Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-416193:2017-416193
Date
2017-10-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: ПК — Професионална компетентност на персонала (50)

Award criteria for item 2:
- Price (50)
- Quality: ПК — Професионална компетентност на персонала (50)

Award criteria for item 3:
- Price (50)
- Quality: Професионална компетентност (50)
Award period
2017-12-14 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата да притежава валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно Удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, с приложен към него Списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността или да притежава еквивалентен документ за такава регистрация в професионален или търговски регистър в държавата, в която е установен, за участниците — чуждестранни лица.
При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията за ОП.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:
Копие на Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор с приложен към него списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността. Когато участникът е чуждестранно лице следва да представи копие от документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 от ЗУТ.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в сферата на дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави), във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с аналогични характеристики извън страната.
Изискуемите обороти, следва да са реализирани през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
*Забележка: В случай, че участник в процедурата участва за повече от 1 обособена позиция, изискването за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по — високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!
При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията за ОП.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:
1. удостоверения от банки или
2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и
3. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по — малък от:
*За Обособена позиция № 1: 900 000 (деветстотин хиляди) BGN без ДДС;
*За Обособена позиция № 2: 225 000 (двеста двадесет и пет хиляди) BGN без ДДС;
*За Обособена позиция № 3: 450 000 (четиристотин и петдесет хиляди) BGN без ДДС,
изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на:
*За Обособена позиция № 1: 450 000 (четиристотин и петдесет хиляди) BGN без ДДС;
*За Обособена позиция № 2: 120 000 (сто и двадесет хиляди) BGN без ДДС;
*За Обособена позиция № 3: 220 000 (двеста и двадесет хиляди) BGN без ДДС.
В сферата на дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави), във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с аналогични характеристики извън страната.
Изискуемите от Възложителя обороти, следва да са реализирани през последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

Изисква се участникът в процедурата:
1. През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил консултантски услуги на минимум 1 (един) обект, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката.
*Забележка 1: Услугата по предоставяне на строителен надзор се счита за изпълнена, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя!
2. Да разполага, за всяка обособена позиция, с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката;
3. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана, съгласно стандарт ISO EN 9001:2015 (или еквивалентен сертификат).
При подаване на оферта, съответствието с изискванията се декларира в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията за ОП.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, изискванията се доказват с представянето на:
*по т. 1 за всяка обособена позиция — Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида услуга;
* по т. 2 за всяка обособена позиция — Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката;
* по т. 3 — Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със съответния стандарт. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.

Technical/professional minimum level:

1. През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил консултантски услуги на минимум 1 (един) обект, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката. За консултантски услуги, сходни с предмета и обема на поръчката, се приемат дейности по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави), във връзка с изпълнението на обекти, засягащи ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улици, и/или на пътища с аналогични характеристики извън страната.
2. Да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, но не по-малко от: тотална станция — 1 бр.; нивелир с лата и тринога — 1 бр.
3. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ строителен надзор при строителство на пътища и/ или инфраструктурни обекти.
4. Когато участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения.
5. Участниците посочват в офертата подизпълнителите и дела от поръчката, който ще им възложат, ако възнамеряват да използват такива. В този случай те трябва да представят доказателство за поетите от подизпълнителите задължения.
6. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответната регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-20 - 2017-12-14
Value
1 050 000.00 BGN
Minimum value
1 050 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-416193:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва:
1. Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;
2. Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;
3. Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;
4. Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;
5. В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство — одобрява промяна на Строителните продукти, както и вписва даденото одобрение в заповедната книга за Строежа, като промяната е допустима само ако Строителните продукти съответстват на изискващите се по стандарт, технически норми или одобрения, предвидени в Инвестиционния проект и Техническите спецификации, и за които изпълнителят представи надеждни доказателства за съответствие /декларации за съответствие, сертификат за качество и други/ и че са със същото или с по-добро качество от качеството на заменените Строителни продукти. Вписването в заповедната книга е допустимо след изричното писмено съгласие на възложителя;
6. Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им. При необходимост изисква допълнителни изпитвания на извършените СМР с цел проверка на тяхното качество;
7. Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР, като изготвя:
— Месечен доклад до възложителя, който се представя на възложителя до 5-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася, като предаването му е условие за извършване на междинните плащания от възложителя към консултанта по този Договор. Месечният доклад съдържа:
—Част „А“ — Информация и оценка: Информация за състоянието на извършените СМР към момента на изготвяне на доклада и съответствието им с Договора за строителство, Графика за изпълнение на СМР и цената за изпълнение на СМР; Информация за предстоящите работи; Оценка на работата на участниците в строителството; Препоръки към възложителя.
—- Част „Б“ — Приложения: Ежедневен отчет на извършените СМР на обекта, протоколи и взети решения на работни седмични срещи; копия от издадени заповеди; видовете СМР, които предстоят да бъдат извършени през месеца, следващ месеца, за който се отнася доклада. Присъствените списъци на екипа в съответствие с Графика за присъствието на ключовите специалисти от екипа.
— Извънредни доклади до възложителя при поискване от страна на възложителя и/или възникване на обстоятелства, застрашаващи или възпрепятстващи планираното изпълнение на Строежа.
8. Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл. 54 от ЗКИР;
9. Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл. 175, ал. 5 от ЗУТ за предадена екзекутивна документация, вкл. участие в Държавна приемателна комисия и предава на възложителя Разрешение за ползване на обекта;
10. Изготвя на технически паспорт на строежа, съгласно действащата нормативна уредба и Наредба № 5 от 28.12.2006 г. техническите паспорти на строежите в 20 (двадесет) дневен срок, считано от датата на съставянето на Констативен акт, обр. 15 за Строежа;
11. Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта, предмет на обособената позиция.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-416193:obj:2
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва:
1. Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;
2. Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;
3. Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;
4. Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;
5. В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство — одобрява промяна на Строителните продукти, както и вписва даденото одобрение в заповедната книга за Строежа, като промяната е допустима само ако Строителните продукти съответстват на изискващите се по стандарт, технически норми или одобрения, предвидени в Инвестиционния проект и Техническите спецификации, и за които изпълнителят представи надеждни доказателства за съответствие /декларации за съответствие, сертификат за качество и други/ и че са със същото или с по-добро качество от качеството на заменените Строителни продукти. Вписването в заповедната книга е допустимо след изричното писмено съгласие на възложителя;
6. Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им. При необходимост изисква допълнителни изпитвания на извършените СМР с цел проверка на тяхното качество;
7. Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР, като изготвя:
— Месечен доклад до възложителя, който се представя на възложителя до 5-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася, като предаването му е условие за извършване на междинните плащания от възложителя към консултанта по този Договор. Месечният доклад съдържа:
—Част „А“ — Информация и оценка: Информация за състоянието на извършените СМР към момента на изготвяне на доклада и съответствието им с Договора за строителство, Графика за изпълнение на СМР и цената за изпълнение на СМР; Информация за предстоящите работи; Оценка на работата на участниците в строителството; Препоръки към възложителя.
—- Част „Б“ — Приложения: Ежедневен отчет на извършените СМР на обекта, протоколи и взети решения на работни седмични срещи; копия от издадени заповеди; видовете СМР, които предстоят да бъдат извършени през месеца, следващ месеца, за който се отнася доклада. Присъствените списъци на екипа в съответствие с Графика за присъствието на ключовите специалисти от екипа.
— Извънредни доклади до възложителя при поискване от страна на възложителя и/или възникване на обстоятелства, застрашаващи или възпрепятстващи планираното изпълнение на Строежа.
8. Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл. 54 от ЗКИР;
9. Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл. 175, ал. 5 от ЗУТ за предадена екзекутивна документация, вкл. участие в Държавна приемателна комисия и предава на възложителя Разрешение за ползване на обекта;
10. Изготвя на технически паспорт на строежа, съгласно действащата нормативна уредба и Наредба № 5 от 28.12.2006 г. техническите паспорти на строежите в 20 (двадесет) дневен срок, считано от датата на съставянето на Констативен акт, обр. 15 за Строежа;
11. Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта, предмет на обособената позиция.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-416193:obj:3
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на обществената поръчка включва:
1. Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на Строежа;
2. Дейност по упражняване на Строителен надзор в пълен обем по смисъла на чл. 166 и сл. от ЗУТ и приложимите нормативните разпоредби по време на строителството;
3. Координация на строителния процес до въвеждането на Строежа в експлоатация;
4. Контрол на строителните продукти и на извършените СМР;
5. В случай на изменение на Инвестиционния проект или на промяна на Строителните продукти, предложена от и на риск на изпълнителя по Договора за строителство — одобрява промяна на Строителните продукти, както и вписва даденото одобрение в заповедната книга за Строежа, като промяната е допустима само ако Строителните продукти съответстват на изискващите се по стандарт, технически норми или одобрения, предвидени в Инвестиционния проект и Техническите спецификации, и за които изпълнителят представи надеждни доказателства за съответствие /декларации за съответствие, сертификат за качество и други/ и че са със същото или с по-добро качество от качеството на заменените Строителни продукти. Вписването в заповедната книга е допустимо след изричното писмено съгласие на възложителя;
6. Проверява извършената от изпълнителя по Договора за строителство работа и го уведомява за всички установени недостатъци на СМР, както и посочва срок за отстраняването им. При необходимост изисква допълнителни изпитвания на извършените СМР с цел проверка на тяхното качество;
7. Отчита хода на изпълнение на Договора и на извършените СМР, като изготвя:
— Месечен доклад до възложителя, който се представя на възложителя до 5-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася, като предаването му е условие за извършване на междинните плащания от възложителя към консултанта по този Договор. Месечният доклад съдържа:
—Част „А“ — Информация и оценка: Информация за състоянието на извършените СМР към момента на изготвяне на доклада и съответствието им с Договора за строителство, Графика за изпълнение на СМР и цената за изпълнение на СМР; Информация за предстоящите работи; Оценка на работата на участниците в строителството; Препоръки към възложителя.
—- Част „Б“ — Приложения: Ежедневен отчет на извършените СМР на обекта, протоколи и взети решения на работни седмични срещи; копия от издадени заповеди; видовете СМР, които предстоят да бъдат извършени през месеца, следващ месеца, за който се отнася доклада. Присъствените списъци на екипа в съответствие с Графика за присъствието на ключовите специалисти от екипа.
— Извънредни доклади до възложителя при поискване от страна на възложителя и/или възникване на обстоятелства, застрашаващи или възпрепятстващи планираното изпълнение на Строежа.
8. Извършване на геодезическо заснемане и осигуряване на удостоверение по чл. 54 от ЗКИР;
9. Изготвя окончателен доклад с приложени договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и документ от Агенция по кадастър според изискванията на чл. 175, ал. 5 от ЗУТ за предадена екзекутивна документация, вкл. участие в Държавна приемателна комисия и предава на възложителя Разрешение за ползване на обекта;
10. Изготвя на технически паспорт на строежа, съгласно действащата нормативна уредба и Наредба № 5 от 28.12.2006 г. техническите паспорти на строежите в 20 (двадесет) дневен срок, считано от датата на съставянето на Констативен акт, обр. 15 за Строежа;
11. Извършва дейностите по упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени скрити дефекти през гаранционните срокове за обекта до датата на изтичане на последния гаранционен срок на обекта, предмет на обособената позиция.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Elena Asenova / inzh. Elena Yordanova
E-mail
e.asenova@api.bg
Phone
+359 29173396
Fax
+359 29522653
Website
Link

Organization data Organization in JSON