Hungary - Budapest: Repair, maintenance and associated services related to railways and other equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-501357:2017-501357
Date
2017-12-15
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-501357
Releases
2017-12-15 (ocds-pyfy63:2017-501357:2017-501357)
2018-06-23 (ocds-pyfy63:2017-501357:2018-271750)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Repair, maintenance and associated services related to railways and other equipment
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-01-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, részvételre jelentkező, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki (amely) a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésben foglalt kizáró okok hatálya alatt áll.
Az igazolás módja:
Az igazolási módokra a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1-16. §-okban foglaltak értelemszerűen irányadók.
Részvételre jelentkező vonatkozásában:
Részvételre jelentkezőnek részvételi jelentkezésében a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet II. Fejezetének megfelelően, az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum (EEKD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésének hatálya alá. Ajánlatkérő az EEKD-t a Közbeszerzési Dokumentumok részeként, elektronikus formában rendelkezésre bocsátja.
Ajánlatkérő felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy a részvételi felhívásban előírt kizáró okok előzetes igazolására vonatkozóan, az eljárás részvételi szakaszában kizárólag az EEKD-ba foglalt nyilatkozatot tudja figyelembe venni az előzetes igazolási kötelezettség teljesítésére; e tekintetben Ajánlatkérő nem veszi figyelembe és nem értékeli a részvételi jelentkezésben, adott esetben becsatolásra kerülő bármilyen más, az előírt kizáró okokhoz kapcsolódó igazolást, egyéb – nem a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdésének megfelelő – nyilatkozatot, dokumentumot.
Ajánlatkérő elfogadja, ha a gazdasági szereplő a 321/2015. (X.30.) Korm. rend. 7. § szerinti – korábbi közbeszerzési eljárásban felhasznált – EEKD-t nyújt be, feltéve, hogy az abban foglalt információk megfelelnek a valóságnak, és tartalmazzák az ajánlatkérő által a kizáró okok igazolása tekintetében megkövetelt információkat. Az EEKD-ban foglalt információk valóságtartalmáért a gazdasági szereplő felel.
Alvállalkozó és alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet vonatkozásában (adott esetben):
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. § szerint kell igazolni a kizáró okok fenn nem állását.
A részvételre jelentkező részvételi jelentkezésében – amennyiben alvállalkozót vesz igénybe – a Kbt. 67. § (4) szerinti nyilatkozatot is köteles benyújtani arra vonatkozóan, hogy nem vesz igénybe a szerződés teljesítéséhez a 62. § (1)-(2) szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót.
A kizáró okok igazolásával kapcsolatos nyilatkozatoknak a részvételi felhívás közzététele napjánál későbbi keltezésűnek kell lenniük.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 7. §-a szerinti esetben értelemszerűen a gazdasági szereplő azon nyilatkozatának kell a részvételi felhívás közzététele napjánál későbbi keltezésűnek lennie, melyben a gazdasági szereplő arról nyilatkozik, hogy valamely korábbi közbeszerzési eljárásban felhasznált EEKD-ban foglalt információk megfelelnek a valóságnak, és tartalmazzák az ajánlatkérő által jelen közbeszerzési eljárásban előírt kizáró okok igazolása tekintetében megkövetelt információkat. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy részvételre a jelentkezőnek az EEKD formanyomtatványának újbóli felhasználása esetén a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 7. § (2) bekezdése szerint kell eljárnia.
A Kbt. 62. § (1) bekezdés a), b), e), h), j), l), n) és p) pontjában meghatározott időtartamot mindig a kizáró ok fenn nem állásának ellenőrzése időpontjától kell számítani.
A kizáró okokra vonatkozó igazolásokat az eljárás második, ajánlattételi szakaszában, az ajánlatkérő kifejezetten erre irányuló, külön felhívására szükséges benyújtani, a Kbt. 69. § (4)-(6) bekezdésében foglaltak szerint:
— a Magyarországon letelepedett részvételre jelentkezők esetében a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet III. Fejezet 8. §-ban meghatározottak,
— a nem Magyarországon letelepedett részvételre jelentkezők esetében a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet III. Fejezet 10. §-ában meghatározottak szerint.

