKD-t kell benyújtania.
A nem magyarországi letelepedésű ajánlattevőnek az ajánlatában nyilatkoznia kell arról, hogy a letelepedése szerinti ország jogrendszerében a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésében foglalt egyes kizáró okok hiányának igazolására mely igazolások felelnek meg és azokat mely bíróságok, hatóságok bocsátják ki, illetve arról, ha valamely kizáró okra vonatkozóan a letelepedése szerinti ország jogrendszerében bíróság vagy hatóság nem bocsát ki kivonatot vagy igazolást.
Az ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(8) bekezdése alapján a kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplő(k)nek a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet III. Fejezetében foglaltaknak megfelelően kell igazolnia, hogy nem tartozik az eljárásban előírt kizáró okok hatálya alá.
A kizáró okok fenn nem állásának igazolására a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 1. § (3)-(5) bekezdései is megfelelően alkalmazandóak.
Folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében az ajánlattevő az ajánlathoz köteles csatolni a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást. Amennyiben az ajánlattevő tekintetében nincs folyamatban változásbejegyzési eljárás, úgy erre vonatkozó nemleges nyilatkozat benyújtása szükséges.
A kizáró okok fenn nem állásáról szóló nyilatkozat(ok)at a jelen közbeszerzési eljárásra vonatkozóan kell megtenni, továbbá a nyilatkozat(ok) kelte nem lehet korábbi, mint az ajánlati felhívás feladásának napja.
Ajánlatkérő a kizáró okok tekintetében kifejezetten hivatkozik a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1-16. §-aira.

Economic/financial eligibility:

Ajánlatkérő nem ír elő gazdasági és pénzügyi alkalmasságot.

Economic/financial minimum level:

Ajánlatkérő nem ír elő gazdasági és pénzügyi alkalmasságot.

Technical/professional eligibility:

A Kbt. 65. § (1) bekezdés b) pontjára hivatkozással.
M1. Az 1. részre benyújtott ajánlat esetében Ajánlattevő a 321/2015. (X. 30.) Kormányrendelet 21. § (1) bekezdés h) pontja alapján csatolja az ajánlattevő által megajánlott áru (mikrofluidikai elven működő automata elektrofiziológiai mérőrendszer) műszaki leírását.
M2. A 2. részre benyújtott ajánlat esetében Ajánlattevő ismertesse a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bek. a) pontja alapján a jelen felhívás feladásától visszafelé számított 3 év (36 hónap) jelentősebb közbeszerzés tárgya szerinti referenciáit (Tömegspektrométer/ek és/vagy gázkromatográf/ok szállításából) a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdésében meghatározott formában a 22. § (2) bek. szerinti tartalommal. Az igazolás, illetve nyilatkozat tartalmazza legalább a következőket: a teljesítés ideje (kezdő és befejező időpontja év/hónap/nap bontásban), a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya, valamint az ellenszolgáltatás összege, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e. Az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett teljesítés(eke)t veszi figyelembe.
Közös ajánlattétel esetén a Kbt. 65. § (6) bek. alapján az előírt alkalmassági követelmények tekintetében az alkalmasságot igazoló gazdasági szereplők együttesen is megfelelhetnek.
Ajánlattevő (közös ajánlattevők) az előírt alkalmassági követelményeknek a Kbt. 65. § (7) bekezdésében foglaltaknak megfelelően bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést, továbbá köteles nyilatkozni, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
Kapacitást biztosító szervezet bevonása esetén meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik.
Amennyiben az ajánlattevő az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet vagy személy kapacitásaira támaszkodva kíván megfelelni, az EEKD-t az érintett kapacitást biztosító szervezetek vagy személyek mindegyike által külön-külön kitöltve és aláírva be kell nyújtani az ajánlat részeként. Ilyen esetben a kapacitásaikat rendelkezésre bocsátó szervezetek vagy személyek az alkalmassági feltételek vonatkozásában csak azokról nyilatkoznak, amelyeket az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező igénybe kíván venni alkalmasságának igazolásához.

Technical/professional minimum level:

M1. Az eljárás 1. része vonatkozásában alkalmas az ajánlattevő, ha a megajánlott mikrofluidikai elven működű automata elektrofiziológiai mérőrendszer megfelel az az alábbiakban közzétett minimumkövetelmények és paraméterek mindegyikének:
— Automatizált, benchtop méretű microplate alapú mikrofluidikai automatizált patch clamp rendszer,
— Beépített érintőképernyős számítógéppel való vezérlés,
— Voltage és Current Clamp mérési módok lehetősége,
— Legalább 64 darab beépített erősítő,
— Maximális mintavételi sebesség: legalább 20 kHz,
— Maximális sweep hossz: legalább 300 másodperc,
— Minimum 20 sejtes együttes vagy egysejtes felvételek lehetősége,
— Standard formátumú 384 welles dedikált microplate-ek használatának lehetősége,
— Plate-enkénti kísérletek: legalább 16,
— Kísérletenkénti független felvételek: minimum kettő.
M2. Az eljárás 2. része vonatkozásában alkalmas az ajánlattevő, ha rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított 3 évben (36 hónapban) a közbeszerzés tárgya szerinti referenciával/referenciákkal (Tömegspektrométer/ek és/vagy gázkromatográf/ok szállításából), amelynek/amelyeknek értéke összességében elérte legalább a nettó 23 000 000 HUF értéket. [A beszerzés mennyiségére (1 db műszeregyüttes) tekintettel, a korábbi teljesítések esetében a Kbt. 65. § (5) bekezdésében foglalt, mennyiségre vonatkozó százalékos arány nem alkalmazható.].
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 24. § (1) bek. alapján azokban az esetekben, amelyekben a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 28. §-ban és 36. §-ban meghatározott minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke bizonyítja – figyelemmel a 30. §-ban és a 39. §-ban foglaltakra is – hogy a gazdasági szereplő megfelel az adott alkalmassági követelménynek, a minősített ajánlattevők elektronikusan elérhető hivatalos jegyzékén való szereplés tényét, illetve az Európai Unió egy másik tagállamában letelepedett gazdasági szereplő által benyújtott, a letelepedési helye szerinti, az elismert ajánlattevők hivatalos listáját vezető szervezettől származó jegyzék szerinti igazolást is elfogadja.
Az ajánlattevőknek az ajánlat benyújtásakor – az előzetes ellenőrzés körében – a Kbt. 69. § (2) bekezdésének megfelelően, az EEKD benyújtásával kell az alkalmassági követelményeknek való megfelelést előzetesen igazolnia. Az EEKD-ban elegendő az ajánlattevő vagy kapacitást biztosító szervezet olyan tartalmú nyilatkozatának benyújtása, hogy az megfelel az alkalmassági követelményeknek. Az ajánlatkérő az alkalmassági követelmények előzetes igazolására elfogadja az ajánlattevő vagy kapacitást biztosító szervezet egyszerű nyilatkozatát az EEKD IV. rész „alfa” pontjában, a IV. rész bármely további szakaszának kitöltése nem szükséges.
Tekintettel a részenként eltérően meghatározott alkalmassági minimumkövetelményekre, az EEKD-t valamennyi rész vonatkozásában külön-külön szükséges benyújtani.
Ajánlatkérő az eljárás során a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdéseiben foglaltak szerint jár el és felhívja a figyelmet a Kbt. 65. § (11) bek. szerinti körülményre.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-12-20 - 2018-01-26

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-509154:obj:1
Classification
CPV / 38552000
Description
1. rész: mikrofluidikai elven működű automata elektrofiziológiai mérőrendszer és a működtetéséhez szükséges plate-ek beszerzése
1 db új, automatizált, benchtop méretű microplate alapú mikrofluidikai automatizált többcsatornás patch clamp rendszer, mely biztosítja az ajánlatkérő által elvárt rugalmasságot, valamint megfelelő sebességű és minőségű oldatcserét.
48 db, az automata elektrofiziológia rendszer üzemeltetéséhez szükséges plate.
Főbb műszaki paraméterek:
— Automatizált, benchtop méretű microplate alapú mikrofluidikai automatizált patch clamp rendszer,
— Beépített érintőképernyős számítógéppel való vezérlés,
— Voltage és Current Clamp mérési módok lehetősége,
— Legalább 64 darab beépített erősítő,
— Maximális mintavételi sebesség: legalább 20 kHz,
— Maximális sweep hossz: legalább 300 másodperc,
— Minimum 20 sejtes együttes vagy egysejtes felvételek lehetősége,
— Standard formátumú 384 welles dedikált microplate-ek használatának lehetősége,
— Plate-enkénti kísérletek: legalább 16,
— Kísérletenkénti független felvételek: minimum kettő.
Az ajánlatnak magában kell foglalnia a rendszer telepítésének, beüzemelésének valamint használata betanításának költségét is: 4 fő részére összesen legalább 30 munkaórát kitevő betanítási időtartam.
Részletesen a dokumentációban.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-509154:obj:2
Classification
CPV / 38552000
Additional classifications
CPV / 38433100
CPV / 38432210
Description
2. rész: Tömegspektrométerrel kapcsolt gázkromatográf beszerzése és He rendszer kiépítése
1 db új, az ajánlatkérő által meghatározott teljesítményű és felbontású, egymással kompatibilis, 1 db termikus deszorber egységgel, 1 db programozottan hűthető-fűthető inlettel rendelkező, tömegspektrométerrel gázkromatográf, a rendszert ellátó speciális héliumrendszer együttes beszerzése és telepítése
Főbb műszaki paramérerek:
Rendelkezzen az alábbi áramlásszabályozási módokkal: konstans fejnyomás, programozottan változtatható fejnyomás, konstans vivőgáz áramlás valamint programozottan változtatható vivőgáz áramlás.
Atmoszférikus nyomás és hőmérséklet kompenzáció.
Precíz nyomás alapérték és szabályozás.
A kolonnatér hőmérséklete legyen a szobahőmérséklet felett 4 oooAlkalmas adszorbenssel töltött csövek, mikrovial befogadására alkalmas csövek, illetve mintadúsító adszorbensréteggel ellátott keverőelem befogadására alkalmas csövek fogadására.
A tömegspektrométer szkennelési sebessége legyen legalább 12 500 amu/sec, Az ionforrás legyen teljes anyagában inert. A kvadrupól legyen arannyal bevont hiperbolikus kvarc kialakítású.Tömegtartomány legyen legalább 2-1050 amu között.
Az ajánlatnak magában kell foglalnia a rendszer telepítésének, beüzemelésének valamint használata betanításának költségét is: 4 fő részére összesen legalább 12 munkaórát kitevő betanítási időtartam.
Részletesen a dokumentációban.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MTA Agrártudományi Kutatóközpont
Street address
Brunszvik u. 2.
Locality
Martonvásár
Postal code
2462
Country
HU
Contact name
Deák János
E-mail
deak.janos@agrar.mta.hu
Phone
+36 22569598
Fax
+36 22460213
Website
Link

Organization data Organization in JSON