Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:2017-422345
Date
2017-10-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-422345
Releases
2017-10-25 (ocds-pyfy63:2017-422345:2017-422345)
2019-05-24 (ocds-pyfy63:2017-422345:2019-241385)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60 т.)
- Quality: Технически показатели (40 т.)

Award criteria for item 2:
- Price (60 т.)
- Quality: Технически показатели (40 т.)

Award criteria for item 3:
- Price (60 т.)
- Quality: Технически показатели (40 т.)

Award criteria for item 4:
- Price (60 т.)
- Quality: Технически показатели (40 т.)

Award criteria for item 5:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 6:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 7:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 8:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 9:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 10:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 11:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)

Award criteria for item 12:
- Price (100 т.)
- Quality: Не (Не)
Award period
2017-12-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За обособени позиции от 1 до 4: Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за първа група, трета категория строежи или да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата в която е установен за посочения обхват на дейности.
За доказване на професионалната годност за обособени позиции от 1 до 4 участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 8.1 от документацията, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.
За обособени позиции от 5 до 8: Участникът да притежава валидно Удостоверение/Лиценз съгласно чл. 167 от ЗУТ за извършването на консултантски услуги по чл. 166 от ЗУТ. В случай, че участникът е чуждестранно лице съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ тази дейност може да се извършва и от лица, притежаващи документ, издаден от компетентен орган на държава членка на ЕС, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, удостоверяващ правото да извършват такава дейност.
За доказване на професионалната годност за обособени позиции от 5 до 8 Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 8.3 от документацията, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.
За обособени позиции от 9 до 12 не се поставят изисквания към участниците относно годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.
На основание чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника определен за изпълнител да представи документи по чл. 60, ал. 1 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

За обособени позиции от 1 до 4. — За обособена позиция 1 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 1 298 909 BGN ( един милион двеста деветдесет и осем хиляди и деветстотин и девет) лева, от които 55 % или 714 399.95 BGN (седемстотин и четиринадесет хиляди триста деветдесет и девет лева и 95 ст.) в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.— За обособена позиция 2 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 1 289 032 (един милион двеста осемдесет и девет хиляди и тридесет и два) лева, от които 55 % или 708 967.60 BGN (седемстотин и осем хиляди деветстотин шестдесет и седем лева и 60 ст. ) в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.— За обособена позиция 3 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 2 710 256 BGN (два милиона седемстотин и десет хиляди и двеста петдесет и шест) лева, от които 55 % или 1 490 640.80 BGN (един милион четиристотин и деветдесет хиляди шестстотин и четиридесет лева и 80 ст.) в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.— За обособена позиция 4 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 896 469 BGN (осемстотин деветдесет и шест хиляди и четиристотин шестдесет и девет) лева, от които 55 % или 493 057.95 лв. (четиристотин деветдесет и три хиляди и петдесет и седем лева и 95 ст.) в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
За обособени позиции от 5 до 8 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.
За обособени позиции от 9 до 12 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.
Доказване:
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира информация за обстоятелствата по т. 9.1 от документацията в съответствие с посочения критерии за подбор в ЕЕДОП (Образец № 2), попълнен в съответната част, а именно част IV Критерии за подбор, раздел Б, в случаите, когато е приложимо с посочване на уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.
На основание чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 4 от ЗОП — Справка за общия оборот, включително оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Забележка: Когато по обективни причини участникът не може да представи исканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изискваният минимален общ оборот е съобразен със стойността, обема и срока за изпълнение на обществената поръчка и не надхвърля двукратният размер на нейната прогнозна стойност.

Technical/professional eligibility:

За обособени позиции от 1 до 4.За изпълнение на проектирането: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката през последните 3 години, считано от датата, на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем идентична или сходна с тази на поръчката. За изпълнение на строителството: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката. За изпълнение на проектирането:
Всеки участник трябва да притежава екип от проектанти с пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране на най-малко:
o Част „Архитектурна“ — 1 проектант; o Част „Конструкции“ — 1 проектант; o Част „Електро“ — 1 проектант;
o Част „ВиК“ — 1 проектант; o Част „ОВ“ — 1 проектант; o Част „Енергийна ефективност“ — 1 проектант; o Част „ПБЗ“ — 1 проектант; o Част „Пожарна безопасност“ — 1 проектант; o Технически контрол по част „Конструкции“;
o Част „План за управление на строителните отпадъци“ — 1 проектант. 1 от гореизброените проектанти следва да бъде определен за водещ проектант.
За изпълнение на строителството: Ръководител на екипа; Технически ръководител; Специалист по електротехника; Специалист по водоснабдяване и канализация; Специалист по отопление и вентилация; Специалист за контрол по качеството/отговорник по качеството; Специалист по здравословни и безопасни условия на труд;
Участникът трябва да разполага с техническо оборудване, което включва минимум 2 000 (две хиляди) м2За обособени позиции от 5 до 8. Участникът да има опит в извършването на строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една услуга по упражняване на строителен надзор на най-малко един обекта за преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт на сгради и/или строителство на нови сгради по смисъла на § 5, т. 38, т. 40, т. 42 и т. 44 от ЗУТ. За обособени позиции от 9 до 12.Участникът да има опит в осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една услуга по осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:— Ръководител на екип; — Двама експерти;
Подробно описание на техническите и професионални изисквания към участниците в обществената поръчка се съдържат в утвърдената документация на интернет адреса на Възложителя- www.ovchakupel.bg раздел: „Профил на купувача“.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-25 - 2017-12-20
Value
6 352 968.00 BGN
Minimum value
6 352 968.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес гр. ж.к. „Овча купел 1“, бл. 423.Енергоспестяващи мерки предвиждани да се извършат, съгласно енергийно обследване:
— Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външните стени;
— Мярка за енергоспестяване № 2: Подмяна на съществуващата стара дограма;
— Мярка за енергоспестяване № 3: Топлинно изолиране на пода;
— Мярка за енергоспестяване № 4: Подмяна на хоризонтална и вертикална тръбна мрежа на водоснабдителна инсталация /щрангове, топла вода, рециркулация/, с полагане на топлинна изолация, пломбиране.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:2
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Овча купел“, ул. „Букет“ № 56, бл. 6А.
Енергоспестяващи мерки предвиждани да се извършат, съгласно енергийно обследване:
— Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външните стени;
— Мярка за енергоспестяване № 2: Подмяна на съществуващата стара дограма;
— Мярка за енергоспестяване № 3: Топлинно изолиране на покрив;
— Мярка за енергоспестяване № 4: Подмяна на вертикална тръбна мрежа на водоснабдителна инсталация / щрангове, топла вода, рециркулация/, с полагане на топлинна изолация, пломбиране.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:3
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Овча купел 2“, бл. 43.
Енергоспестяващи мерки предвиждани да се извършат, съгласно енергийно обследване:
— Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външните стени;
— Мярка за енергоспестяване № 2: Подмяна на съществуващата стара дограма;
— Мярка за енергоспестяване № 3: Топлинно изолиране на пода.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:4
Classification
CPV / 45000000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за „Сграда с административен адрес гр. София, кв. „Овча купел“, ул. „Буземска“ № 17, вх. А, Б и В.
Мерки предвиждани да се извършат, съгласно енергийно обследване:
— Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външните стени;
— Мярка за енергоспестяване № 2: Подмяна на съществуващата стара дограма;
— Мярка за енергоспестяване № 3: Топлинно изолиране на покрив;
— Мярка за енергоспестяване № 4: Топлинно изолиране на пода;
— Мярка за енергоспестяване № 5: Подмяна на хоризонтална и вертикална тръбна мрежа на водоснабдителна инсталация за БГВ.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:5
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Овча купел 1“, бл. 423 (по обособена позиция 1). Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и издаване Разрешение за строеж по чл. 148 от ЗУТ. Изготвяне на доклад за оценка на съответствието по част „Енергийна ефективност“, чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ. Упражняване на строителен надзор по време на строителството, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ (до издаване на Разрешение за ползване/Удостоверение за въвеждане в експлоатация).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:6
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Овча купел“, ул. „Букет“ № 56, бл. 6А (по обособена позиция 2). Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и издаване Разрешение за строеж по чл. 148 от ЗУТ. Изготвяне на доклад за оценка на съответствието по част „Енергийна ефективност“, чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ. Упражняване на строителен надзор по време на строителството, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ (до издаване на Разрешение за ползване/Удостоверение за въвеждане в експлоатация).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:7
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Овча купел 2“, бл. 43 (по обособена позиция 3). Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и издаване Разрешение за строеж по чл. 148 от ЗУТ. Изготвяне на доклад за оценка на съответствието по част „Енергийна ефективност“, чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ. Упражняване на строителен надзор по време на строителството, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ (до издаване на Разрешение за ползване/Удостоверение за въвеждане в експлоатация).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:8
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, кв. „Овча купел“, ул. „Буземска“ № 17, вх. А, Б и В (по обособена позиция 4). Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и издаване Разрешение за строеж по чл. 148 от ЗУТ. Изготвяне на доклад за оценка на съответствието по част „Енергийна ефективност“, чл. 169, ал.1, т.6 от ЗУТ. Упражняване на строителен надзор по време на строителството, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ (до издаване на Разрешение за ползване/Удостоверение за въвеждане в експлоатация).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:9
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Упражняване на контролни дейности при изпълнение проектирането и строителството:
Упражняване на контрол на проектантския и строителния процес, вкл. контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните СМР и влаганите строителни продукти с проектната документация и договорите за изпълнение.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:10
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Упражняване на контролни дейности при изпълнение проектирането и строителството:
Упражняване на контрол на проектантския и строителния процес, вкл. контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните СМР и влаганите строителни продукти с проектната документация и договорите за изпълнение.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:11
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Упражняване на контролни дейности при изпълнение проектирането и строителството:
Упражняване на контрол на проектантския и строителния процес, вкл. контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните СМР и влаганите строителни продукти с проектната документация и договорите за изпълнение.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-422345:obj:12
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71247000
Description
Упражняване на контролни дейности при изпълнение проектирането и строителството:
Упражняване на контрол на проектантския и строителния процес, вкл. контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните СМР и влаганите строителни продукти с проектната документация и договорите за изпълнение.

Parties

Roles
buyer
Organization name
SO — rayon Ovcha kupel
Street address
bul. „Tsar Boris III“ No. 136V
Locality
Sofiya
Postal code
1618
Country
BG
Contact name
Kiril Chakarov, inzh. Iskra Pancheva
E-mail
sook@mail.bg
Phone
+359 29554462248
Fax
+359 29559568
Website
Link

Organization data Organization in JSON