Economic/financial eligibility:

P/1.
Az alkalmasság igazolása során a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében foglaltak értelemszerűen irányadók.
Részvételre jelentkezőnek részvételi jelentkezésében a cégszerűen aláírt, az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentumba (EEKD) foglalt nyilatkozatát kell csatolnia, a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján, legfeljebb az előző három, mérlegforduló nappal lezárt üzleti év vonatkozásában a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről, attól függően, hogy a részvételre jelentkező mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét.
Ha a részvételre jelentkező a fenti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett részvételre jelentkező kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának ajánlatkérő által elfogadott módjáról.
Az alkalmassági előírás igazolása során a Kbt. 65. § (6)-(8) valamint (11) bekezdései megfelelően alkalmazhatók, illetve alkalmazandók.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdése alapján Ajánlatkérő felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy az EEKD formanyomtatványának IV. részét az alábbiak figyelembe vételével köteles kitölteni.
Ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján kéri az EEKD formanyomtatványának IV. részében szereplő részletes információk megadását, továbbá felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy a megkövetelt alkalmassági követelmény(eke)t pontosan fel kell tüntetni a formanyomtatványban, annak kitöltésekor.
Az EEKD-ben, az alkalmassági követelmény előzetes igazolása során megadni kért információkat az egyes alkalmassági követelmények tekintetében a Közbeszerzési Dokumentumok A) rész 13. pontja tartalmazza.

Economic/financial minimum level:

P/1.
A részvételre jelentkező alkalmas, amennyiben teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele az előző három, mérlegforduló nappal lezárt üzleti évben összesen eléri a nettó 300 000 000 Ft-ot, azaz Háromszázmillió forintot.

Technical/professional eligibility:

Az alkalmasság igazolása során a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében foglaltak értelemszerűen irányadók.
Az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolásokat az eljárás második, ajánlattételi szakaszában, az ajánlatkérő kifejezetten erre irányuló, külön felhívására szükséges benyújtani, a Kbt. 69. § (4)-(6) bekezdésében foglaltak alapján, az alábbiak szerint:
M/1.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdés a) pontja alapján az eljárást megindító részvételi felhívás feladásától visszafelé számított három év (36 hónap) „Vasúti kerékpárok javítása” tárgyú szolgáltatás megrendeléseinek ismertetését a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 22. § (1)-(2) bekezdése szerinti formában igazolva, minimálisan az alábbi tartalommal:
— a szerződést kötő másik fél megnevezése,
— kapcsolattartó személy neve és elérhetősége (cím és/vagy telefonszám és/vagy e-mail és/vagy fax),
— a szolgáltatás tárgyának ismertetése (olyan részletezettséggel, hogy abból az előírt alkalmassági feltételnek történő megfelelés egyértelműen megállapítható legyen),
— a referencia teljesítésének kezdő időpontja (év, hónap, nap pontossággal),
— a referencia teljesítésének befejező időpontja (év, hónap, nap pontossággal),
— a teljesített szolgáltatásért kapott nettó ellenszolgáltatás összege (saját teljesítés összege a vizsgált időszak vonatkozásában),
— a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt.
A bemutatott referenciákkal szemben követelmény, hogy befejezett, szerződésszerűen teljesített munkára vonatkozzanak. Ajánlatkérő az alkalmassági követelménynek való megfelelés igazolása során kizárólag a vizsgált időszak (az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három év) alatt teljesített (befejezett), de legfeljebb az eljárást megindító felhívás feladását megelőző hat éven belül megkezdett szolgáltatásokat veszi figyelembe.
Az alkalmassági követelménynek való megfelelés igazolása során kizárólag a vizsgált időszak alatt teljesített referencia vehető figyelembe.
Az alkalmassági előírás igazolása során a Kbt. 65. § (6)-(7), (9) és (11) bekezdései megfelelően alkalmazhatók, illetve alkalmazandók.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdés a) pontja szerinti esetben, közös ajánlattétel esetén, a 22. § (5) bekezdése is alkalmazandó.
M/2.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdés c) pontja szerint a „vasúti kerékpár alkatrészek felújítása, korszerűsítése, karbantartása, gyártása” tárgyú tevékenység minősítéséről kiállított, a részvételi határidő lejártának időpontjában érvényes ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvány vagy azzal egyenértékű minőségbiztosítási tanúsítvány egyszerű másolatát, vagy a minőség biztosítása érdekében tett intézkedéseinek bemutatását.
Amennyiben nem tanúsítvány kerül csatolásra, akkor a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 24. § (3) bekezdése szerint kell igazolni, hogy a minőségbiztosítási rendszere egyenértékű az ISO 9001 vagy azzal egyenértékű minőségbiztosítási rendszerrel.

