Bulgaria - Plovdiv: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-495415:2017-495415
Date
2017-12-13
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (55)
- Quality: Технически показател ТП (45)
Award period
2018-01-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за строежи първа група, първа категория — строежи по чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „м“ — недвижими културни ценности с категория „национално значение“ и втора група, втора категория и трета група, трета категория и да притежава удостоверения за това съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя или в съответен регистър на държавата, в която е учреден. При подаване на офертата изпълнението на това изискване се декларира в част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност, т. 1 от ЕЕДОП, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация. Документите за доказване — удостоверенията за вписване в ЦПРС ще се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Попълва се съответната информация в част IV, раздел Б, т. 5 от ЕЕДОП. За доказване на изискването се представя доказателство за наличие на застраховка „Професионална отговорност в проектирането и строителството“ при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
2. Попълва се информация в част IV, раздел Б, т. 2а от ЕЕДОП. За доказване на изискването се представят доказателства съгласно чл. 62, ал. 1 и 2 от ЗОП при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП. В случай че е осигурен пряк и безплатен достъп до публичен регистър, в който е публикувана тази информация, Възложителят няма да изисква представянето на документите.

Economic/financial minimum level:

1. За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171 от ЗУТ с минимална застрахователна сума за проектирането — в размер на 300 000 BGN и за строителството — в размер на 600 000 BGN.
2. Участниците в процедурата следва да са реализирали минимален оборот от строителство през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на прогнозната стойност на обществената поръчка — 10 250 000 BGN без ДДС.

Technical/professional eligibility:

1. Настоящата обществена поръчка включва проектиране и строителство, поради което Възложителят поставя изисквания за опит и в част „Проектиране“ и в част „Строителство“, както следва:
1.1. Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, за частта „Проектиране“, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, който се попълва подробно в част IV, раздел В, т. 1 б в ЕЕДОП. Доказателствата за извършените услуги се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
Под услуга със „сходен предмет“ следва да се разбира проектиране на обекти — недвижима културна ценност и проектиране на площадни пространства, което да включва всички проектни части от настоящата обществена поръчка.
1.2. Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка за частта „Строителство“, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, който се попълва подробно в част IV, раздел В, т. 1а в ЕЕДОП (следва да съдържа предмет, вид, обем, стойност, дата на приключване на строителството). Удостоверенията за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на приключване на строителството, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
Под строителство със „сходен предмет“ следва да се разбира извършване на основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на недвижима културна ценност, основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на площад и основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на голямо пътно съоръжение, който да включва всички проектни части от настоящата обществена поръчка.
2. Списък на ръководния и технически персонал, предвиден за изпълнение на предмета на обществената поръчка; Попълва се в част IV, раздел В, т. 6 от ЕЕДОП, като се посочва професионалната компетентност на лицата. Списъкът трябва да бъде подробен (имена; образование — специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение, професионална квалификация, данни за правоспособността, опит — месторабота, период, длъжност, основни функции; позиция, която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка). Документите за доказване по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП ще се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
Забележка: Едно физическо лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт в офертата на участника, при условие че притежава необходимата правоспособност и квалификация. Посочените експерти в част „Проектиране“ не могат да изпълняват функции на експерти в част „Строителство“ и обратното.
3. Попълва се информация в част IV, раздел Г от ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие от валиден Сертификат за внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001 или еквивалент при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
4. Попълва се информация в част IV, раздел Г от ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие от валиден Сертификат за внедрена система за управление на околната среда БДС EN ISO 14001 или еквивалент при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците трябва да притежават опит в изпълнението на дейности, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, поради което следва да имат изпълнени проектиране на обекти — недвижима културна ценност и проектиране на площадни пространства, което да включва всички проектни части от настоящата обществена поръчка, в последните три години за частта „Проектиране“ и извършване на основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на недвижима културна ценност, основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на площад и основен ремонт и/или изграждане и/или реконструкция на голямо пътно съоръжение, който да включва всички проектни части от настоящата обществена поръчка, в последните 5 год. за частта „Строителство“.
2. Участниците следва да разполагат с екип за изпълнение на поръчката, който е разпределен за част „Проектиране“ и част „Строителство“ по следния начин:
2.1. Екип за изпълнение на проектирането, всеки от който притежава пълна проектантска правоспособност (ППП), изд. от КИИП/КАБ или еквивалентен документ, за който се представя подробен списък, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, със следните минимални изисквания:
2.1.1. Ръководител на екипа — специалност „Архитектура“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант и е вписан в списъка на лицата по чл. 165 от Закона за културното наследство;
2.1.2. Експерт „Пътно строителство“ — спец. „Транспортно строителство“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.3. Експерт „Електро“ — спец. „Електроснабдяване“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.4. Експерт „ВиК“ — спец. „Водоснабдяване и канализация” или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.5. Експерт „Геодезия“ — спец. „Геодезия“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.6. Експерт „Геология“ — спец. „Геология“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.7. Експерт „Ландшафтен архитект“ — спец. „Ландшафтна архитектура“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.8. Експерт „Конструктор“ — спец. „Строителство на сгради и съоръжения“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.9. Експерт „ОВК“ — спец. „Топлотехника“ или еквивалентна, притеж. мин. 5 г. проф. опит като проектант;
2.1.10. Експерт „Консерватор-реставратор“ — специалност „Консервация“, „Реставрация“, „Скулптура“ или еквивалентна, който притежава минимум 5 год. професионален опит като проектант с ППП в областта на консервацията, реставрацията и експонирането на антични зидове/артефакти и е вписан в списъка на лицата по чл. 165 от Закона за културното наследство
2.1.11. Експерт „ПБЗ“ — висше образование, инженер или еквивалентна, който притежава валидно удостоверение за безопасност и здраве.
2.1.12. Експерт „ПУСО“ — висше образование, инженер или еквивалентна; да е завършил успешно квалификационен курс на обучение: „Нормативен контекст, основни положения и практически указания по приложението на Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали“ и притежаващ такъв сертификат или еквивалент.
2.2. Екип за изпълнение на строителството: лица, които извършват техническото ръководство при изпълнение на строителството, включващ специалисти с позиции, квалификация и професионален опит, с минимални изисквания, както следва:
2.2.1. Техн. ръководител на обекта: „Конструктор“ — висше обр., спец. „ССС“/екв., притеж. най-малко 10 г. проф. опит като такъв;
2.2.2. Екс. „Пътно строителство“: спец.„Транспортно строителство“/екв., притеж. 5 г. опит по спец.;
2.2.3. Екс. „Архитект“: висше обр., спец.„Архитектура“/екв., притеж. 5 г. опит по спец.;
2.2.4. Екс. „ВиК“: висше обр., спец.„ВиК”“/екв., притеж. 5 г. опит по спец.;
... Продължава в VI.3) Допълнителна информация.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-12-13 - 2018-01-22
Value
10 250 000.00 BGN
Minimum value
10 250 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-495415:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45220000
CPV / 71000000
CPV / 71320000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка включва проектиране, изпълнение на строителство и осъществяване на авторски надзор с цел Облагородяване на територията на площад „Централен“ — гр. Пловдив с приблизителна обща площ 30 000 кв. м, включващо следните обекти:
1. Реконструкция и ревитализация на площад „Централен“ — проектиране (изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 от ЗУТ), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;
2. Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум „Запад“ — проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;
3. Подлез „Тримонциум“ — проектиране (изработване на идеен инвестиционен проект);
4. Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум „Север“ — проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;
5. Подлез при Централна поща — транспортен възел на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ — бул. „Княгиня Мария Луиза“ — ул. „Гладстон“ — изпълнение на основен ремонт по одобрен проект.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Plovdiv
Street address
pl. „Tsentralen“ No. 1
Locality
Plovdiv
Postal code
4000
Country
BG
Contact name
inzh. Taneva, gl. yurk. Milkova
E-mail
smsti_op@dir.bg
Phone
+359 32656447
Fax
+359 32260398
Website
Link

Organization data Organization in JSON