Hungary - Budapest: Diagnostic devices

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-505822:2017-505822
Date
2017-12-19
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-505822
Releases
2017-12-19 (ocds-pyfy63:2017-505822:2017-505822)
2018-05-29 (ocds-pyfy63:2017-505822:2018-228176)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Diagnostic devices
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: adatgyűjtési sebesség legalább 25 000 esemény/másodperc legyen (Max. 35 000 esemény/másodperc) (előny a több) (5)
- Quality: Min. 3 féle választható mintaáramlási sebesség (Max. 4 féle választható mintaáramlási sebesség) (előny a több) (5)
- Quality: Fluoreszcens szenzitivitás legalább: 85 < FITC < 107 MESF, 20 < PE < 64 MESF (előny a kevesebb) (5)
- Quality: Euroflow protokollhoz tartozó előre elkészített beállítások (megléte előny) (20)
- Quality: Univerzális loader-rel rendelkezzen, amely többféle csövet képes kezelni (megléte előny) (5)
Award period
2018-01-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő (közös ajánlattevő), alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdéseiben és a Kbt. 63. § (1) bekezdésében meghatározott kizáró okok valamelyikének hatálya alatt áll.
A Kbt. 67. § (1) bekezdésében foglaltak értelmében a gazdasági szereplő ajánlatában köteles a kizáró okok fenn nem állása tekintetében az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát benyújtani.
A Kbt. 67. § (2) bekezdésében foglaltak értelmében a Kbt. 67. § (1) bekezdés szerinti dokumentumban a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy a kizáró okok nem állnak fenn, valamint az előírt alkalmassági követelmények teljesülnek, másrészt megadja az eljárásban kért információkat. A nyilatkozat tartalmazza annak megjelölését, hogy a Kbt. 69. § (4) bekezdése szerint benyújtandó igazolás kiállítására mely szerv jogosult, valamint a Kbt. 69. § (11) bekezdése szerinti adatbázis alkalmazásához szükséges adatokat és – szükség esetén – hozzájáruló nyilatkozatot. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdésben foglaltakra.
A Kbt. 67. § (3) bekezdésében foglaltak értelmében, ha az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva felel meg, az ajánlatban be kell nyújtani a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet részéről a Kbt. 67. § (1) bekezdés szerinti nyilatkozatot, az igazolások benyújtásának előírásakor pedig e szervezetnek – kizárólag az alkalmassági követelmények tekintetében – az előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.
A Kbt. 67. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az ajánlatban be kell nyújtani az ajánlattevő arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy nem vesz igénybe a szerződés teljesítéséhez a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdései és a Kbt. 63. § (1) bekezdése szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót. A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha az Ajánlatkérő az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.
A Kbt. 69. § (4) bekezdés szerinti nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha ajánlattevő a közbeszerzési szerződés teljesítésével összefüggésben nem kíván alvállalkozót igénybe venni.
A kizáró okok fenn nem állását a Kbt. 69. § (4) bekezdése alapján az igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőknek a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 8-14. § és 16. § rendelkezései szerint kell igazolnia.
A Kbt. 69. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően az ajánlatkérő az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevőt megfelelő határidő tűzésével felhívja a kizáró okok tekintetében az ajánlati felhívásban előírt igazolások benyújtására. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetnek csak az alkalmassági követelmények tekintetében kell az igazolásokat benyújtani. Ajánlatkérő előírja, hogy Kbt. 69. § (4) bek. szerinti felhívásra benyújtandó igazolások keltezése nem lehet korábbi, mint az ajánlati felhívás feladásának napja.
A Kbt. 69. § (6) bek.-ben foglaltak értelmében az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntés meghozatalát megelőzően dönthet úgy, hogy a Kbt. 69. § (4) bek.-ben foglaltak szerint nemcsak a legkedvezőbb, hanem az értékelési sorrendben azt követő meghatározott számú következő legkedvezőbb ajánlattevőt is felhívja az igazolások benyújtására.
A Kbt. 62. § (1) bekezdés a), b), e), h), j), l), n) és p) pontjában meghatározott időtartamot mindig a kizáró ok fenn nem állásának ellenőrzése időpontjától kell számítani.
Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét a Kbt. 74. § (1) bek.-nek b) pontjában és (2) bek.-nek a) pontjában foglaltakra.
Ajánlattevő (valamennyi közös ajánlattevő) nyilatkozzon az egységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványában az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetekről a Kbt. 65. § (7)-(9) bek. vonatkozásában.

Technical/professional eligibility:

Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
M1.) A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja alapján ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 év (36 hónapban) teljesített legjelentősebb, a közbeszerzés tárgya szerinti (flow cytométer szállítása) teljesítéseit, legalább az alábbi tartalommal:
— a szerződés tárgya olyan részletességgel, hogy abból az alkalmassági feltételnek való megfelelés megállapítható legyen,
— az ellenszolgáltatás nettó összege (HUF),
— a teljesítés ideje (kezdő és befejező időpontja év/hónap/nap, megjelöléssel),
— a szerződést kötő másik fél megnevezése, címe, a referenciát nyújtó személy neve, elérhetősége,
— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e,
— saját teljesítés aránya (adott esetben).
A referencia bemutatáshoz mellékelni kell a 321/2015. (X.30.) Kr. 22. § (1) bek.-e szerint,
— ha a szerződést kötő másik fél a Kbt. 5. § (1) bek. a)-c) és e) pontja szerinti szervezet, illetve nem magyarországi szervezetek esetében olyan szervezet, amely a 2014/24/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján ajánlatkérőnek minősül, az általa kiadott vagy aláírt igazolást,
— ha a szerződést kötő másik fél az előzőekhez képest egyéb szervezet, az általa adott igazolást vagy az ajánlattevő, illetve az alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet nyilatkozatát.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 21/A. § alapján Ajánlatkérő a teljesítés igazolásaként köteles elfogadni annak igazolását is, ha a referencia követelményben foglalt eredmény vagy tevékenység a szerződés részteljesítéseként valósult meg.
A referenciaigazolásnak, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell a referenciabemutatásban előírt valamennyi adatot.
M2.) A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés i) pontja és a 24. § (3) bekezdése alapján az ajánlattevő által megajánlott termék vonatkozásában csatolandó külső akkreditált szervezet által kiállított CE/IVD tanúsítvány, vagy azzal egyenértékű tanúsítvány, vagy azzal egyenértékű intézkedések bizonyítékai a 16/2012. (II. 16.) Korm. rendelet 9 §. (2) bekezdésében foglaltak szerint (gyártói megfelelőségi nyilatkozatot és – ha az orvostechnikai eszköz forgalomba hozatalához az orvostechnikai eszközökről szóló rendelet alapján szükséges – CE megfelelőség értékelési tanúsítványt).
A Kbt. 67. § (1) bek.-ben foglaltak értelmében a gazdasági szereplő ajánlatában köteles az alkalmassági követelményeknek való megfelelés teljesülése tekintetében az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát benyújtani.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65.§-ban foglaltak is irányadók.
Az alkalmassági követelményeknek – a Kbt. 65. § (6) bek.-ére tekintettel – közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. Azon követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, az együttes megfelelés lehetősége értelmében elegendő, ha közülük egy felel meg.
Az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a Kbt. 65. § (7) és (9) bek.-ben foglaltak szerint.
Ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására elfogadja ajánlattevők egyszerű nyilatkozatát, így elegendő az egységes európai közbeszerzési dokumentum IV. részének (alfa) szakaszát kitölteni.
Az alkalmassági követelmények teljesülésére vonatkozó igazolásokat, a III.1.3) pont szerinti részletes adatokat is tartalmazó nyilatkozatait kizárólag az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető – illetve Ajánlatkérő erre vonatkozó döntése alapján az értékelési sorrendben azt követő legkedvezőbb – ajánlattevő köteles csatolni Ajánlatkérőnek az eljárás eredményéről szóló döntését megelőző felhívására. [Kbt.69. § (4), (6) bekezdései].

Technical/professional minimum level:

Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben:
M1.) nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 évben (36 hónapban) a közbeszerzés tárgyából (flow cytométer) származó, összesen legalább nettó 25 000 000 Ft értékű, az előírásoknak és a szerződésnek megfelelő teljesítésekről szóló referenciával/referenciákkal.
Ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szállításokat veszi figyelembe.
Folyamatban lévő szerződések akkor mutathatók be referenciaként, ha azokból egyértelműen megállapítható, hogy a fent megadott teljesítés(ek)re az ajánlati felhívás feladásának időpontjától visszafelé számított 3 évben (36 hónapban) került sor.
M2.) nem rendelkezik a megajánlott árura vonatkozó érvényes CE/IVD tanúsítvánnyal, vagy azzal egyenértékű tanúsítvánnyal, vagy azzal egyenértékű intézkedések bizonyítékaival a 16/2012. (II. 16.) Korm. rendelet 9 § (2) bekezdésében foglaltak szerint (gyártói megfelelőségi nyilatkozattal és – ha az orvostechnikai eszköz forgalomba hozatalához az orvostechnikai eszközökről szóló rendelet alapján szükséges – CE megfelelőség értékelési tanúsítvánnyal).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-12-19 - 2018-01-24

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-505822:obj:1
Classification
CPV / 33124100
Description
1 db Flow cytométer, a nemzetközi diagnosztikai protokolloknak megfelelő áramláscitometriai készülék.
A nyertes ajánlattevő feladata a berendezés rendeltetési helyre történő szállítása, gyártói előírásoknak megfelelő üzembe helyezése, 1 alkalommal használatának betanítása legalább három fő részére, és egy hetes orvostechnikai próbaüzem lefolytatása.
A részletes közbeszerzési műszaki leírást a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.
Fő finanszírozási és fizetési feltételek, hivatkozás a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre:
Ajánlatkérő előleget nem fizet.
Az ellenszolgáltatást Ajánlatkérő az alábbi feltételekkel egyenlíti ki:
Ajánlatkérő a berendezést a szerződés aláírásával egyidejűleg megrendeli. Rendeltetési helyre történő szállítására, a gyártói előírásoknak megfelelő üzembe helyezésére, és a betanításra vonatkozó határidő a szerződés aláírását követő 3 hónap.
Az ellenszolgáltatás teljesítése utólag az igazolt teljesítést követően banki átutalással kerül kifizetésre, a Kbt. 135. § (1), (5)-(6) bekezdései, valamint a Ptk. 6:130. § (1) és (2) bekezdései szerint a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül.
Ajánlatkérő a kifizetéseket az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. tv. (Art.) 36/A § és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. (Áht.) rendelkezéseinek figyelembevételével teljesíti.
Az ajánlattétel, a szerződés és a kifizetés pénzneme: HUF.
A részletes fizetési feltételeket a közbeszerzési dokumentumok részét képező szerződéstervezet tartalmazza.
Ajánlatkérő nem teszi lehetővé, hogy a szerződés teljesítése érdekében a nyertes ajánlattevő(k) gazdálkodó szervezetet (projekttársaságot) hozzon/hozzanak létre.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Semmelweis Egyetem
Street address
Üllői út 26.
Locality
Budapest
Postal code
1085
Country
HU
Contact name
dr. Molnárfi István
E-mail
molnarfi.istvan@semmelweis-univ.hu
Phone
+36 12109610
Fax
+36 12109618
Website
Link

Organization data Organization in JSON