Technical/professional minimum level:

M/1.
Részvételre jelentkező alkalmas, amennyiben rendelkezik legalább az eljárást megindító részvételi felhívás feladásától visszafelé számított három évben (36 hónapban) „Vasúti kerékpárok javítása” tárgyú szolgáltatás elvégzését igazoló, összesen legalább nettó 150 000 000 Ft értékű, szerződésszerűen teljesített referenciával/referenciákkal.
A minimumkövetelmény több referenciával is igazolható.
M/2.
Részvételre jelentkező alkalmas, ha rendelkezik „vasúti kerékpár alkatrészek felújítása, korszerűsítése, karbantartása, gyártása” tevékenység minősítéséről kiállított, a részvételi határidő lejártának időpontjában érvényes ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvánnyal vagy azzal egyenértékű minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, vagy azzal egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések bizonyítékaival.
Részvételre jelentkezőnek részvételi jelentkezésében a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet II. Fejezetnek megfelelően, az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum (EEKD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelményeknek. Ajánlatkérő az EEKD-t a Közbeszerzési Dokumentumok részeként, elektronikus formában rendelkezésre bocsátja.
Ajánlatkérő az alkalmassági követelmény előzetes igazolására vonatkozóan, az eljárás részvételi szakaszában kizárólag az EEKD-ban foglalt nyilatkozatot veszi figyelembe az előzetes igazolási kötelezettség teljesítésére. A gazdasági szereplő által részvételi jelentkezésében, ajánlatában az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4)-(6) szerinti felhívása nélkül benyújtott igazolásokat az ajánlatkérő figyelmen kívül hagyja, és azokat csak az eljárást lezáró döntést megelőzően, kizárólag azon ajánlattevő(k) tekintetében vonja be a bírálatba, amely ajánlattevő(ke)t ajánlatkérő az igazolások benyújtására kívánt felhívni. Amennyiben az ajánlattevő az igazolásokat korábban benyújtotta, az ajánlatkérő nem hívja fel az ajánlattevőt az igazolások ismételt benyújtására, hanem úgy tekinti, mintha a korábban benyújtott igazolásokat az ajánlatkérő felhívására nyújtották volna be - és szükség szerint hiánypótlást rendel el vagy felvilágosítást kér.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdése alapján Ajánlatkérő felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy az EEKD formanyomtatványának IV. részét az alábbiak figyelembe vételével köteles kitölteni.
Ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján kéri az EEKD formanyomtatványának IV. részében szereplő részletes információk megadását, továbbá felhívja a gazdasági szereplők figyelmét, hogy a megkövetelt alkalmassági követelményeket pontosan fel kell tüntetni a formanyomtatványban, annak kitöltésekor.
Az EEKD-ben, az alkalmassági követelmények előzetes igazolása során megadni kért információkat az egyes alkalmassági követelmények tekintetében a Közbeszerzési Dokumentumok A) rész 13. pontja tartalmazza.
Main procurement category
services
Procurement method details
Negotiated procedure
Tender period
2017-12-15 - 2018-01-23
Value
300 000 000.00 HUF
Minimum value
300 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-501357:obj:1
Classification
CPV / 50220000
Description
A közbeszerzés tárgya:
Vasúti kerékpárok javítása.
A közbeszerzés mennyisége:
23 db különböző tételkódú vasúti kerékpárhoz kapcsolódó javítások elvégzése.
A szerződés keretösszege: nettó 300 000 000 Ft.
A fentiekben megadott mennyiségek tájékoztató jellegűek.
A részleteket a Közbeszerzési Dokumentumok II. Fejezetében található Műszaki leírás tartalmazza.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.
Street address
Könyves Kálmán körút 54–60.
Locality
Budapest
Postal code
1087
Country
HU
Contact name
Kozsa Tamás
E-mail
kozsa.tamas@mav-start.hu
Phone
+36 305532130
Fax
+36 15111982
Website
Link

Organization data Organization in JSON